HuNtEr 101 Napisano 20 Maj 2011 Tu nie chodzi o nieznajomość angielskiego. Ja rozumiem większość dialogów, ewentualnie podpieram się logiem i słownikiem, a i tak nie zawsze dobrze dedukuję. O to w tej grze chodzi. Prawdziwi detektywi też nie mają pełnej skuteczności. Czasami wiesz, że ktoś kłamie, znalazłeś 20/21 dowodów, ale właśnie nie możesz czegoś dowieść bo brakuje tego jednego. Życie... I to jest właśnie najlepsze w tej grze :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli 2 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Jal narazie gram 1,5 h i chyba tylko konsola (FAT 80GB) troszke glosniej chodzi ale to minimalnie. Za to nie wyskoczyl zaden komunikat o tym ze jest latka do pobrania. Chyba ze zainstalowalo razem z gra. No i gdzie ta dodatkowa misja co miala byc exlusivem na ps3? Edytowane 20 Maj 2011 przez buli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 20 Maj 2011 Zapewne to pytanie już tutaj padło ale wolę się zapytać gdyż liczę iż pare osób się wypowie na ten temat, tzn. jak wiemy, gra jest w pełni po angielsku, nie ma nawet wersji kinowej Polski. Uważam osobiście że jak oglądałem jakiś tam skrawek gameplay na YT to dawałem bezproblemowo zrozumieć aczkolwiek czy występują tam jakieś słowa potoczne, mało znane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oranje 65 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Jak zmienic język w grze , np. na niemiecki ? Chociaż napisy ... E: już mam Edytowane 20 Maj 2011 przez Oranje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Maj 2011 Trudno ocenić czy znane czy nie znane. Zależy dla kogo. Jak ktoś dużo oglądał np DEXTERA czy CSI po angielsku z napisami to słownictwo detektywistyczno -kryminalne powinno się znać. Ja tak z 98% kojarzę, ale zdarzają się słowa które słyszę pierwszy raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Trudno ocenić czy znane czy nie znane. Zależy dla kogo. Jak ktoś dużo oglądał np DEXTERA czy CSI po angielsku z napisami to słownictwo detektywistyczno -kryminalne powinno się znać. Ja tak z 98% kojarzę, ale zdarzają się słowa które słyszę pierwszy raz. Dokładnie dzięki CSI naprawdę rozumiem większość bo oprócz potocznego englisza pełno jest zwrotów " kryminalno -detektywistycznych ". Edytowane 20 Maj 2011 przez aniolekPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 20 Maj 2011 Zapewne to pytanie już tutaj padło ale wolę się zapytać gdyż liczę iż pare osób się wypowie na ten temat, tzn. jak wiemy, gra jest w pełni po angielsku, nie ma nawet wersji kinowej Polski. Uważam osobiście że jak oglądałem jakiś tam skrawek gameplay na YT to dawałem bezproblemowo zrozumieć aczkolwiek czy występują tam jakieś słowa potoczne, mało znane? Jest sporo dziwnych skrótów oznaczających wydziały i oddziały różnych służb oraz jak już wspomniał pablos_83 zwroty czysto specjalistyczne. Warto przeglądać sobie ponownie raporty koronera i zaznajomić się z tym słownictwem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Wreszcie mogę napisać coś od siebie. Wczorajsza sesja trwała bez przerwy 4,5h (slim 120/3.61) bez absolutnie żadnych problemów. Skończyłem o koło 3:30 i konsola była ciepła tak jak zwykle po takiej sesji (pamiętajcie, że na zewnątrz też się ostatnio temp. podniosła) i nie było zwiechy ani specjalnie głośniejszej pracy. Byłem normalnie zalogowany do PSN. Nie próbowałem tylko wchodzić do PSS, bo wiadomo... Wrażenia z gry... Co tu dużo mówić, na taką przygodę czekałem! Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Można go ciąć nożem, wozić taczką i nie wiem co jeszcze... MEGA! Widziałem posty gdzie ludzie narzekają na model jazdy. Ja wprost przeciwnie, jestem nim w pełni usatysfakcjonowany. Auto prowadzi się słabo, słabo hamuje (fajnie słychać jak piszczą bębny) i tak ma być w furach z tamtego okresu. Brak widoku z kabiny? O.o w GT5 +/- 800 aut nie ma widoku z kabiny ;) Nie będę się rozpisywał. IMO z mechaniką gry jest wszystko OK :thumbsup: Fabuła i tło dla kariery naszego bohatera wojennego pnącego się po szczeblach awansów jest tak wiarygodne jak ówczesna skorumpowana policja ;) - bardzo przekonujące. Polecam wyłączyć wszelkie podpowiedzi za pomocą wibracji pada itp. Historia prowadzi nas cały czas za rękę, ale jest to cudowny spacer. Ulice, mieszkańcy L.A. i całe miasto jest wiarygodnie przedstawione. Miałem totalną imersję ;) Początkowe sprawy dość banalne i proste, ale zauważalnie zwiększany poziom trudności wraz z następnymi. Właśnie przeniosłem się do wydziału Traffic (taka kryminalna drogówka) i zaczyna się detektywistyczna przygoda. Muzyka i cała otoczka napędza ten pociąg bezbłędnie. Żal mi było przed świtem wyłączać grę, bo chęć rozwiązania sprawy jest wręcz nieugięta i nie pozwala myśleć o odłożeniu pada... Wspomnę jeszcze tylko o możliwości odpalenia gry w kolorystyce czarno-białej. Tak zrobię przy kolejnym przejściu +10 do klimatu :D Nie wiem jak Wy, ale ja myślę tylko o tym, kiedy znów będę mógł usiąść za biurkiem śledczego Phelps'a a to jest wg mnie najlepsza rekomendacja kończąca ten przydługawy wpis... Na taki kryminał czekałem i taki dostałem. Dzięki TB i R* Pozdro PS. Zapomniałem napisać. Angielski nie jest żadnym problemem. Wyłączyłem napisy, bo odwracały uwagę. PS. II Czy tylko ja zwróciłem uwagę na to, jak ładnie i z pomysłem jest wydana instrukcja? Jak nigdy, tą poczytałem dokładnie i z przyjemnością. Edytowane 20 Maj 2011 przez NERVUS_PL 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diuszek 8 Napisano 20 Maj 2011 Czy tylko w danej misji możemy ją zrestartować czy jest jakieś archiwum i można się cofnąć do już zakończonych spraw ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 20 Maj 2011 Chyba tak, restartuje się dana misja, ale jeszcze tego nie musiałem robić. Nie zużyłem też jeszcze żadnego pkt Intuicji. Ogólnie, to gram w bardzo powolny sposób. Analiza dowodów, log i przesłuchania i od nowa analiza dowodów i porównywanie pasujących do siebie "puzzli". Podziwiam rewelacyjnie oddane miasto i twarze postaci. Ogólnie aktorzy spisują się bardzo dobrze. Nie czuć tej sztuczności w głosie, jak często ma to miejsce w naszych spolszczeniach. Znowu się zaczynam rozpisywać, ale zostałem totalnie i w całości kupiony tą produkcją ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diuszek 8 Napisano 20 Maj 2011 Trochę lipnie to rozwiązali w takim razie. Powinno być archiwum spraw rozwiązanych/zakończonych żeby móc się cofnąć do danej sprawy jeszcze raz. A tak to jak się zakończy sprawę z marnym wynikiem to żeby go poprawić trzeba zaczynać grę od nowa. Jak dla mnie duży minus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 20 Maj 2011 Trochę lipnie to rozwiązali w takim razie. Powinno być archiwum spraw rozwiązanych/zakończonych żeby móc się cofnąć do danej sprawy jeszcze raz. A tak to jak się zakończy sprawę z marnym wynikiem to żeby go poprawić trzeba zaczynać grę od nowa. Jak dla mnie duży minus. Po skończeniu gry można powtarzać ukończone sprawy, przynajmniej tak piszą na forach: Number of missable trophies: None, You can go back to each case after the game. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 20 Maj 2011 Trochę lipnie to rozwiązali w takim razie. Powinno być archiwum spraw rozwiązanych/zakończonych żeby móc się cofnąć do danej sprawy jeszcze raz. A tak to jak się zakończy sprawę z marnym wynikiem to żeby go poprawić trzeba zaczynać grę od nowa. Jak dla mnie duży minus. Chcesz dobrych wyników - musisz się postarać, jak w życiu, a nie strzelać na oślep ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diuszek 8 Napisano 20 Maj 2011 Chcesz dobrych wyników - musisz się postarać, jak w życiu, a nie strzelać na oślep ;) Z tego co mogę powiedzieć po zagraniu 3 godzin w tą grę to znajomość podstaw języka angielskiego tu nie wystarczy. Słownik też nie wyrabia. Dla osób znających słabo angielski zrozumienie niektórych spraw i dopasowanie do poprawnej odpowiedzi może być problemem. Stąd właśnie było moje zapytanie o możliwość wrócenia do danej sprawy. Zaraz znajdą się pewnie komentarze w stylu .... jak nie znasz angielskiego to po co kupowałeś tą grę. Zostawię to bez komentarza. A tak apropo gry ... jak dla mnie rewelacyjna. Choć słabo znam angielski to i tak nie żałuję wydanych pieniędzy na zakup. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shanhaevel 0 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Ja mam tylko takie małe pytanie w jaki sposób będzie dodawana ta dodatkowa zawartość do gry? Vouchera w pudełku nie było, więc jest ona już na płycie? Próbowałem cokolwiek dowiedzieć się na infolinii Cenegii ale jak zwykle ile razy tak dzwonię tyle razy nic się nie dowiem. Ta firma jest po prostu porażająca Edytowane 20 Maj 2011 przez Shanhaevel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damianoo666 5 Napisano 20 Maj 2011 Dostałem właśnie maila od muve z kodem na dodatkową zawartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shanhaevel 0 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Ja kontaktowałem się z Empikiem to powiedzieli, że żadnych kodów do wysyłki nie dostali. Mają się dowiedzieć co i jak i mam dostać meila jeszcze dziś co dalej. Kupił ktoś może L.A. Noire w empiku z dodatkiem "A Slip of the Tongue" i wie co dalej? Edytowane 20 Maj 2011 przez Shanhaevel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli 2 Napisano 20 Maj 2011 No i wlasnie... miala byc dodatkowa zawartosc ale ani w instrukcji ani na pudelku nic nie pisze.. Moze zrezygnowali z tego? ktos cos wie na ten temat ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferax 0 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) o kurcze ;/ ja dostane w poniedziałek właśnie z EMPIKA,czyli to było oszukane i 230zł poszło,bo na allegro kosztuje L.A Noire po 179zł PS: Czyli tego nie otrzymaliście z EMIPKA: Bonus w empik.com W skład tego preordera wchodzi 90 minut dodatkowej rozgrywki oraz soundtrack. Dochodzenie policyjne “A Slip of the Tongue” jest dodatkową sprawą, w której pozornie zajmujesz się błahą kradzieży, by wkrótce przerodzić się w wybuchowe śledztwo w sprawie największej siatki oszustów samochodowych, jakie widziało miasto. Z rosnącą liczbą skradzionych aut coraz podejrzanymi typami pojawiającymi się na każdym kroku, czy będziesz w stanie pomóc Cole’owi rozgryźć największą sprawę w jego dotychczasowej karierze? Edytowane 20 Maj 2011 przez ferax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shanhaevel 0 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Dostałem właśnie informację na meila, że kody do DLC będą rozsyłane do klientów drogą meilową w przypadku zakupów na empik.com Edytowane 20 Maj 2011 przez Shanhaevel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 20 Maj 2011 Dostałem właśnie maila od muve z kodem na dodatkową zawartość. Potwierdzam. Również przed chwilą dostałem maila z muve z kodem na dodatkową zawartość. W moim przypadku jest to chyba ‘The Broderick’ Detective Suit & Sharpshooter’ Detective Suit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferax 0 Napisano 20 Maj 2011 mam jescze pytanie dla tych,co kupowali w EMIPKu,czy na opakowaniu grze pisze Exclusive Content Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shanhaevel 0 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Nie nie pisze, ale jak pisałem wcześniej kody do DLC mają być rozsyłane meilem:) ciekawe tylko kiedy:) w sumie do wtorku i tak mają czas bo PSS i tak leży Edytowane 20 Maj 2011 przez Shanhaevel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferax 0 Napisano 20 Maj 2011 ok dziękuje i pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KazoX 2 Napisano 20 Maj 2011 Zniżka na muve.pl obejmuje L.A. Noire? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach