Skocz do zawartości
domall

Wyłączanie / Włączanie / Restart / Zawieszanie Się Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszymy się razem z Tobą - a może byś tak napisał co w Twoim przypadku było tym rozwiązaniem?

W końcu inni też chcą wiedzieć jak rozwiązać swoje, podobne problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.01.2011 o 07:55, Serwis Konsol napisał:

Cieszymy się razem z Tobą - a może byś tak napisał co w Twoim przypadku było tym rozwiązaniem?

W końcu inni też chcą wiedzieć jak rozwiązać swoje, podobne problemy :)

Niestety moja odpowiedź na nic Wam się zda - zaniosłem do sklepu i wymienili bez gadania :happy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Posiadam konsolę PS3 Slim 250GB. Niestety nie mogę jej zresetować trzymając przycisk, który ją uruchamia( trzymam go 10, 20, nawet i 30 sekund). Niestety wczoraj poraz ostatni usłyszalem charakterystyczny sygnał 'beep' po kilku sekundach, który spowodował reset ustawień wideo. Dziś niestety nie mogę tego dokonać. W związku z powyższym konsola nie widzi połączenia HDMI. Liczę na Waszą pomoc!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam konsolę 40GB model CECHG04. Po ok. 20 minutach grania włącza się wentylator, później się wyłącza. Kilka minut później gra się pauzuje a konsola się wyłącza. Muszę odczekać jakiś czas, żeby uruchomić ją ponownie i wyjąć płytę. Każda kolejna próba grania to te same objawy po krótszym czasie. O co chodzi? Przegrzewa się procesor? Może konsola nie ogarnia F1 2010? Mam lekką załamkę. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Moje pytanie dotyczy gry Uncharted 2. Mianowicie, po przerwie tygodnowej chciałem powrócić do gry i podczas ładowania się zapisanej gry w miejscu gdzie skończyłem, gra zacina się - muzyka zacina się a żółta dioda na ps3 przestaje migać. Po wyjściu z gry pad wyłącza się... Miałktoś podobny przypadek - czy chodzi o błąd pliku z zapisem gry? Można go jakoś naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie znalazlem takiego problemu u innych ... mianowicie grajac praktycznie caly dzien wylaczylem konsole, po okolo 2 godzinach uruchomilem znowu, po okolo 30 min grania obraz sie zawiesil i konsola sie wylaczyla calkowicie. Zaczela migac czerwona dioda stand by. Udalo mi się uruchomic konsole, na ekranie pojawil sie komunikat że konsola została wyłączona w nieprawidłowy sposób, kliknąłem ok (bo tylko to można było) i konsola pikneła i się wyłączyła. Po okolo 5 min nie ruszania odpaliłem ponownie, znowu ten sam komunikat, znowu kliknąłem OK i konsola się uruchomiła normalnie, wyłączyłem system i szukam co to może być. Z tego co wiem gdyby był YLOD to chyba nie bardzo by sięuruchomiła ... chyba że się mylę. Proszę o rade co dalej bo nie mam zamiaru wywalać kasy na naprawe ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem, mianowicie grając w GT5 w pewnym momencie zawiesił mi się obraz i konsola się wyłączyła. Gdy się wyłączyła zaczęła migać czerwona dioda stand by. Udało mi się konsolę uruchomić, ale pojawił się komunikat, że konsola została wyłączona w nieprawidłowy sposób. Kliknąłem ok i konsola znowu zgasła. Po odczekaniu okolo 5 minut, włączyłem konsolę jeszcze raz, ten sam komunikat, gdy kliknąłem OK konsola uruchomiła się normalnie. Jedyne co zrobiłem jak narazie to wyłączyłem system i szukam informacji co to może być ... Ma ktoś jakis pomysł ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączyłem i działa, tylko martwi mnie czy to nie jest cos poważniejszego ... bo wcześniej sięto nie zdażało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz jaki model konsoli i czy długo ją masz, czy można wyjąć płytę

jesli to starszy model to moga być poczatki końca - yold, jeszcze nie całkowity bo nie pali ci na żółto i w tym przypadku byś już nie odpalił,

jesli slim to jeszcze nie słyszałem aby to kogoś dopadło, ale moge sie oczywiscie mylic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam fat 60gb mam ja od miesiąca (odkupioną) ile faktycznie poprzedni właściciel ją miał, nie mam zielonego pojęcia. dodam, że grałem prawie cały dzień od rana, wyłączyłem na okolo 2-3 godziny a po okolo 30 min po kolejnym uruchomieniu wystąpiła opisana sytuacja. Co to znaczy nie całkowity YLOD ?? jak temu zaradzić ?

Edytowane przez kaczor2502

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.01.2011 o 17:53, kaczor2502 napisał:

Mam fat 60gb mam ja od miesiąca (odkupioną) ile faktycznie poprzedni właściciel ją miał, nie mam zielonego pojęcia. dodam, że grałem prawie cały dzień od rana, wyłączyłem na okolo 2-3 godziny a po okolo 30 min po kolejnym uruchomieniu wystąpiła opisana sytuacja

Kupiłeś szrot po naprawie. Zażądaj zwrotu kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram na niej praktycznie codzień od ponad miesiąca i pierwszy raz to się stało...

A ewentualny koszt naprawy w jakich granicach się kształtuje ?

Edytowane przez kaczor2502

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napraw i sprzedaj bo ylod cie znowu dopadnie :D

Naprawa u mnie w mieście 250 zł

Edytowane przez greenps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz chodzi około godzinkę i nic jak narazie sięnie dzieje ... może poprostu się zawiesiła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj

kup z plombą bo cie ylod dopadnie za 1 miesiąc

O co zakład ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie calkowity - miało oznaczać że są to jego poczatki, tak chyba jest, albo jak kolega pisał zaleczony yold, konsola sie przegrzewa i nastepuje jej wyłączenie, oczywiście nie mam pewności, ale jak się powtórzy to zacznij się rozglądać za kupcem bo w końcu padnie całkiem, sprawdź czy masz plomby, czy ktos juz grzebał w środku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Problem jest od wczoraj, wszystko dziala normalnie ale jak chce wlaczyc jakas gre (dema tez) to albo sie wlaczy jakis pierwszy ekran i sie zawiesi albo wogole caly czas czarne tlo. Konsole mozna wylaczyc wylacznikiem, popika i sie wylaczy. O co moze chodzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wczoraj kupiłem PS3 w MM w wersji 320gb. Właczajac fife 11 wyskoczyło mi ze mam za niska wersje firmware 3.40 i potrzebna aktualizacja. Zaktualizowałem wiec przez neta ale wyskoczyl jakis blad i komunikat, że musi przywrocic system a tego tez nie potrafi zrobic. zawiesza sie przy 35% po jakims czasie restartuje i tak w kolko.

Pomozecie?

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam problem z konsolą mianowicie problem wygląda tak:

Usterka objawia się że zaraz po uruchomieniu słychać start dysku, nic nie jest wyświetlane a po ok. 10 sek samoczynnie się wyłącza. Prawdopodobnie

problem z chłodzeniem. Nie jestem specjalistą od PS3 !

Proszę o porady które mogłyby usunąć tą usterkę samodzielnie, konsola nie ma już gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maq84 - konsolę oddaj do sklepu i niech ci wymienią na nową

Djkipero14 - spróbuj z opcją Recovery menu (znajdziesz na forum) - update systemu lub opcja przywracania systemu plików. Jak to nie pomoże to jedynie serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam problem z konsola. Po włączeniu konsoli zauważyłem, że wszystko jakoś wolno chodzi (wolno wczytuje z dysku), dźwięk w grze się przycinał więc chciałem zresetować konsolę, ale po wybraniu Wyłącz System konsola ciągle migała zielonym światełkiem. Wyłączyłem ją powerem z tyłu i próbuje włączyć, pojawia mi się komunikat o złym zamknięciu systemu, daje OK. I tu zaczyna się problem : ładuje się motyw i ikonki poziome i nic poza tym! W zakładce PSN kręcą się dwa kołka, jak przy wczytywaniu ale nic się nie pojawia. Ikony są tylko w Ustawieniach, lecz po wybraniu którejś konsola się zawiesza. Nie ma przycisku Wyłącz system, po przytrzymaniu powera znowu miga tylko zielona lampka.

Dodam, że mam PS3 FAT z wymienionym dyskiem. Ktoś wie jak temu zaradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

od zakupu ps3 (grudzień 2010) slim 320gb zresetował mi się 4 razy. Dziś się to zdarzyło ponownie i mam pytanie czy jest o co się martwić? Akurat było to przy włączaniu dema BulletStorm, podczas już gry chciałem powtórzyć echo, kółeczko (wyglądające jak magazynek od rewolwera) się kręciło minęło ze 3 minuty i resecik. Migała ta pomarańczowa lampka, co obok zielonej się świeci (w tym czasie zielona nie swieciła) i konsola "pikała". Czy mam jakieś powody do obaw, jeśli tak, to łapie się coś takiego na gwarancję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam konsolę kilka dni i już wielki problem .......

nagrałem filmik co się dzieje :

http://www.youtube.com/watch?v=OypGScZHWyo

Czy to klasyczny YLOD ? Czy można samemu z tym walczyć ? Czy trzeba wysyłać do naprawy żeby coś prze lutowali ?

YLOD dopadł mnie podczas wrzucania gier na HDD nie podczas grania.

Proszę o jakieś sugestie ...

Pozdrawiam ~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś tą żółtą diodę palącą się przez chwilę? To właśnie YLOD.

Niestety dopadł i ciebie - słysząc jak głośno pracuje przy starcie wentylator w Twojej konsoli wcale się nie dziwię - masz na bank tonę kurzu i zaschniętą pastę termoprzewodzącą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi