Skocz do zawartości
MarcinKamada

3D Na Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Odstaw leki jabolek, szkodzą Ci.

Ludziska żeby grać w gry 3d nie trzeba kupować tv 3d a przede wszystkim sony . Z tego co piszecie żeby oglądać filmy 3d na blu-rey trzeba posiadać tv 3d +odtwarzacz 3d blu rey + okulary (guzik prawda) i wszystko sony za łączną cenę 15 tysięcy . Odtwarzacze 3d blurey wyszły po to by mogły przekształcic obraz na 3d dla zwyklego lcd/plazmy , przecież np w multikinie nie musi być specjalna ściana 3d tylko projektor :P, Telewizory 3d to nic innego Jak jeszcze poltora roku temu było wielkie halo bum na kupno telewizorów z mpg4 (czyli do odbierania telewiz naziemnej )a wystarczy tylko malutki dekoder czy karta.Tak samo telewizor 3d jest przystosowany do odtwarzania sygnaału 3d np z sygnału cyfrowego bez zbędnego dekodera, W przypadku gier na ps3 naszym dekoderem jest Konsolka, wystarczy mieć okularki i 100 hz telewizor a najlepiej plazme i tyle .

A z kąd to wiem ? Po pierwsze sprzedaje telewizory:P po drugie mam zwykła plazme 100Hz/600hz bez 3d, okularki i film blu rey Alicja w krainie czarów i jakoś 3d jest . CUD!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy w końcu komus udało się odpalić film na 3 d przez PS3 ?? posiadam plazmę panasonica 3D i PS3 z nowym softem 3.50 i po wrzuceniu płyty pokazuje mi sie komunikat że musze posiadac TV 3D i odtwarzacz 3D  9 kurcze mam wszystko i nie dziąła ) może jakieś ustawienia mam zrobić w konsoli żeby śmigało ?podpowie ktoś ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jabolek...wspolczuje sklepowi w ktorym pracujesz.......ps:c7000 to chyba najgorszy tv 3d na rynku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Orientuje sie moze ktos jak to jest z kablami HDMI dedykowanymi telewizorom 3d/odtwarzaczom blu ray 3d?

Ogolnie testy tanich i drogich kabli pokazuja ze to tylko chwyt - w warunckach laboratoryjnych nie stwerdzono praktycznie zadnych roznic.

Ale koles w klepie namietnie namawial mnie na HDMI 3D ktore mialo dodac obrazowi jeszcze wiekszej glębi. Nie zdecydowalem sie.

Podlaczylem TV do PS3 (kabel hdmi zaplacilem chyba 15 Euro , dedykowany 60 Euro/30 wraz z telewizorem , ale byl tez tam rekordzista 120Euro) puściłem jedna plytke z Shrek 3d collection i jak dla mnie efekt jest bardzo dobry , wiec w czym rzecz ?

Edytowane przez psyho997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzecz w tym ze przy krotkich kablach cena nie robi roznicy. a facet chcial ci wcisnac drozszy, zeby na tobie wiecej zarobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mi ktos pomoze :

""a czy ktos mi powie dlaczego po włazeniu płyty z filmem 3d nie widzie nigdzie tez płyty?? mam soft 3,55.. jest jeszcze taka kwestia musze koniecznie miec podłaczona konsole pod TV z 3D? .. dopiero zobacze płytke w ps3????""

bo narazie to nie widze nigdzie tej płytki mam filmik

'Potwory i obcy"

jak właczyc ten cholerny film ???? :)

powiedzmy ze poszperałem troche i znalazłem odpowiedz :

http://www.cnet.com....s-339306164.htm

i tu :http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=19607679

ogłolnie pisze ze sa problemy na starych ps3 z odtwarzaniem monsteres and aliens

problem siedzi w samych płytkach.

wiec w stanach wymieniaja je na takie które beda chodzisz..

teraz nie wiem jak to jest w polsce :(

Edytowane przez Neksus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, mój kolega poszukuje nie drogiego tv 3d z dwoma parami okularów. Podacie jakieś aukcje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, mój kolega poszukuje nie drogiego tv 3d z dwoma parami okularów. Podacie jakieś aukcje ?

a nie łaska wejść na allegro i wpisać przedział cenowy od do? i pare razy poklikać? nie rób z siebie inwalidy. pardon.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@panmistrz - wszystkie wersje PS3 będą obsługiwały 3D.

Dokładnie, tu chodzi o software a nie o hardware :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. http://allegro.pl/samsung-ue40c7000-led-3d-40c7000-full-hd-200hz-i1369335467.html

2. http://allegro.pl/samsung-le-40c750-lcd-3d-40c750-full-hd-200hz-i1369334429.html

3. http://allegro.pl/telewizor-sony-kdl-40hx800-3d-led-200hz-i1366146992.html

A który model jest wiodący, to sam bym chciał wiedzieć biggrin.gif Może ktoś odpowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech polecałbym Sony - sam przymierzam się do zakupu i po kilkugodzinnym obcowaniu z różnymi TV 3D z tych 3 to on sprawił najlepsze wrażenie. Trzeba jednak pamiętać, że dokupić do niego należy nadajnik (200zł) i okulary (te trzeba dokupić do wszystkich). Jeśli chcesz kupić taniej, ale niewiele gorszy produkt, to polecam le40c750. Można go wyrwać za 3400-3500zł już z okularami (1 para). Obraz naprawdę przyjemny, choć czerń mogła by być czarniejsza :) UE40C7000 do mnie nie przemówił - cena ta sama jak Sony, a obraz i efekt 3D wydawał mi się nieco gorszy, poza tym sony ma imo piękny wygląd :) Warto też zastanowić się na Samsungiem PS50C6900 - około 4500zł z okularami, ale za to 50" i naprawdę przyjemny obraz. Niektórzy narzekają na powidoki, ale to chyba na zawsze pozostanie domeną plazm :)

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, jestem od kilku godzin posiadaczem Ps 3 i telewizora 3D .

Soft po ugrade'dzie, move już działa, wszystko pięknie.

Ale chciałbym przed rodziną jak najszybciej pokazać możliwości technologii 3D [okulary jak najbardziej posiadam].

Czy jest do ściągnięcia przez Playstation store, czy może inną platformę, jakikolwiek film, który pokazywałby możliwości 3D ?

Może jakaś gra w 3D? Wiem, że playstation mocno supportuje te technologię.

Czy może jestem skazany na kupno jakiegoś filmu?

pozdrawiam,

zhreddek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gier możesz pobrać:

- Demo MotorStorm: Pacific Rift

- Łatkę do gry Stardust HD (musisz mieć pełną wersję)

- Demo Wipeout (podobno, ale ja nie mogłem tam znaleźć nigdzie opcji włączenia 3D)

- Demo Tiger Woods Golf

- Gran Turismo 5 (ale to rzecz jasna pełna wersja gry i tylko "pudełkowa")

Zajrzyj też na PSS USA, jest tam cały osobny dział poświęcony 3D i możesz tam pobrać masę fajnych rzeczy.

Polecam też aplikację PlayMemories do zdjęć. Ma w sobie już wgrane kilka zdjęć w 3D oraz w trybie MA (Multi Angle, zdjęcie można oglądać pod różnymi kątami).

Niektóre fotki robią naprawdę bardzo ładne wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki serdeczne, bardzo przydała mi się Twoja podpowiedź.

Mógłbyś jeszcze napisać jak zajrzeć na PSS USA 3 D ?

Muszę założyć nowe konto, zmienić coś w opcjach etc. ?

Aaa, demo Tiger Woods'a mam razem z move, więc może jeszcze coś dziś ogarnę.

Bardzo by mi zależało wlaśnie na PSS Usa- darmowy stuff w 3d .

Edytowane przez zhreddek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby wejść do PSS USA musisz zrobić osobne konto na konsoli, a na nim świeże konto PSN na USA.

Musisz tam podać jakiś adres, itd. Potem jak już będziesz miał wszystko to wchodzisz na PSS i szukasz tam gdzieś odnośnika do rzeczy z 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś miał do czynienia z projektorami 3D (domowymi ) - zastanawiam się nad zakupem bo dobry projektor HD wyjdzie taniej niż telewizor. DO tego mam również pytanie o awaryjność - a przede wszystkim o opinie samych użytkowników - w tym temacie użytkownik Rufson zachwalał projektor jednak chcę poznać więcej opinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś z Was miał okazję wypróbować Sony HX800? Głownie chodzi mi o jakość wyświetlanego obrazu telewizji kablowej (pospolita kablówka, wejście antena). Prześledziłem wszystkie możliwe serwisy zagraniczne i padło stwierdzenie, że telewizor bardzo ładnie odtwarza obraz SD. Ale w innych krajach nie mają aż tak słabej jakości odbieranego sygnału jak u nas w Polsce ;) ( tak myślę), tak więc był bym wdzięczny za odpowiedź.

EDIT!: Widziałem w Media Expercie ten model na chodzie i powiem szczerze, że obraz nie zachwycał( Dosyć mocno rozmyty i to nie było 3D ^^)... Może to być wina odbieranego sygnału w sklepie czy raczej samego TV?

EDIT2: Aktualnie posiadam ten model http://www.ciao.co.uk/Sony_KDL_32U2000__6508056 i obraz z kablówki jest perfekcyjny (32 cale )

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem szczesliwym posiadaczem tv Samsung C8000 led 3d okulary aktywne samsung SSG-2100AB.mam ps3 ktorego podlonczylem pod tv kablem hdmi 3d .odpalilem avatara 3d i niechcial dzialac wogule niebylo efektu przestawialem ustawienia w grze i caly czas tosamo obraz jest rozmazany .czy potrzeba zgrac jakiegos softa z netu na konsole zeby zagrac ?Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie gry obsługują 3d. Wogóle jak narazie mało gier obsługuje 3d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może masz stary kabel hdmi potrzebny jest 1.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel niejestem pewien czy jest 1.3 czy 1.4 sprawdze to

napewno nie trzeba sciagnac jakiegos softa z neta??

czy wogule w avatara da sie grac w 3d ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij nowy soft później sprawdź kabel :D

Edytowane przez greenps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi