Skocz do zawartości
Major_Kupricz

BAN na PSN

Rekomendowane odpowiedzi

@ agoo, jeśli przegiąłeś z bluzgami to bana masz za to na 100%. I nawet jeśli ktoś Cię zraportował jakiś kawałek czasu temu to kara prędzej czy później przyjdzie ( w tym przypadku przyszła ).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ agoo, jeśli przegiąłeś z bluzgami to bana masz za to na 100%. I nawet jeśli ktoś Cię zraportował jakiś kawałek czasu temu to kara prędzej czy później przyjdzie ( w tym przypadku przyszła ).

to jeśli to jest przyczyna to może wiesz lub ktoś wie jak długo będzie trwać kara, bo niestety nigdzie nie zostałem o tym poinformowany :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nic nowego, mysle ze kazdy to kiedys zrobil ;p

Każdy to kiedyś umrze, to wiemy na pewno. Pisałem to sto razy, napiszę więc sto pierwszy. Bana na PSN dostaje się w 99% na własne życzenie! Jeśli lżysz ludzi na PW z takich czy innych powodów to niestety ale zasłużyłeś sobie na swój los, jeśli dałeś się sprowokować jakiemuś Trollowi i mu odpisałeś kilka bluzgów to niestety ale sfrajerzyłeś się po całości. Typek pewnie zaraportował Twoją wiadomość zamieniając Twoje Ps3 w przycisk do papieru, zamiast odpisywać było trzeba wysłać raport jako pierwszy, to tylko 3-4 kliknięcia na padzie. SONY z dużym opóźnieniem jednak eliminuje z PSN wszelkie przejawy agresji, trzeba więc być niespełna rozumu aby używać PW w PSN do takich potyczek.

... Możesz mi powiedzieć gdzie uzyskam właściwy numer? 

Tam gdzie znajduje się 99% rzeczy w internecie czyli tutaj.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze, ale to zawsze raportuje ludzi, którzy piszą mi fucki. Przeważnie wale, że to rasizm lub religia :)

Sam nikomu nie ubliżam i nigdy tego nie robiłem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze, ale to zawsze raportuje ludzi, którzy piszą mi fucki. Przeważnie wale, że to rasizm lub religia :)

Sam nikomu nie ubliżam i nigdy tego nie robiłem.

super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie wiedziałem że za coś takiego bana można dostać. Na szczęście w takich sytuacjach zawsze prowokatorom dawałem uniwersalną odpowiedź: Your mother too. I wysyłałem skargę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieprzone to raportowanie. Nie wiem jak można donosić. To tak jakby ktoś był małym dzieckiem i skarżył się mamie. Nie widzę w tym nic złego bo tak to człowiek napisze kilka fucków i mu ulży, a tak jak się tępi agresje itp to potem pewnie jeszcze bardziej denerwuje domowników. Głupota. Jeszcze bym zrozumiał jak dziewczynie ktoś powie że jest brzydka czy coś i się rozryczy, ale facetowi? Serio? Chyba czas ubrać spódniczkę w groszki i pobiegać po łące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieprzone to raportowanie. Nie wiem jak można donosić. To tak jakby ktoś był małym dzieckiem i skarżył się mamie. Nie widzę w tym nic złego bo tak to człowiek napisze kilka fucków i mu ulży, a tak jak się tępi agresje itp to potem pewnie jeszcze bardziej denerwuje domowników. Głupota. Jeszcze bym zrozumiał jak dziewczynie ktoś powie że jest brzydka czy coś i się rozryczy, ale facetowi? Serio? Chyba czas ubrać spódniczkę w groszki i pobiegać po łące.

Ja nie raportuje, tylko umawiam się na solo pod trzepak ;)

A tak na serio, to doskonały sposób by wspomóc selekcję naturalną w tej dość dużej społeczności. Co to za argument, że jak się tępi agresję, to potem ktoś domowników denerwuje. Jak ktoś Ci w internecie nawrzuca, to zaczynasz prać rodzinę krzesłem? Bez przesady. Mi osobiście większą frajdę sprawi świadomość, że jakiś jełop zgarnie bana, niż napisanie mu kilku słów. I nawet nie jestem sfrustrowany i się domownikom nie dostaje ;) Sadzić, palić, raportować!

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buraków trzeba piętnować i izolować od społeczności, niech się kiszą we własnym jadzie póki nie zmądrzeją. Niby z jakiego powodu ktoś powinien pozwalać wyładowywać swoją agresje na sobie jakiemuś niestabilnemu emocjonalnie typowi? Bo w przeciwnym razie oberwie się jego domownikom? Hehe. Good one. Raport i banik to jedyny sposób na wyciągnięcie pomocnej dłoni do takiego nieszczęśnika bo przekaz jest jasny- chłopie ogarnij się, przestań być burakiem, będziesz zdrowszy.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buraków trzeba piętnować i izolować od społeczności, niech się kiszą we własnym jadzie póki nie zmądrzeją. Niby z jakiego powodu ktoś powinien pozwalać wyładowywać swoją agresje na sobie jakiemuś niestabilnemu emocjonalnie typowi? Bo w przeciwnym razie oberwie się jego domownikom? Hehe. Good one. Raport i banik to jedyny sposób na wyciągnięcie pomocnej dłoni do takiego nieszczęśnika bo przekaz jest jasny- chłopie ogarnij się, przestań być burakiem, będziesz zdrowszy.

nie zadalem pytania po to zebys sie wymadrzal tylko pomogl ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@agoo96

Domyślam się że pewnie trudno będzie Ci przyswoić to co teraz napiszę ale nie wszystko na tym forum kręci się wokół Twojego zbanowanego konta. Panowie głoszą swoje poglądy odnośnie raportowania wiadomości i nie musisz traktować ich osobiście.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjąłem to na luzie ;) Rozumiem każdy ma prawo powiedzieć swoje zdanie, ale po co drążyć daleko od pytania

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale po co drążyć daleko od pytania ...

Jeśli mielibyśmy się stosować do nie drążenia tematów już tutaj toczonych to wypadałoby zamknąć forum i dać mu jedynie atrybut do odczytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jak napisałem w temacie Chodzi o ban za bardzo nie wiem o co z tym chodzi wiec bardzo prosił bym o pomoc na moje konto email przyszła wiadomość :

Dear bartek50123, we are contacting you regarding your Sony Entertainment Network account and your recent online activity.

On 02-09-2014, we noted that your online activity in XMB Reports was in breach of the PlayStation®Network Terms & Conditions for the following reason: BANREASON.

This email is to inform you that your Sony Entertainment Network account has been permanently suspended due to severe breaches of the service Terms & Conditions.

Yours Sincerely,

The community Team
Sony Computer Entertainment Europe
http://eu.playstation.com

po przetłumaczenia w tłumaczu google :

Szanowny bartek50123, jesteśmy kontaktując się w sprawie swojego konta Sony Entertainment Network i swojej ostatniej aktywności online. 

W dniu 09.02.2014, możemy zauważyć, że aktywność online w sprawozdaniach XMB naruszyła PlayStation®Network Warunki następującego powodu: BANREASON. 

Ten e-mail jest nam poinformować, że Twoje konto Sony Entertainment Network zostało trwale zawieszone z powodu poważnych naruszeń Warunki świadczenia usług. 

Z poważaniem, 

Drużyna społeczność 
Sony Computer Entertainment Europe 
http://eu.playstation.com

więc ogólnie nie wiem za co dostałem tego bana więc bardzo prosił bym o pomoc  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tutaj szukasz pomocy? Zadzwoń sobie na infolinie Playstation i się dowiedz co i jak.

Albo jesteś chamem albo cheaterem. Wybierz sobie pasujący powód bana.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuuu, osiem platynek do kosza, tyle przegrać :pardon:

bartek50123.png

Nawiązując do postu Killa mogę uzupełnić info (zresztą głoszone tutaj już wielokrotnie) że w większości przypadków Bananem dostaje ktoś nierozsądnie korzystający np: z wiadomości w PSN :yes: Wysłałeś komuś jakieś chamskie PW? Naubliżałeś, rozsyłałeś łańcuszki szczęścia, zdjęcia pindola albo rasistowskie uwagi? To zakładaj nowe konto i zapomnij o starym. Jeśli jednak jesteś świętszy od Papieża i nic nigdy nikomu to dzwoń wyjaśniać sprawę na infolinii SCEP.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji zapytam: Te wszystkie wyzywania w wiadomościach można gdzieś zgłaszać?

Edytowane przez Krosek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bym założył nowe konto to mógłbym jakoś te moje trofea na nowe konto dać???

ale na konsoli mam zapisane trofea offline i jak bym zalogował się na nowym to może bym mógł wziąć synchronizuj z serwerem i może by było

Edytowane przez brother50123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji zapytam: Te wszystkie wyzywania w wiadomościach można gdzieś zgłaszać?

Przy okazji odpowiem: w Ps3 naciskasz :triangle: na wiadomości i jest opcja raportuj, wybierasz powód np: obraźliwe zachowanie czy coś w tym stylu, dodajesz krótki opis i wysyłasz prosto do SONY. W Ps4 nie sprawdzałem ale zapewne jest podobnie, ewentualnie zamiast trójkąta może naciska się guzik Options, do sprawdzenia :yes:

A jak bym założył nowe konto to mógłbym jakoś te moje trofea na nowe konto dać???

Nie ma takiej opcji, tracisz trofea i gry kupione na zbanowanym koncie :yes:

nic takiego nie zrobiłem

No to łap za telefon i dzwoń, a potem daj znać na forum o co chodziło, bez odbioru!

5b8d21c6887fc619.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to związku ... zadzwonisz, zweryfikują sobie dane które podałeś przy rejestracji i sprawdzą co było powodem bana, skoro jak twierdzisz nic na sumieniu nie masz to może uratujesz swoje konto. Nie zachowuj się jak dzieciak, masz jaja to zawalcz o swoje i nie tupaj tu nóżkami bo i tak Ci nie pomożemy więcej niż to że wskazałem Ci numer gdzie masz zadzwonić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orety, jeśli faktycznie nie ma się nic na sumieniu, to się nie kombinuje i nie kręci, tylko dzwoni i załatwia sprawę. Zwłaszcza że numer masz podany na tacy, nie wiem w czym problem.

Edytowane przez Numinex
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne w tym na czym utyka 99% takich spraw; gość pewnie coś nabroił, albo podał lewe dane przy zakładaniu konta, albo nie pamięta daty urodzenia którą wpisał i go nie zidentyfikują, albo po prostu jest śmierdzącym leniem za którego całe życie robili wszystko rodzice a teraz Ci po prostu nie mają czasu go znowu wyręczyć :)

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi