Skocz do zawartości
ONE

L.a. Noire

Rekomendowane odpowiedzi

Moze jeszcze troche za wczesnie, ale czytam na biezaco artykuly o preorderach. I tak zastanawiam sie gdzie najbardziej bedzie sie oplacalo...? chodzi o bezplatne dodatki itd. 

Edytowane przez buli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszego trailera jaki wyszedł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do najnowszego filmiku. Takiej gry detektywistycznej jeszcze nie było, tylko żeby nie okazało się że w trailerze zobaczyliśmy wszystkie przesłuchania, a reszta to średniej jakości TPS.

Podstawowe pytanie jakie mnie się nasuwa to długość rozgrywki. Jak będzie 12-15h to biorę w dzień premiery. Jak 6-7 to poczekam jak stanieje.

Co mi się nie podoba to olbrzymia dysproporcja pomiędzy twarzami bohaterów, a resztą ciała. Nastawili się na facjaty ok, ale graficzna dysproporcja jest tak duża, aż bije po oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą w kwestii dysproporcji. Twarze są prawie fotorealistyczne, ale reszta o nich bardzo odstaje. To tak jak w starych filmach, gdzie efekty komputerowe "waliły po oczach" na tle aktorów. Wolę rozwiązania rodem z UNCHARTED, gdzie wszystko jest "komputerowe", ale udające fotorealizm, bo wygląda to naturalniej. L.A.Noire jednak mnie korci, pomimo nieszczęsnego uniemożliwienia popełnienia błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25-30h :D playstationlifestyle.net/2011/03/14/l-a-noire-main-story-takes-25-30-hours-to-complete/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25-30h thumbsup.gif To jest to na co czekałem. Grę biorę na 100% w dzień premiery. Około 200 zł za 30h grania to super niska cena. Inni twórcy 5-godzinnych gier bez multi powinni się wstydzić brać tyle samo kasy za gry co R*.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rockstar zawsze można liczyć. Nigdy chłamu nie wydają. Dobrze, że te 6 lat produkcji nie poszło na marne i będzie co robić w Mieście Aniołów. LA Noire biorę w dniu premiery!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie się ucieszyłem jak zobaczyłem, że gra tego typu wychodzi ale niestety... gdyby to było po polsku to ok kupuje ale w języku angielskim takiej gry nie ma sensu kupować bo trzeba wszystko dobrze rozumieć... :verymad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie się ucieszyłem jak zobaczyłem, że gra tego typu wychodzi ale niestety... gdyby to było po polsku to ok kupuje ale w języku angielskim takiej gry nie ma sensu kupować bo trzeba wszystko dobrze rozumieć... :verymad:

Dokładnie, gdyby była po polsku preorder byłby już zamówiony, a tak nawet na nią nie spojrzę. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że to jest taka gra jak Heavy Rain. Żeby granie w nią miało sens trzeba rozumieć 100%, a nie siedzieć ze słownikiem... :rolleyes:

Szkoda bo gra zapowiada się znakomicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam wyśmienicie angielskiego, ale ta gra jest dla mnie motywacją, a nie przeszkodą jak dla poniektórych, żeby szlifować mowę Szekspira. Choćbym miał grać ze słownikiem na kolanach, to nie będę narzekał. Doceniam trud i niebanalność pozycji od Rockstar, cenię sobie klimat filcowych kapeluszy i obszernych palt, dlatego choćbym miał łamać sobie głowę nad dialogami, to kupię LA Noire. Zresztą jeden kumpel studiuje amerykanistykę, inny jeszcze bardziej jara się grami od R* niż ja, więc nie widzę przeszkód, wątpliwości będę na bieżąco rozwiewał.

Napisy i jazda !

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na grę czekam z niecierpliwością. Zapowiada się bardzo dobrze i mam nadzieję, że będzie to czysta przyjemność grania w tą grę. Co do języka, to nie uważam, że to przeszkoda. Sam nie mam najlepszego angielskiego i ze słuchu bym sobie nie poradził, ale od czego są napisy. Z resztą to dobry sposób na podszlifowanie języka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ME2 tez mial byc tak niesamowicie ciezki jezyk, ze bez kija nie podchodz. Wyszlo jak zawsze, czyli nie ma tragedii a normalny angielski bez niesamowicie skomplikowanych rzeczy. Angielski w grach nie jest trudny. Wystarczy troche checi i mozna zrozumiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrozumieć, ale wybiórczo. Co do ME2, to pytanko brzmi, czy czytałeś opisy w encyklopedii gry? Tam języka taki banalny wcale nie jest.

L.A.Noire jednak kupię w dniu premiery. Co tam, że nie ma kilku możliwych zakończeń. Gra zapowiada się świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerzę mówiąc od dawna patrzę na tę produkcję z wielkimi nadziejami... świetny klimat filmów noir, wyśmienicie zapowiadająca się grafika, innowacje w gameplayu związane z prowadzeniem śledztwa, rzekomo fenomenalnie odzwierciedlone LA późnych lat 40, naprawdę zapowiada się wyśmienita produkcja... problem tylko jak generacja obecnych graczy przyjmie stosunkowo innowacyjny projekt oparty na segmencie kina, który praktycznie teraz nie istnieje? Mam nadzieję, że chociaż część graczy postawi na coś nowego zamiast na kolejne Call of Duty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda będzie tych smaczków, których człowiek nie wyłapie ze względu na barierę językową, bo wiadomo, że ogólne sens każdej wypowiedzi itp. to sie zrozumie, ale wiem, że nawet mimo bardzo dobrej znajomości języka angielskiego nie będę w stanie wyłapać wszystkiego. Inna sprawa, ze w polonizacji pewnie też dużo rzeczy by umknęło, więc nie ma dobrego rozwiązania. trzeba się cieszyć tym co jest.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerzę mówiąc od dawna patrzę na tę produkcję z wielkimi nadziejami... świetny klimat filmów noir, wyśmienicie zapowiadająca się grafika, innowacje w gameplayu związane z prowadzeniem śledztwa, rzekomo fenomenalnie odzwierciedlone LA późnych lat 40, naprawdę zapowiada się wyśmienita produkcja... problem tylko jak generacja obecnych graczy przyjmie stosunkowo innowacyjny projekt oparty na segmencie kina, który praktycznie teraz nie istnieje? Mam nadzieję, że chociaż część graczy postawi na coś nowego zamiast na kolejne Call of Duty.

Fani HR są na głodzie, więc na 100% zakupię tę produkcję. Wbrew wcześniejszym zapowiedzią gr jednak będzie "piaskownicą", a zatem fani tego typu gier też się nią zainteresują.

Szkoda będzie tych smaczków, których człowiek nie wyłapie ze względu na barierę językową, bo wiadomo, że ogólne sens każdej wypowiedzi itp. to sie zrozumie, ale wiem, że nawet mimo bardzo dobrej znajomości języka angielskiego nie będę w stanie wyłapać wszystkiego. Inna sprawa, ze w polonizacji pewnie też dużo rzeczy by umknęło, więc nie ma dobrego rozwiązania. trzeba się cieszyć tym co jest.

Otóż to. W procesie polonizacji gry część (mniejsza w przypadku lepszych, większa w przypadku gorszych) wypowiedzi jest zubażana, czy też przeinaczana. W sumie dotyczy to każdej lokalizacji, nie tylko polonizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L.A. Noire będzie na tym samym silniku co GTA IV i RDR? I czy wiadomo czy będzie też podobny gameplay jak w tych grach, tzn. system rozgrywki - rozumiecie o co mi chodzi? - cutscenki na silniku gry, chodzenie po questy pod domy osób/na wyznaczone punkty ... etc.? :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do silnika to nie wiem, ale system rozgrywki raczej nie. Zadania są poukładane w biurka, które stoją w jakimś pokoju i będzie można do nich podejść. W każdym biurku jest kilka misji związanych z daną sprawą i wybiera się je. Nie wiem czy będzie można do nich podjechać czy coś, ale wątpię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do premiery coraz bliżej ,już się doczekać nie mogę:). Grafika jak dla mnie wystarczy , oby fabuła była ciekawa i nie za krótka. Szkoda ,że niezbyt umiem angielski , bo w tej grze napewno by się przydał....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra się nieźle zapowiada. Grafika świetna i mam nadzieję, opowieść wciągnie. Na pewno ten tytuł zagości na mojej półce :biggrin:. Co do języka to trudno, trzeba będzie posiedzieć ze słownikiem i tyle.:tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi