Skocz do zawartości
DaraS

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mylicie przypadkiem laga z tym, że część graczy ma już bardziej rozwinięte pancerze i więcej trzeba w nich strzelać? O możliwym włączonym armorze nie wspomnę....

Gra jest super co do tego nie można mieć wątpliwości. Ale już doprawdy bez przesady z tymi ochami i achami względem grafiki. Niska rozdzielczość, bardzo fatalnie doczytujące się cienie i czasami okrutny pop-up, że chrupanie animacji przemilczę łaskawie. Kilka osób tutaj wydaje się, że złapało pana boga za stopy, a tymczasem starusieńki Fallout 3 ma tekstury otoczenia 100x lepsze i bardziej szczegółowe. Na uwagę zasługują jedynie efektowne wybuchy, ogień i destrukcja otoczenia. No i sam silnik, które generuje te wszystkie przestrzenie, wysokie budynki i labirynt korytarzy w jednym. Aczkolwiek... gra się dość długo doczytuje co jakiś czas, więc to po prostu sprytne sztuczki.

Natomiast mapy multi są bardzo nierówne. Jedne ładne, a inne jakby wyjęte z obcej bajki (szklarnie w nocy - nie pamiętam nazwy). No koszmar. Co do samej rozgrywki to muszę więcej pograć niż do 9 lvl. Póki co moją uwagę zwracają tylko za małe mapy, by myśleć tutaj w kategoriach taktycznych a'la BF czy chociażby Homefront.

Nie bardzo czytelne jest też dla mnie za co dostaje się te złote medaliki, za które z kolei można coś tam sobie dokupić. Albo jak się zdobywa np. kolimator do broni? Jakoś nigdzie nie raczono tego wyjaśnić, albo ja nie załapałem.

Nie do końca przekonuje mnie też system awansowania naszego nanosuita. Teraz, póki każdy ma mniej więcej podobny level gra się ok. Ale już za chwile no-lify mogą sobie ziewać odstrzeliwując noobków, bo ci nawet z pro skillem nie będą w stanie im nic zrobić.

tak ja na 6 levelu koles na 2 i on jest niesmiertelny i ma mega rozwiniety pancerz chyba nie mozliwe nie sadzisz

a do twojej ostatniej linijki to wtedy wlanczasz gre gdzie mozna wejsc tylko do 10 poziomu i grasz z kims na twoim poziomie:) jak awansujesz juz na 10 i wyzej to idziesz dalej i wtedy nawalasz sie z rownymi sobie i silami kolesiami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kill, czy Ty potrafisz poprostu cieszyc sie gra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Snosch

Nooo potrafię, grałem dzisiaj bez przerwy 7 godzin. Czy to znaczy, że mam nie widzieć błędów tylko klaskać uszami i podskakiwać jak Goofy?

@Peiha

Tak, szczególnie dużo mi da 10 lvl w konfrontacji z 75 (bo taki jest chyba maksymalny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Snosch

Nooo potrafię, grałem dzisiaj bez przerwy 7 godzin. Czy to znaczy, że mam nie widzieć błędów tylko klaskać uszami i podskakiwać jak Goofy?

Nie ma rzeczy bez wad. Jesli nie sa znaczace, mozna je olac izapomniec, wtedy jest wieksza satysfakcja z grania.

Mnie osobiscie wkurza jedna rzecz. W multi muzyka strasznie harczy. W singlu jest ok, ale w multi cos dziwnego dzieje sie z muzyka. I nie jest to wina mojego sprzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma rzeczy bez wad. Jesli nie sa znaczace, mozna je olac izapomniec, wtedy jest wieksza satysfakcja z grania.

Mnie osobiscie wkurza jedna rzecz. W multi muzyka strasznie harczy. W singlu jest ok, ale w multi cos dziwnego dzieje sie z muzyka. I nie jest to wina mojego sprzetu.

to mi w multi dobrze chodzi muza tylko nie moge przebolec ze ktos z 2 levelem jest niezniszczalny haha chyba ze juz lepiej to dziala niz rano gdzie strasznie lagowalo i mialem 1 kreske a net 10mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo z muzyką. Jak się czeka na mecz to harczy/ trzeszczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muzyka harczy nie w trakcie gry, tylko w trzkcie przerw miedzy meczami. Polecam dobry amplituner i dobre sluchawki zeby to dobrze slyszec.

U mnie to samo z muzyką. Jak się czeka na mecz to harczy/ trzeszczy :P

Dokladnie...... muzyka harczy nie w trakcie gry, tylko w trakcie przerw miedzy meczami. Polecam dobry amplituner i dobre sluchawki zeby to dobrze slyszec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muzyka harczy nie w trakcie gry, tylko w trzkcie przerw miedzy meczami. Polecam dobry amplituner i dobre sluchawki zeby to dobrze slyszec.

Dokladnie...... muzyka harczy nie w trakcie gry, tylko w trakcie przerw miedzy meczami. Polecam dobry amplituner i dobre sluchawki zeby to dobrze slyszec.

Jak muzyka leciała z tv to nie słyszałem tego, ale jak mama poszła spać to przeskoczyłem na słuchawki (niski model, bo niski ale zawsze Sennheiser) i myślałem, że coś może ze słuchawkami się stało :) Ale w trakcie rozgrywki niektóre motywy muzyczne to czysta poezja - czasami bardziej dynamicznie a czasami jakieś "pobrzdąkiwanie" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie laguje już? idzie normalnie zabic kogos bez ladowania 3 magazynków?:)

Zalezy kto hostuje, na 10 meczy 8 mam bez lagów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy kto hostuje, na 10 meczy 8 mam bez lagów.

totalny kozak tak jak i w killzonie 3;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam panowie :)

czy to prawda ze juz mozna dostac crysisa w MM? bo z tego co widzialem na ich stronie pisze ze premiera 25 czyli normalnie, i do tego pisza ze ver na xbox 360 bd ang z polskimi napisami :P

http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/produkty/software/gry/xbox-360/crysis-2-edycja-limitowana no i jak widac nie posiadam ps3 tylko xboxa ale wole tutaj spytac bo jakos na zadnym polskim forum "xboxowym" nie idzie sie z nikim dogadac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę powalczyłem i właśnie nie wiem czy to lagi czy wypasiony pancerz przeciwników. Tak czy siak gierka jest dobra , ten kostium bardzo urozmaica grę co wyróżnia ją z tłumu.

witam panowie :)czy to prawda ze juz mozna dostac crysisa w MM? bo z tego co widzialem na ich stronie pisze ze premiera 25 czyli normalnie, i do tego pisza ze ver na xbox 360 bd ang z polskimi napisami :Phttp://www.mediamarkt.pl/rzeszow/produkty/software/gry/xbox-360/crysis-2-edycja-limitowana no i jak widac nie posiadam ps3 tylko xboxa ale wole tutaj spytac bo jakos na zadnym polskim forum "xboxowym" nie idzie sie z nikim dogadac :)

Myślę że najlepiej będzie zdzwonić do MM i spytać u źródła wtedy będziesz miał 100% pewność. W jednym sklepie może już być a w drugim nie,różnie u nich z dostawami.

Edytowane przez Breaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę powalczyłem i właśnie nie wiem czy to lagi czy wypasiony pancerz przeciwników. Tak czy siak gierka jest dobra , ten kostium bardzo urozmaica grę co wyróżnia ją z tłumu.

Myślę że najlepiej będzie zdzwonić do MM i spytać u źródła wtedy będziesz miał 100% pewność. W jednym sklepie może już być a w drugim nie,różnie u nich z dostawami.

'

dlatego teraz gram tylko w walki bez kostiomów:) kazdy ma rowne szanse:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'dlatego teraz gram tylko w walki bez kostiomów:) kazdy ma rowne szanse:D

No tak tylko że wtedy cała zabawa już nie jest tak ciekawa i przypomina CODa i takie tam inne gierki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko że wtedy cała zabawa już nie jest tak ciekawa i przypomina CODa i takie tam inne gierki :)

ale napewno bardziej wyrownana no i 2 level idzie zabic a nie ze ja na 6 juz teraz a koles z drugiego levelu jest niesmiertelny :) i to nie ze nie trafiam bo trafiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'

dlatego teraz gram tylko w walki bez kostiomów:) kazdy ma rowne szanse:D

Teraz to jeszcze ok, ale ciekawe jak bardzo ten pancerz się ulepsza w miarę rozwoju kombinezonu. Ciekawe jak to zbalansowali. Ale podoba mi się ta opcja z grą bez kostiumów. Trzeba będzie sprawdzić. Jak dla mnie mogłoby byc coś takiego, że są kostiumy ale wszyscy mają taki sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to jeszcze ok, ale ciekawe jak bardzo ten pancerz się ulepsza w miarę rozwoju kombinezonu. Ciekawe jak to zbalansowali. Ale podoba mi się ta opcja z grą bez kostiumów. Trzeba będzie sprawdzić. Jak dla mnie mogłoby byc coś takiego, że są kostiumy ale wszyscy mają taki sam.

dokladnie trafisz przyklad np ty z 10 poziomem na kogos z 50 kto ma juz mega rozbudowany pancerz no i go zabij niemozliwe:) a sa takie psychole co graja 24h w tą gre:) u mnie na psn ciagle jeden dostepny rano wieczorem cały czas crysis 2:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi raczej szału nie zrobi. Im dalej tym bardziej wkurzający. Niestety ale BF i COD moim zdaniem dalej niezagrożone.

Za to singiel.... mmmm, malina!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Pewno jakoś to będzie zbalansowane żeby każdy mógł się cieszyć grą. Jest przecież możliwość wybrania z jakimi levelami chcesz grać, to powinno chyba pomóc hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Jak dla mnie mogłoby byc coś takiego, że są kostiumy ale wszyscy mają taki sam.

To tak jakby nikt nie miał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi raczej szału nie zrobi. Im dalej tym bardziej wkurzający.

Co kto lubi. Ja się w BC2 już nagrałem dużo i taki Crysis 2 to dla mnie super odskocznia. Banan na mordzie sam się pojawia po udanych akcjach z użyciem skoku czy uderzenia w ziemię. Dzisiaj np przeciwnik stał gdzieś wyżej, ale dzięki temu że można tam wskoczyć to po sekundzie byłem przed nim wbijając mu nóż w twarz. I o takich akcjach mówię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie rozumiem zachwyt nad soundtrackiem, Hans Zimmer zajął się ścieżką dźwiękową - jak słychac z resztą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w tym wątku pojawiał się taki problem w Crysisie 2 jak u mnie.

Wczoraj przysłali mi Crysisa 2. Oczywiście pierwszą jaką rzeczą sprawdzam to multi. Więc odpalam i czekam czekam jak dołacze do sesji i piszę oczekiwania 5 graczy i czekam z 5 minut albo i dluzej jak będe mógł zagrać mecz. Sam mecz nie laguje i jest wszytko OK. Czy tylko ja mam taki problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc odpalam i czekam czekam jak dołacze do sesji i piszę oczekiwania 5 graczy i czekam z 5 minut albo i dluzej jak będe mógł zagrać mecz. Sam mecz nie laguje i jest wszytko OK. Czy tylko ja mam taki problem.

Sprawdź rodzaj NAT jaki występuje w Twojej konsoli. Często w grach sieciowych dobór meczy polega na dopasowaniu pod względem łącza gracza czyli również NAT. W skrócie najlepiej jeżeli w grze figuruje NAT otwarty

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod względem Multiplayera każdy ma inny gust ale nikt mi nie powie, że Killzone 3 ma lepszy tryb Single player z fabułą od C2. Pod tym względem Crysis 2 bije go na głowę zarówno grywalnością jak i długością rozgrywki. Grę mogę polecić każdemu, kto lupi FPS-y. I szczerze powiem, że jak na pierwszy konsolowy produkt firmy Crytek to wyszło im naprawdę nieźle. Może kolejna gra już nie będzie miała tyle bugów. Jest jeszcze szansza, że za jakiś czas dadzą patcha, który te niektóre problemy z AI poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi