Skocz do zawartości
kill

Final Fantasy XIV

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raczej też, a przynajmniej na parę miesięcy... ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym tez kupił ale boję się sam o siebie że będę nerdził oporowo po robocie olewając treningi/przyjaciół .

Ja nie umiem grać w takie gry po godzince dziennie ja jak coś robię to zawszę chcę w tym byc najlepszy i angażuję się 100 % .

Kiedyś grałem 2 lata w pewne MMO nawet byłem w TOPce ale dziękuję bogu że podjąłem jedyną słuszną decyzję o kocu gry .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja grałem w MMO z nastawieniem żeby grać ze znajomymi a dopiero potem kopać tyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja kupuje "aby sprawdzić kolejnego fajnala" bo głupio tak mieć wszystkie (absolutnie wszystkie które wyszły w zrozumiałym języku) części a tego olać... Wiem że marka spadła od czasów ps2 - trudno, ale sprawdzic i mieć na półeczce trzeba - a jak mnie pierwsze 30m dni wtrybi - pomysli się o wykupie paru miesięcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już podali w jaki sposób będzie można przedłużać suba ? czy jakoś przelewem czy za pomocą zdrapek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też czytałem o normalnym płaceniu przez PSN, czyli np. za pomocą zdrapek.

A co do pełnej wersji, to też się piszę. Zacznę tylko kilka dni po premierze, wiadomo jak to bywa z trybami multi w grach w dniach premiery, a co dopiero takie ogromne MMO. Na polskim forum FF14 został wybrany serwer Moogle i to właśnie tam będę grał.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być abonament to przepraszam. Zazwyczaj jest tak że gra albo ma abonament albo się za nią płaci jednorazowo. Klucz/płyta kosztuje nie mało i jeszcze do tego abonament trzeba będzie płacić? ... kosmos.

"Zazwyczaj" ? Słyszałeś może o World of Warcraft ? EVE Online ? Od miesięcy trąbią o miesięcznym abonamencie i to jest norma wśród gier MMO. Jest Guild Wars czy gry F2P, ale to na pewno nie jest norma. 

@Nesh 

Za The Last of Us zapłaciłeś 200 zł, a grę przejdziesz w 2 dni - to jest dopiero strata kasy. A to, że "mama nie da gimbusom na abonament" to wielki plus, bo zostaną tylko ci grający na serio, a nie nie pyskate małolaty. Jest wiele gier wymagających abonamentu, a to czy gra padnie jest zależne od tego czy będzie grywalna czy nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TLoU kosztowało mnie 120 pln. Na hardzie przeszedłem w 20h. Teraz będzie survival, później NG+ czyli kolejne 40 h. W multi skończyłem Łowców zaraz wpadnie trofik za Świetliki. Za psie pieniądze mam grę na bardzo długo.

Abonament w mmo dobry był w 2004. Teraz ludzie nie mają czasu, żeby grać a co dopiero płacić jak 90% mmo przeszło na f2p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za TLoU nawet jakbym zapłacił 300zł i przeszedł w jeden dzień to i jest to lepszy wydatek niż 99% gier.

Co do FFXIV da się w to gdzieś pograć czy na razie beta nie jest otwarta?

Jak ktoś grał to niech napiszę coś o tym czy latamy i tłuczemy wszystko na lewo i prawo czy w końcu gra mmo będzie miała ciekawy system rozwoju postaci?

Co do abonamentu ciężko się nie zgodzić, że płacenie co miesiąc pełnej kwoty i granie 10h w miesiącu nie widzi mi się.

Oczywiście jest to norma, ale jest to jeden z powodów dla których przestałem grać w WoW.

Jednak jeśli gra będzie ciekawa i nie będzie polegała na zabiciu 1kkkk potworów i zdobycia 1kkk fantów żeby podnieść level to jestem w stanie płacić :)

Edytowane przez shemaforash
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to MMO, zaczyna uzależniać już mi się nie chciało dziś oderwać jak zaczelem robić questy po kolei kiedy w końcu ogarnełem mape :P chciałem sie zalogować po chwili ale już przerwa to sobie włączyłem manuala i studiuję :P

To jak z tymi serverami? Wszyscy z tego wątku będą grali/grają na Moogle? Kto planuje grać gdzie indziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Moogle będzie tym nieoficjalnym naszych rodaków, to nie widzę powodu żebyśmy wszyscy tam nie grali :)

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wessało mnie troche wczoraj, wbiłem 14 lvl lancerem i 9 leatherworkerem. Kurde pograłbym a tu trzeba czekać do piątku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie grałem w bete ale w następny weekend od piątku mam wolne więc możecie na mnie liczyć :) niestety HS'a zostawiłem w domu więc zostanie nam pisanie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że nie grałem jeszcze w bete to mam pytanie...ile klas może mieć jedna postać?.

Czy mogę np: spokojnie bawić się w masterowanie wszystkich czy muszę ograniczyć się jak w WoW'ie do 2-3 dodatkowych i kilku głównych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wowie przecież jedna postać mogła mieć tylko jedną klasę (którą wybierało się na starcie) i trzy specjalizację.

Chociaż pewnie mówimy o tym samym tylko w inny sposób to nazywamy :P

Co do klas w FFXIV możemy wybrać 4 dyscypliny i w obrębie każdej z dyscyplin jest kilka klas.

Z tego co piszę na wiki klasy można zmieniać w dowolnym czasie.

http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Final_Fantasy_XIV (przejdź do sekcji Classes)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tutaj troche pokićkane to jest ;D

Czyli tak Joby są na stałe a klasy można zmieniać jak rozumiem ?.

No i jak dobrze rozumiem to najpierw muszę wybrać Pugilist'a i Lancera, wyexpić te dwie klasy i dopiero zmienić się w Monka ?.

Pytam ponieważ ze wszystkich klas najbardziej zainteresował mnie Monk i chciałem go przetestować przed całkowitym zamknięciem bety.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System klas podobny do tego z FFT, jestem jak najbardziej za.

Zresztą uważam, że w każdej grze MMO powinna być dowolność zmiany klasy na maksymalnym poziomie.

W WoW to była męka jak chciałem grać czymś innym i trzeba było zaczynać od zera.

Zresztą levelowanie w takich grach też jako takie powinno być jak najkrótsze i ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok to jest git :) 

A teraz pytanie kolejne...wszyscy gracie na tym servie Moogle ? czy na którym ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram na Shiva (EU), ale wiadomo jak będzie warto to pyknie się na Moogle, chociaż bardziej wolę ostre kobitki niż pluszowe misie ;)

Co do tych klas - to od 10 poziomu możesz mieć kolejną i tak dalej, zmieniasz je w ułamku sekundy zmieniając broń.

Nie ma rozwoju postaci. Postać na wyższe poziomy awansuje automatycznie - wpływ jest tylko na ekwipunek.

To jest MMO tu gra polega na zabiciu 1kkk potworków i zebraniu 1kkk itemków ;) z tym, że dodatkowo ma porywającą fabułę :) wrzuciłbym nagranie ale nie chce banana dostać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To do kiedy ta beta myślałem że to byl ostatni weekend i olałem bo szkoda zachodu .

HS chyba nie działa z tego co wiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi