xsynapse_ 545 Napisano 11 Lipiec 2018 Jak za duzo? Z play idzis hdmi do tv dla obrazu a optyk do ampli dla dzwieku. Z tv hdmi do ampli zeby byl dzwiek kanalow telewizyjnych. Wydaje mi sie ze jest dobrze. Ale moze mi sie tylko wydaje. Glowny problem to ze wlacza sie play automatycznie po wlaczeniu tv:/ Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Aha to okej z kablami. Myślałem że dźwięk z hdmi i optyka chcieliście Z włączaniem się pleja po uruchomieniu tv, jest to sprawa ustawień. Sprawdzcie ustawienia czy nie jest włączona opcja sterowania hdmi zarówna pleja jak i tv - coś takiego powinno być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 12 Lipiec 2018 Skoro ampli ma hdmi to po co dźwięk po optyku jeszcze z konsoli? Wszystko podłącza się do ampli i ampli do tv. No chyba że mówimy o ampli który nie wspiera 4K itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 12 Lipiec 2018 U mnie niestety Marantz nie wspiera 4K, więc konsola idzie bezpośrednio do TV, a dźwięk optykiem z TV do amplitunera. Dlaczego tak a nie optyk z konsoli do wzmacniacza? Bo dzięki temu mogę grać z dźwiękiem albo z TV albo z amplitunera po prostu wyłączając amplituner, wtedy dźwięk leci z głośników telewizora. Optyk z TV do amplitunera daje tez mozliwosc odpalania dzwieku na glosnikach z aplikacji wbudowanych w telewizor czy w czasie ogladania telewizji. Mozna to niby zalatwic kablem HDMI ale warunkiem jest to, ze telewizor ma wyjście HDMI, a amplituner ma wejscie HDMI, a to juz nie jest takie oczywiste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsynapse_ 545 Napisano 12 Lipiec 2018 Skoro ampli ma hdmi to po co dźwięk po optyku jeszcze z konsoli? Wszystko podłącza się do ampli i ampli do tv. No chyba że mówimy o ampli który nie wspiera 4K itd. Bo chce mieć telewizje na ampli a nie pleja. Do pleja tylko optyk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 12 Lipiec 2018 Chyba się nie rozumiemy, albo ty czegoś nie ogarniasz. Optyk jest nie potrzebny jeżeli ma nowoczesny amplituner. @czacha79,jezeli tv i amp wspierają Hdmi arc to optyk też Ci nie potrzebny. Konsola->tvTv->ampli I dźwięk z konsoli leci po ARC za pośrednictwem telewizora. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 12 Lipiec 2018 1 godzinę temu, mataman napisał: Chyba się nie rozumiemy, albo ty czegoś nie ogarniasz. Optyk jest nie potrzebny jeżeli ma nowoczesny amplituner. @czacha79,jezeli tv i amp wspierają Hdmi arc to optyk też Ci nie potrzebny. Konsola->tv Tv->ampli I dźwięk z konsoli leci po ARC za pośrednictwem telewizora. Chyba nie zrozumiałeś - piszę o swoim Marantzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 13 Lipiec 2018 LG B7 65 za niecałe 8k w neonecie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 24 Lipiec 2018 Witam Panowie, Panie... Czy ktoś coś powie, ma, testował takie cudo?? PHILIPS OLED 55POS9002/12 Ciekawy jestem co to jest warte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 25 Lipiec 2018 http://lmgtfy.com/?q=PHILIPS+OLED+55POS9002%2F12+test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 25 Lipiec 2018 http://lmgtfy.com/?q=PHILIPS+OLED+55POS9002%2F12+testPrzy następny twoim pytaniu odpowiem tak samo... Nie wypowiadaj się jak masz prezentować taki poziom.Testy są, chce opinii zwykłego zjadacza chleba, z forumka najlepiej. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 25 Lipiec 2018 Nie mów mi co mam robić. Test na hdtv polska jest wystarczająco szczegółowy żeby wyrobić sobie opinię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 25 Lipiec 2018 Philips? Serio? A nie, wiesz co? Kupuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 25 Lipiec 2018 Philips? Serio? A nie, wiesz co? Kupuj!Ja na razie mojego XE9005 nie zamienię na nic innego ale trzeba zerkac kto i co (oprócz LG) klepie ciekawego z OLED ów Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 8 Sierpień 2018 Jakbym miał brać OLEDa innej firmy niż LG, to tylko Panasonic 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d01011990 5 Napisano 9 Sierpień 2018 Jaki na dzień dzisiejszy polecicie monitor do PS4 PRO? DO 24" najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 9 Sierpień 2018 Jaki na dzień dzisiejszy polecicie monitor do PS4 PRO? DO 24" najlepiej. Stary 27 minimum i 4K A najlepiej 32 - ja wziąłem 27 i będę wymieniał na 32 - wg mnie idealnie na biurko do pracy i konsol Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d01011990 5 Napisano 9 Sierpień 2018 25 minut temu, Rambo8 napisał: Stary 27 minimum i 4K A najlepiej 32 - ja wziąłem 27 i będę wymieniał na 32 - wg mnie idealnie na biurko do pracy i konsol Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka No właśnie zamierzam używać owego monitora zarówno do ps4 jak i do pc, a jakoś ciężko mi sobie wyobrazić granie na tak dużej przekątnej korzystając z pc, bo do samego ps pewnie by było idealnie. Lepiej wziąć 4k i zrezygnować z 144Hz czy na odwrót ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eloszki 184 Napisano 11 Sierpień 2018 Cześć, poszukiwany tv z skrótem na pilocie do hbo go i netflix;Alternatywa możliwość zainstalowania hbo go bo netflix to widzę ze standard wszędzie Znajdzie się coś takiego ? Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 12 Sierpień 2018 HBO GO nie wystepuje na chwile obecna w telewizorach z Androidem. HBO GO mozesz odpalic na telefonie, a potem puscic stream z telefomu na TV - jak juz film zatrybi mozesz wylaczyc apke w fonie albo i caly telefon. Przycisk Netflixa masz na pilotach Sony. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsynapse_ 545 Napisano 12 Sierpień 2018 Przycisk Netflixa występuje również na pilotach LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spike1314 47 Napisano 13 Sierpień 2018 Przy okazji podłączę się do pytania o HBO go - czy da się sprawdzić w jakiej jakości / rozdzielczości jest dany film i czy ma np. HDR - coś jak w Netflixie. Chodzi o zapodanie sygnału z PS4 pro lub innego źródła PC / tel. Nigdzie nie widzę w HBO takich informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 13 Sierpień 2018 Apka HBO GO nie posiada niczego oprócz totalnej podstawy pamiętającej Player z Windows 95 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Sierpień 2018 Będę wyposażał salon w stanie deweloperskim w sprzęt A/V, mebelki do tv, narożnik itd. Chce zrobić 1,5-2m panel na całą wysokość ściany na którym powieszę TV i puścić kable za panelem do wiszącej/stojącej półki. Przynajmniej taki jest pierwotny plan. Robie reaserch w necie jeśli chodzi o rozstawienie, patrze na różne rozwiązania itp no ale zakładam że mogą sie przytrafić jakieś babole dlatego gdyby wam się nasunęły jakieś cenne wskazówki / sprytne rozwiązania, bądź coś istotnego o czym wam być może zdarzyło sie zapomnieć to będe wdzieczny za każde info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 15 Sierpień 2018 A nie lepiej korytko w scianie ktorym pojda przewody? Panel ci zmniejszy salon. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 15 Sierpień 2018 (edytowane) 2 godziny temu, krzyzak86 napisał: A nie lepiej korytko w scianie ktorym pojda przewody? Panel ci zmniejszy salon. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka No właśnie nie wiem, musiałbym kuć. Poza tym panel wydaje sie wygodniejszy w przyszłości bo można za nim chować inne przewody i montować na mim gniazdka w dowolnym miejscu. A jeśli chodzi o powierzchnie to te kilkanascie cm od sciany chyba nie zrobi różnicy przy 30m2 koncepcja jest mniej wiecej taka jak na obrazku poniżej a tak z innej beczki to pojawił się review Vizio PQ65-F1 na rtings. Koszt tv to ok 2000$. Z takim stosunkiem jakości do ceny to w Polsce sprzedawałby się jak świeże bułeczki. https://www.rtings.com/tv/reviews/vizio/p-series-quantum Edytowane 15 Sierpień 2018 przez bany® Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach