Skocz do zawartości
Agryppa

Ps3 Media Server

Rekomendowane odpowiedzi

tak, bedzie lepiej

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,czy może ktoś wie czy jest jakiś program do nagrywania filmików na PS3 i żebym mógł go używać podczas grania?A jak tak to skąd go ściągnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiego proramu. Potrzebne jest urzadzenie. Poszukaj na forum bo byly juz takie pomysly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie po raz pierwszy na forum.

W przerażającej ilości pytań i odpowiedzi nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Jeżeli było podziękuję za linka, jeśli nie to za pomoc.

Sytuacja wygląda tak.

Pierwszy problem

PS3, Asus wl 500 gP v2 Premium jako MS, Aluguard Revoltec'a jako Storage. System plików ext2 (ale to CHYBA jest bez znaczenia).

Mkv2vob konwertuje dwa różne pliki przy tych samych ustawieniach. Jeden 380 MB drugi 2,8 GB. Pierwszy bez problemu idzie drugi wywala komunikat

Błąd serwera multimediów.

Wystąpił błąd protokołu DLNA (2114).

i jest w katalogu z plikiem informując

Nie ma żadnych tytułów

Drugi problem

Po wrzuceniu nowych plików, czy to jpg czy mpg trzeba na nowo wyszukiwać serwera multimediów, bo nie odświeża listy.

Czy można ustawić tak żeby przy uruchomieniu ps3 robił to automatycznie albo cyklicznie ?

Jakieś sugestie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie dotyczące PS3 Media Server - czy po jego uruchomieniu, każda osoba w sieci będzie mogła się do niego podłączyć? W bloku w którym mieszkam, wszyscy mieszkańcy połączeni są jedną wielką siecią lan, poprzez co ja na swojej PS3 widze rozne Windowsowe Media Server mieszkanców. Obawiam się że mój PS3 Media Server będzie widoczny dla innych osób w bloku posiadających PS3 - a tego chciałbym uniknąć.

Najlepiej sprawdziło by się ograniczenie dostępu tylko dla wybranych adresów MAC, ale wygląda na to ze PS3 Media Server nie oferuje czegoś takiego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu mam problem z ps3 media serverem. Mój lapek to lenovo t61p. Kiedyś wszystko ładnie śmigało natomiast od jakiegoś czasu bufor transkodowania cały się zapełnia i po 5 minutach oglądania filmu strasznie przycina nawet na filmikach avi. Przeinstalowywałem ostatnio windowsa i nic to nie zmienilo. Dalje bufor cały się zapełnia. Spotkał się ktoś już może z podobnym problemem?? 

Edytowane przez lllll5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki problem. Odczytuje mi filmy zrobione starszym aparatem w formacie AVI

Ale jak mam zrobione nowszym w formacie HD ale też avi to piszę że takich danych nie odczytuje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten caly media serwer jest genialny! :> Filmy 1080p chodza calkowicie plynnie w znakomitej jakosc! Na dluzsza mete konwertowanie napisow na srt a potem avi na divx to byla niesamowita meczarnia, nie mowiac juz o zrzucaniu filmow na pendrive (700mb po 20-30 minut -.- a zazwyczaj mam filmy po 2-3gb, tych wiekszych po 10gb nawet nie zrzucalem). Ogromna ulga i ile zaoszczedzonego czasu :) Mam takie tylko drobne pytanie. Czy da sie jakos przez ten media serwer (lub w inny podobny sposob nie uzywajac zadnego innego kabla niz ethernet) 'streamowac' obraz z pc na telewizor? Tak jakbym podpial sobie komputer pod tv, pewnie wiecie o co mi chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten caly media serwer jest genialny! :> Filmy 1080p chodza calkowicie plynnie w znakomitej jakosc! Na dluzsza mete konwertowanie napisow na srt a potem avi na divx to byla niesamowita meczarnia, nie mowiac juz o zrzucaniu filmow na pendrive (700mb po 20-30 minut -.- a zazwyczaj mam filmy po 2-3gb, tych wiekszych po 10gb nawet nie zrzucalem). Ogromna ulga i ile zaoszczedzonego czasu smile.gif Mam takie tylko drobne pytanie. Czy da sie jakos przez ten media serwer (lub w inny podobny sposob nie uzywajac zadnego innego kabla niz ethernet) 'streamowac' obraz z pc na telewizor? Tak jakbym podpial sobie komputer pod tv, pewnie wiecie o co mi chodzi smile.gif

Ten mediaserver napisany jest specjalnie pod Ps3 i tylko z nia sie połączy, jesli chcesz streamować filmy/ oglądać zdjęcia na TV podłączonym bezpośrednio do PC'ta to musisz wybrać jakiś inny "uniwersalny" mediaserver....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mediaserver napisany jest specjalnie pod Ps3 i tylko z nia sie połączy, jesli chcesz streamować filmy/ oglądać zdjęcia na TV podłączonym bezpośrednio do PC'ta to musisz wybrać jakiś inny "uniwersalny" mediaserver....

pozdrawiam

Przeciez filmy z pc mozna streamowac na tv poprzez ps3 media serwer, a gdybym mial pc podlaczony do tv to po co mialbym streamowac cokolwiek na ten wlasnie tv? :)

Wytlumacze to w inny sposob. Mam ps3 podlaczone do tv, a komputer do innego zupelnie monitora. PS3 i pc sa ze soba polaczone na lanie. Czy da sie jakos wyswietlic obraz z pc na telewizorze za pomoca ps3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumacze to w inny sposob. Mam ps3 podlaczone do tv, a komputer do innego zupelnie monitora. PS3 i pc sa ze soba polaczone na lanie. Czy da sie jakos wyswietlic obraz z pc na telewizorze za pomoca ps3?

Nie, musisz pośredniczyć odpalając film na PS3.

Edytowane przez Serge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez filmy z pc mozna streamowac na tv poprzez ps3 media serwer, a gdybym mial pc podlaczony do tv to po co mialbym streamowac cokolwiek na ten wlasnie tv? smile.gif

Czyli jeśli dobrze rozumiem chcesz używać TV jako monitora do PC za pośrednictwem PS3? Jesli tak to niestety nie da się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli dobrze rozumiem chcesz używać TV jako monitora do PC za pośrednictwem PS3? Jesli tak to niestety nie da się...

Dokladnie tak. No nic, szkoda, ze tak sie nie da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja probowalem sie w to bawic uzylem nero mediaserwer :P przez wifi... ps3 wykrylo ale byly puste foldery.. a jak dodalem w mediaserwer swoje foldery z plikami to sie one na ps3 nie pojawialy xD ale sie nie martwie jak chce obejrzec film z kompa na tv to poprostu przelaczam w ustawieniach grafiki zeby obraz szedl na tv :P:P .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh i kolejny problemik mam ;D

PS3 wykrywa media serwer, wszystko dziala ladnie pieknie, jakosc idealna, czyta napisy txt bez opoznienia, generalnie jestem zadowolony. Komp to ostra maszynka wiec radzi sobie wysmienicie, ps3 podlaczone kablem (wczesniej bylo wifi ale przy filmach hd byly freezy wiec kupilem kabel i przeciagnalem go jakos przez pol domu ;d). Nie wiem jednak co jest, bo wczoraj ogladajac film, po jakichs 30 sekundach nagle film przeskoczyl mi o jakies 5 minut do przodu. Zdarzaly sie takie przeskoki systematycznie co jakis czas (w kazdym filmie) choc na komputerze tak nie mam. Co moze byc przyczyna? Generalnie filmy chodzi plynnie i jakosc jest idealna, dzieje sie tak z kazdym filmem.

Testowalem rozna jakosc (od najgorszej do najlepszej) na kilku filmach i caly czas to samo z ta roznica, ze skoki byly bardziej losowe (nie raz skoczylo po 10 sekundach, nastepnym razem przy innej jakosci po 20).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wolno pisać postu pod postem do tego służy edycja.

Sam ci nie pomogę bo jak widziałeś parę postów wyżej nawet nie umiem plików do mediaserwera wrzucić ^ ^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem wiem, ale juz 3 dni minely i nadal cisza a ja nei wiem co robic... specjalnie kupilem kabel i puscilem go przez pol domu a media serwer nadal nie dziala tak jakbym chcial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekujesz odpowiedzi a nie napisałeś nawet jaki masz komputer... Skoro chcesz oglądać filmy HD przez MS, może warto by włączyć wsparcie dla wielu rdzeni, hm? Może za długi kabel, może gdzieś wpada w pole magnetyczne lodówki, może, może, może...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wchodze w folder TRANSCODE i puszczam przez "no encoding" to wszystko chodzi idealnie - jakosc i glos w porzadku, nie ma zadnych freezow, wszystko chodzi plynnie, obraz nie skacze - jest idealnie. Wszystko ok poza 1 rzecza... nie czyta napisow (ani srt ani txt) - w kazdym innym przypadku oczywiscie czyta napisy - tylko ze wtedy wlasnie jest to skakanie filmu, freezy i brak synchronizzacji z glosem (po freezach). Zauwazylem tez, ze czesto film po tym jak skoczy do przodu o dajmy na to 5 minut to puszcza jakas scene 2 razy (czyli np leci film 10 sekund, przewija sie o 5 minut do przodu, leci 5 minut, potem cofa sie o 5 minut do sceny gdzie sie przewinelo - i tak to sobie 'leci' do konca filmu pomijajac polowe scen a 2 polowe puszczajac po 2 razy).

Komputer:

Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs),

Memory: 4094MB RAM

Hard Drive: 500 GB Total

Video Card: Radeon HD4870 1GB

Monitor: Gateway 22" HDMI

Sound Card: Realtek High Definition Audio

Speakers/Headphones: Microlab K820

Keyboard: Razer Lycosa Mirror

Mouse: Razer DeathAdder

Mouse Surface: Razer Goliathus Alpha Control

Operating System: Windows XP Professional

Ustawienia:

208bjnk.jpg

104qoi8.jpg

Kabel ma z 15 metrow, moze troche wiecej, nie wpada w pole magnetyczne lodowki ani nawet magneto z xmenow, szczury kabla nie pogryzly a sasiad mi sie do sieci nie podpial, czy jest potrzebna jeszcze jakas informacja?

Edytowane przez diz4ster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połączyłem kompa z ps3 kablem enthernetowym xD net mi teraz śmiga szybciej i na spokojnie mediaserwer smiga :P:P.

Nie polecam mieć neta w konsoli czy używania mediaserwera przez wifi!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam mieć neta w konsoli czy używania mediaserwera przez wifi!!!

ale to tylko dlatego ze masz lacze do dupy albo router jakis trefny, u mnie wszystko chodzi po wifi super szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam routera :P

Mówisz że ci świetnie po wifi idzie jak masz szybkiego neta to ok. ( ale sprawdź predkosc przez wifi i porównaj jak podlaczysz kabel jezeli ci sie chce i masz jak sprawdzic to powinienes zobaczyc roznice w testach ale jezeli tak jak masz teraz ci wystarcza to nie musisz kombinowac :P)

A media serwer tez ci świetnie idzie po wifi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi