euro 22 Napisano 15 Lipiec 2011 no właśnie... nie przeczytałem tej wskazówki :) ok, zwracam honor ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wit3k 0 Napisano 15 Lipiec 2011 Witam. Posiadam PS3 Fat 60GB Dostałem ją od znajomego, po włączeniu pojawiał się jakiś napis po niemiecku o aktualizacji. Dochodziła ona do ok 70% wyskakiwał błąd, po czym szła kolejna i ta zamierała na ok 40%. Stała tak ponad godzinę, a napisy były po niemiecku więc nie wiedziałem o co chodzi. Jako że przywrócenie ustawień fabrycznych itp z recovery menu nic nie dało, sformatowałem dysk pod windowsem (usunąłem partycje). Teraz konsola po próbie włączania zachowuje się dość dziwnie, mianowicie zapala się zielona dioda na ok 30s, po czym konsola się wyłącza. W trakcie tego słychać jak się wentylator załącza. Na ekranie nic się nie pokazuje zarówno na hdmi jak i euro. Do menu recovery wchodzę bez najmniejszych problemów, lecz żadna opcja nie daje rezultatu by konsola wstała normalnie. Pobrałem na pendrive ofw 3.55 (wersja w konsoli wg napisów po niemiecku 3.40), wkładam go do ps3, uruchamiam z menu recovery aktualizacje, pokazuje się ekran by wgrywać 3.40 lub wyższe (tak przynajmniej wnioskuję z translatora). Wciskam start i select jednocześnie, pojawia się komunikat proszę czekać (po niemiecku) i tak już dwie godziny. Za 3cim razem zwątpiłem. Bez dysku twardego konsola nie chce wejść do trybu recovery. To już koniec tej konsoli czy jeszcze z niej coś wyduszę? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 15 Lipiec 2011 Raczej jest to kwestia padniętego dysku. Możesz sprawdzić go na okoliczność błędów podpinając pod PC i jakimś programikiem go przeskanować. Jeśli okaże się, że ma bad sectory etc. to wystarczy kupić inny dysk do PS3. A jaki? - klik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wit3k 0 Napisano 15 Lipiec 2011 W dniu 15.07.2011 o 19:27, kill napisał: Raczej jest to kwestia padniętego dysku. Możesz sprawdzić go na okoliczność błędów podpinając pod PC i jakimś programikiem go przeskanować. Jeśli okaże się, że ma bad sectory etc. to wystarczy kupić inny dysk do PS3. A jaki? - klik. Dzięki za poradę, jak jutro wrócę z roboty to napisze czy pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 15 Lipiec 2011 Czy możesz sformatować dysk z poziomu konsoli ? Jezeli tak to zrób to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wit3k 0 Napisano 16 Lipiec 2011 W dniu 15.07.2011 o 22:06, saracen napisał: Czy możesz sformatować dysk z poziomu konsoli ? Jezeli tak to zrób to Nie mogę go sformatować z poziomu konsoli, gdy chce ja normalnie włączyć, mam brak obrazu i po 30s się wyłącza. Podpinałem dysk z innej konsoli, nie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rob_ak 2 Napisano 17 Lipiec 2011 Witam. Dziś po włączeniu mojej konsoli (80 GB Fat) okazało się że nie czyta płyt z grami.Czyta tylko dvd. Wcześniej mi się tylko zawieszała na grach. Domyślam się że jednak wysiadł laser. Co mam teraz zrobić. Oddać gdzieś konsolę do naprawy czy kupić laser na allegro?? Dodam że mam model laseru KEM 444AAA. Problem w tym że nie wiem czy dam radę sam podłączyć nowy laser. Czy ktoś sam wymieniał laser?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaljm 49 Napisano 17 Lipiec 2011 W dniu 17.07.2011 o 13:01, Rob_ak napisał: Witam. Dziś po włączeniu mojej konsoli (80 GB Fat) okazało się że nie czyta płyt z grami.Czyta tylko dvd. Wcześniej mi się tylko zawieszała na grach. Domyślam się że jednak wysiadł laser. Co mam teraz zrobić. Oddać gdzieś konsolę do naprawy czy kupić laser na allegro?? Dodam że mam model laseru KEM 444AAA. Problem w tym że nie wiem czy dam radę sam podłączyć nowy laser. Czy ktoś sam wymieniał laser?? Na pewno siadł Ci laser. Co do wymiany: wymieniałem w dwóch konsolach, w jednej bez problemu, a w drugiej miałem problem z kalibracją (po małych problemach wszystko działało). Jeśli nigdy nie brałeś się za wymianę czegoś w elektronice to lepiej oddaj komuś kto się zna. Często cena wymiany w dobrym serwisie jest mniej więcej taka jak cena samego lasera na allegro. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rob_ak 2 Napisano 17 Lipiec 2011 No niestety nigdy nie bawiłem się elektroniką. Ostatnio co robiłem to rozebrałem konsolę i ją wyczyściłem. No to trzeba będzie ją oddać do jakiegoś punktu gdzie się zajmują konsolami.Jakby ktoś mógł polecić namiary na jakiś sprawdzony serwis w Gdańsku będe wdzięczny. Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminator 0 Napisano 27 Lipiec 2011 Witam. Dziwne rzeczy zaczęły się dziać z moją PS3 (60GB fat). Dzisiaj z rana odpaliłem sobie Motorstorm'a Apokalipse i konsola zawiesiła się w trakcie uruchamiania. Na nic nie reagowała, więc zmuszony byłem do twardego restartu. Próbowałem kilka razy odpalić i dalej to samo, więc zdecydowałem się zarzucić inną grę. Pograłem chwilę i postanowiłem zrobić mały porządek w save'ach. I tutaj dzieją się naprawdę dziwne rzeczy, mianowicie po wejściu w menu save'ów pojawia się ich lista ale nie chcą się wczytać miniaturki ikonek, nie da się żadnego save'a skasować ani skopiować, a po chwili konsola się zawiesza i pomaga tylko twardy restart. To samo dzieje się z trofeami, zaczynają się synchronizować i na bodajże 54% następuje zwiecha. Dodam jeszcze, że poza tymi dwoma opcjami, z konsolą wszystko jest ok, mogę grać w inne gry i normalnie zapisują się zmiany, jednak dopiero po wejściu w ww. opcje konsola się zawiesza. Myślicie, że to wina dysku twardego? Załączyłem przed chwilą z poziomu Recovery menu opcję Restore File System i już 4 raz z rzędu leci (jak dojdzie do 100% konsola się restartuje po czym pojawia się komunikat o uszkodzonym systemie plików dysku twardego i znowu idzie od 0). Co robić? Czy jest jakaś szansa na przywrócenie konsoli do normalności bez konieczności formatowania/ wymiany dysku? Jednak save'ów trochę szkoda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 28 Lipiec 2011 (edytowane) Cytat Jednak save'ów trochę szkoda... Dlatego Sony stworzyło zapis w chmurze Edytowane 29 Lipiec 2011 przez saracen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 29 Lipiec 2011 Wypróbuj jeszcze opcję naprawy bazy danych - jesli to nie pomoże to tylko format dysku. Mozna też od czasu do czasu zrobić kopie save-ów na pendrivie lub zewnętrznym dysku. Chmura wspomniana przez Saracen-a jest fajną opcją ale niestety płatną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios232 0 Napisano 30 Lipiec 2011 Witajcie.Mam poważny problem z płynnością działania gier na PS3.Przykładowo grając w fifa11,przez ok.30-40 minut wszystko smiga jak powinno,później jednak gra zaczyna w pewnych momentach "przyspieszać',rozgrywka staje sie 2 razy szybsza,czasem na moment zwolni,,po chwili znów to samo.Wymienialem juz kabel HDMI,nie mam pojęcia czym to moze byc spowodowane...Najciekawsze jednak jest to,że to juz 3 konsola ktora tak sie zachowuje.Co 2 tygodnie odsylam ja do Pram,oczywiscie przysylaja mi kolejne po regeneracji,jednak zmian nie widac.Zaluje tylko ze swoja pierwsza ktora sluzyla mi rok (padl laser) wysylalem do serwisu przez sklep.Tam nie poinformowali mnie ze powinienem wypelnic formularz na ktorym zaznaczam czy chce swoja po naprawie czy tez inna po regeneracji.Oczywiscie dostalem konsole po regeneracji,a moja zadbana PS3 ,z ktora nigdy nie bylo problemu o ktorym pisze (rok uzytkowania)trafila juz pewnie w inne rece.Wracajac do tematu,postanowilem sprawdzic czy podobnie zachowuja sie inne gry po uplywie tych 30-40 minut.Tym razem testowalem Top Spin 4 i problem ten sam,zawodnik biega z szybkoscia swiatła ,czasem zwolni by zlapac oddech i nagle znow speed...naprawde mam juz dosc i zaczynam zalowac ze nie kupilem xboxa.Szukalem po necie kogos kto mial podobny problem,znalazlem jeden post ze stycznia w ktorym gosc mial dokladnie to samo,jednak nikt mu nie raczyl odpisac i pomoc,a ze nie zostawil zadnych namiarow na siebie nie moge sie z nim skontaktowac,od stycznia pewnie juz rozwiazal ten problem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 30 Lipiec 2011 (edytowane) W dniu 30.07.2011 o 09:47, marios232 napisał: Tam nie poinformowali mnie ze powinienem wypelnic formularz na ktorym zaznaczam czy chce swoja po naprawie czy tez inna po regeneracji Bo to jest nienormalne ------ Sony :) Konsole oddajesz do naprawy gwarancyjnej albo pogwarancyjnej i ja sobie nie wyobrażam abym miał otrzymać inną bo jakiegoś formularza nie wypełniłem. Chyba ze nową prosto spod igły To oni sami powinni się spytać, czy zgadzam się na taką opcję, a nie ja. Nie do pomyślenia jest aby Microsoft takie coś zrobił z x360 Swoją konsole rejestrujesz na odpowiedniej stronie Microsoftu i nawet paragonu nie musisz im dawać jeżeli konsola mieści się w dacie produkcji którą obejmuje gwarancja Edytowane 1 Sierpień 2011 przez saracen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bond008 0 Napisano 13 Sierpień 2011 Witam, posiadam PS3 slim 120GB. Po aktualizacji oprogramowania do wersji 3.7 konsola podczas grania sama się wyłącza i gasną wszystkie diody. Dopiero po odłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu zapala się czerwona dioda, można normalnie włączyć konsole i grać. Czy można samemu rozwiązać ten problem z konsolą czy zostaje tylko serwis? Czy konieczne będzie formatowanie dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilas90 0 Napisano 13 Sierpień 2011 (edytowane) W dniu 13.08.2011 o 13:53, Bond008 napisał: Witam, posiadam PS3 slim 120GB. Po aktualizacji oprogramowania do wersji 3.7 konsola podczas grania sama się wyłącza i gasną wszystkie diody. Dopiero po odłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu zapala się czerwona dioda, można normalnie włączyć konsole i grać. Czy można samemu rozwiązać ten problem z konsolą czy zostaje tylko serwis? Czy konieczne będzie formatowanie dysku? Niestety ale chyba czeka cię serwis.:( Prawdopodobnie problem z zasilaczem napisz pw do użytkownika Serwis Konsol on ci wszystko wyjaśni. Edytowane 13 Sierpień 2011 przez gilas90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzymek919 0 Napisano 15 Sierpień 2011 Witam. Mam taki problem z moją konsolą, włączam konsole normalnie chodzi wszystko, włączę grę pogram tak mniej więcej 10 min. i konsola w tym momencie mi się zawiesza, sprawdzałem czy to nie wina gry. Proszę o pomoc co się mogło stać. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k1968 0 Napisano 26 Sierpień 2011 witam moje ps3 przy próbie włączenia zapala się zielona niebieska / na około 1 sekundę / następnie cały czas miga czerwona dioda i nic nie moge zrobić z konsolą czy może mi ktoś pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 27 Sierpień 2011 W dniu 26.08.2011 o 17:30, k1968 napisał: witam moje ps3 przy próbie włączenia zapala się zielona niebieska / na około 1 sekundę / następnie cały czas miga czerwona dioda i nic nie moge zrobić z konsolą czy może mi ktoś pomóc Z tego co wiem to jest chyba YLOD. Jaką masz wersję ps3 - fat/slim? Poczytaj trochę o ylod'zie w googlach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skr3czu 1 Napisano 31 Październik 2011 Witam, po włączeniu konsoli na ekranie wyskakują różne teksty w różnych językach na ekranie, co to może byc ? ile kosztuje naprawa ? 40gb,fat Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Naprawa na gwarancji lub jeśli nie ma to zakup nowej konsoli. W przypadku konsol 60GB i to małej ilości pomagała ponowna instalacja systemu - w nowszych konsolach jest to nienaprawialne (nawet PRAM tego nie naprawia bo = wymianie płyty głównej na nową = 169 euro ) Edytowane 31 Październik 2011 przez Serwis Konsol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aeeroO 1 Napisano 1 Listopad 2011 Witam, mam PS3 FAT 40GB, kupiona w sierpniu 2008 jak mnie pamięć nie myli, wiec dość dawno, ostatnio(gdzieś od maja może?) notorycznie mi się zacina, rzadko na niej grałem przez ostatni rok, może z 8 gier splatynowałem przez ten czas, ale właśnie ostatnio przy przechodzeniu Heavy Rain zacięła mi się z 6 razy, to samo przy prince of persiach HD z PSNu, więc to nie ma znaczenia czy gra jest z BD czy z dysku.Dziwne jest to, że jak odłączę ją od sieci to jakby rzadziej się zacinała...przy HR z podłączeniem do PSNu zacięła mi się 2 razy przez 30 minut, a bez grałem z 5 godzin i może raz...co i tak nie jest niczym wspaniałym, bo w ogóle nie powinna się zacinać.Mam na niej oczywiście najnowszy firmware 3.72, nigdy nie była przerabiana, napęd BD chodzi bez żadnych problemów.W sumie ten dysk 40GB mi bardzo przeszkadza i brak dźwięku DTS HD-MA/DD TrueHD, więc chętnie bym ją sprzedał tylko martwię się o te zacinanie, możecie coś na to poradzić? Jak to jakoś naprawić? Z początku myślałem, że to wina gry, ale teraz patrzę, że przy wszystkim tak się dzieje, dziś przy infamous festival of blood też mi się raz zacięła i jeszcze wcześniej dźwięk potrafił "chrupnąć",wygląda mi na to jakby padała mi ta moja 40stka, ale o dziwo jeszcze ani razu nie miałem ŻADNEGO glitcha graficznego na ekranie.Chciałbym ją sprzedać tylko, właśnie nie wiem czy sprzedawać ją jako "uszkodzoną" czy jako działającą, bo nie chcę nikomu żadnego syfu sprzedać i chciałbym się pozbyć tej 40stki z czystym sumieniem, że nic na niej się nie zacina.Jeszcze jakbyście mogli to powiedzcie czy przy tych grach PS3 wam się zacinała i jaki firmware mieliście wtedy....bo w sumie w AC:B, dźwięk na multi też chrupał i wcale to nie była wina konsoli(X360) Gry: RE5 GOLD(PSN) GOWy(te z PSP) - tam jak dobrze pamiętam to chyba konsola mi się ani razu nie zacięła przy obu częściach PoP HD(3 części) Heavy Rain inFamous 2(tam też ani razu mi się nie zacięła lecz to było dużo dawniej...) PS.Jak myślicie ile dostanę za tę ps3ke? W sumie napęd BD jest ok i cała konsola jest ok, gdyby tylko się nie zacinała...bo tak jak mówiłem i tak ją sprzedam i tak, zależy tylko czy jako uszkodzona czy sprawną. Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gramber 0 Napisano 1 Listopad 2011 Witam serdecznie , otoz mam taki problem . Przykladowo gram sobie w fife 12 i raptem gra staje w miejscu ( na arenie tylko) biore przez panel ps3 zeby ja wylaczyc . Kiedy to robie konsola sama sie resetuje i wlacza od nowa . Wyskakuje mi komunikat ze system zostal nieprawidlowo zamkniety. I czy chce wyslac raport dotyczacy tego zdarzenia . Czy wiecie moze o co chodzi , bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ton 0 Napisano 2 Listopad 2011 W dniu 4.07.2009 o 07:26, Mkkala napisał: Witam! Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co mam o tym myśleć. Mam konsolę w wersji 80gb. Czasami zdarza mi się, że konsola mi się zawiesza. Raz kiedyś, kiedy neta podłączyłem do PS3 to po prostu przy chodzeniu po necie konsola się zawiesiła. Inny przypadek, raz kiedyś, jak grałem w Call Of Duty World Of War przez neta, to wyszedłem ze serwera do menu gry i po prostu gra się zawiesiła. No i ostatni przypadek, dwa razy zawiesiła mi się konsola, gdy wychodziłem z gry Inferno Pool. Czarne tło, konsola zrobiła dwa razy "pi-pi" i musiałem ręcznie konsole wyłączyć ;p. Moje pytanie brzmi, czy coś z konsolą jest nie tak, czy to po prostu czysty przypadek? Tak po za tym to z konsolą wszystko jest ok. Dziękuję za odpowiedź ja mam podobny problem. tez mam konsole w wersji 80 gb. przy czym u mnie za kazdym razem konsola sie wiesza jak chce wyjsc z gry. oprocz tego za kazdym razem jak chce wylaczyc konsole to kilkanascie razy miga zielona dioda, z trzy razy zapiszczy i sie wylacza, a potem przy wlaczeniu jest informacja ze konsola zostala wylaczona w sposob nieprawidlowy. jakies pomysly? w ostatecznosci oddam pewnie do serwisu albo kupie nowa konole, chociaz szkoda mi saveow i trofeów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 2 Listopad 2011 Facet, skad Ty wytrzasnales ten post :D Jak juz grzebiesz w starociach to zacznij od TEGO Tam przeczytasz jak zrobic Rebuild Database i Rebuild Filesystem - moze sie okazac, ze tak serwis, jak i nowa konsola nie sa konieczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach