Patricko 8082 Napisano 13 Kwiecień 2019 Single player, brak mikro, brak multika. Pierwsze zapowiedzi dają nadzieję! Ostatnią nadzieję! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 Wydawca jest EA? Cos spiernicza. A to wymuszone uzycie frostbite i problemy z tym silnikiem i implementacja gry. A to fakt ze kazda ich gra miala byc "live service" co stoi w opozycji do tego co napisales. Zgodze sie ze nadzieja umiera ostania. Pozyjemy zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danken000 352 Napisano 13 Kwiecień 2019 I to niby od EA? Przecież to zaraz anulują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 13 Kwiecień 2019 Nie sadze zeby wymuszali frostbite. Tf2 i apex są na source i myśle ze pozwolą respawnowi zostać przy nim jeśli dobrze się czuja w nim.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 (edytowane) 15 minut temu, CePeeN napisał: Nie sadze zeby wymuszali frostbite. Tf2 i apex są na source i myśle ze pozwolą respawnowi zostać przy nim jeśli dobrze się czuja w nim. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A czytales esseje autorstwa Jason Schreier nt ME:Andromeda i Anthem? Wszystkie studia EA maja robic gry na FrostBite i kropka to wlasnie powodowalo problemy z DA:inkwizycja, ME:A, Anthem. (toz nawet FIFA na tym biega, mimo iz to silnik DICE stworzony z mysla o BattleField) Respawn wydajac TF i TF2 nie bylo studiem wewnetrzym EA, bylo studiem ktore przyszlo do EA a EA zdecydowalo sie wydac ich gry (EA bylo tylko i az wydwca). Apex Legends prawdopowobnie zaczal powstawac zanim Respawn nie zostalo kupione przez EA i dzieki temu mogli dokonczyc robote. Mozliwe ze EA zrobi wyjatek, dla Respawn ale szczerze w to watpie.... EDIT: ok jesli respawn ma na szybko wydac gre i jesli tylko wykarza ze moga zrobic to lepiej na silniku ktory znaja to moze EA jednak da sie przekonac. Skoro gra ma miec premiere w tym roku to raczej juz konca prace co oznacza ze to co napisalem powyzej moze byc bledne. I jest nadzieja ze jednak Respawn dostaw dawke wolnosci i zrobil ta gre po swojemu. Bez wymuszenia FrostBite Edytowane 13 Kwiecień 2019 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Kwiecień 2019 Gra będzie na silniku Unreal. Gdzieś był artykuł o tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 13 Kwiecień 2019 Czytałem. Czytalem tez gdzieś indziej ze tak naprawdę to jest tylko „rekomendacja” ze strony EA odnośnie frostbite. Ma to przesłanki ekonomiczne i łatwiejszy transfer wiedzy (przynajmniej w teorii), ale podobno ostateczna decyzja należy do studia developerskiego.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 @CePeeN Sorry zbyt szybko wsiadlem na EA i ich polityke nie sprawdzajac kiedy gra ma byc wydana. Jesli wierzyc PPE: Cytat Respawn zaczęło pracę nad grą grubo ponad dwa lata temu. Rezygnując z silnika Source, na którym postawiono Titanfalla, zdecydowano się na Unreal Engine 4, co jest sporym zaskoczeniem, gdyż polityka Electronic Arts do tej pory narzucała wszystkim studiom korzystanie z Frostbite'a od DICE. Wiec @Patrickomial racje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Kwiecień 2019 Zawsze mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 13 Kwiecień 2019 No jak pisałem, używanie frostbite, to rekomendacja a nie obowiązek.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 (edytowane) 9 minut temu, Patricko napisał: Zawsze mam hahaha Czy przypadkiem Twoj hajp na Destiny 2 nie odbil sie czkawka? Edytowane 13 Kwiecień 2019 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Kwiecień 2019 Hmm... Spędziłem tam ponad 400h, wystarczy chyba. Następne D3 dopiero raczej. Ale wracamy do tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 6 minut temu, CePeeN napisał: No jak pisałem, używanie frostbite, to rekomendacja a nie obowiązek. No wlasnie nie do konca. Ekonomicznie jest tak jak napisales, trasfer wiedzy to tez jak napisales teoria. Ale przeniesienei FIFA na Frostbite nie bylo rekomencacja bylo wymuszone, Bioware i ich 3 gry na frostbite bylo wymuszone a nie recomendowane. To samo z NFS. Jak znajde cytaty to wkleje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 13 Kwiecień 2019 Cienka może być granica między rekomendacja a wymuszeniem, dlatego dałem cudzysłów. Wracając do gry to na prawdę liczę ze będzie kozacka, bf2 na frostbite wyglądał ślicznie wiec na ue4 tez będzie pewnie pięknie, byleby fabuła była dobra. Boje się ze tak szyki termin wynika z chęci zgrania tego z ep.9. Bo chyba w tym roku ma być jeśli dobrze pamietam.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 (edytowane) 39 minut temu, CePeeN napisał: Wracając do gry to na prawdę liczę ze będzie kozacka Czego wszystkim fanom SW zycze kozackiej gry - co wiecej Respawn to conajmniej kompetentne studio. Jesli chodzi o singla wiadomo opinie da rozne - dla mnie TF2 single byl powiewiem swiezosci w singlowych shooterach! Dla mnie bardzo dobry. Same singlowe shootery mnie zwyczajnie zaczely nudzic (pomijam juz fakt ze byl ich przesyt w zeszlej generacji zarowno FPP jak i TPP - a tylko pare przykuło moja uwage). Cytat Bo chyba w tym roku ma być jeśli dobrze pamietam. Tak plotki i place holdery mowia o listopazie bieżącego roku. milego grania Edytowane 13 Kwiecień 2019 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manoszek 561 Napisano 13 Kwiecień 2019 15 listopada 2019 premiera, zobaczmy czy się potwierdzi, wielkim fanem nie jestem, ale singla zawsze miło ograć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 13 Kwiecień 2019 Gdzies czytalem, ze przejscie ma zajac „nie krocej niz 5 godzin” .... czyli na 30h+ czy 50h+ nie ma co liczyc Powtorka z Order 1886? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WahaczPL 43 Napisano 13 Kwiecień 2019 Skoro EA tylko rekomenduje Frostbite, to zostaje pytanie czemu BioWare się na niego skusiło w świetle narzekań deweloperów, które można wyczytać w tekście o Anthem na Kotaku. Przecież przed podjęciem decyzji musieli wiedzieć, że np. nie ma tam możliwości save'ów itp. Co do gry - trzymam kciuki, aby gra była fajna i dobrze się sprzedała, bo wtedy będą większe szanse na tego typu produkcje w przyszłości. Doniesienia o 5+ godzin brzmią trochę groźnie, ale liczę, że ten plus będzie oznaczał rozgrywkę o długości Uncharted czy innych, liniowych współczesnych gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Kwiecień 2019 53 minuty temu, manoszek napisał: 15 listopada 2019 premiera, zobaczmy czy się potwierdzi, wielkim fanem nie jestem, ale singla zawsze miło ograć. Mam podobnie. Choc przyznam ze SW BF2 singiel - dobrze ze w ramach Origin Access to ogralem, wiecej jak 5$ bym za to nie dal. Szkoda bo widac zmarnowany potencjal. @czacha79 spokojnie pozyjemy zobaczymy TF2 nie byl jakis strasznie dlugi. Ba w stosunku do rosnacej dlugosci gier AAA byl krotki (jesli chodzi o singla i tak wiem ze singiel to tylko czesc doswiadczenia bo jest multi). Ale spojrzmy na na HLTB dla TF2: To co widze nie powala ale ja bawilem sie swietnie. Czasem lepiej zagrac w cos bardziej skondensowanego nizli rozwlekac gre na sile co jak wiemy sie zdarza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manoszek 561 Napisano 14 Kwiecień 2019 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 14 Kwiecień 2019 Nie pokazali ani grama rozgrywki, szkoda.. z tego trailera zaden hype train nie odjedzie raczej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 14 Kwiecień 2019 Nie pokazali ani grama rozgrywki, szkoda.. z tego trailera zaden hype train nie odjedzie raczej.. Spokojnie to dopiero wstępny trailer, na pewno będą kolejne. Mnie skolei zaciekawił.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 14 Kwiecień 2019 @czacha79 Ale czego ty sie po marketingu spodziewasz? i tak dobrze ze tali zwiastun, a nie teaser do traierla jak inni. malym druczkiem bo malym druczkiem ale informacja byla ze to tylko zwiastun i a nie gra. Pozyjemy zobaczymy, E3 w czerwcu i mysle ze tam to juz powinni pokazac jakis wycinek gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 14 Kwiecień 2019 Sorry, ale SWTOR mialo (i ma nadal) lepsze trailery Uwielbiam StarWars, nie hejtuje nowych czesci, ale ten zwiastun mnie nie porwal ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 14 Kwiecień 2019 23 minuty temu, czacha79 napisał: Sorry, ale SWTOR mialo (i ma nadal) lepsze trailery Uwielbiam StarWars, nie hejtuje nowych czesci, ale ten zwiastun mnie nie porwal ... alez ja w pelni rozumiem ze nie portwal. Ja fanem SW nie jestem, lubie stara trylogie ale pozniej jakos moje drogi z tym uniwersum sie rozdzielily. Ten trailer jest po prostu fajny w mojej opinii. Bardziej chodzilo mi o wspolczesne podejscie marketingowe: - rzucmy jeden tajemniczy screen na ćwierkaczu - rzucmy ten sam screen ale mocno przyciemniony i rzucajaca sie w oczy date ujawnienia kolejnych informacji - rzucmy dzien przed planowana data - 5s teaser. - rzuccmy trailer w dniu w ktorym mowilismy ze sie pojawi - a pozniej nie podajmy zadnej daty premiery. Ostanio nieco sie to zmienia i gry zapowiadane sa krotcej przed premiera. Bo co mi po zapowiedzi gry w 2016 na E3, przypomnieniu o niej w 2017, pokazaniu kawalka rozgrywki w 2018 i dalej brak daty premiery gra moze wyjdzie w 2019 a moze nie. Na nasze szczescie data premiery jest wyznaczona na listopad. Wiec bedzie mozna spodziewac sie kolejnych informacji i pewnie jakiejs rozgrywki na E3. A pozniej czas oczekiwania nie bedzie jakis dlugi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach