Skocz do zawartości
ONE

Co ostatnio czytałeś(aś), co czytasz? Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno skończyłem "Piknik na skraju drogi" i jak ktoś wyżej napisał "Metro 2033". Teraz będę zabierał się za "Lost - zagubieni i filozofia".

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie czytam Grę o tron Martina. Niesamowita, klimatyczna książka fantasy pełna świetnych bohaterów. Gorąco polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnie 2

My dzieci z dworca ZOO (chyba nie musze przedstawiac klasyk )

Nekroskop czesc 3 swietna ksiazka potrafilem do rana ja czytac wciaga niesamowicie !!!

Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie czytam "Doprowadzony do szału" Jeremy'ego Clarkson'a.

Edytowane przez Profesor Resor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem trzy tomy "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza... POLECAM! Kawał dobrego fantasy/si-fi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czytam książki fantastyczne przeczytałem wszystkie tomy "Wiedźmina" i wszystkie "Harrego Pottera" a teraz czytam Assassins creed renesans polecam jest super i wciaga no oczywiście nie tak jak granie na ps3 :)

polecam takrze książkę J.R.R.Tolkiena pewnie wszyscy go znacie pt " niedokończone opowieści "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaliczyłem "Metro 2034", która, choć bardzo dobra, była trochę słabsza od "Metra 2033". Jednak polecam obie pozycje kazdemu fanowi i fance FALLOUTów, itp. gier/filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem dziś Cyfrową Twierdzę Dan'a Brown'a. Muszę powiedzieć że dla mnie osobiście jest to ideał książka. Postacie mi zapadły, to samo fabuła, miejsca akcji. Są zwroty akcji, są pościgi i co najważniejsze, książka trzyma do końca w napięciu i nie wiem co się tak naprawdę wydarzy. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaliczyłem "Metro 2034", która, choć bardzo dobra, była trochę słabsza od "Metra 2033". Jednak polecam obie pozycje kazdemu fanowi i fance FALLOUTów, itp. gier/filmów.

Trzeba będzie obczaić.

Assassin Creed: Renesans. :D

Jak oceniasz? Podobała się?

Ja ostatnio czytałem Mass Effect: Podniesienie, teraz zaczynam Mass Effect: Odwet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak oceniasz? Podobała się?

Ja ostatnio czytałem Mass Effect: Podniesienie, teraz zaczynam Mass Effect: Odwet.

Tak, nawet bardzo, ogólnie książkę oceniam na 8-9/10, ale z pewnością warto za te marne 40zł chociażby żeby zdobiła szafkę z grami. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba będzie obczaić.

Warto. ;)

Tak, nawet bardzo, ogólnie książkę oceniam na 8-9/10, ale z pewnością warto za te marne 40zł chociażby żeby zdobiła szafkę z grami. ;)

Że co? "Marne 40 zł"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co? "Marne 40 zł"?

No nie? Ja książki kupuje po 20-30zł, nie wiem skąd takie ceny : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiązki na licencji gry, czy filmu są zazwyczaj droższe (co ciekawe, jednocześnie gorsze jakościowo-tłumaczenie i papier). Chodzi mi bardziej o określanie "marne 40 zł". Imho 40 zeta za książkę wydrukowaną na papierze toaletowym, do tego marnie prztłumaczoną jest kompletnym nieporozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiązki na licencji gry, czy filmu są zazwyczaj droższe (co ciekawe, jednocześnie gorsze jakościowo-tłumaczenie i papier). Chodzi mi bardziej o określanie "marne 40 zł". Imho 40 zeta za książkę wydrukowaną na papierze toaletowym, do tego marnie prztłumaczoną jest kompletnym nieporozumieniem.

Niektóre książki kosztują powyżej 100zł, więc nie przesadzaj. Za 40zł nawet używanej gry żadnej specjalnie dobrej nie znajdziesz. ;)

A żeby nie było offtopu: Niedługo zaczynam Metro 2034. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niektóre książki kosztują powyżej 100zł, więc nie przesadzaj. Za 40zł nawet używanej gry żadnej specjalnie dobrej nie znajdziesz. ;)

A żeby nie było offtopu: Niedługo zaczynam Metro 2034. :)

Tak, ale nie są to wydania z miękką okładką wydrukowane na "papierze ekologicznym".

Książki są drogie i nic na to nie poradzimy.

Nie ma co porównywać cen gier i książek, bo to do niczego nie prowadzi i, w sumie, nie ma sensu.

Przyjemnej lektury.

BTW Latem łyknąłem też "NEUROMANCERa". Fajna rzecz.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też ostatnio Metro przeczytałem (2033 na razie) i mogę powiedzieć, że książka ma zajebi*ty klimat. A jako że nas ominęła gra to mogę śmiało polecić książkę. Z klimatów fantasy to jaszcze cała twórczość EuGeniusza Dębskiego jest naprawdę warta przeczytania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

METRO 2033 jest znacznie dłuższe od M2034, ale musi takie być. Przedstawia świat, realia polityczne, religijne i kulturowe na poszczególnych odcinkach metra. Uważam, że kontynuacja jest "konkretniejsza", bardziej namacalne, bez duchowych wstawek Artema. Oczywiście nie brak tu filozofowania, zastanawiania się nad sensem życia, ale książka skupia się bardziej na akcji.

Co ciekawe, autor książki zainicjował projekt, w myśl którego pisarze z całego świata tworzą własne opowiadania/powieści, które mają uzupełnić świat z jego książek. Cała zabawa polega na tym, żeby np. francuski autor opisał sytuację we Francji w 2033< roku. Podobno powstało już kilka takich utworów, które mają zostać zebrane i wydane pod czujnym okiem Głuchowskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończę czytać Metro 2034. Książka niesamowita. Czy teraz warto czytać Metro 2033, czy raczej już nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Pod pewnymi względami jest lepsza, pod innymi "gorsza". Obie są świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mass Effect: Odwet. Wydarzenia dzieją się w trakcie ME2 więc do ME3 przejdzie pewnie kilka zawartych informacji. Wraca postać Paula Graysona, Kahlee Sanders i Davida Andersona. Polecam, bardzo przyjemna książka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że książki z tej serii są strasznie średnie, a ich największym mankamentem jest jakość przekładu. Bardzo lubię obie gry z serii ME, ale do książek podchodzę z rezerwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi