Skocz do zawartości
Kenet

TV / Monitor / Projektor Do Ps3 - Tylko Tutaj!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam taką prośbę , jak ktoś ma tv od Samsunga może napisać swoje ustawienia obrazu typu jasność ostrość ulepszacze obrazu itp. pod PS3 na HD ? Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.07.2010 o 19:10, piegus_pl napisał:

Witam ! Mam taką prośbę , jak ktoś ma tv od Samsunga może napisać swoje ustawienia obrazu typu jasność ostrość ulepszacze obrazu itp. pod PS3 na HD ? Z góry dziękuje.

Podaj model wtedy można poszukać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleci ktos jakis monitor do 1000 zl?? Bedzie podlaczony do PC i PS3. Interesuje mnie 24 cali. Troche poszukalem i wybralem pare modeli:

Samsung P2450H

Samsung 2494HM

Benq G2420HD lub E2420HD

ktory najlepiej by sie nadawal? Wyslucham jeszcze innych propozycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić TV głównie do grania. I wpadła mi w oko promocja telewizora LG 37LD450 za 1700 zł. Ma ktoś ten model? co o nim sądzi? I czy czas rekacji 6ms to nie jest czasem za dużo? Czy może lepiej kupić jakieś 32" od Sony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 3.07.2010 o 19:34, rafalsky_90 napisał:

Chcę kupić TV głównie do grania. I wpadła mi w oko promocja telewizora LG 37LD450 za 1700 zł. Ma ktoś ten model? co o nim sądzi? I czy czas rekacji 6ms to nie jest czasem za dużo? Czy może lepiej kupić jakieś 32" od Sony?

Lepiej coś od sony szukaj ;] np EX500/501 polecam.

Jak by miał 6ms to super XD w rzeczywistości wygląda to inaczej będzie miał jak samsungi pewnie 80ms XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 3.07.2010 o 19:34, rafalsky_90 napisał:

A o plazmie nie myslales ? Dla mnie w cenach do 2k plazmy są najlepsze np ta która posiadam LG 42pq2000 można kupić za 1700 a ma 42" . Obraz po podlaczeniu z ps3 jest super bo w plazmach masz zajebiste kolory i do gier się wg mnie nadają najlepiej ale zrobisz jak będziesz chciał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,mam pytanie czy da się w jakiś sposób podłączyć ps3 do tego co pokazałem na zdjęciu?na crt jak wiadomo obraz jest tragiczny więc zastanawiam się nad podłączeniem do laptopa.

post-21181-061262300 1278235579_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.04.2010 o 10:49, stachna01 napisał:

Przeglądnij

W zasadzie jedyne co, to rzeczywiście 50Hz na kontrast nie ma co patrzeć - bo to trzeba samemu ocenić pójść i pooglądać, jasność tu już jest pewna różnica (ale w jak naświetlonym miejscu będzie stał), do PS3 jak najbardziej, pytanie w jakiej odległości będziesz od TV.

1) to mój telewizor, 2) twój wybór 3) wziąłem przykładowo następny najtańszy z 100Hz (nomen omen SONY) szkoda, że nie ma podanego zużycia energii

4-3m a propo 6ms to troche nie za duzó

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam monitor samsunga 2032BW

http://www.ceneo.pl/759979s

Bedzie sie nadawal zeby ps3 pod niego podpiac? Beda potrzebowal kabla hdmi + przejsciowka hdmi->dvi dobrze kminie? a dziwek moge puscic przez optyka lub av?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie:)

Mam monitor samsung 2470H (bez tunera) zamieszczam jego opis http://www.agito.pl/monitory-lcd/samsung-24-lcd-sm-p2470h-czarny.0.361568.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=361568&utm_campaign=wszystkie

Ma wejście HDMI jest zgodny z HDCP itd.

Nurtuje mnie jedna rzecz o której sie naczytałem ze u nie których pojawiaja się problemy z odświeżaniem i są czarne ekrany i własnie o to się boje.

Może ma ktoś podłączony ten monitor do ps3? lub wie czy widział czy to wszystko będzie funkcjonowac :)?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem faq ale nie jestem do konca pewny ;p w monitorze mam dvi-d (dual link) 24+1 musze kupic przejsciowke hmdi-> dvi-d (dual link) 24+1 czy kazda inna rowniez bedzie dobra? np przejsciowka hdmi->dvi-i?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Planuje zakup tv w cenie do 2k. Tv bedzie glownie do PS3 i kablowki (sygnal SD), jestem zainteresowany modelem Sony 37'' EX402. Mam takie pytanie czy jest sens doplacania 500 zl do modelu EX500 w moim przypadku. Nie interesuje mnie internet w tv :rolleyes:. A moze jakas inna firma i model?? Pomozcie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka stron wcześniej pytałem się ale odp brak więc postanowiłem napisać jeszcze raz

Będę miał max 1500zł (jak kupie taniej to będe miał na drugiego pada :) więc fajnie jakby się coś trafiło poniżej 1500) narazie mam prawie 1300 i 1500 to maksymalna kwota którą uzbieram bo kolejna kwotę mam zostawione na kupno konsoli itd.

-TV będzie mi potrzebny w 90% do konsoli. telewizji raczej nie oglądam choć jak se w końcu w pokoju podłącze jakąś antenę to chociaż tvp1 i 2 i info i polsat złapie hehehe

-grać będę w odległości od 0,5m do niecałych 2m ( w zależności jak se fotek przysunę)

-pokój jest na poddaszu więc okno mam małe a co za tym idzie w pokoju jest dość ciemno

W sumie wystarczyłby mi nawet tv 26 calowy. do tej pory grałem na Pc na monitorze 17 calowym :D choc chciałbym jakieś 32 cali mieć

i pytanie jaki tv??? do max 1500zł 26 czy 32 cale hd ready czy full hd? lepiej brać sony ex302 , 301, 300? bo jakieś takie modele są do tych 1500 widziałem czy w tej cenie lepiej LG czy Samsunga w full hd a moze sharpa albo toshibe?. to będzie moja pierwsza konsola i pierwszy raz będę grał na czymś co ma więcej niż 17 cali :D

Jak Wy mielibyście taką kwotę co byście kupili?

ps. jutro w media markt i w niedziele będzie można kupić jeden produkt w normalnej cenie a drugi produkt tańszy dostaniemy o 50% taniej. i to by była mega okazja żeby kupić ps3 wraz z tv odrazu choc nie wiem czy w weekend będę wstanie pojechać do media. ale mysle że dlatych ktorzy chcą kupić jedno i drugie to dobra okazja dlatego o tym wspominam

Edytowane przez Zbir25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sharp lcd 32le600? Szukam 32" - 37" do 1700 zł. Ma być pod czarnulkę. Za tą kwotę mocarza nie kupię więc chcę kupić coś "w miarę".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, otóż jestem w posiadaniu monitora Flatron W2252TQ, i noszę się z zamiarem kupna PS3, ale (i tu ostrzegam, jestem KOMPLETNIE zielony w temacie, 'konsolowo' zatrzymałem się na etapie PS2, więc - jeżeli możecie poświęcić chwilkę czasu, by mi to łopatologicznie wyjaśnić, będę bardzo wdzięczny) mam kilka pytań:

a) czy można podpiąć pod ten konkretny monitor PS3? (a jeżeli tak, to jak to wygląda, i jaka jest utrata na jakości?)

b ) Czy warto podpinać PS3 pod ten monitor? ( jak wygląda jakość obrazu?)

Przeczytałem kilka tematów, ale wszystkie zazwyczaj kończyły się wymienianiem przejściówek, a nikt nie wypowiadał się jak sprawa wygląda jeżeli idzie o jakość obrazu. Powtarzam po raz kolejny, jestem mało obeznany w temacie, więc będę wdzięczny za w miarę proste odpowiedzi.

Z góry dziękuję.

PS - przepraszam, jeżeli w złym dziale zamieszczam temat.

Edytowane przez Obler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie składa, że posiadam niemal, że identyczny model(nieco nowszy bo 2253TQ i mam go podpiętym kablem hdmi-dvi, jakościowo oferuje to samo co np. sony bravia 40' na którym miałem okazje grać, ale wiadomo wielkość robi wrażenie :) Jakby nie patrzeć jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś jednak napisał, jak to będzie wygladalo u mnie (bo z tego co widzę, to twój monitor, to jednak troszkę inna bajka, Gandi). Nie wiem, po co był ten link, Kakaroto - mam przesledzic 190 stron, czy przepostować tam swoje pytanie?

Pozdrawiam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić BenQ E2420HD mam głośniki 5.1 Logitech X-540 i jestem ciekawy czy ten monitor posiada weście audio mini jack szukałem po sklepach ale co 2 ma napisane że nie posiada a reszta że posiada 3 lub 2 więc jestem ciekawy jeżeli ktoś z was posiada ten monitor to niech pochwali się czy posiada wejście-wyjścia audio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam czegoś do 500zł to max.Rozmiar 19"-22"(tych większych się boję, bo może moja grafa nie podoła z powodu wyższych rozdzielczości)Proporcje nalepiej 16:9, choć może być 16:10 z możliwością zwężenia obrazu(nie chcę żeby automatycznie do pełnego formatu rozciągał bo chcę naturalne kształty).Fajnie by było jakby miał wejścia VGA(x360/pc), DVI(PC/ps3) i HDMI(ps3) żebym nie musiał przełączać kabli tylko jak będą miał podłączone wszystko to tylko przyciskiem przełączać, ale jak będzie miał samo vga i dvi, a nawet samo dvi napewno też wezmę go pod uwagę przeanalizuję.Cudów się nie spodziewam w tej cenie, o ile wogóle takie monitory będą za te pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.07.2010 o 14:46, Mati.83 napisał:

Deathraw >masz  http://www.allegro.p...0_dvi_nowe.html \\\\fajny monitor posiada DVI HDCP

Dzięki bardzo! Myślałem nad nim, ale niestety ma być też do gier na PC a mój radeon 4850 z 512mb pamięci rozdzielczości fullhd nie pociągnie.A co sądzisz o G2020HD?2 cale mniej, ale rozdzielczość też mniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi