Axel333 0 Napisano 9 Grudzień 2008 Jakby ktoś nie wiedział, to można zlinkować swój profil PSN ID z kontem na www.callofduty.com. Dostajemy pełny wgląd w nasze statystyki. Prawdę mówiąc trochę się zszokowałem, bo można sprawdzić nawet takie pierdoły jak każdy rozegrany mecz i dokładne statystyki tego spotkania. Pokazuje nawet, w które części ciała najbardziej obrywaliśmy. Do tego pełna lista przeciwników i ich rozszerzone staty dla danego pojedynku jaki sobie wyświetliliśmy. Jest tego jeszcze dużo więcej. Fajna sprawa. ja sie niestety w tym gubie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 11 Grudzień 2008 Szukam chętnych na coop Campaign na jutro w godzinach wieczornych tudzież w sobotę (start tak w okolicach 21 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axel333 0 Napisano 12 Grudzień 2008 sory chłopaki wczoraj nie wyszło bo mi zajeli TV pod które jest podpięty ps3 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempo 0 Napisano 13 Grudzień 2008 Wdg mnie Call 5 jest dużo gorszy od poprzednika. Oprócz tego ze niektórymi broniami w ogolę się nie da grac, to gra online jest na bardzo niskim poziomie, chodzi o te ze wszystkie mecze są rozłączana po jednym spotkaniu, ale to dosłownie wszystkie. Potem trzeba szukać nowego. Znajduje ci nowy i oczywiście mecz w którym się ktoś rozłączył bo sporo przegrywał, czekasz do końca a tutaj znowu 'host ended game" i tak do usranej śmierci. w cod 4 to się nie powtarzało tak często i było dużo lepiej. Ja osobiście po miesiącu grania sprzedaje dziś COD: WaW i kupuje na nowo COD 4. Ja bardzo się zawiodłem na 5, po prostu wkurza mnie cala otoczka tej gry online szczególnie te bronie którymi w większości się nie da grac. Jeśli w cod4 podobała ci się szybka akcja z wypasionymi broniami to w cod5 nie masz czego szukać. Ta gra jest drewniana. Tyle ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axel333 0 Napisano 13 Grudzień 2008 dla mnie to jest w ogóle inna gra a jak już to ma wiele różnych usprawnień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 13 Grudzień 2008 Wdg mnie Call 5 jest dużo gorszy od poprzednika. Oprócz tego ze niektórymi broniami w ogolę się nie da grac,Hje, hje, ktoś tu chyba dostał po nosku online. Co to się stało? Jedna seria w główkę z kilometra , z mp5 nie daje fraga? Ano w tych czasach kule tak daleko nie latały. W cod5 trzeba mieć trochę więcej skilla. <idę się gdzieś schować, bo zaraz się zacznie> :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axel333 0 Napisano 13 Grudzień 2008 jak dla mnie to w COD4 trzeba mieć lepszego skilla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesin 2 Napisano 13 Grudzień 2008 tia, szczególnie z helikopterem i z broniami bez odrzutu i kolimatorem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempo 0 Napisano 13 Grudzień 2008 Hje, hje, ktoś tu chyba dostał po nosku online. Co to się stało? Jedna seria w główkę z kilometra , z mp5 nie daje fraga? Ano w tych czasach kule tak daleko nie latały. W cod5 trzeba mieć trochę więcej skilla. <idę się gdzieś schować, bo zaraz się zacznie> :) Nie dostałem po nosku i sklia mam dobrego. Chodzi mi o to aby aby na koniec meczu mieć dobry wynik można to osiągnąć tylko kilkoma sprzetami. W COD 4 można było doprowadzić do perfekcji wszystkie bronie tutaj już tak nie jest, niektóre bronie są po prostu bezużyteczne. poza tym ta gra jakoś się szybciej nudzi. To jest moje zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 13 Grudzień 2008 co racja to racja, nawet recenzenci pisali ze w online jest tylko kilka UZYTECZNYCH broni ;) a co do skilla, wcale nie trzeba miec lepszego w CoD5 niz w 4, ja w 5 pogralem tydzien i tak samo sie karalo jak w 4:) wg mnie gra to marna kopia 4 ale robilo ja treyarch wiec sie nie dziwie :) cale szczescie ze wymienilem ja na F3 i nie zaluje ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 13 Grudzień 2008 Między bogiem a prawdą to skilla trzeba było mieć w Q3 albo UT. W cod4/5 wystarczy reflex i znajomość mapy. Najgorsza pała druciana w grach video zagra w coda i zdobędzie trochę fragów. Poniekąd stąd taka popularność tej gry. Każdy może wygrać. W starych, dobrych sieciowych fps bez umiejętności miałbyś okrągłe 0 na liczniku. /offtopic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeratul 3 Napisano 14 Grudzień 2008 Jezeli IIwś wygladala tak jak w World at War, to 70% poległych pewnie zmarła od wybuchu randomowych granatów, 10% od tego, że ich towarzysz wypchnął ich na linię ognia, albo zablokował pole widzenia, 5% od kulki... a reszta w innych okolicznościach. Słabe tekstury, słabe bitmapy, słaba grafika. No ale co się dziwić to Treyarch... oni jeszcze nic dobrego nie stworzyli, wiedziałem żeby się trzymać z daleka od tego CoDa tak jak swego czasu powinienem się trzymać z dala od trójki. Skrypty, skrypty i żal. Jedyne co poprawili, to że wróg czasem strzela nie do ciebie, jak jesteś otoczony przez towarzyszy... Ogólnie single słaby i biedny, czyli w stylu dewelopera... Resistance 2 je tą grę na śniadanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majestic 0 Napisano 14 Grudzień 2008 Hmm.. ze tak powiem jak dlamnie to lajt tylko troche za krótkie ale jakos tak 4 bardziej mi podchodzi jak ta 5 xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempo 0 Napisano 18 Grudzień 2008 Ja całe szczęście pozbyłem się tego GNIOTA COD5 i kupuje spowrotem COD4. Zwróćcie uwagę ze Modern Warfare podrożał na allegro. Wynika to z tego ze dużo osób pozbyło się cod 5 i wraca do poprzedniej części, nie ma się co dziwic, online z tymi broniami jest tragiczny. Online w tej grze jest tragiczny. Brawo TREYARCH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 18 Grudzień 2008 COD 4 ma ponad rok i dalej wymiata. COD 5 to gierka na tydzień , tylko na spróbowanie . Infinity Ward powraca w COD 6 , czyli bedzie Ok. O COD 5 chce jak najszybciej zapomniec.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redundantor 0 Napisano 18 Grudzień 2008 Co prawda PS3 mam od 3 dni, ale musze się wypowiedzieć, bo jak czytam tyle niezbyt chyba przemyślanych ataków na COD5, to mnie rusza. Na PC-cie gram często w COD4, na PS3 w COD5. Moim zdaniem obie gry są wybitne i żadna nie ustępuje drugiej niczym. To, że zasady działania broni z lat 40-tych różnią się od broni z 21 wieku to chyba jasne. Mechanika musi być inna. Problem nie polega na tym że jedna gra jest gorsza od drugiej, tylko, że COD 5 wyszła za wcześnie. Po prostu COD4 nie zdążył się jeszcze znudzić wiekszości ludziom, a już wyszła następna część. To tak samo jak z Windows XP i Vindows Vista - na siłę szuka się wad tego nowego, a najgłośniej krzyczą Ci, którzy nigdy jej nie mieli, albo wiidzieli u kolegi ;). Gdyby potrzymali jeszcze rok (a rok bez kasy nie jest dobry dla żadnej firmy - co dopiero dla producenta gier) to większość tych "krytyków" by na kolanach czekało przed sklepami z grami ;). A tak to zaoszczędze pare zł bo gry nie kupię, a na każdym forum będę pisał jakie to gówno wypuścili i o ile to jest gorsze od COD4. Ale spokojnie gwiazdka idzie... JAk się zagra to i opinia się zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 18 Grudzień 2008 No to fakt COD 5 został za wcześnie wypuszczony. Moze o jakies 8 miechów ,ale to nie zmienia nic. Po prostu COD 5 to nic specjalnego i tyle. Mam kolesi którzy notorycznie grali w COD4 i próbowali na siłe grac w 5 ,ale i tak wrócili do COD4 po prostu jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomgru 0 Napisano 18 Grudzień 2008 Co prawda PS3 mam od 3 dni, ale musze się wypowiedzieć, bo jak czytam tyle niezbyt chyba przemyślanych ataków na COD5, to mnie rusza.(...) Ale spokojnie gwiazdka idzie... JAk się zagra to i opinia się zmieni. popieram...jak dla mnie gra jest super, takim cukierkiem...przed 2 częścią CoD4... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redundantor 0 Napisano 18 Grudzień 2008 No to fakt COD 5 został za wcześnie wypuszczony. Moze o jakies 8 miechów ,ale to nie zmienia nic. Po prostu COD 5 to nic specjalnego i tyle.Mam kolesi którzy notorycznie grali w COD4 i próbowali na siłe grac w 5 ,ale i tak wrócili do COD4 po prostu jest lepszy. Nic specjalnego !!!!!!!!!!!!!!!??? ;) Ok, Twoje prawo do własnej opinii. Ja kiedyś tak powiedziałem o World of Warcraft i do tej pory zdania nie zmieniłem, chociaż oprócz mnie chyba 1% tak twierdzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomgru 0 Napisano 18 Grudzień 2008 sorry za OFT co to jest World of Warcraft ...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Longer85 15 Napisano 19 Grudzień 2008 Witam, jak dla mnie COD4 i COD5 sa miodnymi pozycjami i kazda z nich ma swoj klimat. Gram glownie na multi. Osobiscie tez wole obecne czasy niz 2WW ale COD 5 podoba mi sie tak samo jak COD4 o ile nie bardziej. Jest kilka dodatkow ktore bardzo mi sie podobaja a nie bylo ich w 4 jak np jazda czolgiem, pomaganie innym na "last stand" i przedewszystkim to ze jak ktos dostanie rakieta albo granatem tudziez innym ciezkim dzialem to urywa nogi, rece itd. to jest to czego brakowalo w 4, za asyste dostajesz 2-8 pkt a nie tylko 2 mimo ze ty sie nameczyles i prawie zabiles goscia a ktos inny podlecial, wpakowal kulke w noge i zwijal 10. Pieski tez sa fajne :) Ogolnie jestem bardzo mile zaskoczony nowym COD'em, ale wiadomo nie kazdemu musi sie podobac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 19 Grudzień 2008 Problem nie polega na tym że jedna gra jest gorsza od drugiej, tylko, że COD 5 wyszła za wcześnie. P Większej bzdury nie słyszałem, COD5 to tylko łatka na czwórce, taki mod. Za wcześnie haha! Ta gra nie powinna wyjśc wogóle! A jak ju musiała to wyszła za późno. Dlaczego tak myślę? CoD4 ukazał nam się rok temu, grafika była średnia ale gameplay najlepszy z jakim się spotkałem. CoD5 ukazał się teraz, grafika stoi w miejscu (a inne gry skoczyły o kilka poziomów - patrz FC2, K2 etc.) Gameplay natomiast gorszy niż w "4"! Więc pytam się, po co? Po co to coś zostało wydane? A Twoim zdanie za wcześnie? Chciałbyś grac w to za rok gdy na półce będzie wypasiony KillZone 2, Flash Point 2 i inne wyśmienite shootery? Z kogo sobie robisz jaja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redundantor 0 Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) A Twoim zdanie za wcześnie? Chciałbyś grac w to za rok gdy na półce będzie wypasiony KillZone 2, Flash Point 2 i inne wyśmienite shootery? Z kogo sobie robisz jaja? Z nikogo ;) No to pojechałeś po całości po CODV. Ale czytając Twoją wypowiedź to tak naprawdę się ze mną zgadzasz tylko idziesz w tym dalej. Wyszła za wcześnie bo: mało czasu upłynęło od CODIV gra poza techniką i czasami niczym się nie różni (grafika) więc gdyby wyszła dużo później i była bardzo zmieniona to jestem pewien, że te "hiciory", miałyby sprzedaż jak co najwyżej gierki edukacyjne ;). PS. Pytanie techniczne - masz CODV, czy widziałeś u kolegi? PSII. World of warcraft to taka maszynka do wyciągania pieniędzy co miesiąc za tą samą grę Edytowane 19 Grudzień 2008 przez Redundantor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemboyrob 2 Napisano 19 Grudzień 2008 Borys85 - przyznaję Ci całkowitą rację, znowu to powtórzę, ale CoD WaW to tylko mod/łatka i to jeszcze nieudolna do CoD4, jeśli miała kiedykolwiek odnieść sukces, to musiałaby wyjść sporo przed Modern Warfare i tuż po CoD 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redundantor 0 Napisano 19 Grudzień 2008 Z innej beczki, na jakich ustawieniach bioshocka gracie (chodzi o stickery czy jakoś tak) - tam są 3 do wyboru. Za cholerę nie mogę się przyzwyczaić do tego cholernego sprzetu. Zanim trafię w gościa to on zdąży mnie 3 razy obiec i dobić. Czy dla Was to tez było/jest takie ciężkie do sterowania? PS. CODV od CODIII różni się bardzo. Od COD IV różni się tylko czasami, w których się to dzieje. Zrozumcie wreszcie, że to, że nie zmianiła się grafika itp. to nie znaczy że gra jest do dupy, tylko, że nie wnosi nic nowego technicznie do gatunku. Tyle w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach