Skocz do zawartości
Patricko

Mała Liga F1

Rekomendowane odpowiedzi

czyli laczymy ligi 3 i 4??? to dla mnie chwilka...

To jest nowa polaczona liga 3...

3 liga:

1. Sieniu (psnid:sieniu) - (Logitech Driving Force GT ) (z 4 ligi przyszedl 15.08)

2. united46 (psnid: united461) - (Pad) * ^

3. NewNickPL (psnid: NewNickPL ) - (Pad) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

4. damianoo666 (psnid: TW-Damian) - (DFGT) * ^

5. Laptok (psnid: Laptok) - (Logitech Driving Force GT ) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

6. Kiender (psnid: Kiender) - (G25) * ^

7. Slam-PL (psnid: Slam-PL) (DFGT) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

8. Greg38PL (psnid: Greg38PL) * ^ (z 2 ligi 2 sezonu przyszedl 15.08)

9. shizmon (psnid: shizmon) - (pad) * (z 4 ligi przyszedl 15.08) (nie glosowal jeszcze)

10. blablable (psnid: blablablee) - Thrustmaster F430 * (glosowal gdzie indziej, aktywnosc wykazana)

11. komarzycho (psnid: komarzycho) - (G27) *

12. Abcza (psnid: Fuczak) (DFP) * (z 4 ligi przyszedl 15.08) (nie glosowal)

13. Wolne miejsce...

14. Wolne miejsce...

Osoby bez ^ lub (nie glosowal) musze sie jeszcze odezwac w glosowaniu.. Jesli sie nie odezwa to oni wedruja do rezerwy...

Edytowane przez Sir Siekier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli laczymy ligi 3 i 4??? to dla mnie chwilka...

To jest nowa polaczona liga 3...

3 liga:

1. Sieniu (psnid:sieniu) - (Logitech Driving Force GT ) (z 4 ligi przyszedl 15.08)

2. united46 (psnid: united461) - (Pad) * ^

3. NewNickPL (psnid: NewNickPL ) - (Pad) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

4. damianoo666 (psnid: TW-Damian) - (DFGT) * ^

5. Laptok (psnid: Laptok) - (Logitech Driving Force GT ) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

6. Kiender (psnid: Kiender) - (G25) * ^

7. Slam-PL (psnid: Slam-PL) (DFGT) * ^ (z 4 ligi przyszedl 15.08)

8. Greg38PL (psnid: Greg38PL) * ^ (z 2 ligi 2 sezonu przyszedl 15.08)

9. shizmon (psnid: shizmon) - (pad) * (z 4 ligi przyszedl 15.08) (nie glosowal jeszcze)

10. blablable (psnid: blablablee) - Thrustmaster F430 * (glosowal gdzie indziej, aktywnosc wykazana)

11. komarzycho (psnid: komarzycho) - (G27) *

12. Abcza (psnid: Fuczak) (DFP) * (z 4 ligi przyszedl 15.08) (nie glosowal)

13. Wolne miejsce...

14. Wolne miejsce...

Osoby bez ^ lub (nie glosowal) musze sie jeszcze odezwac w glosowaniu.. Jesli sie nie odezwa to oni wedruja do rezerwy...

Mam pytanko bo chyba nie ogarniam, połączyłeś ligi 3 i 4 ja jeżdziłem w drugiej tak juz zostanie nie będe jeżdził z chłopakami z którymi się scigałem w tym sezonie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak już zostanie, ponieważ nie było na tyle ludzi, żeby móc robić osobne ligi i połączenie Was to było jedyne wyjście.

Poza tym wszyscy którzy nie przenieśli się z Sezonu 2 i zagłosowali są w tym składzie, także masz tych starych + kilku nowych.

Na pełny skład z Sezonu 2 nie miałeś i tak co liczyć, bo było ustalone, że Sezon 3 gramy w starych składach i już wszystko w tej kwestii jest ustalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a co wy na to, żeby zareklamować naszą ligę np. na stronie głównej ps3site ? Byłaby taka możliwość ? Ściągnęło by to na pewno sporo graczy zainteresowanych tą grą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a co wy na to, żeby zareklamować naszą ligę np. na stronie głównej ps3site ? Byłaby taka możliwość ? Ściągnęło by to na pewno sporo graczy zainteresowanych tą grą.

Patrząc na poziom głównej i komentarzy tam, ja wolę jeździć już w takim składzie jaki jest.

Poza tym główna nie ma z forum nic wspólnego poza nazwą. To są zupełnie dwa inne światy zarządzane przez zupełnie innych ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasper, ale po co. Większość ludzi odwiedzających portal odwiedza też forum. Popatrz ilu jest użytkowników. Wydaje mi się, że kto będzie chciał ten do nas przyjdzie :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na poziom głównej i komentarzy tam, ja wolę jeździć już w takim składzie jaki jest.

Poza tym główna nie ma z forum nic wspólnego poza nazwą. To są zupełnie dwa inne światy zarządzane przez zupełnie innych ludzi.

Niby tak, ale jest dużo osób które nie wchodzą na różne fora, tylko czytają takie właśnie portale. Skąd taka osoba ma dowiedzieć się o lidze, jak nie z takiego newsa :P

Ok, jeżeli nie to nie, ja tylko podsuwam taki pomysł, bo mała być liga na 100 osób a jak na razie mamy tylko 3 ligi.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech będą nawet i 2 Ligi. Dopóki mamy stały skład i fajną ekipę to czego nam więcej potrzeba do szczęścia?

Ci ze słomianym zapałem się wysypią i zostają nam normalni gracze, którzy nie odpuszczą po kilku wyścigach.

Co nam z 100, skoro po kilku wyścigach zostanie i tak ten sam skład?

A te 100 to Errorowi się coś marzyło za bardzo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po frekwencji 1 Sezonu też myślałem, że będzie tyle ludzi. Teraz zamiast przybywać to ubywa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ma co ukrywać, że jakże dopracowany produkt F1 2010 zrobił swoje i teraz wielu dmucha na zimne.

Tylko banda zapalonych maniaków jak my to kupuje w dniu premiery :P

Ale zabawa i tak będzie przednia w lidze, to gwarantuję już teraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę. Nawet taki bubel jak F1 2010 nie popsuje tej atmosfery. Miejmy tylko nadzieję, że F1 2011 jeszcze ją poprawi :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczycie jeszcze napływ ludzi we wrześniu jak wyjdzie gra, a kto wie może i w październiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się składa że z nikogo ze starych z mojej ligi nie ma w tym składzie no ale jak trzeba to trzeba :) na pewno będzie dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się składa że z nikogo ze starych z mojej ligi nie ma w tym składzie no ale jak trzeba to trzeba :) na pewno będzie dobrze

Większość rozpierzchła się do lig 1-2, w sumie to ostał się tylko Tachograf :] ale nie wiem, czy jest chętny (co prawda w pierwszym sezonie grał w 4 lidze, ale teraz się nie odzywa - być może urlopuje?) jeśli będzie na tak, to ma jeszcze szanse na 3 ligę

ps. ew. można mu zaklepać to miejsce, bo wcześniej grywał regularnie /ok, kolega chce do 2 ligi/ :P

Edytowane przez Laptok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...jakiejś bandzie napinaczy, co to podniecają się każdą setną sekundy.

Nie wiem kogo takie coś cieszy...

Poprawianie czasów o setną sekundy cieszy np. mnie. :tongue: Nie wiem po co reklamujecie Ligę na [CENZURA] skoro tam prawie wszystkich podnieca właśnie poprawianie czasów o ułamki sekundy. ;)
Widzę też, że Sumo za wszelką cenę chce sforsować swoje pomysły, które nie mają tutaj żadnego pokrycia.
Tylko daje dobre rady, niczego forsować mi się nie chcę. ;)
Nie uraź się, ale sprawiasz wrażenie gracza, który właśnie gra o takie "złote majty".
Wyścig online to właśnie głównie rywalizacja z innymi graczami, ale nie o majty jakieś tylko o tzw. respect wśród reszty graczy.
Jeśli tak bardzo Ci nie pasują nasze zasady to przecież nikt Cie tutaj nie trzyma i nie karze Ci jeździć.

Zawsze można założyć ligę na jakimś innym forum na swoich własnych zasadach i będziesz sobie mógł robić najlepsze i najgorsze ligi.

Tak też zrobię, ale to tylko góra dwa dni w tygodniu, w pozostałych dniach pościgałbym się też z kimś innym. ;)
Poza tym tutaj panuje pełna demokracja, wszystkie pomysły są omawiane i głosowane na forum...
Też tak myślałem, więc napisałem swoje propozycje, ale zostałem jedynie zjechany. ;)

Pisałeś tam coś jeszcze, żeby karać za rozboje i ewentualnie zrobić wyścig 2 razy w tygodniu.

Oczywiście, że kary są. Jeśli ktoś robi ewidentny syf to zawsze się dla niego jakaś nagroda znajdzie.

Chłopacy w Sezonie 2 już opracowali fajny system i sprawdzał się, dlatego w S3 też będziemy z niego korzystać.

Nie ma tutaj samowolki. Panuje miła atmosfera, ale szanujemy się na torze, a to jest najważniejsze.

Szanuje rywali na torze, ale zawsze jakieś incydenty wyścigowe się zdarzają, dlatego system kar to podstawa, jak chcecie mogę podać swój z GT5:

V. Zachowanie na torze:

1. Każdy uczestnik zobowiązany jest do zachowania ostrożności na torze, zachowania zasad fair play i czystej jazdy wyścigowej.

2. Każdy uczestnik zobowiązany jest do zaznajomienia się z zasadami i przepisami CRC -Clean Racers Club i obowiązkowego ich stosowania.

3. Niedozwolone jest spychanie innych uczestników z toru na pobocze.

4. Zawodnicy są zobowiązani do jazdy po torze minimum dwoma kołami. Za tor uznaje się obszar asfaltu ograniczony białą linią lub krawężnikami/tarkami, przy czym obszar białej linii uznaje się za tor, krawężniki/tarki natomiast do toru już nie należą. Za prawidłowy przejazd po torze wyścigowym uznaje się taki, w którym przez cały czas trwania okrążenia, pojazd pozostaje na torze przynajmniej dwoma kołami należącymi do jednej strony pojazdu. Poradnik jak prawidłowo jechać po torze znajdziecie np. tutaj.

5. Dopuszczalne jest blokowanie przy obronie pozycji. Blokujący ma prawo na prostej tylko raz zmienić swoją linię jazdy, jest też zobowiązany uczynić to na tyle wcześnie by nie wywołać zagrożenia/wypadku. Blokować należy wcześnie lub wcale.

5. W przypadku opuszczenia toru, powracający na tor ma obowiązek zachowania szczególnej ostrożności, każdy wypadek spowodowany nieostrożnym powrotem na tor będzie surowo karany i rozstrzygany zawsze na niekorzyść powracającego na tor.

6. Jeśli zawodnik wie, że będzie dublowany (niezależnie od tego czy będzie w tym momencie "duchem" czy też nie) zobowiązany jest do nieutrudniania manewru wyprzedzania przez dublującego, ponadto dublujący może sygnalizować dublowanemu manewr bezpiecznego wyprzedzenia miganiem światłami. Poradnik jak prawidłowo i bezpiecznie dublować/przepuścić szybszego rywala znajdziecie np. tutaj. Zasada dublowania nie dotyczy wyścigów Serii Nascar, w których dublowany może walczyć o pozycję z dublowanym.

7. Podczas Jazdy próbnej (nie mającej wpływu na rozstawienie w wyścigu) należy zachowywać ostrożność i starać się nie utrudniać jazdy innym, gdy nie jest się "na szybkim kółku".

Nieznajomość owych zasad nie zwalnia uczestników od ich przestrzegania, a w przypadku kilkakrotnych upomnień/zażaleń od innych uczestników lub w przypadku nieodpowiedniego zachowania, chamstwa, niestosowania się do ogólnie przyjętych zasad kultury osobistej czy też obrażania innych uczestników będzie skutkowało dyskwalifikacją i wyrzuceniem z pokoju.

VI. Protesty i Kary:

1. W przypadku niesportowej jazdy rywala na torze poszkodowany ma prawo wnieść protest nie później niż 24h po zakończeniu wyścigu (czyli do niedzieli godz. 23:00). Zgłoszenie powinno zawierać krótki opis sytuacji, nick rywala, nr okrążenia i krótkie nagranie incydentu z powtórki wrzucone np. na serwis Youtube. Jeśli ktoś nie ma możliwości nagrania powtórki, wystarczy opis zdarzenia lecz w tym przypadku rywal musi przyznać się do winy przed rozpoczęciem następnego wyścigu.

2. W przypadku ukarania kogoś w łącznej liczbie równej lub większej - 20 pkt. podczas jednego wyścigu dana osoba zostanie zdyskwalifikowana (jego punkty nie przechodzą na rywali), a dodatkowo taka osoba otrzyma zakaz startu w jednym kolejnym wyścigu.

3. Karane - liczbą do - 4 pkt. będą również wszelkie celowe próby wyjeżdżania po za tor (w celu uzyskania większej prędkości) i jego skracanie poprzez ścinanie szykan/zakrętów. Za nieprzepisową jazdę będzie uznawane wyjechanie poza obszar toru (ograniczonego liniami, krawężnikami, tarkami itp.) wszystkimi czterema kołami samochodu. Sytuacje mogą być zgłaszane jako protest, ale jest to również kara jaką organizator może nałożyć automatycznie.

4. Obowiązuje zakaz poruszania się po torze niezgodnie z kierunkiem jazdy (jazda pod prąd). Łamanie tej zasady grozi dyskwalifikacją.

5. Punkty Karne za incydenty wyścigowe będą przyznawane wg następującego taryfikatora:

- Spowodowanie wypadku, w wyniku którego poszkodowany nie dozna uszkodzeń, znaczących strat czasowych lub straty pozycji: - 4 pkt. W tym przypadku jeśli sprawca bezpiecznie i sprawnie odda pozycję którą zyskał przez spowodowanie niegroźnego wypadku, spory będą rozstrzygane na korzyść sprawcy tj. uniknie on kary.

- Spowodowanie wypadku, w wyniku którego poszkodowany odniesie poważne uszkodzenia samochodu lub wypadnie z toru: - 8 pkt.

- Spowodowanie wypadku w jednym z trzech pierwszych zakrętów wyścigu, w wyniku którego poszkodowany odniesie poważne uszkodzenia zmuszające go do zjechania do Pit-Stopu: - 8 pkt.

- Spowodowanie wypadku przy nieostrożnym powracaniu na tor: - 8 pkt.

- Blokowanie dublującego rywala: - 8 pkt. (Nie dotyczy wyścigów Serii Nascar, w których dublowany może walczyć o pozycję z dublowanym.)

- Blokowanie, utrudnianie szybkiego przejazdu podczas Jazdy Próbnej: ostrzeżenie słowne, każde kolejne podobne przewinienie: - 2 pkt.

- Niedozwolona obrona pozycji (zmiana kierunku jazdy więcej niż jeden raz): - 4 pkt.

- Wypychanie przeciwnika z toru na prostej: - 8 pkt.

- Wypychanie przeciwnika z toru w zakręcie: - 4 pkt.

6. Unikamy kontaktu samochodów ze sobą! Każdy niegroźny nawet kontakt można zgłosić po zakończeniu wyścigu, a kary z jednego wyścigu mogą się sumować.

7. Ostateczną i niepodważalną decyzję w sprawie nałożenia kar i ich wysokości (w zależności od indywidualnej sytuacji w danym momencie na torze) podejmuje organizator EVENTu i od tej decyzji nie ma odwołania.

Wyścigu 2 razy w tygodniu nie będzie, bo ledwo raz w tygodniu udaje się go zrobić.

Nie wszyscy siedzą przed TV po kilkanaście godzin dziennie, niektórzy mają pracę, rodzinę, itd.

Z tego co widze sami gimnazjaliści tutaj. :laugh: Mam 29 lat, żone i córkę i jakoś zawsze mogę mieć wieczór wolny po 22:00. ;)

Tak jak mówię, jak się tak bardzo nie podobają nasze zasady to droga wolna.

Tam gdzie trafisz z rezerwy to tam będziesz jeździł, nie ma zmian w trakcie sezonu.

A widzę, że bardzo Ci to nie pasuje, także może odpuść sobie lepiej niż masz potem męczyć siebie i innych uczestników ligi.

Pojadę wyścig czy dwa i zobaczę czy jest sens z Wami jeździć. ;) Taki żarcik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojadę wyścig czy dwa i zobaczę czy jest sens z Wami jeździć. ;) Taki żarcik.

Nikt nikogo nie trzyma na siłę, jeżeli masz przejechać tylko 2 wyścigi to lepiej wogóle nie startuj i daj miejsce innym. Liga została dobrze zrobiona i niewiem po co jakieś zmiany wogóle, jak Patricko pisał, ankiety były i tematy takie jak najlepsze i najgorsze ligi zostały już obgadane i wszystko zostaje po staremu nie potrzebnie do tego wracamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nikogo nie trzyma na siłę, jeżeli masz przejechać tylko 2 wyścigi to lepiej wogóle nie startuj i daj miejsce innym.

"Taki żarcik" - zauważyłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Taki żarcik" - zauważyłeś?

Słuchaj, to już nie chodzi o to, jesteś nowy w lidze i odrazu na siłe chcesz własnych zasad, owszem pomysły zawsze są mile widziane, ale jak ktoś raz napisał że to nie przejdzie i że ten temat jest zamknięty to po co to dalej ciągnąć, a ty na siłe wciskasz swoje przekonania, zasada jest jedna i prosta, albo sie dostosujesz albo droga wolna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj, to już nie chodzi o to, jesteś nowy w lidze i odrazu na siłe chcesz własnych zasad, owszem pomysły zawsze są mile widziane, ale jak ktoś raz napisał że to nie przejdzie i że ten temat jest zamknięty to po co to dalej ciągnąć, a ty na siłe wciskasz swoje przekonania, zasada jest jedna i prosta, albo sie dostosujesz albo droga wolna...

Nie lubię się powtarzać, ale jak już napisałem na poprzedniej stronie:

"Oczywiście to tylko takie moje dywagacje i luźne spostrzeżenia, zrobicie jak chcecie i ja to zaakceptuje..."

Po prostu nie ma rzeczy idealnych, zawsze można coś ulepszyć (lub spieprzyć), kto stoi w miejscu ten się cofa. Wasze forum, Wasza piaskownica (znowu się powtarzam?). Miał być temat do demokratycznej dyskusji, ale przecież na miesiąc przed premierą gry już wszystko ustalone, więc już milczę. :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię się powtarzać, ale jak już napisałem na poprzedniej stronie:

"Oczywiście to tylko takie moje dywagacje i luźne spostrzeżenia, zrobicie jak chcecie i ja to zaakceptuje..."

Po prostu nie ma rzeczy idealnych, zawsze można coś ulepszyć (lub spieprzyć), kto stoi w miejscu ten się cofa. Wasze forum, Wasza piaskownica (znowu się powtarzam?). Miał być temat do demokratycznej dyskusji, ale przecież na miesiąc przed premierą gry już wszystko ustalone, więc już milczę. :x

Liga może stoi w miejscu to fakt ale jak są naprawde chętni do grania to raczej sie nie cofnie, i nie potrzebne są jakieś zmiany, nikt jak dotąd nie narzekał, tu chodzi o zabawę a nie o wygrywanie, ja też nie lubie się powtarzać, ale tematy które poruszyłeś na początku zostały już dawno ustalone więc nie ma sensu do tego wracać, takie zasady były w 1 i w 2 sezonie i zabawa jak była każdy wie, ewentualne zmiany można by było wprowadzać jeśli mielibyśmy jechać kolejny sezon w tej samej grze, ale sama zmiana gry to moim zdaniem krok do przodu, tak jak mówiłem, nie ma sensu do tego wracać i lepiej skupmy się na sprawach które nie zostały jeszcze ustalone bo jak tak dalej pójdzie to wystartujemy z 3 sezonem w grudniu ;) miesiąc czasu to już nie tak dużo, zleci niewiadomo kiedy a my dalej będziemy się męczyć nad ustalaniem nowych zasad, dlatego skończmy niepotrzebne dyskusje i bierzmy się do pracy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo, oficjalnie ci mowie ze mnie irytujesz. Gdzie jest sens dyskusji kiedy ty jestes jedna strona sporu a reszta forum druga??? A moze masz kogos kto sie z toba zgadza??

ps...

Jak ustalimy sklady w ligach... to przeprowadze szybki test reakcji i kazdy po mojej wypowiedzi bedzei musial mi napsiac ze dalje jest zainteresowany.

Edytowane przez Sir Siekier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już teraz mogę napisać, że cały czas jestem zainteresowany :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem SC jak najbardziej tak (chyba ze bedzie jakas kicha) a tak wogóle to te wszystkie asysty na off ja wiem ze to jest juz prawie postanowione verymad.gifale moze odzielimy chłopców od meszczyzn i poscigamy sie jak należy tak luźna propozycja bo co za frajda z gry jak jestes wspomagany to tyle z mojej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grasz na kierownicy i próbujesz przebić pomysł, który z góry skaże padowców na porażkę.

Bardzo to mądre, a nie wspominam już, o chociaż minimalnej trosce o tych co grają na padach.

Czasem warto spojrzeć dalej niż własny czubek nosa.

Próbowałeś w ogóle grać na padzie bez asyst? Zagraj, spróbuj zrobić czas taki jak robisz na kierownicy.

Może Ci się uda za setnym podejściem. Ale wyścig jest jeden i nie ma opcji restartu.

Tak tak, zaraz będzie gadka, że F1 2011 będzie miało inną fizykę i blablabla.

Nie zmienia to faktu, że na padzie bez asyst dalej będzie tragedia, mniejsza bądź większa niż w F1 2010, ale i tak będzie.

I gracze z kierownicami mają automatyczną przewagę nad nimi.

Owszem, jak wyjdzie gra to będziemy sprawdzać asysty, Safety Car, jakość połączenia przy pełnym pokoju.

Ale nie zrobimy czegoś, co automatycznie wyeliminuje graczy grających na padzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi