Jump to content
One™

Call of Duty WWII

Recommended Posts

Potwierdzam

Szybko przełączyłem na dźwięk ang i napisy pl po tym jak usłyszałem

polski kobiecy głos: ciskam granat!

• Like 1

Hehehe. Właśnie widziałem na yt i ja sam lubię grać z polskim dubbingiem tak chyba jednak tutaj to nie przejdzie. :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Tyle lat na to czekałem, powrót BFa i CODa do przeszłości a nie podroż w przyszłość i wyimaginowane konflkity. BF1 niestety dotyczy 1 wojny która mnie niezbyt interesuje, zostaje COD. Kupiłem, zdałem, sprzedałem - multi CODa nigdy mi się nie podobało, zawsze było totalnie bezskillowe na refleks i tyle.

Co do kampanii(kto nie grał niech nie czyta):

Spoiler

Uwielbiam gry/seriale/filmy osadzone podczas 2 wojny światowej, ale COD WW2 to...totalna bieda. Główny zarzut? Długość. Łącznie zdałem na oko w 5-6h, z czego przed chwilą na YT znalazłem wszystkie cutscenki + QTE i okazało się że trwały... 3 godziny.  Kampania została oblana ciepłym moczem przez twórców. Poszczególne misje kompletnie nie oddają historii. Na przykład ofensywna w Ardenach, która była wielkim kontratakiem strony niemieckiej i trwała ponad miesiąc, została potraktowana totalnie po macoszemu. Chwilowy ostrzał, kilkadziesiąt Niemców wybiegło z lasu, parę czołgów wyjechało i tyle.No i jeszcze było strzelanie z samolotu, którego sterowanie było mega beznadziejne podobnie zresztą jak sterowanie czołgiem - do bf1 nie ma podejścia. A później nagle był marzec. A można było pójść zgodnie z historią - podzielić ten wątek na kilka misji, np można było użyć wątek niemieckich agentów przebranych za Amerykanów co działo się na prawdę, itd.

Oczywiście to że nasz bohater jest praktycznie nieśmiertelny i omijają go spadające dzwony, wagony itd to jest standard w większości gier więc nawet szkoda się czepiać. 

Misje ze skradaniem to też niesmaczny żart, szczególnie ratowanie dziewczynki z piwnicy - no przecież to był koncert cudów, ci Niemcy nie mogli ich nie zauważyć.

Może jestem tak krytyczny też dlatego że zwiastun był kapitalny i zrobił duże nadzieje, np na jakąś misję w obozie koncentracyjnym, a co było związane z obozem? Cutscenka i krótkie przejście po obozie, zresztą już pustym...

Edited by DeX

Pierwsze koty za płoty najważniejsze że ruszyli w kierunku o którym większość prosiła się od dłuższego czasu. Może jak wyjdą kolejne odsłony będzie lepiej ;)

11 godzin temu, DeX napisał:

Tyle lat na to czekałem, powrót BFa i CODa do przeszłości a nie podroż w przyszłość i wyimaginowane konflkity. BF1 niestety dotyczy 1 wojny która mnie niezbyt interesuje, zostaje COD. Kupiłem, zdałem, sprzedałem - multi CODa nigdy mi się nie podobało, zawsze było totalnie bezskillowe na refleks i tyle.

Co do kampanii(kto nie grał niech nie czyta):

Pokaż ukrytą zawartość

Uwielbiam gry/seriale/filmy osadzone podczas 2 wojny światowej, ale COD WW2 to...totalna bieda. Główny zarzut? Długość. Łącznie zdałem na oko w 5-6h, z czego przed chwilą na YT znalazłem wszystkie cutscenki + QTE i okazało się że trwały... 3 godziny.  Kampania została oblana ciepłym moczem przez twórców. Poszczególne misje kompletnie nie oddają historii. Na przykład ofensywna w Ardenach, która była wielkim kontratakiem strony niemieckiej i trwała ponad miesiąc, została potraktowana totalnie po macoszemu. Chwilowy ostrzał, kilkadziesiąt Niemców wybiegło z lasu, parę czołgów wyjechało i tyle.No i jeszcze było strzelanie z samolotu, którego sterowanie było mega beznadziejne podobnie zresztą jak sterowanie czołgiem - do bf1 nie ma podejścia. A później nagle był marzec. A można było pójść zgodnie z historią - podzielić ten wątek na kilka misji, np można było użyć wątek niemieckich agentów przebranych za Amerykanów co działo się na prawdę, itd.

Oczywiście to że nasz bohater jest praktycznie nieśmiertelny i omijają go spadające dzwony, wagony itd to jest standard w większości gier więc nawet szkoda się czepiać. 

Misje ze skradaniem to też niesmaczny żart, szczególnie ratowanie dziewczynki z piwnicy - no przecież to był koncert cudów, ci Niemcy nie mogli ich nie zauważyć.

Może jestem tak krytyczny też dlatego że zwiastun był kapitalny i zrobił duże nadzieje, np na jakąś misję w obozie koncentracyjnym, a co było związane z obozem? Cutscenka i krótkie przejście po obozie, zresztą już pustym...

Multi bezskillowe na refleks heheheheheheheheh.To wejdz na multi i pokaz nam swój skill-skończyło by się na płaczu i skomleniu.Wróć lepiej do Minecrafta:good: 

• Like 1

A ja Wam powiem że im dłużej gram tym bardziej się wciągam. Nie jestem jakimś wymiataczem w coda, ale tu gra mi się naprawdę bardzo przyjemnie. Cieszy fakt że multi łączy teraz praktycznie z kolegami z Polski. Gra jak najbardziej na plus multi nie jest tak szybkie jak w poprzednich odsłonach... I nie ma tego skakania chociaż niektórym nawyki pozostały.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

48 minut temu, MrArt-PL napisał:

Multi bezskillowe na refleks heheheheheheheheh.To wejdz na multi i pokaz nam swój skill-skończyło by się na płaczu i skomleniu.Wróć lepiej do Minecrafta:good: 

Taka jest prawda, namiętnie siekalem w CSa kiedyś,  i przejście na jakiegokolwiek bfa czy coda było zawsze mega gładkie, kompletnie bez porównania. Strzał w głowę to dwa zupełnie różne poziomy trudności pomiędzy takim csem a codem. 

Wróć lepiej do coda i pokazuj swój skill polegający na szybkim przymierzeniu i full auto, bo w poważnych strzelankach by się skończyło na płaczu i skomleniu :good:

Dla wszystkich co się nie mogą doczekać , 1100 punktów będzie do odbioru 21 listopada z tym dniem zostanie wprowadzona też wyczekiwana :smile: mikropłatność, czyli nareszcie dostaniemy pełnowartościowego CoD'a.

• Like 1

Działa wam sztab? Może mi ktoś też wytłumaczyć, dlaczego nie mogę się połączyć z kolegą ( ten sam dostawca lokalny internetu ) w multi czy zombie? Możemy jeśli ktoś inny jest hostem. WTF?!

8 godzin temu, pike napisał:

A ja Wam powiem że im dłużej gram tym bardziej się wciągam. Nie jestem jakimś wymiataczem w coda, ale tu gra mi się naprawdę bardzo przyjemnie. Cieszy fakt że multi łączy teraz praktycznie z kolegami z Polski. Gra jak najbardziej na plus multi nie jest tak szybkie jak w poprzednich odsłonach... I nie ma tego skakania emoji16.png chociaż niektórym nawyki pozostały.

Zapraszamy do wspólnego grania ;)

Edited by Yarorot

W dniu 14.11.2017 o 15:36, ziolek napisał:

Dla wszystkich co się nie mogą doczekać , 1100 punktów będzie do odbioru 21 listopada z tym dniem zostanie wprowadzona też wyczekiwana :smile: mikropłatność, czyli nareszcie dostaniemy pełnowartościowego CoD'a.

Mi już przyznali te 1100 pktów ;)

Bierz bany@. Ja nie jestem jakimś specjalnym fanem coda, ale ta gra uzależnia :) moim skromnym zdaniem warto.

Godzinę temu, bany® napisał:

ziołek jak ten nowy cod?  Polecisz?

Kampania warto, multi te same bolączki jak co rok x2 , po za tym wciąga .

Ogólnie na pewno warto , ale szukaj w dobrej cenie aktualna nie adekwatna .

Grasz/cie Hardcore czy Normal? Zastanawiałem się nad kupnem tej gry, bo Battlefronta 2 spisałem na straty. Później przypomniałem sobie czasy BO3 i tego jak z Yogim grałem normalny tryb, a cała reszta Hardcore. I teraz WW2 także mam spisanego na straty :-P

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

11 godzin temu, Wszebor napisał:

Grasz/cie Hardcore czy Normal? Zastanawiałem się nad kupnem tej gry, bo Battlefronta 2 spisałem na straty. Później przypomniałem sobie czasy BO3 i tego jak z Yogim grałem normalny tryb, a cała reszta Hardcore. I teraz WW2 także mam spisanego na straty :-P

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

To że masz spisanego na straty to akurat na twój plus, a jeśli stwierdziłeś wow kur...a zaraz koniec roku a ja jeszcze nie grałem w żadne gówno w tym sezonie no to bierz.

Pamiętaj tylko że gra jest cały czas w fazie beta-testów i każda zł wydana po wyżej 100 zł jest umoczeniem.

Po mimo to singla polecam. 

P.S

Pamiętasz jak fajnie nam się grało w war w becie, dziś o tym zapomnij.

Edited by ziolek
  • Like 1

5 godzin temu, haobao_PRO napisał:

Byłby ktoś chętny na wspólną grę i powbijanie trofików w zombie ?

Jestem chętny, kilka trofek już wbiłem, ale to musimy i tak zebrać łącznie 4 osoby, bo to tego trudniejszego easter egg'a lepiej podejść full ekipą. Nie nastawiam się na to, że znajdą się na tym forum aż 4 chętne osoby, ale może, kto wie :30vm3cw:

Jest również poradnik PL dla zainteresowanych:

https://www.lowczynitrofeow.pl/call-of-duty-world-ward-ii-poradnik-do-trofeow/