falcon87pl 108 Napisano 19 Maj 2011 (edytowane) Pograłem ze 2 godziny dzisiaj i żadnych problemów z konsolą nie było (gruba 80) :) Zmontowałem ponad 4 minuty gameplay'u z 5-6 pierwszych misji. Bez spoilerów w przypadku takiej gry raczej się nie obędzie, ale poza pierwszą misją reszta urywków nie zdradza za wiele ;) zapraszam do oglądania: http://www.youtube.com/watch?v=CGD0tWDt12Q Edytowane 19 Maj 2011 przez falcon87pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 19 Maj 2011 Kurcze, z napisami ang daje radę, tylko gorzej z wywiadami jak musisz patrzeć na twarz i jednocześnie ogarniać co dokładnie mówią. Na razie pograłem 2 h, jedyne co mnie wkurza to ten cały system jazdy, strarsznie drętwy i taki drewniany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 19 Maj 2011 Pograłem ze 2 godziny dzisiaj i żadnych problemów z konsolą nie było (gruba 80) :) Zmontowałem ponad 4 minuty gameplay'u z 5-6 pierwszych misji. Bez spoilerów w przypadku takiej gry raczej się nie obędzie, ale poza pierwszą misją reszta urywków nie zdradza za wiele ;) zapraszam do oglądania: http://www.youtube.com/watch?v=CGD0tWDt12Q gameplay wygląda świetnie, oczywiście mimika ryjów - wow - ale obok tego jest bardzo wiarygodna animacja postaci, super swobodnie i naturalnie się ruszają, chyba gra wyznacza kolejny level w tej dziedzinie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damianoo666 5 Napisano 19 Maj 2011 Pograłem godzinkę i muszę powiedzieć, że gra ma świetny klimat po tym co zobaczyłem zapowiada się kawał dobrego grania. Jeśli chodzi o jęz. angielski, to jak ktoś w miarę ogarnia to złapie sedno kwestii, choć wiele mniejszych szczegółów umyka. A gdy ma się wystarczająco samozaparcia to można sobie przeglądać "log" gdzie są wszystkie dialogi i na spokojnie czytać. Poza tym wiemy, że w tej grze firmowym elementem jest gra twarzą więc z przeprowadzeniem przesłuchania mógłby sobie i głuchy poradzić, ponieważ mimika jest mocno sugestywna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 19 Maj 2011 320 gb slim plus 3.61 soft grałem dotąd godzinę-żadnych problemów może trochę bardziej grzeje gra wciąga-model jazdy w ogóle mnie nie przeszkadza idę grać pozdrawiam wszystkich detektywów:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 19 Maj 2011 320 gb slim plus 3.61 soft grałem dotąd godzinę-żadnych problemów może trochę bardziej grzeje gra wciąga-model jazdy w ogóle mnie nie przeszkadza idę grać pozdrawiam wszystkich detektywów:) To samo co kolega wyżej, żadnych porblemów 320GB i najnowszy soft. Co do angielskiego to już nie przesadzajcie... ja nawet napisów nie odpalałem bo tylko rozpraszają ( Podczas przesłuchania) i wszystko spokojnie rozumiem. Oczywiście wszystkie wskazówki, muzyczki, wibracje pada też poszły na OFF. Gra jest niezwykle klimatyczna! POLECAM 100%! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lllll5 0 Napisano 19 Maj 2011 Czy też Wam się wiesza przy pobocznych misjach? Bo mi już drugi raz się zawiesiło. Raz przy pierwszej a teraz przy drugiej. Mam slima 250 gb. :verymad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek-brt 17 Napisano 19 Maj 2011 Gra zawiesiła mi się tylko raz gdy w głównym menu chciałem wejść do psstore. Tak to działa normalnie na moim 80gb grubasie, jakoś głośniej od innych gier nie chodzi ale też nie jest jakoś tak super cicho. Gra ogólnie jest wyśmienita! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StraMoldas 1 Napisano 19 Maj 2011 Mam pytanie - można jakoś "zapisać" swoje pojazdy? W RDR było "miejsce parkingowe" dla konia, w Mafii II garaże, w GTA IV specjalna przestrzeń przed domami. Jeśli chcę zapisać samochód, a potem wrócić i jeździć nim ponownie, to jest taka możliwość? Druga sprawa - mogę na miejsce śledztwa i potem jeździć innym autem niż radiowozem? Wiadome, że wtedy syreny nie włączę, ale czy jest taka opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoetaPS3 11 Napisano 19 Maj 2011 Garść kilku spostrzeżeń: -Bardzo słaby model jazdy przypominający ten z Godfathera 2. Nie ma tutaj takiej przyjemności jeżdżenia, jak np. w Mafii 2. Zniszczenia samochodów też są słabe i generalnie po wejściu do jakiegoś budynku, natychmiast znikają, a samochód staje się jak nowy, -Przestępstwa bardzo ciekawe, widać tu co prawda pewną monotoniczność, ale każda sprawa rzeczywiście dostarcza niesamowitych wrażeń. -Brak jakiegoś wątku głównego w grze. Są co prawda jakieś wstawki z przeszłość, ale cała fabuła skupia się na karierze detektywistycznej głównego bohatera... i nic. Przydałaby się np. jakaś walka z Mafią, wątek miłosny itd. Jeśli chodzi o same historie zbrodni, nie mam zastrzeżeń. Są świetnie i pomysłowo napisane. -Zadania poboczne, choć monotonne, sprawiają dużą frajdę. -Angielski na wysokim poziomie, ale LOG pozwala na granie ze słownikiem. -Strzelanie też jakoś niespecjalne. -Grafika IMHO jest słaba. To co jest na zewnątrz to masakra, bardzo dużo rzeczy się dorysowuje w tle. -Brakuje mi dobrych kawałków jazzowych w radiu. Najciekawsze nuty włączają się dopiero w momentach istotnych dla fabuły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Dodam też kilka swoich spostrzeżeń bez omawiania fabuły. - gra bardzo, bardzo dobra, aż nie mogę się doczekać kiedy zasiądę znowu - nie jest to klasyczny sandbox, co akurat w moim przypadku to mega plus. - model jazdy bardzo kiepski, kamera tylko z tyłu samochodu lub z koła (WTF?) w GTA można było czerpać przyjemność z jazdy tu niestety gehenna - strzelanie słabe(celowanie, chowanie się za przeszkodami), ale takie same jak w GTA czy RDR. Do U2 lata świetlne - chodzenie bieganie, szału nie ma, chodzenie po schodach pożarowych maskara na początku, zamiast wchodzić to schodzi - wymaga opanowania - na pewno nie jest to Heavy Rain, jak popełnimy błąd mamy tzn dzień świstaka -bez bardzo dobrej znajomości angielskiego umykają może i szczegóły ale to one decydują o skuteczności przeprowadzonego śledztwa, to nie gta że jest cut scenka 10 min bla bla bla masz czerwoną kropkę na mapie no to wiesz że kolesia masz zapierdzilić. Tu (nie)stety trzeba się angielski znać i tak w skali szkolnej przynajmniej 4+/6. No ewentualnie słownik lub laptop na kolanach (plus za LOG) - trzeba grać dualshockiem, bo trzęsienie pada sygnalizuje wskazówki - grafika taka sobie, ale ja już cudów na tej generacji konsol nie oczekuje - jeszcze w kwestii przesłuchań. Co prawda można zgadnąć po mimice czy delikwent kłamie czy mówi prawdę, ale każde kłamstwo trzeba potwierdzić wskazaniem konkretnego dowodu. Więc nie jest tak jak niektórzy piszą , ze wystarczy czytać z twarzy i sukces gwarantowany. I jeszcze jedno zdanie w kwestii technicznej Po 1,5 h miałem odkurzacz, 20 min przerwy i kolejne 1,5 h już ok. Probleów z save-ami nie było (FAT 40GB) P.S. skorzystałem z rad R* i brutalnie wyciągnąłem kabel od neta z konsoli. Ale nie wiem czy to coś zmienia. Edytowane 20 Maj 2011 przez pablos_83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 20 Maj 2011 ja gram 4 godzine i nadal chodzi cichutku fat 80gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 20 Maj 2011 U mnie raczej tez bez problemow z cieplem. Jedna zwiecha podczas proby sprawdzenia pss. Pytanko: Te questy poboczne, to mozna zakonczyc tyylko zabijajac typkow czy da sie ich jakos zatrzymac tylko. (ten strzal ostrzegawczy robilo sie trzymajac L2+R2?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) ja jak pablos_83 kabla nie wyjmowałem (wifi) ale wyłączyłem automatyczne logowanie zanim zacząłem instalować i gram też bez logowania(jedna z porad *R) nigdy wcześniej nie sprawdzałem czarnuli ale teraz po godzinie gry w Noire jest w pewnych punktach dość gorąca co do głośności nie zauważyłem jakiś większych zmian gra chodzi płynnie Peiha o 5 zacząłeś grać czy liczysz ogólnie?:) co ciekawe ludzie tutaj http://www.ps3site.pl/przegrzewajacy-konsole-firmware-3-61-sony-odpiera-zarzuty-rockstar/72909/#idc-cover zgłaszają problemy z innymi grami Edytowane 20 Maj 2011 przez arkadiuszj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 20 Maj 2011 od 5 i gram do teraz:) rewelacja gra tylko te wskazowki wlaniete tak wiem po minie czy prawda czy klamstwo ale co potem to nie wiem z tymi wskazowkami :/ chce polski jezyk:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 20 Maj 2011 Wczoraj pograłem jakieś 2,5h i obyło się bez żadnej zwiechy, wiatraki też nie szalały. Co do samej gry, to mówiąc krótko zakochałem się w klimacie lat 40-tych w LA ;) gra jest tym na co czekałem, myślę, że dalej będzie tylko lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemboyrob 2 Napisano 20 Maj 2011 No to dostaliśmy łatkę 1.01. Szybko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli 2 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) To czekamy na informacje czy cos owa latka poprawila.. az boje sie odpalic konsole po tym co czytam na forach.. ogolnie czekam na telefon ze sklepu zeby przyjsc po gierke:) PIszcie jak zachowuje sie konsola po instalacji latki :) Artykul ze to R* dalo ciala a nie sony http://www.gaminator...uje-patcha.html Edytowane 20 Maj 2011 przez buli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 20 Maj 2011 No to dostaliśmy łatkę 1.01. Szybko. Ciekawe co tak naprawdę daje, no nic trzeba poczekać na oficjalne "patch notes" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krettinio 36 Napisano 20 Maj 2011 No to dostaliśmy łatkę 1.01. Szybko. To chyba było to DLC co każdy miał dostać na starcie, aczkolwiek mogę się mylić ps. mi na czteromiesięcznym slimie 320gb śmiga bez problemu, w pomieszczeniach mieli płytą ale do tego zdążyłem się przyzwyczaić grając w RDR (w RDR mieli płytą prawie cały czas - chyba, że to tylko u mnie takie rzeczy się dzieją) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Maj 2011 Na razie na facebooku i twitterze zero informacji Jak ktoś coś znajdzie to niech wrzuci link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 20 Maj 2011 od 5 i gram do teraz:) rewelacja gra tylko te wskazowki wlaniete tak wiem po minie czy prawda czy klamstwo ale co potem to nie wiem z tymi wskazowkami :/ chce polski jezyk:D musisz jeszcze swój wybór prawda czy fałsz potwierdzić odpowiednim dowodem z notesu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) no wiem i zawsze zle trafiam Edytowane 20 Maj 2011 przez Peiha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 20 Maj 2011 no wiem i zawsze zle trafiam Bo to nie strzelnica kolego tylko jak się ma kłopoty z językiem to trzeba wziąć słownik i sobie tłumaczyć, a jeszcze wyjdzie ci to z korzyścią, bo języka się poduczysz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 20 Maj 2011 ale koles myslisz ze nie mam co robic?:) wazne ze gre i tak przechodze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach