Hades26 3 Napisano 27 Listopad 2008 Ogólnie to ja pier.....le limitowana wersję! Tak jak i Anniversary tak i tu pewnie nic nadzwyczajnego nie dadzą! Kupiłem kolekcjonerską wersje Anniversary i co?... ładniejsze pudełko które niszczy się szybciej niz plastykowe + bonus disk, a na nim nic konkretnego co i tak mozna było zassać w dniu premiery gry z torrentów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinwks 0 Napisano 28 Listopad 2008 Ogólnie to ja pier.....le limitowana wersję! Tak jak i Anniversary tak i tu pewnie nic nadzwyczajnego nie dadzą! Kupiłem kolekcjonerską wersje Anniversary i co?... ładniejsze pudełko które niszczy się szybciej niz plastykowe + bonus disk, a na nim nic konkretnego co i tak mozna było zassać w dniu premiery gry z torrentów. Też miałem kolekcjonerkę Anniversary. Moja jedyna i ostatnia ed. kol. póki co i nie przewidują zakupu kolejnych. Zwykła strata kasy, no chyba że jest to wydanie jak z MGS4. Co do tej kolekcjonerskiej zawartości w Underground to widzę bonus dvd z muzyką i pewnie jakieś pocztówki. Szkoda zachodu. Ostatnio zapanowała kolejna moda u wydawców, że wszystko co tylko wychodzi zawiera limitkę, a ona ma takie "atrakcje" jak książka developera, płyta z muzyką z gry albo klucz do pobrania mapek z internetu. Wracając jednak do samego Tombka. Wczoraj ukończyłem demo i muszę przyznać, że gierka zapowiada się świetnie. Wszystko fajnie i cacy, ale pracy kamery nie mogę zdzierżyć. Kupię jak potanieje do ok. 100 zł, a najlepiej jakby jeszcze patcha wydali poprawiającego pracę tej kamery. Najlepsze są miejsca, w których konsola sama ustawia kamerę, a ja do tego też sam. Wtedy mam piękne przyblokowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 28 Listopad 2008 ale ta gra jest głupia... żałuję że wydałem kasę na nią... idzie na allegro dzisiaj bo nie wytrzymam z tą zjeb..ną kamerą i tymi bugami ta gra jest strasznie nie dopracowana! jak pierwsze poziomy są nawet przyjemne do przechodzenia tak teraz jestem w Jan Mayem Island - Vahalla i jest prze wqrwiająca ta gra jest ktoś tam? po zabiciu pierwszego Yeti przy próbie wyjścia na górę po poziomych hm powiedzmy rurach połączonych do obracających się tryb i chwyceniu się łańcucha idącego w przeciwną stronę jak było w innych pomieszczeniach franca zawsze spada i ginie a nie ma innej drogi... dodam do tego że kamera normalnie sprawia takie problemy że masakra albo jak się kończy poziom Southr Mexico to jesteśmy w takiej hali wypełnionej wodą i spuszcza się ją aby zejść niżej i jest dużo skakania po filarach i ścianach nie dość że kamera zawodzi na każdym skoku to do tego w ch..j razy skaka się na oślep!! nie, nie nie wytrzymam z tą grą... będzie wystawiona aukcja na 7 dni to może jeszcze spróbuje pograć ale muszę coś na uspokojenie wziąć chyba... szczerze nie polecam tej gry bo jest strasznie skopana i nie warta tylu pieniędzy. Do Uncharted'a nie ma co porównywać jej! Eidos zrobił zamach na pannę Croft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 28 Listopad 2008 Eidos zrobił zamach na pannę Croft Nie Eidos... Crystal Dynamic!... Zauważcie, że sprawa się ma podobnie do wcześniejszego wykonawcy gry... gdzie TR1 i 2 miały coś ciekawego w sobie a każdy kolejny TR to powielone pomysły, tak samo i tu sie dzieje, że Legend i Anniversary miały coś ciekawego a Underworld to powielona zabawa z nowymi elementami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 28 Listopad 2008 jest ktoś w Jan Mayem Island - Vahalla? bo nie wiem czy to jest jakaś wada gry czy jest jakieś inne wyjście ale u mnie po zabiciu pierwszego Yeti nigdzie indziej nie nie mogę iść jak wspiąć się na górę i zginą spadając z łańcucha mam jeszcze dostęp do dwóch innych pomieszczeń ale tam są tylko skarby i ślepy zaułek wqrwia mnie trochę ta gra... Już poradziłem sobie z tym he już na końcu gry jestem i mam walkę z ostatnim bosem krótka gra, coś ponad 6 godzin grania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emileczek 0 Napisano 28 Listopad 2008 Spoko podobno w następnej części będzie Brad Pitt a akcja będzie się rozgrywać w kopalni Wujek , więc będzie kupe roboty . A tak poważnie to miałem okazję pograć w TR-U i niestety to nie ten Tomb raider którego pamiętam z PSX'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 28 Listopad 2008 he już na końcu gry jestem i mam walkę z ostatnim bosem krótka gra, coś ponad 6 godzin grania... Granie w gry polega na tym, że czas mierzy się za przejście fabuły + znalezienie/odblokowanie wszystkiego co w grze jest dostępne... krótka będzie zawsze jak grasz na 'latawca' ... A tak poważnie to miałem okazję pograć w TR-U i niestety to nie ten Tomb raider którego pamiętam z PSX'a Niestety... dla mnie TR skończył sie z częścią 2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 0 Napisano 28 Listopad 2008 Ludzie dlaczego wszyscy piszą tylko o błędach , gra ma również mnóstwo zalet np.grafika , muzyka , bardzo krótkie Loadingi po zginięciu itp. czy znajdzie się ktoś kto znajdzie w tej grze zalety bo już wszyscy wiedzą o kiepskiej kamerze i kolizjach , zaraz ktoś kto wolno myśli będzie marudził że zagadki są za bardzo skomplikowane itd , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 28 Listopad 2008 Ludzie dlaczego wszyscy piszą tylko o błędach , gra ma również mnóstwo zalet np.grafika , muzyka , bardzo krótkie Loadingi po zginięciu itp. czy znajdzie się ktoś kto znajdzie w tej grze zalety bo już wszyscy wiedzą o kiepskiej kamerze i kolizjach , zaraz ktoś kto wolno myśli będzie marudził że zagadki są za bardzo skomplikowane itd , Ale uwierz mi, jako fan serii który ma TR na każdą możliwą platformę w każdym wydaniu uważam... że dzieje się to samo co kiedyś, czyli była nowa Lara i będzie nowsza a TR zostanie na dnie dalej bo zamiast dbac o detale i zrobic z gry coś dobrego to skupiają się na jej cyckach! Ok, fajna grafa, fajne zagadki ale... to dalej niedociągnięty tytuł, pomimo tego że jestem fanem gry to muszę to stwierdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 28 Listopad 2008 Ludzie dlaczego wszyscy piszą tylko o błędach , gra ma również mnóstwo zalet np.grafika , muzyka , bardzo krótkie Loadingi po zginięciu itp. czy znajdzie się ktoś kto znajdzie w tej grze zalety bo już wszyscy wiedzą o kiepskiej kamerze i kolizjach , zaraz ktoś kto wolno myśli będzie marudził że zagadki są za bardzo skomplikowane itd , niestety zagadki to łatwizna hm ile więcej by mi zajęło znalezienie wszystkich skarbów? 30min dłużej? na każdym poziomie brakuje mi max 7 tak więc nie jest tak źle w uncharted bez wszystkich skarbów przejście gry zajmuje więcej czasu jak przejście w ten sam sposób TR Gra krótka i tyle do zalet można zaliczyć klimat i fajne lokację gdyby poprawili kamerę i kolizję było by ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 0 Napisano 29 Listopad 2008 Panowie wcześniej zachwycałem się tą gierką ale miałem na koncie około 30 procent , myślałem że przyzwyczaiłem się do błędów kamery i kolizji ale niestety muszę przyznać że czym dalej tym gorzej , przymykałem oko ale w końcu pękłem za dużo ginąłem przez tę cholerną kamerę już nie wspomnę o takich wpadkach jak np.wchodzimy Larą między skałki szukając sekretów a ona się klinuje i nie może się wydostać i tego typu sytuacje zdarzają się dość często a już ręce mi opadły jak wjechałem za wolno motocyklem na skocznię skalną i spadłem między 2 skały , motocykl się zaklinował bez możliwości wyjazdu co zaowocowało przymusem resetu gry , jeszcze było parę podobnych błędów nie będę was nimi zanudzał , dodam jeszcze że kolega który wcześniej napisał że gierka jest krótka niestety miał rację . Podsumowując na boga Hadesie i inni narzekający mieliście rację a ja przyznaję że się myliłem a tak wierzyłem w tę gierkę , pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 29 Listopad 2008 Co ciekawe... siedzę nad jednym 'skarbem' w Meksyku już 2h i nie mogę go wyjąć bo nie ma do niego dojścia Masakra jakaś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 0 Napisano 29 Listopad 2008 Co ciekawe... siedzę nad jednym 'skarbem' w Meksyku już 2h i nie mogę go wyjąć bo nie ma do niego dojścia Masakra jakaś... Pewnie chodzi ci o kwadratowy głaz , jeżeli tak to ja też chodziłem koło niego i nic a sygnał że jest tam skarb był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 29 Listopad 2008 Pewnie chodzi ci o kwadratowy głaz , jeżeli tak to ja też chodziłem koło niego i nic a sygnał że jest tam skarb był. Hehe nooooo jakbyś zgadł! Co do innych bajerów... wracam se motorem juz po akcji spuszczenia wody w klozecie (komnata z niebieskim czymś...) no i zaczynam skakać na motorze po pochylniach! Niechcący gałka w prawo i?... bu tara rara między kładkę a filar! za mną big pajączek se macha łapami aby mnie pyknać ale nie może, ja z motoru zejść nie mogę, do tyłu ani do przodu jechać sie nie da... i po 20min prób robię reset konsoli bo nie daje się wyjechać a tym samym ponad 3h poleciało w kibel!... Ech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DayD 0 Napisano 29 Listopad 2008 Czym więcej czytam komentarzy na temat tej gry, tym bardziej się zastanawiam, czy ją w ogóle kiedykolwiek kupować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 29 Listopad 2008 Czym więcej czytam komentarzy na temat tej gry, tym bardziej się zastanawiam, czy ją w ogóle kiedykolwiek kupować... stanowczo odradzam! strata pieniędzy, czasu i nerwów.... i co gorsza 6h i po grze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaThEo 0 Napisano 29 Listopad 2008 stanowczo odradzam!... i co gorsza 6h i po grze... takie gry nie powinny w ogole powstawac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 0 Napisano 29 Listopad 2008 Ja już pogoniłem na Allegro , 30 zł w plecy , łyknąłem Resistance 2 bo mam ochotę psychicznie odpocząć, wyżynając stwory będę sobie wyobrażał że to twórcy z firmy Crystal Dynamics. Jeżeli ktoś się zastanawia czy ją kupić to można dla widoków i Muzy , ale jak spadnie poniżej stówki , bo aktualna cena jest stanowczo za wysoka ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 29 Listopad 2008 Ja już pogoniłem na Allegro , 30 zł w plecy , łyknąłem Resistance 2 bo mam ochotę psychicznie odpocząć, wyżynając stwory będę sobie wyobrażał że to twórcy z firmy Crystal Dynamics.Jeżeli ktoś się zastanawia czy ją kupić to można dla widoków i Muzy , ale jak spadnie poniżej stówki , bo aktualna cena jest stanowczo za wysoka ! też wystawiłem moją na allegro strasznie beznadziejna jest ta gra i chcę się jej jak najszybciej pozbyć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 29 Listopad 2008 to przykre, że takie gnioty są wypuszczane. liczyłem, że na naprawdę fajną grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 29 Listopad 2008 Zapraszam do dyskusji oraz spostrzeżeniach... http://www.ps3site.pl/forum/tomb-raider-un...a-t11852.0.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemboyrob 2 Napisano 6 Grudzień 2008 Czy ktoś mógłby powiedzieć mi, czemu na początku gry rezydencja Croftów płonie, a przyjaciele strzelają do Lary?(Może być nawet jako prywatna wiadomość) Jeszcze w TR:Underworld nie grałem, ale to bardzo chciałbym wiedzieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 6 Grudzień 2008 [...] Jeszcze w TR:Underworld nie grałem, ale to bardzo chciałbym wiedzieć. Jeśli nie grałeś, to po co psuc Ci fabułę?... to jeden z główniejszych elementów w fabule (tzw. zwrot akcji) więc nie ma sensu gadac o tym bo jak kiedyś zagrasz to popsujesz sobie grę. Osobiście twierdzę, że to fajny bajer w TR:U z tym rozwalonym budynkiem, ale to 'kto' go wysadził to już przegięcie!... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemboyrob 2 Napisano 6 Grudzień 2008 Dziękuję za troskę ;), ale po prostu musiałem to wiedzieć...... jeszcze raz dzięki anarom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 6 Grudzień 2008 mam pytanie do ludzi którzy grali w TR Legend, jaki on jest? fajny czy jakiś badziew? bo aktualnie gram w anniversary i jestem mile zaskoczony :) gierka wypas ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach