Skocz do zawartości
ONE

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ciężki, bardziej realistyczny, ciężki, wolniejszy- nie lecisz na przypał bez pomyślunku bo krótka seria zza murku i po tobie, ciężki... ninja.gif

wolniejszy??? ja odnoszę odwrotne wrażenie, ale gram tu mało, z reguły skrzynki padają jedna po drugiej, wystarczy szybko włączyć i dalej jak po sznurku - praktycznie nie do wyłączenia, inaczej jeśli obrona jest zgrana to ciężko podejść, ale na publikach raczej jak po sznurku...tak jak słusznie zauważył napoleon - łatwiej zabić

edit: @Arek224 - masz tu też podtemat hard

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez pewien okres czasu grałem na hardkor i gra się tam bardzo fajnie, nie jest wcale tak ciężko, na normal nie da się grać na rambo a na hardkorze nie raz sam wyskakiwałem na 5/6 gości i ich załatwiałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Wie może ktoś czemu nie zalicza mi kilów z WWII M1A1 THOMPSON?? Używam go gdy gram engiem, i tylko nim nabijam punkty dla enga, ale w statach http://bfbc2.statsverse.com/stats/ps3/NewNickPL jest napisane You haven't used this weapon yet. ... Any ideas?

ZNOWU!

Zajrzyj drogi kolego na 3-cia stronę tego tematu, 4-ty post od góry, autorstwa Bas`a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Odkrlyem' wczoraj jedna rzecz na Nelson Bay w ataku :) Mianowicie kiedy zaczynamy gre, lecac ze spadochronem mozna wyladowac na czubku drzewa, skad jest widok na pol mapy! Wczoraj tyle fragow tak nabilem ze masakra, a oni nei widzieli skad ja strzelam ;D

Zaczalem tez troche grac medykiem - cholera, czemu wczesniej tego nei zrobilem. Tyle punktow leci za jakies bzdety ze to masakra... abakanem w 8h nabilem 4 gwiazdki a za jedna gre dostawalem jakies 2-3k punktow (nie liczac pinow itp) - z t88 lmg dostaje po 5-6k i po 4h mam juz 3 gwiazdki :o Na prawde nie docenialem tej klasy... W ogole mialem juz kilka pieknych akcji. Na nelson bay gralem ekipa z 4 medykami, nie bylo ch*ja zeby nas zatrzymac bo sie co chwile leczylismy, sklad dobral sie zupelnei przypadkowo ale bylismy bardzo zgrani :) Pamietam ze jeden z nas podlozyl ladunek pod m-coma tam gdzies obok przyczep (taki malutki budyneczek) - zabili go, ja wlazlem zeby go uratowac a tam chyba z 6 czy 7 pajacow stalo i wszystkich wykosilem nie puszczajac r1 :D:D Wczesniej zabilem z 1 czy 2 a jak tamtych rozwalilem to od razu wpadl mi pin "reach a killstreak of 8" :D Masakra, jak ktos nie gral medykiem to niech sobie sprobuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

grał ktoś już w tryb Hardkor jaki on jest whistling.gif

brak mapy, nie "podświetla" wrogów czerwonym trójkątem, brak info o ilości amunicji uszkodzeń pojazdu itp. moc broni schodzi na dalszy plan praktycznie giniesz po kilku pociskach. Z karabinu snajperskiego 1 strzał obojętnie gdzie=trup z niewielkimi wyjątkami, jeśli ktoś Cie postrzeli masz cały czas krew na oczach puki nie trafisz na apteczke.

Możesz zostać zabity przez członka własnego zespołu co ostatnio na publikach jest nagminne, np. chcesz wsiąść do Apacha a koleś pakuje Ci kule w plecy bo uważa, że śmigłowiec jemu się należy.

Grając w gronie znajomych świetna sprawa na publikach nie polecam

'Odkrlyem' wczoraj jedna rzecz na Nelson Bay w ataku smile.gif Mianowicie kiedy zaczynamy gre, lecac ze spadochronem mozna wyladowac na czubku drzewa, skad jest widok na pol mapy! Wczoraj tyle fragow tak nabilem ze masakra, a oni nei widzieli skad ja strzelam ;D

na hardzie dosyć często można spotkać snajpera na drzewie, jest kilka miejsc gdzie można np. z budynku na drzewo wskoczyć smile.gif

Edytowane przez Duch_75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, przed chwila na Arica Harbor wlazlem sobie do czolgu (zaraz na poczatku jak jest ta dluuuuga droga do wrogich mcomow a po bokach krzaki i kamienie gdzie kampia snajperzy) i z samego respa strzelilem sobie gdzies w gore (przypadkowo nacisnalem strzal) - a tu nagle dup, "destroy vehicle" i 3 fragi wpadly ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Gram juz kilka godzin, mam 8 level i ratio 0.8. I szlag mnie trafia, bo ciągle wydaje mi się że gram jak ciota i mnie tylko zabijają. Czytałem te porady ale mało mi dały. W jaki sposób można pograć z Wami, żeby się czegoś nauczyć a nie tylko biegać i strzelać na przypał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj sobie kogoś do znajomego-dział Online

I ćwiczyć  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te stroje w DLC podobno mają "dać przewagę wizualną na polu bitwy" - coś takiego pisze w Store w Grze.

Może faktycznie się okaże, że będziesz mniej widoczny w krzakach to opłaca się kupić nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

graj na ustawkach z nami :D prawda mrowa ?

i pamietaj ratio jeszcze o niczym nie swiadczy 

Edytowane przez DJYano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i są nowe awardy, pinsy i 4 trofea :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosa nie poddawaj się, początki są zawsze trudne - myślisz że inni to od razu byli wymiataczami?Najważniejsze aby być w ciągłym ruchu i za dużo w jednym miejscu nie siedzieć - przynajmniej reconi Cię nie ,,ściągną'' :), no i obserwować otoczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już połapałem kilka takich rzeczy m. in. zeby ani na chwile nie stać w miejscu tylko się ruszać. Gram głównie assalutem lub enginierem. Najbardziej wkurza mnie jak idzie na mnie koles na przeciwko i praktycznie zawsze mnie zabije... A już szczytem wku*wienia jest jak koles mnie nie widzi, ja zaczynam do niego strzelać, on zdąży się obrócić i mnie zaje*ać :/ Aż się padem chce rzucać :D Dobra zobacze na on line i pogram coś z Wami, tylko nie jechać po mnie bardzo :P<br>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już szczytem wku*wienia jest jak koles mnie nie widzi, ja zaczynam do niego strzelać, on zdąży się obrócić i mnie zaje*ać :/

Użyj noża(R2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawki wymiatają :D

kwasinaldo ja odrazu byłem wypierdalaczem :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że dog tagi zbieram ale mowa właśnie o kilku metrach ode mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, nie masz się co stresować. Spróbuj każdej klasy postaci, każdego celownika, każdej broni. Aż w koncu znajdziesz swój ulubiony zestaw.

Battlefield Bad Company 2 jest moim pierwszym FPSem na PS3. Uwierz, że na poczatku też nie było łatwo przyzwyczaić się do pada. Ale teraz już jest lepiej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i są nowe awardy, pinsy i 4 trofea :)

Kur... a ja gre bratu pożyczyłem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno odkryłem, że blackhawka można naprawiać w locie;) Dokładnie siedząc na 4 i 5 pozycji i skierować wiertarkę na kąt okienka;) Bardzo przydatne na Isla i Valpariso.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pada się jest łatwo przyzwyczaić, aż potem nie będzie się chciało wracać na PC'ta;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grając wczoraj napotkałem się na medyka w zielonym mundurku i się zastanawiam skąd on go ma skoro nie da się go jeszcze kupić :confused: . I wcale nie daje przewagi ani kamuflażu bo jest trochę jasny i widoczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To na każdej mapie jest taki sam?? Bo np. obecny snajper na Port Valdez ma taki bielszy strój a na Arice taki kolor piaskowy.

Edytowane przez panmistrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dlatego, że USA ma już od pewnego czasu "dostęp" do dodatkowych uniformów/kamuflaży dzięki promocyjnym kodom z Dr. Pepper'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.