KopaczK 192 Napisano 11 Sierpień 2011 Hm... Kluczowym w moim wypadku jest słowo "młodości". Uwielbiałem przygody Conana, Kane`a, itp., ale zeszłoroczny powrót do przeszłości, uświadomił mi, że to i owo się zmieniło i książki te już tak mnie nie kręcą> Nie zmienia to jednak faktu, że fani fantastyki mogą, a nawet powinni, dać szansę twórczości tego pana. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 14 Sierpień 2011 Ostatnio czytuje ''Wiedźmina'' trzeci raz. Prośba do forumowiczów. W jakiej kolejności nadrabiać (co kupić najpierw). '' Świat Dysku'', ''Pieśń Lodu i Ognia'', ''Mroczna Wieża'' czy ''Diuna''? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 15 Sierpień 2011 ŚD ma wiele tomów, więc chyba lepiej zacząć od czegoś krótszego (choć polecam je gorąco). Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem byłoby przeczytanie przynajmniej jednego tomu każdego z cyklów (biblioteka się kłania), żeby nie kupować w ciemno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SGTMaze 2 Napisano 18 Sierpień 2011 (edytowane) Bardzo polecam poniższe tytuły! - "Kołtun się jeży" - Wojciech Cejrowski - "Polactwo" - Rafał Ziemkiewicz - "Dobry -zły- liberalizm" - Stanisław Michałkiewicz edt Myron podrzuć linki Władcy na PW. Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Edytowane 18 Sierpień 2011 przez SGTMaze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swift 0 Napisano 23 Sierpień 2011 Ostatnio przeczytałem "Ania z zielonego wzgórza" , nawet fajne to :D. Oprócz tego "Nowe przygody Mikołajka" oraz "Tajemnice motoryzacji według Richarda Hammonda " . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 23 Sierpień 2011 To prawda, książki Maud Montgomery są całkiem przyjemne. Książki o Emilce i Ani są godne polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_GA 7 Napisano 24 Sierpień 2011 Ostatnio zaczytałem się w "Zaginiony symbol" Dana Browna, bardzo fajna książka, szkoda, że zakończenie trochę mi ją zepsuło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Makka 4 Napisano 25 Sierpień 2011 Metro 2033, ktore dostalem od mojej lubej w prezencje. Nie jestem daleko, ale juz klimat mi calkowicie podpasil (dla mnie, nieszczegolnie lubiacego klimaty fallout'opodobne). Ktos czytal juz 2034 i wie jak ma sie wzgledem oryginalu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 25 Sierpień 2011 Czytałem obie. Pierwsza dużo lepsza, ale kontynuacja też jest przyzwoita. Wydarzenia w drugim tomie powiązane są z tym, co stało się w pierwszej książce. Jest jeden wspólny bohater, ale nie jest nim Artem, tylko Hunter . "Metro 2033" jest bardziej rozbudowane, wszak musi wprowadzić czytelnika w realia. Tak czy owak, polecam gorąco obie części. Podobno za jakiś czas ma się ukazać następna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M Pejn 223 Napisano 25 Sierpień 2011 Ja zagłębiłem się w prozę pisarki Alex Kava "W Ułamku Sekundy". Ciekawa książka, autorka ma talent, co widać. Lecz po niektórych opisach jest to mocne wrażenie, że autor(ka) jest kobietą. :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps3seth 8 Napisano 30 Sierpień 2011 Ja kończę sagę "Mroczna Wieża" S.King'a, jestem na początku ostatniej częsći, za mną juz sześć, które były przeostre. Polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master™ 1 Napisano 1 Wrzesień 2011 Mam pytanie, czy warto przeczytać Wiedźmina? Ostatnio po zagraniu w Wiedźmin 2 Zabójcy Królów naszła mnie chęć przeczytania książki, chociaż kojarzy mi się ona z filmem (Brrr...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 1 Wrzesień 2011 (edytowane) Książka zjada na śniadanie zarówno film, jak i gry, które i tak niewiele mają wspólnego z niesamowitym oryginałem. Edytowane 1 Wrzesień 2011 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psyho997 6 Napisano 1 Wrzesień 2011 Witam. U mnie ostatnio pekło pare tytułów: Zaginiony symbol - Dan Brown -znawcą literatury nie jestem ale wydaje się być naprawdę przereklamowana .. nie polecam Pod Kopuła - King - godne polecenia , Metro 2033 i Metro 2034 Dmitry Glukhovsky - polecam , choć jakoś sequelowi brakuje tego czegoś ,ale czyta się łatwo ,pękła w 3 wieczory. Moze ktoś poleci coś ciekawego pod wyżej podany "pattern" ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps3seth 8 Napisano 2 Wrzesień 2011 Witam. U mnie ostatnio pekło pare tytułów: Zaginiony symbol - Dan Brown -znawcą literatury nie jestem ale wydaje się być naprawdę przereklamowana .. nie polecam Pod Kopuła - King - godne polecenia , Metro 2033 i Metro 2034 Dmitry Glukhovsky - polecam , choć jakoś sequelowi brakuje tego czegoś ,ale czyta się łatwo ,pękła w 3 wieczory. Moze ktoś poleci coś ciekawego pod wyżej podany "pattern" ? ;) Pod Kopuła - świetna książka, czytałem mimo, iż to cegła to dośc szybko pękła. Świetne psychologiczne podejście to tematu ludzkiej egzystencji. Metro też czytałem już jakis czas temu, więc myśle, że moge Ci polecić: Prawda Półostateczna - Philip Dick Głod - Graha Masterton (fajne wątki u ludzkich zachowaniach w obliczu tragedii coć na zasadzie Pod Kopuła) Bastion - S. King (polecam klasyk, świetna pozycja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sid 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 ostatnio trylogia Millenium Stiega Larssona jak ktoś lubi kryminał polecam ze wszech miar szczególnie 2 gą część "Dziewczyna która igrała z ogniem" ale najlepiej całość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owNeD.bY.NeVA 174 Napisano 3 Wrzesień 2011 Wojna Goebbelsa : David Irving Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoda_Mistrz 3 Napisano 6 Wrzesień 2011 Hobbit, czyli tam i z powrotem FENOMENALNA książka, polecam serdecznie ! A teraz mam zamiar się zabrać za Wybuchające Beczki - napisane przez Krzysztofa Gonciarza (tvgry.pl / gry-online.pl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 6 Wrzesień 2011 To teraz kolei na "Władcę Pierścieni". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skosny 4 Napisano 7 Wrzesień 2011 ja zaczalem czytac Wiedzmina Sapkowskiego i jestem mniej wiecej w polowie pierwszego tomu... I poki co szczerze powiem ze zapowiada sie na najlepsza ksiazke jaka w zyciu czytalem. Zadna jeszcze mi tak na wyobraznie nie dzialala ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 7 Wrzesień 2011 Czytasz "Sagę", czy opowiadania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szycha_dot1 37 Napisano 7 Wrzesień 2011 "Achaja" t.1 Andrzeja Ziemiańskiego - dopiero początek książki, ale wydaje mi sie, że będzie to jedna z lepszych pozycji jakie przeczytam. Wcześniej czytałem "Dobry Omen" Neil Gaimana i Terry'ego Pratchetta. Niestety książka była dla mnie tylko dobra. Spodziewałem się po niej czegoś więcej. Nie wciągnąłem się po uszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 7 Wrzesień 2011 (edytowane) Pierwszy tom "Achaji" zapowiadał ciekawą trylogię, niestety autor wypalił się po nim i zmarnował potencjał wykreowanego przez siebie świata. Książki są ok, ale tylko ok. Aczkolwiek życzę miłej lektury i mam nadzieję, że się nie zawiedziesz. ;) Edytowane 7 Wrzesień 2011 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikt 2 Napisano 29 Wrzesień 2011 Ostatnio przeczytałem dwa tomy Oka Jelenia. I trochę czuję się jak jeleń, że to kupiłem. Teraz czytam Rezydenta wieży(dodanego do nowej fantastyki), wiele nie mogę powiedzieć, przeczytałem wczoraj wieczorem parę stron, ale wydaje się ciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myron 24 Napisano 29 Wrzesień 2011 Ja w końcu skończyłem czytać Władcę Pierścieni i teraz biorę się za książkę Mistrz i Małgorzata ( autorem jest Michał Bułhakow ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach