Grecky 1422 Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) Temat dla prawdziwych mężczyzn. Dzielimy się tu swoim doświadczeniem, przepisami, pomysłami, inspiracjami, bo każdy wie, że mężczyzna gotuje zdecydowanie lepiej niż kobieta. Na zachętę wstawię zdjęcie Carbonary ze śmietaną i pieczarkami Jeżeli zjadłbyś powyższe danie, to proszę opuść ten temat Edytowane 20 Luty 2017 przez Grecky 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 20 Luty 2017 W końcu jakiś temat do poważnych rozmów. Jeszcze dorzuciłbym rekomendacje dobrych lokali albo potraw w lokalach, które wielbicie nad życie. Przepis:http://www.kuchnia-elexis.com/2014/09/ketchup-z-cukinii-z-papryka-i-curry-i.html Miejsce (Poznań):https://www.facebook.com/yetztupoznan/?fref=ts PS. " Jeżeli zjadłbyś powyższe danie, to proszę opuść ten temat" Miało być - proszę zabij sb. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 20 Luty 2017 Ale kupa ten makaron Wygląda strasznie nieapetycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 Oooo to wygląda lepiej Podmień zdjęcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 20 Luty 2017 Okiem jjesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 13 minut temu, piachu00 napisał: Okiem jjesz ? 13 minut temu, piachu00 napisał: Okiem jjesz ? Wizualna strona dania jest równie istotna co smak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 20 Luty 2017 Amatorzy. Będę wam co jakiś czas wrzucał zdjęcie porządnego żarcia. Macie pierwsze na dziś skoro już temat z makaronem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Luty 2017 Byście chociaż swoje zdjęcia wrzucali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 20 Luty 2017 Proszę bardzo, moje kacowe śniadanko 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) To ja wrzucą moje z kolacji: Jajka z majonezem i szczypiorkiem + przyprawy Roladki z szynki (98% mięsa) faszerowane serkiem chrzanowym Serek zółty Havartii I oczywiście Boczek Pieczywko Edytowane 20 Luty 2017 przez DigitalMan_PL 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) Majonez rozumiem że Kielecki chociaż ? Edytowane 20 Luty 2017 przez TeraJacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 20 Luty 2017 1 godzinę temu, DigitalMan_PL napisał: To ja wrzucą moje z kolacji: Jajka z majonezem i szczypiorkiem + przyprawy Roladki z szynki (98% mięsa) faszerowane serkiem chrzanowym Serek zółty Havartii I oczywiście Boczek Pieczywko Wyjdziesz za mnie ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 Odyebałem sobie taka kolacyjke, a moja żona co?? no coooo??? ŻE ONA NIE CHCE!! (skandal), to sobie sam oyebałem... (baby majo nawalone we łbach, bo na wieczór to tamto, tłuste, sruste itp.) Później odpaliłem For Honor i ciurałem do 3 piachu00 A masz cipke i cycki i fajno figure?? Co najwyżej mógłbyś po sąsiedzku wpadać na wyżerkę (z browarkiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Luty 2017 25 minut temu, DigitalMan_PL napisał: (baby majo nawalone we łbach, bo na wieczór to tamto, tłuste, sruste itp.) Zgadza się. Moja żona gdyby miała zjeść boczek na kolację to zapewne eksplodowałaby furią kosmicznej nienawiści. Najlepiej to jeść tylko jogurty z jakimiś gurwa wiórami pozostałymi z młócenia zboża Nic dziwnego, że najlepsi kucharze na świecie to mężczyźni. 2 godziny temu, Laptok napisał: Proszę bardzo, moje kacowe śniadanko Ja się pytam gdzie kurzęce żółtko? 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) 9 minut temu, kill napisał: Ja się pytam gdzie kurzęce żółtko? OOOO!! Ja Teraz to średnio, ale za młodu z ojcem opierniczałem tatara ja dziki! I faktycznie! Cebula, ogór, mięcho i żółtko, ŻÓŁTKO! cholera jasna!! ale i tak na + dla was, bo teraz poprawność mówi że tatar jest passe... EDIT: Ja jeszcze coś takiego miałem dzień temu (od żonki) na mega kruchutkim cieście takie pizzerinki (papryka, pieczarki i szyneczka podsmażona, papryka, cebulka), a drugie to w tym samym cieście tylko paróweczka + papryka, cebulka, kukurydza... SERIO mniam! Ale zaraz znawcy od gwiazdek "miszlę" powiedzą że bida... Edytowane 20 Luty 2017 przez DigitalMan_PL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuldi82 384 Napisano 20 Luty 2017 OOOO!! Ja Teraz to średnio, ale za młodu z ojcem opierniczałem tatara ja dziki! I faktycznie! Cebula, ogór, mięcho i żółtko, ŻÓŁTKO! cholera jasna!! ale i tak na + dla was, bo teraz poprawność mówi że tatar jest passe... EDIT: Ja jeszcze coś takiego miałem dzień temu (od żonki) na mega kruchutkim cieście takie pizzerinki (papryka, pieczarki i szyneczka podsmażona, papryka, cebulka), a drugie to w tym samym cieście tylko paróweczka + papryka, cebulka, kukurydza... SERIO mniam! Ale zaraz znawcy od gwiazdek "miszlę" powiedzą że bida... Żarcie w pyte. Ogólnie w robocie u mnie mówią że dobry chłop że mnie (szczególnie kobiety) bo zje wszystko i nigdy nie marudzi. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 20 Luty 2017 Lubię posiedzieć w kuchni trochę dłużej i się pobawić, ostatnio nawet więcej jak przy konsoli. Z takich uwiecznionych na zdjęciach w ostatnim czasie to tak: Łosoś w płatkach migdałów z sosem malinowym, polecam mocno W ostatnią sobotę postanowiłem zrobić słynną Carbonarę, tak mi smaka narobiły rozmowy na SB. Oczywiście prawilnie jajka, twardy dobry jakościowo ser i boczek surowy, wędzony. Proste i genialne. Za to w niedzielę przeniosłem się do Meksyku i na talerz trafił kurczak w czekoladowym sosie Mole. Trochę tym razem mi prezentacja nie wyszła ech, ale nadrabiało smakiem No i oczywiście pizze, również proste i przepyszne. Nie to, że tamto, ciasto i sos robię od podstaw sam. No i ser mozarella pod składnikami, a nie jakaś tona podlaskiego na górę. Tu akurat wersja mojej dziewczyny, bo kolorowa i wdzięczna do zdjęcia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) Grecky a choćbyś się zesrał, to nie zalajkuję postu wyżej.... Ooooo.... ale żarło GUT! Edytowane 20 Luty 2017 przez DigitalMan_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 20 Luty 2017 59 minut temu, kill napisał: Ja się pytam gdzie kurzęce żółtko? Fakt, do szczęścia brakuje tylko jajca, ale to przy większych porcjach. W tym przypadku wystarczyłoby przepiórcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 20 Luty 2017 Czekolady srady do mięsa, maliny - eeeeeeeeeeee tam ja jem mielonkę białostocką i pasztet podlaski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 20 Luty 2017 Nie ma steków - nie ma lajków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 20 Luty 2017 @piachu00 Nie martw się, może kiedyś Ci się wyrobi gust kulinarny Zawsze mnie śmieszą lokale, które serwują na talerzu porcje dla 3-latków, a jeszcze bardziej mnie śmieszą osoby, których takie jedzenie jara i się przy nim lansują.... nie ma to jak solidny deser za 25 zł 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Luty 2017 6 minut temu, Grecky napisał: @piachu00 Nie martw się, może kiedyś Ci się wyrobi gust kulinarny Zawsze mnie śmieszą lokale, które serwują na talerzu porcje dla 3-latków, a jeszcze bardziej mnie śmieszą osoby, których takie jedzenie jara i się przy nim lansują.... nie ma to jak solidny deser za 25 zł Jak talerz jest jadalny to cena nawet ujdzie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 20 Luty 2017 talerz w siatkę i do domu.. hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 21 Luty 2017 12 godzin temu, Grecky napisał: @piachu00 Nie martw się, może kiedyś Ci się wyrobi gust kulinarny Zawsze mnie śmieszą lokale, które serwują na talerzu porcje dla 3-latków, a jeszcze bardziej mnie śmieszą osoby, których takie jedzenie jara i się przy nim lansują.... nie ma to jak solidny deser za 25 zł Co to Grecky na mieście zrobił komuś zdjęcie talerza WTF?? Przecież wiemy, że on by pocebulił na takie rarytasy... ale na forumku już jestem gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach