buli 2 Napisano 23 Maj 2011 (edytowane) No ja pierwszy raz spotykam sie z takim problemem.. Moze to zbyt oczywiste, ale sprawdzales ustawienia w menu. moze wylaczyles dzwiek przez przypadek :) Edytowane 23 Maj 2011 przez buli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 23 Maj 2011 Co to jest punkt intuicji? :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli 2 Napisano 23 Maj 2011 (edytowane) Co to jest punkt intuicji? :pardon: W zaleznosci od tego czy przesluchujesz czy jestes na miejscu zbrodni mozesz wykorzystywac punkty intuicji :) albo odrzuci Ci jedna zla odpowiedz w trakscie przesluchania, albo wskarze wszystkie poszlaki na miejscu zbrodni rzezc jasna :) Edytowane 23 Maj 2011 przez buli 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 23 Maj 2011 Powiem tak... Nie trzeba być jakoś obeznanym w angielskim, żeby grać w tą grę. Jedynie to trochę samozaparcia, bo w grze udostępniane są logi i zawsze można cofnąć sobie dialog i przeczytać jeszcze raz. mam przegrane ponad 6h i nawet jeszcze do połowy śledztw nie doszedłem. Gram ze słownikiem i staram się każdą rozmowę zrozumieć. Jeżeli sie przyłoży do tego to wszystko jest do zrobienia. Już ogarnąłem mechanizm przeprowadzania przesłuchań i od 4-5 śledztw za odp dostaje max. Mam nadzieję, że gra mi się szybko nie skończy. Gram sobie jak na razie po 1-2 śledztwa dziennie i jest wyśmienicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek-brt 17 Napisano 23 Maj 2011 (edytowane) Miał ktoś z was problem ze znalezieniem wszystkich punktów widokowych? Wiem gdzie są bo sprawdzałem na stronie R* tylko nie chcą się odznaczyć jako zwiedzone. Dokładniej chodzi o National Biscuit Company i Main Street Terminal. EDIT: Na filmikach widzę, że jest troszeczkę w innym miejscu niż na stronie R* więc być może o to chodzi. Edytowane 23 Maj 2011 przez bartek-brt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 23 Maj 2011 Z tego co zauważyłem na niektóre miejsca trzeba spojrzeć z pewnej strony z określonej mniej więcej odległości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 23 Maj 2011 Powiem tak... Nie trzeba być jakoś obeznanym w angielskim, żeby grać w tą grę. Jedynie to trochę samozaparcia, bo w grze udostępniane są logi i zawsze można cofnąć sobie dialog i przeczytać jeszcze raz. mam przegrane ponad 6h i nawet jeszcze do połowy śledztw nie doszedłem. Gram ze słownikiem i staram się każdą rozmowę zrozumieć. Jeżeli sie przyłoży do tego to wszystko jest do zrobienia. Już ogarnąłem mechanizm przeprowadzania przesłuchań i od 4-5 śledztw za odp dostaje max. Mam nadzieję, że gra mi się szybko nie skończy. Gram sobie jak na razie po 1-2 śledztwa dziennie i jest wyśmienicie. Dlatego nie kupiłem tej gry... Nie będę siedział ze słownikem, żeby co jedno zdanie otwierać słownik i szukać słówek... Poczekam, może kiedyś wpadną na genialny pomysł i zrobią spolszczenie. :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdv 3 Napisano 23 Maj 2011 (edytowane) UWAGA SPOJLER!!! sluchajcie mam problem jestem w misji the black caesar, przyjechalem do bukmachera, przeszukuje pomieszczenie uzylem nawet punktu intuicji zeby ukazaly mi sie wszystkie wskazowki i jest tam automat do gry, jednoreki bandyta chyba, ciagne za wajche i caly czas losuja sie inne rzeczy, nic sie nie dzieje, goscia nie moge przesluchac, partnet mowi ze mam dalej szukac i nie wiem co robic, jedyna wskazowca na minimapie to ten automat :/ pomozcie :) UWAGA SPOJLER!!! Spoiler W tej misji musiszx uzyc kombinacji z karteczki ktora wczesniej znajdziesz... wyglada ona tak: wisienki, dwonek i napis win w takiej kolejnosci jak napisalem. :/ Edytowane 23 Maj 2011 przez pdv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 23 Maj 2011 po prostu jak jakaś rzecz wpadnie na miejsce to ją blokujesz i losujesz dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroogah 16 Napisano 24 Maj 2011 Dlatego nie kupiłem tej gry... Nie będę siedział ze słownikem, żeby co jedno zdanie otwierać słownik i szukać słówek... Poczekam, może kiedyś wpadną na genialny pomysł i zrobią spolszczenie. :thumbsup: No to sobie w LA Noire nie zagrasz ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 24 Maj 2011 Jako ze rozumiem 2-3 słowa w co drugim zdaniu, to myślę nad kupnem tej gry, wygląda dość ciekawie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krettinio 36 Napisano 24 Maj 2011 (edytowane) Mam problem w grze. Nie pamiętam jak ten epizod się nazywa... Pierwszym zadaniem jest dojechanie do parku z umieszczoną centralnie fontanną, którą trzeba "zbadać". Znajdujemy tam list. Drugi detektyw mówi, że mam rzucić okiem na mapę - ale czego mam tam szukać, gdzie mam się udać? Podpowie mi ktoś? EDIT: dobra już ogarnąłem Poradnik Edytowane 24 Maj 2011 przez krettinio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 24 Maj 2011 Dlatego nie kupiłem tej gry... Nie będę siedział ze słownikem, żeby co jedno zdanie otwierać słownik i szukać słówek... Poczekam, może kiedyś wpadną na genialny pomysł i zrobią spolszczenie. :thumbsup: Zbawi Cię przetłumaczenie z 3-5 słówek. Poza tym nie jest to koniecznością. Być może kiedyś Ty wpadniesz na genialny pomysł i zaczniesz sie uczyć angielskiego, wtedy nie będziesz musiał narzekać na brak polonizacji. Nauczyłeś się polskiego to z angielskim nie będzie problemu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 24 Maj 2011 Zbawi Cię przetłumaczenie z 3-5 słówek. Poza tym nie jest to koniecznością. Być może kiedyś Ty wpadniesz na genialny pomysł i zaczniesz sie uczyć angielskiego, wtedy nie będziesz musiał narzekać na brak polonizacji. Nauczyłeś się polskiego to z angielskim nie będzie problemu. Dajcie spokój, wg mnie nawet nie trzeba zbyt często sprawdzać, ja jeszcze nie musiałem, po prostu próbuję się domyślić z kontekstu o co cchodzi. Tak wam polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek2295 2 Napisano 24 Maj 2011 Jedno pytanie: jak złożyłem w ps3site sklepie pre-ordera, to dostanę któreś z tych dodatkowych misji? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferax 0 Napisano 24 Maj 2011 mam pytanko ile się wam instalowało L.A Noire :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcizello 20 Napisano 24 Maj 2011 krótka piłka. Da sie jakiejs sprawy NIE rozwiazac. Nie gralem zbyt duzo, dopiero jestem po kilku sprawach i mam wrazenie, ze gra jak narazie rozwiazuje sprawy jakby za mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuzka 5 Napisano 24 Maj 2011 krótka piłka. Da sie jakiejs sprawy NIE rozwiazac. Nie gralem zbyt duzo, dopiero jestem po kilku sprawach i mam wrazenie, ze gra jak narazie rozwiazuje sprawy jakby za mnie :P ja tez mam takie wrazenie :) wstyd sie przyznac, ale w jednej ze spraw chyba nie mialam ani jednego dobrze przesluchanego swiadka (w sensie dobrych pytan mialam np. 0/6), a i tak poszlo do przodu, dosc irytujace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 24 Maj 2011 mam pytanko ile się wam instalowało L.A Noire :> Ze 3 min... Jedno pytanie: jak złożyłem w ps3site sklepie pre-ordera, to dostanę któreś z tych dodatkowych misji? Też przyłączam się do pytania, wie ktoś może. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pole553 12 Napisano 24 Maj 2011 Dobra przeszedlem do Wydzialu Traffic, i powiem ze na razie jstem zadowolony. Pierwsze 4 misje byly takim tutkiem dla gracza, dopiero nastepna sprawa jest calkiem duza, i NIGDY W ZYCIU nie domyslilbym sie zakonczenia. Grafkia miodzio, tylko nie podoba mi sie system sterowania,. trzeba pocwiczyc. POlecam gre, WARTO! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek2295 2 Napisano 24 Maj 2011 krótka piłka. Da sie jakiejs sprawy NIE rozwiazac. Nie gralem zbyt duzo, dopiero jestem po kilku sprawach i mam wrazenie, ze gra jak narazie rozwiazuje sprawy jakby za mnie :P Niby tak, ale jak np. ostatnio wybrałem złego podpalacza w arsenie, to szef zaczął drzeć sie na mnie, ze wsadzilem nie tego człowieka co trzeba. ;) większego wpływu to na fabułę nie ma, ale za sprawę z miejsca dostałem 1 gwiazdkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 25 Maj 2011 Niby tak, ale jak np. ostatnio wybrałem złego podpalacza w arsenie, to szef zaczął drzeć sie na mnie, ze wsadzilem nie tego człowieka co trzeba. ;) większego wpływu to na fabułę nie ma, ale za sprawę z miejsca dostałem 1 gwiazdkę Ja tak samo miałem z gościem od nagiej klientki, ten mąż co podpalał buty - jego wsadziłem i on się darł, nie tego co trzeba, czy co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 25 Maj 2011 Muszę przestać tutaj zaglądać, bo coraz więcej postów o konkretnych sprawach i żal psuć sobie przez przypadek zabawę. BTW, uwielbiam takie gry... Chodzenie, zbieranie, chodzenie, szukanie, chodzenie... Przednia zabawa dla miłośnika action/adventure! Realia oddane w świetny sposób, a klimat miasta miażdży mosznę :blink: Do zobaczenia w części drugiej :D Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnz 18 Napisano 25 Maj 2011 gierka klimatem aż kipi, codziennie nie moge sie doczekac wieczora az siąde i pogram - gram 1-2 główne śledztwa + ewentualnie trafione zgłoszenia dodatkowe - więcej mi nie trzeba bo chce sie nią delektować jak najdłużej i takie 2-3 godzinne sesje w zupełności mi wystarczą :) apropo modelu jazdy na który wielu narzeka - też mi na poczatku nie pasował ale juz teraz się przyzwyczaiłem i nie ma źle a dla mega maruderów polecam przy wsiadaniu do auta przytrzymać trójkat - kierowcą staje się partner i gra od razu bez jazdy po mieście ładuje się na adresie docelowym przy okazji pytanie - ktoś wybrał sie w miasto kiedyś bez partnera, czasem zamula i długo nie wsiada do auta ale póki co jakoś nie miałem serca go zostawić hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krettinio 36 Napisano 25 Maj 2011 przy okazji pytanie - ktoś wybrał sie w miasto kiedyś bez partnera, czasem zamula i długo nie wsiada do auta ale póki co jakoś nie miałem serca go zostawić hehe Raz pojechałem bez partnera, dojechałem do miejsca docelowego - włączyła się animacja i po niej pojawił się mój partner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach