Skocz do zawartości
DaraS

Tales Of Xillia

Rekomendowane odpowiedzi

Mi brakuje tylko "prawdziwej" mapy świata, a tak to ta gra ma wszystko co powinien mieć pełnokrwisty jRPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholewka miałem zamiar splatynować ten tytuł a tu żoneczka mi FFXIV dzisiaj przyniosła...no i kiedy ja mam na to wszystko czas znaleźć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ja już jestem w trzecim chapterze i faktycznie jest kopyto,polecam grać w kasku ;D "

Końcówka 3 to jest dopiero akcja, nie zdejmuj tego kasku lepiej :biggrin: .

Ja już 4 chapter zaczynbam .

Jak teraz sobię pomyślę to przez pryzmat tego co się działo zupełnie inaczej odbieram grę jako całość .

Must have dla fanów jrpg .

Już jestem w 4 chapterze ,żałuję że nie założyłem jeszcze suspensorium i ochraniacza na tryby :shok:

4 chapter też trzyma poziom 3???

P.S Schranz po jak wszedł Ci ToX to powinieneś ograć Togf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może kiedyś co za dużo to i Schranzu nie chce .

Puki co kończę scenariusz Jude'a a i będę chciał Millę ograć bo ciekawi mnie pare kwestii .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schranz to ma chyba spore zaległości w CoDzie, Togf musi poczekać ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Wiem że nudzę i męczę z Togf-em ale jak dla mnie idzie na równo z ToX,ciężko po 3 chapterze powiedzieć mi który lepszy.

Togf na bank miał lepiej nakreśloną fabułę i główne postacie...

Cenię bardzo że seriia pozostałą japońska do bólu,nie skażona złym amerykańskim dotykiem xD

a wiadomo że :"Zły dotyk boli przez całe życie xD" (- to było chyba w reklamie antypedofilowej xD )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55h zajęło mi ukończenie scenariusza Jude'a .

Pomimo lizania ścian zrobiłem "tylko" 86 questów (do trophy potrzebne 90/102 )

Teraz został bonusowy dungeon dobijanie tytułów/trofików i na deser 2 przejście tym razem Millą :)

Świetna sprawa jest z pkt. grade  ktróre można wykorzystać do odblokowania różnych bonusów w NG+

Na poziomie moderate nie miałem żadnych problemów(trochę na początku zanim rozgryzłem system) a grind to słowo mi obce, tak że poziom trudności niczym standardowy normal .

Jak ktoś chcę wyzwania to od początku niech wrzuci hard, ja chyba scenariusz Milli na unknown sobie przejdę i to będzie pewnie wyzwanie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten hard też nie jest bardzo wymagający,ale poświęciłem troche czasu na grind postaci.

Narazie Bossowie padają przy pierwszym podejściu.

Liczę że unknown da mi popalić tak jak chaos w ToGf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uber boss padł po 34 min (fuck!)

W sumie nawet nie sądziłem że tak łątwo pójdzie choć nie szczędziłem megaelixirów, na hardzie może być ciężko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz że jak do niego wrócisz to będzie silniejszy? Podobno za 3 razem ma największego powera i jest jakaś dodatkowa scenka ale ja zakończyłem na 2 nie chciało mi się iść ponownie przez ten dungeon :) Zresztą jak bardzo może być silniejszy skoro na hardzie przy 2 walce mial p.atk i a.atk po 9999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moderate miał po 7/8K i powiem szczerze że było pare podbramkowych sytuacji gdzie był bliski wybicia mnie jedna megaelixiry załatwiły sprawę .

Trochę jestem zawiedziony bo straciłem motywację do wbijania 99 lev .

Jednak jak sobie przypomnę dodatkowe dungeony w Star ocean np. to tam było ciężko piętro wyżej wejść, tutaj sielanka .

Te beast weapony serio wraz z walkami rosną statsy ?

Dobije trochę GP zrobię 100lv na sklepikach i ruszam z 2 scenariuszem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnym chyba jrpg nie trzeba wbijać max lvl żeby zrobić wzystko co się da łącznie z dodatkowymi bossami itp. W poprzednich Tales of max lvl to 200 :)

Odnośnie Devil Arms to każdy zabity mobek daje +1 p.atk i a.atk, a tu dowód: daunlck_1_min.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wpadła platyna, 100% title zrobione, więc jedyne co zostało to przejść na Unknown :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Devil Armsy tak jak Feel Armsy w Vesperi staty nabijają za pokonanego wroga daną postacią w grze czy trzeba Devil Armsem kogoś załatwić żeby mu staty się podniosły?

Zaraz maina przejde po roztrzaskaniu questów i się kopsne do EX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba zabijać konkretną bronią - liczy się sam kill i co lepsze wg okienka które wyskakuje po odblokowaniu Devilów to +1 dostaje także osoba z którą byłeś zlinkowany w tym momencie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak już odblokuje to będą rzeźnicy:)

Trofik wpadł za sub-questy i skitsy, reszta to tylko formalność, 95h i jak na razie nie mam jeszcze dość, rozwaliłem ostatniego bossa i lecę do dodatkowego dungeona.

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem fabułę,scenariusz Jude...Okrutnie brakowało mi takiego jrpga.Zakończenie(jeżeli ktoś śledził historię i czytał wszystkie skitsy) super-tylko tyle powiem nie chcę spojlerować;)

Niestety w ostatniej walce zszedłem z harda na moderate,czy na 100% nie ma żadnych trofików za harda?

Na moderate można wbić platynę czy potrzeba dodatkowych przejść?

Kurcze brak mi pełnej satysfakcji ,cała gra na hardzie do ostatniego bossa.

Chyba będzie trzeba poexpix na starym save ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma żadnych trophików za poziom trudności .

Ja jade scenariusz Milli jestem w Xian du i zostało mi wbić pare trophy za 800 walk, 800 walk z aktywowaną żywnością(mało tego używałem to był błąd)

Itemki przeciwnicy i sub eventy .

Pewnie w 100h bez problemu się zamknę .

Puki co scenariusz Milli nie wnosi specjalnie wiele do historii .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem że scenariusz Milli nie będzie się bardzo różnił.

Z 800 sztukami żywności to trochę potrwa.Mam narazie 270.Muszę zobaczyć czy zalicza zwykłe zjedzenie w menu.Jeżeli tak to nie będzie tak żle.

Ja mam 70h.a jestem daleko za Tobą i Strifem także 100h myślę że pęknie lekko,ale w sumie to jrpg,nie ma co marudzić;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu daleko za mną? Ja wczoraj tez dopiero skończyłem główny scenariusz wszystko na hardzie   poszło więc Judem jadę na Unknown, jak ex dungeon'a  skończe, ale mam 95h i sporo mi powpadało tytułów w tym dwa najtrudniejsze więc już mam luz, ciekawe co za pacan pisał że gra niby na 25h? 

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To głąby kapuściane robią recenzję " na czas" nie zagłębiając się w temacie bo przecież pare dni po premierza ma być recenzja i już .

To tak jak z PES 2014 fifa wychodzi w październiku to i PES musi wyjść w październiku nawet bez deszczu byle by wyszedł .

Tak samo z recenzjami, ma wyjśc na czas i jedzie taki delikwent samo story na normalku co by jak najszybciej ending zobaczyć .
Myślę że grając normalnie robiąc część questów(bo dużo można pominać jak ktoś nie wraca do lokacji) oglądając skity itd to story za pierwszym raczem to jest spokojnie 40h najmarniej .

A dla fana jrpg który chce wycisnąć z gry wszystko to jest poprostu giera na 100h + i tyle w temacie .

Strife długo się męczyłeś z dodatkowym bossem na hardzie ?

Kto nie zagra w Xillię ten nie jest fanem jrpg (tym bardziej jak się ogrywa blak łopsy i inne popierdółki :D )

Edytowane przez schranz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie byłem jeszcze u niego dziś o 2 dopiero skończyłem story i na razie nie mam jak pograć, ale może wieczorkiem spróbuje, jak na razie najcięższy był boss po sub quescie z 23 jewelami( dobra mała poprawka cięższy był jeden w scenariuszu Milli, ale to solówa i 24 razy powtarzałem), walka też trwała ok 30min, arena jest kozacka wszyscy bossowie jeden po drugim.

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schranz ;) ja ograłem singla w 4 godziny i odpadłem. Nie chce pokazywać palcami kto grał dziesiątki godzin w multi bf 3 i setki w multi uncharted 3 :P

Oczywiście gra grzecznie czeka - mam od jutra urlop i jest duuuuża szansa że w końcu tytuł ruszę  :) a zachęcacie oj zachęcacie.. bałem się że jest krótka ale chyba nie sądząc pom waszych wynikach :)

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W CD Action Xillii dali 5/10. Recenzja na jedną stronę O_o. Kto płaci tym ludziom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi