Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie przy 10-megowych save'ach gra zaczela plynniej chodzic. Ciekawe czy uwalili troche detali z grafiki czy faktycznie poprawili silnik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj newsa .

Patch zmniejsza jakośc tekstur aby płynniej chodziła .

To jest jakis dramat, nie dość że gra i tak nie specjalnie się prezentuje to jeszcze szarpie !

Rozwiązanie ?

Patch zmniejszający jakość tekstur !

Czy ja gram na 10 letnim kompie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja gram na 10 letnim kompie ?

Nie, niemal na 6 letniej konsoli ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f1bc09a559231db1d24bd32e91628252.jpeg

jakież to prawdziwe :) tak samo jak tekst o tworzeniu facjaty przez godzinę a potem bieganie w hełmie całą grę :D

co do osłabienia tekstur - ich chyba poje**o, przecież to tylko wkurzy ludzi, bo problemu to nie rozwiąże, a chciałem wstrzymać się z apgrejdem kompa i grać na konsoli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet jesli straznicy pojawiaja sie na radarze jako czerwone kropki?

Jak narozrabiasz to strażnicy zawsze pojawiają się na radarze jako czerwone kropki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie patch faktycznie poprawił płynność, tzn. nie w 100%, ale jest o niebo lepiej niż było, myślę że 95% ze ścinek ubyło, zawieszkę jak na razie miałem jedną ale to przed patchem, generalnie pozytywnie, a grafika? Ja nie widzę różnicy, jakoś mnie specjalnie nie obchodzi ten aspekt. Szkoda tylko że patch poprawia tylko to, mam nadzieje że teraz się wezmą za wszystkie bugi typu uniemożliwienie wykonania questa i takie tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was dużą prośbę, nie wiem za bardzo o co chodzi z zaklinaniem przedmiotów i z klejnotami dusz. Jeśli już ktoś pytał to prosiłbym o przekierowanie, lub odpisanie na priva. Myślę, że nie tylko mnie to sprawia problem. Więc o co chodzi z klejnotami dusz ? Próbowałem zaklinać miecz ale z zaklęcia które zdjąłem z broni ( miało wtedy 25 obrażen od ognia ) po wstawieniu do mojego miecza pokazuje, że mogę zadać tylko 14 dmg... Jeśli ktoś byłby na tyle miły i nieco mi ten temat przybliżył byłbym wdzięczny. Zainwestowałem też 2 pkt w perka z enchanting zwiększającego moc zaklęcia o 40 % ( pierwszy z drzewka ).

Pozdrawiam Koniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Koniu

Moc "enczantu" zależy od poziomy skilla, mocy kamienia jakiego użyjemy, grand daje chyba najwięcej mocy czyli np jak miałeś 25 to możesz mieć 30+

B zaliczyła faila z tymi teksturami nie takiego naprawiania się spodziewałem, gra była zaprojektowana pod konsole i działa do d. Jak nie wiedzą jak robić gry pod konsole to niech nie robią. Wiedźmina 2 przeżyłem, to i Skyrima bym przeżył gier nie brakuje. Gdyby nie pierwsze 70 h wspaniałej gry sic to moja kopia już by była na allegro.

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masakra- Patch zmniejszający jakość tekstur aby płynniej chodziła .

to jest ich rozwiązanie??

i do tego jeszcze nieskuteczne bo pada jak padało

to są jaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie po jednym z questów zmienila mi sie kamera na bardziej zblizona do bohatera rzut taki jak w batmanie widze tylko czesc postaci. wczesniej widzialem cala postac jak wrocic do wczesniejszych ustawien?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie po jednym z questów zmienila mi sie kamera na bardziej zblizona do bohatera rzut taki jak w batmanie widze tylko czesc postaci. wczesniej widzialem cala postac jak wrocic do wczesniejszych ustawien?

Naciśnij prawą gałkę i zacznij poruszać lewą do przodu albo do tyłu i ustaw sobie jak ci pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do kogoś, kto posiada drukarkę zdolną wydrukować w pełni kolorową okładkę do Skyrim'a w wersji na PS3 - ze względu na to, że pudełko od EK jest nieznośne jeżeli chodzi o użytkowanie chciałbym po prostu przełożyć płytę do zwykłego, blu-rayowskiego pudełka z okładką od standardowej wersji skyrima. Mogę zapłacić za fatygę i przesyłkę. Z góry dziękuję i proszę o kontakt na pw lub gg:3158434.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też tak miałem(także w Markrath). Pobiegaj trochę po mieście z wyciągniętą bronią, a następnie schowaj - daje 100%, że po chwili ktoś do Ciebie zagada. ;)

udalo sie! :)

może to zasluga patcha?

po wejsciu do Markrath podbil do mnie straznik i "zaprosil" do kopalni :thumbsup:

PS. co do samego patcha to pogralem wczoraj z 3 godziny i zadnej zwiechy nie mialem, poza tym gra chodzi duzo plynniej. Co do tekstur - nie zauwazylem jakiejs drastycznej zmiany. Moze zabardzo pochlaniam sie w fabule i nie przywiazuje do tego takiej uwagi.

Edytowane przez kazior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wyskoczył mi dość nieznośny bug. Kiedy ubieram jakikolwiek kaptur/hełm/diadem nie widac danego przedmiotu tylko postac staje się łysa :tongue:

Może to wina tego że wczoraj zostałem wampirem.

Od którego levelu dropi w skrzyniach/ na przeciwnikach deadryczna zbroja, broń. Mam lv 43 i jak na razie co jakiś czas znajdę deadryczne strzały, nic poza tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie nie chce mi się bawić w nabijanie kowalstwa (tak wiem że to banalnie łatwe), tym bardziej że raczej biegam w lekkich pancerzach a deadryczna zbroja i i broń to jedyne "normalne" przedmioty których jeszcze nie mam i nie widziałem. Ok nie mam jeszcze smoczej ale na jakimś filmiku niedawno widziałem dragon armor i wygląda beznadziejnie.

Jak mi nie dropnie to może się pofatyguje ale na forach nie bez powodu ostrzegają że nabijanie kowalstwa niszczy całą frajdę z eksploracji świata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

up@

Dokładnie. Ja na 25 lvl miałem 100 kowalstwa i biegałem w smoczej... Zero frajdy bo przecież chodzi o ciągłe zdobywanie nowych itemów a już wtedy miałem najlepsze wyposażenie. Teraz sie trochę bawię w enchanting i to ratuje sytuacje,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smocza jest do dupy, jeszcze żeby pancerz lepszy dawała to ok, a tak daedryczna daje lepszy pancerz i (przynajmniej wg mnie a pewnie i wg większości graczy) lepiej wygląda, w sumie tylko z racji jej wyglądu zdecydowałem się na śmiganie w ciężkim pancerzu, a nie lekkim :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wczorajszego patcha to naczytałem się tyle głupot że bałem się go ściągać. Ale po ściągnięciu okazało się że wszystko OK.

- Zwiech nigdy nie miałem i nie mam.

- Wczesniej były lekkie spadki FPSów teraz tego wogóle nie ma.

- Plik save zmniejszył się o parę MB.

- Nie ma żadnych cięć w teksturach - wszystko wygląda tak jak wyglądało.

Więc myślę że można ściągać bez problemu. Chociaż zastanawiam się dlaczego jedni mają ze Skyrim problemy a inni nie. W końcu PS3 to nie PC - każdy ma identyczną konfigurację sprzętową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smocza jest do dupy, jeszcze żeby pancerz lepszy dawała to ok, a tak daedryczna daje lepszy pancerz i (przynajmniej wg mnie a pewnie i wg większości graczy) lepiej wygląda, w sumie tylko z racji jej wyglądu zdecydowałem się na śmiganie w ciężkim pancerzu, a nie lekkim :D

No każdemu podoba się co innego, ale pisanie, że smocza jest do dupy jest lekkim przegięciem. Na pewno bardziej do skyrima pasuje właśnie smocza, tym bardziej jeżeli postać jest pogromcom tych stworów to zbroja z ich kości i skóry dobrze się wpisuje w klimat, czego akurat o daedrycznej powiedzieć nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po patchu zaczęły znikać postacie, przedmioty. Fizycznie tam są można z nimi zagadać lub je podnieść ale ich nie widać, jak się cofnę kawałek to znowu są widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi podnosi ciśnienie znikanie zbroi na manekinie... Powinni to naprawić w patchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po patchu zaczęły znikać postacie, przedmioty. Fizycznie tam są można z nimi zagadać lub je podnieść ale ich nie widać, jak się cofnę kawałek to znowu są widoczne.

Ja co prawda gram na PC ale tez tak mam. Często nie wyswietla się przedmiot np tarcza znika pomimo tego że mam ją w ręce.

Najbardziej mnie niepokoi to że im dłużej gram tym więcej takich drobnych błedów. Na początku wszystko hulało bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi