Skocz do zawartości
kill

Final Fantasy XIV

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie mam 9lvl Lancer i gra się mega miodnie. Zawsze lubiłem MMO.

Powiedzcie mi, czy jest jakaś możliwość żeby zmniejszyć ekran lub HUD? Tak się dało w DC Universe Online, UI Scale, czy jakoś tak. Chodzi o to że np. chat mam lekko poza ekranem. Niektóre rzeczy da się poprzestawiać, ale chata niestety nie :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak pisałem wcześniej kupuje na premierę i zlewem bete przez kasowanie postaci.. no chyba ze schranz bedzie bardzo jeczal to z nim chwile program ;) . beta ładnie namawia do zakupu ale dłuższe w nią granie mija sie z celem...

se to mendy ostatnio a gra na bank bedzie miała abo...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież 90% tutaj to gimbusy i sądzicie, że mama im da 10 euro miesięcznie na giereczkę? Sam nie zamierzam płacić, bo gra i tak padnie w przeciągu pól roku. Szkoda życia i kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie jestem takowym i chęcią sprawdze.. jak mi nie podejdzie po miesiącu sie oleje... a jednak większość w temacie rpg to raczej ludzie dorośli i pracujący... mi nie zależy aby grac z rodakami, wystarczy ze paru znajomych kupi...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być abonament to przepraszam. Zazwyczaj jest tak że gra albo ma abonament albo się za nią płaci jednorazowo. Klucz/płyta kosztuje nie mało i jeszcze do tego abonament trzeba będzie płacić? ... kosmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś może wie o co chodzi w tym zadaniu "With Open Arms" u Maronne bo za cholerę nie mogę zajarzyć.Mam jej coś pokazać tylko nie wiem co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero 2 questy zrobiłem także nie pomogę teraz skonczyłem 3 ale nie wiem jak dojść do gościa który mi go zlecił :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś może wie o co chodzi w tym zadaniu "With Open Arms" u Maronne bo za cholerę nie mogę zajarzyć.Mam jej coś pokazać tylko nie wiem co?

Hehe użyj emotikona WELCOME po zaznaczeniu osoby :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest przypadkiem quest na używanie emotów? Weź na nią target i użyj emocji /welcome.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki...a tyle kombinowałem:)He,he...12 lv mam i tylko to zadanie nie zaliczone z lv1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, sorki za zamieszanie z tymi opłatami. Założyłem że jeżeli gra kosztuje między 30 a 50 Euro to nie będzie abonamentu.

Jednaj najpierw trzeba zapłacić za grę (24 Euro wersja cyfrowa na PC więc PS3 będzie droższe) a później jeszcze abonament miesięcznie między 11 a 13 euro zależnie od subskrypcji.

Trochę to jednak drogo wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale własnie jak to jest z tą mapą, pisałem wczesniej ze jak najeżdzam na questa (to na niebiesko po prawej) i daje x to pokazuje mi sie mapa ale nie ma tam mnie tylko jakby pare nazw i terenu jako takiego też nie ma...

Te questy to są jakoś podzielone na lvl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być abonament to przepraszam. Zazwyczaj jest tak że gra albo ma abonament albo się za nią płaci jednorazowo. Klucz/płyta kosztuje nie mało i jeszcze do tego abonament trzeba będzie płacić? ... kosmos.

Kolego sympatyczny to samo było w FF11 i z tego co wiem S-E nie zamierza tego zmieniać.

W przypadku FF11 należało zakupić płyte za jakieś 100zł i było 30 dni free. Każdy następny miesiąc 10 euro o ile pamiętam;)

gra jest dobra ale drogawa:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie odnośnie questu z Warinem.Mam ubraną postać tak jak sobie tego życzy...jednak na lv12.Czy fatałaszki muszą być na lv 5,czy już mi nie zaliczy tego zadania ze względu na wysoki poziom postaci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie odnośnie questu z Warinem.Mam ubraną postać tak jak sobie tego życzy...jednak na lv12.Czy fatałaszki muszą być na lv 5,czy już mi nie zaliczy tego zadania ze względu na wysoki poziom postaci?

Pewnie nie masz założonego hełmu. Zbroje z kapturem się nie liczą.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale własnie jak to jest z tą mapą, pisałem wczesniej ze jak najeżdzam na questa (to na niebiesko po prawej) i daje x to pokazuje mi sie mapa ale nie ma tam mnie tylko jakby pare nazw i terenu jako takiego też nie ma...

Te questy to są jakoś podzielone na lvl?

Jak quest jest w innej lokacji niż ty jesteś to tak właśnie mapa pokazuje. Mapa jest oddalona i widać ogólnie tą lokacje w której jesteś, lokacje sąsiadujące i ikonke questa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Gra nie łączy się z serwerami Sony tylko ma własne serwery i do patchowania i do grania (sama gra pobierana z serwera Sony to launcher który ma 27mb a wszystko się dzieje już "w grze" nwięc nie widzę powiązania z opłatami za PS+ dla PS4

BZDURA - nie da się grać w żadną grę online na konsoli PS3 i nie będzie dało na PS4 bez zalogowania do Playstation Network. Data Center SE są postawione wspólnie z Sony (uruchomienie ich spowodowało wyłączenie serwerów do WKC 1 i 2) Tak więc na PS3 tylko abonament za FF14 a na PS4 i PS+ i FF14 (ja i tak mam wykupiony PS+)

- jest wsparcie dla myszki i klawiatury jeżeli ktoś woli tak grać

Pisałem o tym wcześniej - w ogóle nie czytałeś tematu tylko napisałeś co ci ślina na język przyniosła ;)

- z tego co widzę to możnaby śmiało grac cross platformowo (PC+PS3+PS4) ale trzeba by to obadać czy takie jest założenie twórców gry.

Dokładnie takie jest założenie Twórców gry - cały czas TESTUJEMY BETE na PC i PS3 jednocześnie wiadomo o tym od 3 lat i tak też było z FF11 (PC i PS2)

- gra sama w sobie nie porywa. Nic specialnego, żadnej innowacji w systemie alki czy coś. Dużo nadrabia klimatem świata FF.

To Twoje zdanie :) 

serwery działają :)

*nazwa w grze: "Jazz Hoo"

*świat:  Shiva

*clan: Midlander - nie wiem czy jest to potrzebne do identyfikacji

*lokacja: New Gridania

*klasa: Lancer

*lvl 1 :)

ps. w razie czego gotów jestem przenieść się na inny świat gdyby zebrała się tam większa paczka "NASZYCH" :)

ps2. Takie pytanie! Czy ktoś z Was się zastanawiał nad opłatami za FF14 i obecną polityką Sony, która niemalże zapewnia brak opłat za granie online na PS4 w przypadku posiadania PS+?

Co na to S-E i oplata za FF14?

Albo wyszukiwarka graczy nie działa, albo nie mogłem Cię trafić online :/ ale jeszcze będę próbował. Wygodniej by było jakbyś podał PSN id ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak chyba gry MMORPG to nie dla mnie, nudzi mnie robie ciagle tego samego, przegralem pol dnia dzis i tylko przyniesc cos, kup cos, zabij cos i tak w kolko macieju do obesrania, podziekuje takiej formule gry. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz na to tak ;D przesiedziałeś pół dnia ;D gdyby Cię to nie wciągnęło to byś wyłączył po 30 min ;D 

Anywhooo jak coś to można po premierze pograć razem na jakimś servie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobi się wtedy jakąś małą gildię itp itd :) chociaż ciekawi mnie ile osób będzie w stanie płacić za granie co miecha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko po pol godziny dojsc czy wszystko polega na takim schemacie, ale czego sie mozna bylo spodziewac. :-D Ja na bank nie bede placil 50zl/miesiac, bawcie sie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś poza dracula i mną bierze pelniaka? wtedy mozna o jakiejś gildi pomyśleć i grac razem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biorę pełniaka na premierę i mam nadzieje że będę się świetnie bawił.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi