Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Podchodzisz do niej i przytrzymujesz O.

no i tu jest problem podchodze i przytrzymuje O i apteczka dalej jest na ziemi no chyba ze starcza dla kilku osob to co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy, że w nią wejdziesz i życie Ci się odnawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i czas na moją opinię.

Gra się bardzo dobrze. Grywalność porównywalna z OFP2, tyle, że brakuje mi trochę realizmu w stylu, kiedy celujemy karabinem, to celownik rusza się w nasz oddech. Bardzo mi się podoba to, jak są zrobione pojazdy. Trochę dziwnie latają SAMy i RPG, ale do tego można się przyzwyczaić (może za wiele w OFP grałem). Kolejny plus to to, że możemy rozwalić praktycznie wszystko dookoła nas. Minusem są bugi w stylu podjeżdżasz pod wrak autokaru, lufę czołgu możesz wprowadzić w środek takiego autokaru i strzelać przez ścianę. A RPG walą w autokar i nic Ci się nie dzieje (szczególnie przydatne przy rozwalaniu wagonów kolejowych). Inna kwestia - kiedy rzucam granatem w czołg, a ten wybucha pod pojazdem nic się nie dzieje. Normalnie pewnie straciłby napęd (pękło by ogniwo)... ale to wiadomo, po to jest beta, by ją testować do woli. Bardzo mi się podoba to, że gra nie laguje. W OFP co chwilę się wkurzałem, kiedy pod koniec zwycięskiej misji, gdzie wytłukłem ze 40 przeciwników (mowa o multi) nagle otrzymywałem komunikat disconnected i cała robota na nic - skill aktualizuje się po misji. W BC2 skill aktualizuje się na bierząco, dostajemy kolejne nagrody itd.

Ogólnie, to jak na betę nie jest tak źle. Błędów krytycznych nie jest tak dużo (wkurzają mnie cwaniaki z tymi czołgami, ale jest na nich sposóB). Szkoda, że nie można się kłaść... (a może nie wiem, jak się położyć) to dałoby wiele większą przewagę snajperom na dachach. Również trochę dziwnie się strzela ze snajperek - czasem trafienie centralnie w głowę zabiera przeciwnikowi tylko 20 %... a głupi strzał w stopę zabija na miejscu (dobre przy zdobywaniu mostu). Kolejną dziwną rzeczą są dla mnie mini helikopterki. Tak prawdę mówiąc jeden strzał w przód takiej zabawki i spada jak kłoda. W rzeczywistości są lepiej opancerzone.

Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Podoba mi się podział skilli, zdobywanie broni, odznak za waleczność itd. Jest to bardzo pozytywne. Plus za destrukcję wszystkiego, co się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych helikopterków to ja muszę wpakować większość magazynka żeby ustrojstwo spadło na ziemię :biggrin:.

Jeszcze sprawa czołgów i granatów. To o czym mówisz wprawdzie dało by się wprowadzić, ale czołg byłby wtedy w tej grze bezużyteczny :P Jeden granat i czołg stoi w miejscu. Równie dobrze mogliby unieruchomić żołnierza kiedy dostanie jedną kulkę byle gdzie. Zabiło by to całą zabawę, a poza tym na tak rozwinięty system obrażeń w większości gier poczekamy pewnie jeszcze z 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych helikopterków to ja muszę wpakować większość magazynka żeby ustrojstwo spadło na ziemię :biggrin:.

Jeszcze sprawa czołgów i granatów. To o czym mówisz wprawdzie dało by się wprowadzić, ale czołg byłby wtedy w tej grze bezużyteczny :P Jeden granat i czołg stoi w miejscu. Równie dobrze mogliby unieruchomić żołnierza kiedy dostanie jedną kulkę byle gdzie. Zabiło by to całą zabawę, a poza tym na tak rozwinięty system obrażeń w większości gier poczekamy pewnie jeszcze z 10 lat.

hmm może i tak. Helikopter da się strącić jednym strzałem ze snajperki. Co do samych czołgów, to byłoby ciekawiej. Teraz jeździsz i w sumie tylko C4 jest Cię w stanie powstrzymać. Ewentualnie mina przeciwpancerna. Inny czołg to nie problem, jak jesteś szybki i masz na pokładzie inżyniera, to jesteś niezniszczalny. Dobrze zgrany team snajper, inżynier i medyk + czołg potrafią przejść całą misję bez respa. Dwóch gości osłania czołg pokładowymi działkami, a kierowca nawala w budynki. Po kilku dobrych strzałach budynek się wali i jedziemy do kolejnego punktu. Do tego jeszcze ze 2 dobrych snajperów i masz panowanie nad całym terenem gry. Już widać, że goście, którzy są ze sobą zgrani robią niesamowitą rozwałkę. Z resztą wystarczy popatrzeć, jak grają Hiszpanie albo Rosjanie. Zgrany team z headsetami rozwalił całą misję w 8 minut. Byłem w lekkim szoku jako obrońca, co robić, skoro w żaden sposób nie można podejść do czołgu, a z daleka przez RPG nie ma go jak zebrać, ponieważ zawsze snajperzy byli szybsi, oczywiście leciały same heady... wyglądało to, jakby goście grali na czitach. Dlatego powinni coś zrobić z czołgami, ponieważ z gry robi się sieka, a Ty nie masz nic w tej sprawie do powiedzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm może i tak. Helikopter da się strącić jednym strzałem ze snajperki. Co do samych czołgów, to byłoby ciekawiej. Teraz jeździsz i w sumie tylko C4 jest Cię w stanie powstrzymać. Ewentualnie mina przeciwpancerna. Inny czołg to nie problem, jak jesteś szybki i masz na pokładzie inżyniera, to jesteś niezniszczalny. Dobrze zgrany team snajper, inżynier i medyk + czołg potrafią przejść całą misję bez respa. Dwóch gości osłania czołg pokładowymi działkami, a kierowca nawala w budynki. Po kilku dobrych strzałach budynek się wali i jedziemy do kolejnego punktu. Do tego jeszcze ze 2 dobrych snajperów i masz panowanie nad całym terenem gry. Już widać, że goście, którzy są ze sobą zgrani robią niesamowitą rozwałkę. Z resztą wystarczy popatrzeć, jak grają Hiszpanie albo Rosjanie. Zgrany team z headsetami rozwalił całą misję w 8 minut. Byłem w lekkim szoku jako obrońca, co robić, skoro w żaden sposób nie można podejść do czołgu, a z daleka przez RPG nie ma go jak zebrać, ponieważ zawsze snajperzy byli szybsi, oczywiście leciały same heady... wyglądało to, jakby goście grali na czitach. Dlatego powinni coś zrobić z czołgami, ponieważ z gry robi się sieka, a Ty nie masz nic w tej sprawie do powiedzenia...

Hmmmm, piszesz tak jakby czołg był zarezerwowany tylko dla jednej druzyny. Obie strony moga z niego korzystac wiec nie widze problemu tym bardziej, ze czolgow na mapie jest wiecej niz jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeśli już strzelasz do czołgu pamiętaj,że z tyłu jest słabszy pancerz i szybciej zniszczysz czołg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm, piszesz tak jakby czołg był zarezerwowany tylko dla jednej druzyny. Obie strony moga z niego korzystac wiec nie widze problemu tym bardziej, ze czolgow na mapie jest wiecej niz jeden.

hmm ok, ale nie zawsze są dostępne dla dwóch drużyn na raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Powiedzcie mi czy klucze na gamespot do bety sie skonczyly czy co? Zalozylem kont na USA psn, w gamespot te same dan, loguje sie ok i zaraz jest ta ramka do wpisania imienia itp, podaje te z psn usa, a na maila jeszcze nic nie przyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka stron wczesniej napisalem (co i jak trzeba zrobic) .... nie wysla Ci kodu na emaila tylko na stronie GS Ci wyskoczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka stron wczesniej napisalem (co i jak trzeba zrobic) .... nie wysla Ci kodu na emaila tylko na stronie GS Ci wyskoczy...

Oprócz tego, że wyświetli mu się na stronie, to na mejla też dostanie ten kod ;)

Edytowane przez Rafix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak po 1 to nie jest helikopter tylko bezzalogowa sonda UAV ktora nie jest opancerzona i jest naladowana elektronika, dlatego tak latwo spada. Jeden celny strzal za pomoca sondy i masz szanse rozwalic czolg [1 strzalem] Na czolgi bardzo dobrze sprawdza sie c4 wbrew pozorom latwo taki czolg podejsc. sopro osob w BC nie wie do czego sluzy ich sprzet ani jak z niego efektywnie kozystac dlatego jak w jednej ze stron znajdzie sie zgrana ekipa ktora wie co i jak ma robic to prosze sie nie dziwic ze rozwalaja plansze w 8 minut. Na taka ekipe jest sposob wlasna zgrana ekipa. jak sie spotkaja takie 2 to naprawde morze byc ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam konto z demem GOD OF WAR )I( i moge sie wymienic na bete Battlefield: Bad Company 2 wiecej informacji na PM

Edytowane przez ALOL997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem twoja "instrukcje", ale wlasnie w tym jest problem, ze robilem tak jak ty a kodu nie dostalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem twoja "instrukcje", ale wlasnie w tym jest problem, ze robilem tak jak ty a kodu nie dostalem

Proste bo niema juz kodow na stronie GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamowilem edycje limitowana, dostalem klucz do bety, ale skad sciagnac ow bete? z pss pl, czy moze musze sciagnac z us?

Edytowane przez quach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy - ja dostałem klucz z Gamespot, a że to jest amerykański serwis (na EU klucz nie działał) musiałem wskoczyć na swoje amerykańskie konto - z ultimy nie wiem , czy mają eu czy us, ale jak na eu nie zadziala, to na pewno us bedzie

co do wprowadzenia kodu - wchodzimy w Zarządzanie Kontem - opcja Reedem Code i tam wklepujemy, jak jest poprawnie zaczyna ściągać wtedy

Edytowane przez kochan4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra juz sciagnelem bete ( dzieki zyczliwosci jednego z uzytkownikow, ktory podal kod w komentarzach do BFBC2, DZIEKI) a na gamespot juz sie poprostu skonczyly. Jak ktos by chcial pograc to dodawac ( headset jest )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem mega lagi jak grałem... Trzeba poczekać aż wszyscy napaleni niedzielni gracze się wypalą, a zostaną tylko prawdziwi zapaleńcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem mega lagi jak grałem... Trzeba poczekać aż wszyscy napaleni niedzielni gracze się wypalą, a zostaną tylko prawdziwi zapaleńcy.

Gram od 19.11.09 i jeszcze laga nie uświadczyłem, mam 8MB łącze.

Natomiast bardziej mnie martwi fakt iż miałem już totalne 2 zwiechy konsoli i pomógł tylko twardy reset. Miał ktoś taką sytuacje?

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram od 19.11.09 i jeszcze laga nie uświadczyłem, mam 8MB łącze.

Natomiast bardziej mnie martwi fakt iż miałem już totalne 2 zwiechy konsoli i pomógł tylko twardy reset. Miał ktoś taką sytuacje?

Dobra, może nie tyle co lagi, ale pingi były duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dlaczego na: gamestop, webhallen itd. (USA,Anglia,i kilka krajów) dostaje AKS-74U za pre-ordery a Polska (i inne) nie dostają??

http://badcompany2.ea.com/#/reserve-limited-edition kliknijcie na North America potem niżej na gamestop i zobaczycie na dole AKS'a

a jak zmienicie kraj na Polske i (obojetnie jaki sklep) np:Empik to nie ma tej broni... Czyżby Polska go nie dostaje czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dlaczego na: gamestop, webhallen itd. (USA,Anglia,i kilka krajów) dostaje AKS-74U za pre-ordery a Polska (i inne) nie dostają??

http://badcompany2.ea.com/#/reserve-limited-edition kliknijcie na North America potem niżej na gamestop i zobaczycie na dole AKS'a

a jak zmienicie kraj na Polske i (obojetnie jaki sklep) np:Empik to nie ma tej broni... Czyżby Polska go nie dostaje czy jak?

Wydaje mi się iż będzie to działało na zasadzie jakiegoś dodatkowego kodu czy coś (oczywiście moge się mylić) ale zauważ ze w north america Aks ma tylko pierwszy sklep i żaden wiecej.

Poprostu faworyzowanie sklepów, tak jak np w Polsce tylko jeden skelp rozdawał klucz do bety za preorder.

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam klucz do bety BF:BC2 i oddam go jakiemuś spoko kolesiowi. Kto pierwszy ten lepszy. Prosze pisać na Psn id: PAUL_PLx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.