hitokiri pl 89 Napisano 14 Grudzień 2011 Eh polska premiera najnowszej książki Mass Effect: Deception dopiero w marcu. Myślałem że przeczytam jeszcze przed premierą gry <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 4 Styczeń 2012 Orientuje się ktoś kiedy będzie demko ? Bo z tego co słyszałem to ma ukazać się na początku stycznia, a jak na razie cisza :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seto Da 10 Napisano 5 Styczeń 2012 BioWare robi teraz slabe RPG i to bardzo, ale moim zdaniem nadrabiaja to fabula i wykreowanymi postaciami. Ja jak kupilem DA2 to bylem zalamany, ale jak przeszedlem gre to bylem usatysfakcjonowany. Tak samo ME2. Bardzo rzadko przechodze gry 2 razy, a ME prawie 3 razy przeszedlem(poziom Insanity okazal sie naprawde Insanity:) IMO sila ME nie lezy w gameplay tylko w swiecie. Nigdy nie lubilem SF, ani Star Treck ani Star Wars, a w uniwersum ME wsiaklem jak dziecko. Bylem oczarowany czulem sie naprawde jak bohater kosmosu. Wszystkie te wybory moralne, rasy(Wrex i Grunt rulezzz) po prostu obled:)Jesli spapraja 3 czesc(o co moim zdaniem ciezko) to wtedy oj to nie wiem co wtedy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 15 Styczeń 2012 Jesli spapraja 3 czesc(o co moim zdaniem ciezko) to wtedy oj to nie wiem co wtedy:) Wiesz, że spapranie gry jest o wiele prostsze niż zrobienie dobrej gry? BioWare może bez żadnego problemu spartolić trzecią część pod względem fabuł, a z tego co słyszałem ze spolierów wynikających z wyciekłego scenariusza, nie szykuje się nic genialnego. Jeżeli liczysz, że twoje wybory będą miały wielki wpływ na grę i fabułę spodziewaj się bardziej tony maili, które są tańsze w wykonaniu niż filmiki czy części gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 15 Styczeń 2012 (edytowane) Nie bedę bronił fabuły 3 części, mnie również niepokoi to że podobno scenariusz nie powala ale jakby ktoś mi przedstawił fabułe pierwszej części rozpisaną na kartce w punktach ( a tak podobno jest przedstawiona w tym wycieku) to również nie uważałbym jej za wartościową. Wszystko zależy jak to wszystko będzie przedstawione na ekranie. Nawet najlepszy scenariusz może zostać spartolony przez zła rezyserię a mało oryginalna historia dobrze napisana i przedstawiona może być genialna. Tu się kłania Władca pierścieni niby opowieśc o ratowaniu świata, zniszczeniu pierścionka złego pana przez drużynę kurdupli ale jest to fenomenalnie napisana trylogia. Martwią mnie też skrypty wywalone na prawo i lewo. Nie chciałbym żeby było tak że przejdę kilka kroków i oskryptowana scenka, kolejne kilka i wybuch gdzieś dalej i tak dalej. Jeszcze dojdzie do tego że więcej będziemy oglądać efektowne wybuchy niż rzeczywiście grając. Druga sprawa to podobno dodatkowy bohater z kolekcjonerki jest jakimś dużym zaskoczeniem i niespodzianka. Przekonam się jak dostane swoją kopię w przeciwieństwie do innych u mnie Bioware ma kredyt zaufania, uwielbiam ich gry, Star Wars TOR od któego nie odchodzę o miesiąca pokazał że dalej potrafią robić dobre RPG (nawet jeśli to MMO czego specjalnie nie odczuwam) ale to zaufanie się skończy jak spartolą ME3. Z hejtowaniem poczekam do ukończenia gry Edytowane 15 Styczeń 2012 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 18 Styczeń 2012 (edytowane) Demo wychodzi 14 lutego na Playstation 3, Xbox360 i PC: - Nie będzie można prznieść sejwa do dema ale kreator postaci bedzie dostepny jak również wszystkie klasy -Demo będzie zawierało dwa rozdziały (podobnie jak demo ME2), poczatek gry który był zaprezontwoany na E3 jak i późniejszy fragment na planecie salarian. Całe demo zajmie około 1-2 godzin - Multiplayer będzie zawierał dwie mapy Slum i Noveria i jeśli dobrze zrozumiałem dla preorderowców Battlefielda 3 będzie dostępny równo z premierą dema a dla reszty od 17 lutego -demo będzie w polskiej wersji językowej (napisy) - będzie można wybrac styl gry Action ,RPG, Story EDIT: poprawione :sweat: Edytowane 18 Styczeń 2012 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Abukk 0 Napisano 18 Styczeń 2012 Nie widziałem dema na pss> Jak rozumiem tylko Ameryka dostała ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 18 Styczeń 2012 Nie 14 stycznia, tylko 14 lutego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Abukk 0 Napisano 18 Styczeń 2012 Oj sory mój błąd. No to sobie tak czy inaczej jeszcze poczekamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seto Da 10 Napisano 18 Styczeń 2012 O co chodzi z tym wyborem rodzaju gry? action, rpg, story? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 18 Styczeń 2012 O co chodzi z tym wyborem rodzaju gry? action, rpg, story? action: automatyczne odpowiedzi podczas rozmów, normalny poziom trudności, gra nastawiona na akcje story: niski poziom trudności, mozliwośc dowolnego dobierania odpowiedzi podczas rozmów RPG:normalny poziom trudności i dowolne dobieranie odpowiedzi podczas rozmów 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glief 28 Napisano 9 Luty 2012 Pojawiły się już osiągnięcia. Chyba nie będzie tak trudno biorąc pod uwagę fakt, że multi nie będzie przymusowe jeśli ktoś będzie chciał wbić platynę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 11 Luty 2012 Ja po przeczytaniu że gra będzie wymagała origin od razu anulowałem zamówienie i złożyłem ponownie na ps3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 12 Luty 2012 a Origin to jakis problem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 12 Luty 2012 a Origin to jakis problem ?? Teoretycznie nie. Przynajmniej nie taki jak steam bo tam kazda gra wymaga polaczenia z netem. Z origin gry dzialaja bez polaczenia z netem wiec jak dla mnie to zaden problem i powod do zmiany platformy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 13 Luty 2012 Steam nie wymaga ciągłego połączenia z internetem, można grać off-line Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 14 Luty 2012 wlasnie sciagam demo. MOge jakby co zdac relacje z rozgrywki, choc nie wiem czy opinia czlowieka ktory w zyciu nie gral w ME bedzie miala jakies znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 14 Luty 2012 Na ps3 juz jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 14 Luty 2012 Na ps3 juz jest? nie jutro bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) nie jutro bedzie. na shadowbroker.pl piszą że demo na PS3 ma pojawić się między 1 a 5 w nocy. Edytowane 14 Luty 2012 przez LionelPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian19904 22 Napisano 14 Luty 2012 Cześć mam pytanie do wszystkich graczy Mass'a nie grałem w żadną część ale z zapowiedzi i z tego co pisaliście zaczyna mi się ta gierka podobać tylko nie wiem czy skoro tak jak już pisałem nie grałem w żadną część opłaca mi się kupować 3 (nie pogubię się jak np. w Assassin's Creed Revelations tam nieznajomość fabuły skutkowała niezrozumieniem gry) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 14 Luty 2012 (nie pogubię się jak np. w Assassin's Creed Revelations tam nieznajomość fabuły skutkowała niezrozumieniem gry) Podobnie jak seria AC Mass Effect jest serialem gdzie nieznajomość poprzednich części jest problemem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 14 Luty 2012 Podobnie jak seria AC Mass Effect jest serialem gdzie nieznajomość poprzednich części jest problemem. Niby tak, a wystarczy, że zagrasz w ME2. Masz prawie miesiąc aby ją przejść do premiery, a tyle czasu powinno Ci starczyć. To jedna z najlepszych gier ever i wygląda na to że ME3 będzie mogła jej czyścić buty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian19904 22 Napisano 14 Luty 2012 dzięki więc wezmę 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) ...wygląda na to że ME3 będzie mogła jej czyścić buty. Tak samo jak ME2 może czyścić buty jedynce ;) Mówie tu o klimacie, wątku głównym, muzyce i tej nutce tajemniczości. A co do pytania kolegi wyżej. Raczej radzę wybrać na początek dwójkę a najlepiej gdybyś zagrał w jedynkę. Da się ja spokojnie odpalić na full na 5/6 letnim PC. Jak wiadomo posiadacze PS3 nie mają możliwości zagrania w pierwszą część i tu z pomocą przychodzi komiks w którym opowiadana jest historia ME1 i dokonujemy wyborów jednak tracimy pewne małe smaczki. Zdecydowanie polecam zapoznać się z ME1 i 2 lub jeśli już z ME2 ale w wersji na PS3 przed premierą trójki. Edytowane 14 Luty 2012 przez Firo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach