Skocz do zawartości
ONE

FIFA 11

Rekomendowane odpowiedzi

niestety ale tak gra z 80% ludzi, a to dlatego, ze podania gora sa niezle zbugowane lub niedopracowane - nie wiem jak to nazwac.

jeszcze jak grasz przeciwko realowi, to juz jest normalnie cyrk - wydaje mi sie ze ci gracze sie nie myla. ale najwiekszy cyrk to jak wczoraj gralem nie dosc ze przeciwko realowi, to jeszcze gosciu mial created players, wiec krystyna wyszedl z lawki w 2 polowie, za slaby byl na pierwsza 11tke ;D to jest dopiero numer ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w strzelaniu. Gram w Ultimate Team. Moi zawodnicy sa na poziomie 70/75ogółu... no i właśnie tu jest problem. Przeciętnie na mecz mam gdzieś od 2 do 5 "setek" i wykorzystuje gdzieś może 25% z tych sytuacji. Strzelam zwykle trzymając R1 (finezyjny strzał) siła jest zwykle do połowy i bramkarz (brązowa karta) broni niczym cyborg. Niemam problemów ze stałymi fragmentami tylko dręczą mnie te tzw. setki. Jest to bardzo frustrujące gdy wychodzę sam na sam i niewykorzystuje takiej akcji :mad:. Proszę o jakiś Wasz tutorial nie z YT własny poradnik strzałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jeszcze grasz na ustawieniach ręcznych to chętnie pogram z Tobą, z tym, że (uprzedzam z góry) raczej nie należę do czołówki graczy - nie nastawiaj się więc na jakieś pasjonujące pojedynki :thumbsup:

a więc witam kolegę - mi też daleko do mistrza i też gram wyłącznie na ustawieniach manualnych. Jeśli więc chcesz pograć to bardzo chętnie dzisiaj wieczorem rozegram kilka meczy - mój login w grze to ja000rek :rolleyes:

Witam kolegów i innych także.

Gram tylko na manualu, obecnie rozegranych meczow online na tych ustawieniach mam ponad 500, w rankingu jestem 170 na świecie. Ciagle poszukuje graczy do grania na manualu bo strasznie nas mało. Moj PSNID to FransThePlaya .zapraszam na grę z klasą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proszę o pomoc w strzelaniu... gdy wychodzę sam na sam...
nie martw sie,nie jestes sam. grasz na assyscie? na manualu w akcji sam na sam skuteczny jest strzal po ziemi - bez trzymania r2 czy l2. doslownie delikatne pykniecie strzalu -jest to bardzo ciezko wykonac, sam rozumiesz adrenalina itd ;D na arenie jak sam zobaczysz , kiedy biegniesz plejerem i trzymasz speed i strzelasz - jego strzaly inaczej sie zachowuja, niz kiedy biegniesz plejerem ze speed ale przed strzalem puszczasz speed i wrecz zwalniasz i strzelasz - jego strzaly staja sie precyzyjne. jednak ciezko to ogarnac podczas meczu, ja ciagle sie ucze ;D
Gram tylko na manualu
grasz tylko realem? w jakich pokojach mozna cie spotkac? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek-73 Ciebie mam dodanego w znajomych na konsoli, jeżeli są ludzie którzy z chęcią pograją na ręcznych ustawieniach to proszę dodawajcie mnie do znajomych na konsoli Maras710

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martw sie,nie jestes sam. grasz na assyscie? na manualu w akcji sam na sam skuteczny jest strzal po ziemi - bez trzymania r2 czy l2. doslownie delikatne pykniecie strzalu -jest to bardzo ciezko wykonac, sam rozumiesz adrenalina itd ;D na arenie jak sam zobaczysz , kiedy biegniesz plejerem i trzymasz speed i strzelasz - jego strzaly inaczej sie zachowuja, niz kiedy biegniesz plejerem ze speed ale przed strzalem puszczasz speed i wrecz zwalniasz i strzelasz - jego strzaly staja sie precyzyjne. jednak ciezko to ogarnac podczas meczu, ja ciagle sie ucze ;D

grasz tylko realem? w jakich pokojach mozna cie spotkac? ;]

gram różnymi druzynami, czasem realem, czesto milanem i napoli. A z Tobą już napewno grałem bo kojarze psnid. a w pokojach nie siedze, zawsze gram head2head. zapraszam do friendsów.

Edytowane przez Frans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale góówno te zapisywanie powtórek po meczu online. Strzeliłem kapitalną bramkę (stadiony świata, mogę się pochwalić, bo dawno tak pięknej bramy nie trafiłem), 62min spotkania, a te powtórki kończą się na 57min? I to jeszcze jakieś badziewne jak bramkarz złapał piłkę w ręce..no bez przesady. Nie pokazują wszystkich powtórek? Wygrałem 2-1, a pokazaali tylko dwie bramki..jedną moją i jedną przeciwnika..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale góówno te zapisywanie powtórek po meczu online. Strzeliłem kapitalną bramkę (stadiony świata, mogę się pochwalić, bo dawno tak pięknej bramy nie trafiłem), 62min spotkania, a te powtórki kończą się na 57min? I to jeszcze jakieś badziewne jak bramkarz złapał piłkę w ręce..no bez przesady. Nie pokazują wszystkich powtórek? Wygrałem 2-1, a pokazaali tylko dwie bramki..jedną moją i jedną przeciwnika..

No niestety z reguły można zapisywać powtórki tylko do około 60 minuty cokolwiek by się nie działo w meczu. Trochę głupio, że zapisać można jakieś nic nie znaczące akcje z początku meczu, a bramkę z 80min już nie. Mam nadzieję, że to poprawią w 12tce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo miałem całkiem niedawno Walcottem taką torpedę przywaliłem z pierwszej że bajka ale nie zapiszesz bo pokazuję pudła na końcu. Strasznie to wkurzające, do poprawy zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek-73 Ciebie mam dodanego w znajomych na konsoli, jeżeli są ludzie którzy z chęcią pograją na ręcznych ustawieniach to proszę dodawajcie mnie do znajomych na konsoli Maras710

Fakt, rzeczywiście - mój błąd.

Przy okazji mam pytanie do lepiej grających ode mnie kolegów. Niedawno po serii kilku rozegranych meczy (które wprawdzie, jeśli mnie pamięć nie myli, przegrałem, no może ze 2 remisy się przytrafiły) dostałem wiadomość od przeciwnika, abym jeszcze trochę potrenował a wtedy znowu zagramy. No właśnie, tu właśnie ten przysłowiowy "pies pogrzebany". Fifa 11 jest moją pierwszą grą z tej serii, tak więc nie mam takiej wprawy jak wielu przeciwników. W meczu w ogóle nie korzystam ze zwodów, gdyż najzwyczajniej w świecie mi nie wychodzą. Wiem jednak, że to kwestia wprawy i ćwiczeń. Nurtuje mnie jednak coś innego. Zauważyłem, że grając przeciwko dużo lepszym przeciwnikom bardzo łatwo tracę piłkę = dosłownie jest ona zabierana moim zawodnikom, jakby nie potrafili grać. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak skutecznie grać obroną? W jaki sposób najlepiej odbierać piłkę. Ja najczęściej mam po prostu wciśnięty x i przycisk R2 (ten od szybszego biegania). Czasem jednocześnie mam wciśnięty R2 i R1 oraz x, ale chyba to nie jedyny sposób aby zabrać przeciwnikowi piłkę. W każdym bądź razie w ten sposób nie odbieram przeciwnikowi piłki z taką łatwością jak odbiera on mi, a więc podejrzewam, że istnieje jeszcze jakiś inny sposób na skuteczny odbiór piłki (i nie chodzi mi o wślizgi). Z góry dziękuję za odpowiedzi :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę tutaj, gdyż do działu online zagląda mało osób.

Zapraszam wszystkich do nowo powstałego klubu , klub jest bardziej 4fun ale zapewne powalczymy także o punkty ; )

Poszukuję zawodników na wszystkie pozycje z wyjątkiem GK, kontakt psn Jakov3k lub gg 8375488.

@up

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak skutecznie grać obroną?

Spróbuj zamiast zabierać piłkę pressingiem (x) to przytrzymaj L2 poruszając się przed przeciwnikiem ,a gdy wyczujesz moment w którym możesz odebrać piłkę porusz się lewą gałką w jego kierunku , lub puść L2 i użyj x do odebrania mu piłki, według mnie to skuteczna metoda.

Jeszcze pytanie, jaką drużyną grasz? Piłkarze np. Barcelony łatwo dają się zepchnąć z piłki gdyż nie posiadają dużej siły fizycznej.

Edytowane przez Jakov.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pytanie, jaką drużyną grasz? Piłkarze np. Barcelony łatwo dają się zepchnąć z piłki gdyż nie posiadają dużej siły fizycznej.

Staram się raczej nie grać drużynami z najwyższej półki (nie godzien jestem :rolleyes:). Nie mam jakiejś ulubionej, ale często gram Fulham, Fiorentiną, choć jeśli przeciwnik wybiera np. Barcę, Real, Chelsea to i ja biorę jakąś lepszą :biggrin:

Sposób wypróbuję, może nawet uda się dzisiaj, dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sposób wypróbuję, może nawet uda się dzisiaj, dzięki
jak jestes w posiadaniu pilki, trzymajac L2 - staraj sie odwracac do przeciwnika atakujacego ktory chce zabrac pilke - sproboj ustawiac sie bokiem, bedzie im trudniej czysto odebrac. oczywiscie jesli grasz normalna druzyna (czyt. nie barca, nie czelsi, nie bron boze realem) z harpaganami ( czyt. z realem, barca czy czelsi) to ciezko jest sie utrzymac przy pilce, najlepiej jest szybko sie jej pozbywac,ale w znaczeniu celnie podawac do kolegi z druzyny ;] a nie jak w ekstraklasie - kopac byle do przodu najdalej od siebie ;p Edytowane przez black_mamba_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jestes w posiadaniu pilki, trzymajac L2 - staraj sie odwracac do przeciwnika atakujacego ktory chce zabrac pilke - sproboj ustawiac sie bokiem, bedzie im trudniej czysto odebrac. oczywiscie jesli grasz normalna druzyna (czyt. nie barca, nie czelsi, nie bron boze realem) z harpaganami ( czyt. z realem, barca czy czelsi) to ciezko jest sie utrzymac przy pilce, najlepiej jest szybko sie jej pozbywac,ale w znaczeniu celnie podawac do kolegi z druzyny ;] a nie jak w ekstraklasie - kopac byle do przodu najdalej od siebie ;p

No właśnie o to chodzi, że ci moi zawodnicy bardzo łatwo tracą piłkę gdy walczą bark w bark (a więc są równolegle do przeciwnika) natomiast przy takiej samej sytuacji (bark w bark) gdy przeciwnik ma piłkę już kilka razy zdarzyło mi się, że nie mogłem mu odebrać piłki i tak doholował ją dobre kilkadziesiąt metrów, aż do pola karnego i strzelił mi bramkę - mimo, że mój obrońca przez cały czas był przy nim (można powiedzieć, że asystował :rolleyes:)

i pytanie z innej beczki - czy to możliwe, że w drużynie może być dwóch tych samych zawodników? Chodzi mi konkretnie o sytuację w jednym z ostatnich moich meczy - koleś zmienił zawodnika (grając chyba Realem) a jego miejsce wszedł… ten sam zawodnik???!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i pytanie z innej beczki - czy to możliwe, że w drużynie może być dwóch tych samych zawodników? Chodzi mi konkretnie o sytuację w jednym z ostatnich moich meczy - koleś zmienił zawodnika (grając chyba Realem) a jego miejsce wszedł… ten sam zawodnik???!!!

Ja się z czymś takim nie spotkałem, może jakiś błąd gry. Albo po prostu Ci się pomyliło, tzn. często tak jest że jak jest zmiana, powiedzmy w Milanie. Za Ibrahimovicia wchodzi Cassano a wcześniej pokazują Boatenga. To czasami może wprowadzić w błąd jeśli się nie zobaczy zmiany. Być może to, lub błąd gry był powodem tego że widziałeś zmianę tych samych zawodników,

pozdrawiam

Edytowane przez krzysje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy jest możliwość zmiany sterowania w grze z analogów na zwykłe cyfrowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy jest możliwość zmiany sterowania w grze z analogów na zwykłe cyfrowe?

Oczywiście , że jest możliwość sterowania krzyżakiem , sam nie powiem teraz jak to zmienić bo od dawna już gram na gałkach , ale ogólnie taka możliwość JEST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie oszukuja, czesto. created players...wczoraj gralem z gosciem i w Liverpool mial Steva McManamana - ten gosciu nie gra od 10 lat przecierz,albo i dluzej ;] malo tego, pozniej z czelsi a tam maradona ;D ronaldinjo tez byl,ale jakis inny, bo zapieprzal jak mroweczka, a np w reprezentacji brazyli ronaldinjo taki szybki nie jest - oszusci i tyle.

odnosnie bark w bark , jak grasz normalna druzyna przeciwko fizolom z czelsi/real - nie masz szans na bark w bark. to jest najwiekszy blad tej gry, to powinni zmienic bo to nierealne. rozumiem ze gracz z realu moze byc szybszy i bardziej skuteczny, ale zeby odrazu silniejszy? zenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj gralem z gosciem i w Liverpool mial Steva McManamana - ten gosciu nie gra od 10 lat przecierz,albo i dluzej ;]

McManaman zakończył karierę w 2005 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McManaman zakończył karierę w 2005 roku.

zakonczyl kariere, ale ostatnie 5 lat to chyba przesiedzial na lawce w błenosajres ;p nie no zartuje, az takim statystykiem nie jestem. 2005rok? a kto ten rok jeszcze pamieta...nie mniej dzieki za tip.

ps: czy ktos dostal mesedza od PSN na maila: "Połączyliśmy siły z firmą CSIdentity®..." , robicie cos z tym czy olewacie??

Edytowane przez black_mamba_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, prowadzi ktoś jakąś ligę przez sieć do której można dołączyć? :). Gwarantuję dyspozycyjność i chęci do gry. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt. Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się z czymś takim nie spotkałem, może jakiś błąd gry. Albo po prostu Ci się pomyliło, tzn. często tak jest że jak jest zmiana, powiedzmy w Milanie. Za Ibrahimovicia wchodzi Cassano a wcześniej pokazują Boatenga. To czasami może wprowadzić w błąd jeśli się nie zobaczy zmiany. Być może to, lub błąd gry był powodem tego że widziałeś zmianę tych samych zawodników,

pozdrawiam

Hm, nie dam sobie za to uciąć ręki, ale jestem pewien tak gdzieś na 95%, że ten sam zawodnik zszedł, a na jego miejsce wszedł dokładnie ten sam, tyle tylko, że świeży.

ludzie oszukuja, czesto. created players...wczoraj gralem z gosciem i w Liverpool mial Steva McManamana - ten gosciu nie gra od 10 lat przecierz,albo i dluzej ;] malo tego, pozniej z czelsi a tam maradona ;D ronaldinjo tez byl,ale jakis inny, bo zapieprzal jak mroweczka, a np w reprezentacji brazyli ronaldinjo taki szybki nie jest - oszusci i tyle.

odnosnie bark w bark , jak grasz normalna druzyna przeciwko fizolom z czelsi/real - nie masz szans na bark w bark. to jest najwiekszy blad tej gry, to powinni zmienic bo to nierealne. rozumiem ze gracz z realu moze byc szybszy i bardziej skuteczny, ale zeby odrazu silniejszy? zenada.

To jest też jeden z podstawowych błędów tej gry - według mnie oczywiście. Rozumiem, że ktoś sobie "ulepsza" drużynę w trybie menadżerskim, ale w grze online powinno grać się standardowymi składami. Niedawno grałem z kolesiem, który wybrał Barcelonę. Początkowo nie zauważyłem nic szczególnego (nie spojrzałem na skład Barcy na początku meczu), ale po pewnym czasie zauważyłem, że w obronie gra Vidic z Manchester United. To jednak nic - po przerwie wszedł… Ronaldo z Realu i Ibrahimovic!!!! Uważam, że jest to nie w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, powinna byc mozliwosc aby skontaktowac sie z jakims modem czy jak go tam zwal, zglosic takie naduzycie i gosciu dostaje bana czy cos, zeruja mu staty no nie wiem. jakies konsekwencje. bo srednio mi sie gra z druzyna napakowana gwiazdami , nawet do pilki nie moge dojsc ;D glupia taka gra heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak latwo strzelic gola z woleja w f11 ?

Gram swoja wirtualna gwiazda i mam duzo nie zrobionych wyzwan zwiazanych z ''gol z woleja ''

Moze jakies sztuczki techniczne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi