Skocz do zawartości
kill

Final Fantasy XIV

Rekomendowane odpowiedzi

Beta zostaje zamknięta za minutę. Gra mi się podoba pomimo tego że nie ruszyłem nic drużynowego i jest to dla mnie wielka niewiadoma ale to już zostawiam na pełną wersję z której nie zrezygnuję (miałem anulować kolekcjonerkę i zamienić na Xillę). Wysłałem do Ultimy maila kiedy można się spodziewać kodów do Early access, brałem za pobraniem więc tu może być problem, nie wyślą mi przecież wcześniej kodu do gry za którą jeszcze nie zapłaciłem, jak coś się dowiem napiszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety na EA się nie załapię więc mogę komuś oddać kod jak dostane...no i czekam na klucz do pełnej wersji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego się nie załapiesz ? Ja czekam na info odnośnie EA, Ultima nie odpowiada na maile i nie wysyła kodów teoretycznie można już wpisywać na http://preorder.eu.finalfantasyxiv.com/ ale kod otrzymany wcześniej (chyba na bonusy z preordera) nie działa- "There was a problem. Please try again later"

Trochę to niepoważne, EA za 4 dni, zastanawiam się czy to nasz lokalny problem czy jest tak wszędzie na świecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypadły mi inne plany więc nawet mnie nie będzie w domu na EA...ale spokojnie, wytrzymałem tyle to i te 3 dni wytrzymam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że pomimo stałego tekstu przy próbie wpisania kodu "There was a problem. Please try again later" gra pojawiła mi się na profilu w zarejestrowanych pozycjach, nie wiem czy to wystarczy ale zawsze jakiś progres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby wystarczy...teraz zostaje czekać na klucz do pełnej wersji czyli tej 30 dniowej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SE wyłączyło możliwość wpisywania kodów i przygląda się problemowi (info z twittera), nie wystarczy że gra jest dodana w zarejestrowanych na profilu, podobno kod trzeba klepać do skutku aż nie pojawi się informacja o poprawnym wpisaniu kodu i nie dostaniemy maila z dalszymi instrukcjami od kwadratowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kilka pytań co do gry:

1. jak wygląda pvp można się lać wszędzie czy podejście dzieci kwiaty tylko arena lub wyznaczone miejsce?

2. jak wygląda mass pvp(czy wogóle są jakieś walki o teren itp??)

3. wybrać grę na konsolę czy pc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi kodami to jest lipa...podobno trzeba tam wpisywac az sie uda...anywhoo już można normalnie pobierać klienta gry od SE ( ci którzy nie grali w bete ).

1.Zależy czyje walki ? Chocobo czy naszych postaci ? Ogólnie walki mają odbywać się na arenach i odpowiednich obszarach.

2. Tego dokładnie nie wiem...wiem że jest dużo masowych eventów dla graczy i ma byc jeszcze wiecej w kolejnych patchach.

3. Nie ważne na co wybierzesz...jedno konto działa na wszystkich platformach więc biorąc na PC masz też konto na ps3 i ps4 z racji tego że na każdej platformie można grac tym samym kontem i tymi samymi postaciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas (mój główny wróg ostatnio) sprawia że nadal jestem na etapie zastanawiania się nad kupnem gry.... 50% na 50%... Z jednej strony chciałbym pograć - z drugiej czas mój przy konsoli ostatnio ogranicza się do godziny do 3 dziennie natomiast zaraz wchodzi mi do domu ekipa remontowa (malowanie salonu + kuchnia robiona od a do z) i cały sprzęt idzie pod folię aby się nie zasyfił... Sercem przy grze jestem i zapewne kupię - kiedy ?? Nie wie tego nikt...

Już grają ci co spreorderowali?? 

czekam na waszą opinię - ciekaw jestem pełniaka gdyż beta nie ukrywam podobała mi się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy to piszę to zostało nam do EA równo 23h 47m 37s xD 

Więc coś na pewno skrobnę ale dopiero w niedziele wieczorem ;D

Ogólnie miałem nie grać podczas EA ale udało się i dostałem wolne więc znajdzie się czas na zabawę ;)

A tak...dla zainteresowanych grą ;d 

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=657017

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli EA rusza o 10:00 naszego czasu. Na dobre wsiąknę tak dopiero w niedziele może poniedziałek

Ultima dziś wysyła

Eh słoneczko wychodzi a nie będę się mógł oderwać od kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już można pobrać patcha który odblokowuje cały kontent do klienta z OB...waży 1GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 20-stej będziesz miał moje pełne wrażenia z gry w której na prawdę czuć stare Final Fantasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar liznąć kilka klas przed skupieniem się na dwóch może 3. Chciałbym głównie sprawdzić Lancera i Anarcista ale zacząłem w Uldah i zastanawiam się czy nowe miasta odblokują się wraz z postępem w grze czy mogę swobodnie tam się udać

Dla pugilista jaka klasa crafterska tworzy lepsze wdzianka, Weaver czy Leatherworker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zależy od Ciebie ja moim Monkiem będę robił sobie Poty.

Reszta miast będzie dostępna po czasie coś jak w GW2.

Fate'y to miazga...brałem udział już w kilku i jest nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja liczę na twoją relacje z momentu, gdy już osiągniesz lvl cap. Chodzi mi o to czy świat zaczyna się robić nużący, czy questy posiadają jakąkolwiek różnorodność, czy story quest są coś warte (czy faktycznie posiadają jakąś fabułę czy to tylko zlepek pierdół), różnorodność ekwipunku oraz najważniejsze czy instancje to przygoda sama w sobie.

A na ten czas życzę udanej przygody i zazdroszczę (ja dopiero dołączę jak już na PS4).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czekam na zdanie relacji z pvp :) i mpvp, bo to ważna sprawa w sumie  w mmorpg stawiam to na 1 mejscu zracji tego że jak sie juz osiagnie max lvl i dobre itemy to zostaje wsumie pvp + to co dadzą dodatki,

czy ktoś z grających grał może w lineage2 lub rf online??( w dobrym klanie, bo taka osoba napewno będzie miała chrapkę na pvp i dobrze opisze ten system :) najlepiej jak by była soba która grała w płatnego lineage bo wtedy dobrze wie o czym mówie 1k ludzi w zamku 1k ludzi przed i walki o zamek to były zawsze najlepsze 2 godziny w grze co 2 tygodnie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie jest bardzo dobrze wg. mnie...są questy które łączą się w całość z innymi i dają pewną historię ale są też takie one shoty które przechodzi się raz dwa.

Do PvP zostaje mi jeszcze trochę ale PvE daje wiele uciechy, szczególnie Fate'y które są często bardzo dobrze uzasadnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może co jest nie halo z tą grą.Dzisiaj odpaliłem płytkę,zainstalowałem grę.wpisałem kod i nie chce gry uruchomić.Na czerwono wyskoczył ERROR i dupa blada.Nawet nie chce cofnąć tej stronki tylko za każdym razem przy próbie załączenia gry wyskakuje to samo okienko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez rejestracji kodu na ea i aktywowania tego kodu na koncie PSN + SE nie pograsz dzisiaj...

Jak na chwile obecna to jest miazga...wg. mnie gra warta każdej złotówki...jak tylko przeniosę się na moogle to w ogóle będzie ogien ze znajomymi :)

W razie czego gram obecnie na Siren jakby ktoś chciał pobiegać.

Jeżeli miałbym porównać FFXIV:ARR do jakiejś singlowej części FF to najbliżej jej do FFXII:International Zodiac Sphere System z dodatkami FFVII i FFIX.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steam chyba nie ma raczej nic wspólnego z konsolą.Pewnie chodzi o jutrzejszą premierę i dzisiaj raczej nie zagram:(

Ps.Co za problemy robią to się w pale nie mieści...kupisz grę,wpiszesz kod i jeszcze jakieś machlojki przy compie trzeba robić.

Edytowane przez ognista sucz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma steam do tej gry skoro jej nie ma tam do kupienia ?.

Żadnych machlojek nie trzeba robic...po prostu logujesz sie na konto se i wpisujesz kod do EA który dostajesz przy preorderze gry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi