Skocz do zawartości
ONE

L.a. Noire

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Taaa na 100% powiedza co masz robic :laugh:.

Na miejscu tych ktorym konsola szwankuje sprzedalbym gre w cholere albo czekal na oficjalny patch, choc watpie ze takowy powstanie skoro Rockstar miga sie od winy zrzucajac ja na Sony, i odwrotnie.

NO mi przynajmniej z 3 razy pomogli.. A jesli chodzi o R* to po tym jak problemy zaczely wystepowac na xklocku to przyznali ze problem jest z gra. http://www.gaminator.tv/newsy/news/15443,Sony-niewinne-L-A-Noire-potrzebuje-patcha.html

Edytowane przez buli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym że kosnola była już czyszczona i zmieniane pasty. 2 miechy temu miałem yloda, naprawa + czyszczenie całej + wymiany past. Kosztowało mnie to 300zł więc chyba nie ma innej rady jak sprzedać tą gre :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym że kosnola była już czyszczona i zmieniane pasty. 2 miechy temu miałem yloda, naprawa + czyszczenie całej + wymiany past. Kosztowało mnie to 300zł więc chyba nie ma innej rady jak sprzedać tą gre :(.

A to niekoniecznie, jesli miales yloda to jest szansa ze konsola znowu go zaraz dostanie (konsole po ylodzie sie sprzedaje a nie naprawia, taka moja rada, taniej cie wyjdzie patrzac przyszlosciowo).

Sprawdz jak inne gry dzialaja lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeżeli tak to nie ma innej rady, nie wydaje mi się żeby patch tu zrobił wielką zmianę może zmniejszy zużycie procesora ale i tak na dłuższą metę konsola będzie się nagrzewać, ja sam miałem ylod i spalony RSX

konsola po naprawie nie działała już tak jak kiedyś i ją sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed patchem czyli wczoraj jak gralem konsola naprawde sie nagrzewala i chodzila o wiele glosniej.. dzis po zainstalowaniu owej dostepnej latki konsola chodzi idealnie i nie ma zadnego wiekszego nagrzewania.. wiec w moim przypadku patch pomogl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakim patchu mówicie? Jakiś nowy dzisiaj wyszedł?

Ja wczoraj jak odpaliłem gre to od razu jakiś się ściągnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez gdzies wczoraj czytalem ze juz jest jakas latka i nic nie bylo. Mi sciagnelo dopiero dzis aktualizacja 1.01. i problem jak reka odjal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze godziny z grą zaliczone.

Tytuł niezły, oryginalny ze względu na sposób prowadzenia śledztwa. Faktycznie system oddaje mimikę twarzy niemal idealnie.

Bardzo nastrojowa muzyka, podoba mi się.

Niestety, liczyłem że gra wciągnie mnie jak HR i sie zawiodłem, nie te emocje co w przygodach "zabójcy origami". Jazda samochodem beznadziejna, ciągle się rozbijam :biggrin:

Generalnie podoba mi się, ale szału nie ma.

W kwestii technicznej: slim 120gb, patch ściągnięty, zero problemów z grą i konsolą póki co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A tak poza tematem wie ktoś coś na temat zadania " Consul's Car", która miała być ekskluzywną misją dla PS3 a nie wiem czemu jej nie ma? I jeszcze jedno pytanie czy można wrócić do poprzedniej sprawy? Jeżeli tak to jak?

Edytowane przez Shanhaevel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A tak poza tematem wie ktoś coś na temat zadania " Consul's Car", która miała być ekskluzywną misją dla PS3 a nie wiem czemu jej nie ma? I jeszcze jedno pytanie czy można wrócić do poprzedniej sprawy? Jeżeli tak to jak?

Można.

W menu bodajże "extras"

a później "case"

edit:

Źle mówię... ;p

W menu masz "CASES" i tam sobie wybierasz ;)

Edytowane przez Kisiel-PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobrze powiedziane.. z tego co widze to MIALO BYC.. :) ale nie ma. Przynajmniej na moim pudelku nic nie jest napisane. Zreszta dopoki nie postawia na nogi PSS nic nie pobierzemy :)

Edytowane przez buli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIc dodac nic ujac... gra wymiata :) myslalem ze beda problemy z angielskim..Ale nie jest zle :) a jak wam gra dziala po zainstalowaniu latki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc gra się gorzej. Po 20 min grania mam wiatrak na maxa i tak kilka razy. Przed łatką zdążyło się raz po 1,5 h grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie mi po wgraniu patcha przez jakis czas dzialalo spoko.. w sumie gra sie nie zacina ale samam konsola bardzo glosno chodzi, gdzie przy przy F1 2010 konsola chodzi bardzo cicho, chociaz tekstury czasem nie wyrabiaja.. cos jest na rzeczy... chodzi o soft 3.61?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gra śmiga bez problemu. Na FAT 80 i SLIM 120Gb niczego nie zauważyłem. Co do gry to ja osobiście się zawiodłem. Mam 5 godzin na liczniku i strasznie mnie ta gra wynudziła. Śledztwa są ok, ale to jest ciągle to samo....Dojezdzamy, sprawdzamy ślady, pytamy, i tak w kolko. Brak jakiegokolwiek luzu jak w GTA (kupowanie coś do jedzenia, wizyty w barach itp) tutaj nawet $$ nie zarabiamy. Zrobilem 9 zadan+ kilka tych "pobocznych" gdzie trzeba ścigać tych typów i jak do tej pory NIESTETY ale muszę przyznać, ze jak dla mnie to jest najgorsza gra do jakiej R* przyłożyło ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie te tekstury... np. zaczynam misję poboczną, jest scenka i w trakcie niej pół pokoju mi się doczytuje :teehee:

Ale i tak gras jest świetna, polecam ją każdemu, warto wydać na nią 200zł :)

A i jeszcze przypomniał mi się tekst jakiegoś przypadkowo spotkanego kolesia. Po przetłumaczeniu to jest mniej więcej tak: "Chodzenie do kościoła czyni cię tak samo chrześcijaninem, jak stanie w garażu samochodem" :pardon:

Edytowane przez komornik_michael-jackson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie, kim jest Black Dhalia Killer ?

Stawiam swoją kasę, że to kapitan policji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie skończyłem misję ''The Red Lipstick Murder'', która jak do tej pory najbardziej mnie wciągnęła.

Mam tylko nadzieję, że gra zacznie być mniej przewidywalna i będzie troszkę więcej akcji. Poza tym jest ok.

BTW. Wiecie jakim samochodem pojadę powyżej 80, aby wpadło trofeum? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie skończyłem misję ''The Red Lipstick Murder'', która jak do tej pory najbardziej mnie wciągnęła.

Mam tylko nadzieję, że gra zacznie być mniej przewidywalna i będzie troszkę więcej akcji. Poza tym jest ok.

BTW. Wiecie jakim samochodem pojadę powyżej 80, aby wpadło trofeum? :)

Chodzi o "Lead Foot" ?

Najłatwiejszy sposób chyba:

Propo Twojego posta. Dokładnie mam takie same odczucia. Dzisiaj skończyłem właśnie "The Red Lipstick Murder". Jedno z lepszych śledztw jak do tej pory. Nie chwaląc się to chyba jedyny chapter, w którym miałem wszystkie odp poprawne w przesłuchaniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie skonczylem watek glowny zajelo mi to 15h. Zakonczenie mnie zaskoczylo... ale nie bede nic zdradzal xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie skonczylem watek glowny zajelo mi to 15h. Zakonczenie mnie zaskoczylo... ale nie bede nic zdradzal xd

15h? Szybko strasznie. Mam obecnie 13/21 i połowę wykonanych zadań pobocznych i mam ok 11,5h na liczniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem story, mniej więcej grając od czwartku do dzisiaj po 10 godzin, czyli w sumie będzie 25-30 godzin gry. Przechodząc grę starałem się sprawdzać wszystko dokładnie + poboczne sprawy i zwiedzanie miasta.

Moje staty po przejściu :

story zrobione

13/13 gazet

23/40 zdarzenia

17/30 miejsca

81/95 samochodów

18/20 ranga

0/50 gold film reels (lol )

Przy czym nie zrobiłem ani jeden sprawy na 5 gwiazdek :), nie przejechałem 140 mil (u mnie jest 130 na liczniku). Najgorsze będzie chyba znalezienie 95 samochodów ponieważ wszystkie wyglądają jak dla mnie tak samo.

Wszystko było by fajnie gdyby było więcej spraw niezależnych od siebie :( a tak trzeba będzie kupić dlc. Zakończenie moim zdaniem jest ciekawe a sama gra zrobiona jest bardzo porządnie ( 0 problemów, bugów, wczytywania się tekstur, czy dropów animacji a gram na ps3 fat 60gb, dzisiaj odpaliłem na chwile slay colection i dostałem zwiechę po 1 godzinie a w l.a noir nie było żadnej). Gra aktorów, animacja, mimika twarzy jest zadziwiająca. Pierwszy raz od dłuższego czasu tak wczułem się w grę, po przejściu miałem wrażenie że oglądałem film. Ja grając w tą grę miałem wrażenie prawdziwości tego wirtualnego miasta w przeciwięństwie do np mafi 2. Niestety gra ma jedną wadę a mianowicie trzeba znać dobrze język angielski który u mnie jest na poziomi średnio dobrym.

Tak się zastanawiam jak można zrobić więcej niz 23 zdarzeń gdyż kontynuując grę na free roomie żadne nowe mi się nie pojawia ( tylko stare)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem story, mniej więcej grając od czwartku do dzisiaj po 10 godzin, czyli w sumie będzie 25-30 godzin gry. Przechodząc grę starałem się sprawdzać wszystko dokładnie + poboczne sprawy i zwiedzanie miasta.

Moje staty po przejściu :

story zrobione

13/13 gazet

23/40 zdarzenia

17/30 miejsca

81/95 samochodów

18/20 ranga

0/50 gold film reels (lol )

Przy czym nie zrobiłem ani jeden sprawy na 5 gwiazdek :), nie przejechałem 140 mil (u mnie jest 130 na liczniku). Najgorsze będzie chyba znalezienie 95 samochodów ponieważ wszystkie wyglądają jak dla mnie tak samo.

Wszystko było by fajnie gdyby było więcej spraw niezależnych od siebie :( a tak trzeba będzie kupić dlc. Zakończenie moim zdaniem jest ciekawe a sama gra zrobiona jest bardzo porządnie ( 0 problemów, bugów, wczytywania się tekstur, czy dropów animacji a gram na ps3 fat 60gb, dzisiaj odpaliłem na chwile slay colection i dostałem zwiechę po 1 godzinie a w l.a noir nie było żadnej). Gra aktorów, animacja, mimika twarzy jest zadziwiająca. Pierwszy raz od dłuższego czasu tak wczułem się w grę, po przejściu miałem wrażenie że oglądałem film. Ja grając w tą grę miałem wrażenie prawdziwości tego wirtualnego miasta w przeciwięństwie do np mafi 2. Niestety gra ma jedną wadę a mianowicie trzeba znać dobrze język angielski który u mnie jest na poziomi średnio dobrym.

Tak się zastanawiam jak można zrobić więcej niz 23 zdarzeń gdyż kontynuując grę na free roomie żadne nowe mi się nie pojawia ( tylko stare)

moja plytka jak na razie jeszcze nie wpadla do czytnika (przez Wiedzmina :P), ale z tego co wiem to nowe pojawiaja sie jak zrobisz wszystkie stare....ale jak to dokladnie dziala niestety nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś widziałem info, że zdarzenia są zależne od poziomu 'biurka', przy którym siedzisz. Wystarczy włączyć 'cases' i wybrać inne biurko, a zadania dodatkowe mogą się pojawić w trakcie przechodzenia danej sprawy (nie sprawdzone, a gry jeszcze nie przeszedłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi