Skocz do zawartości
pawlos26

PlayStation Home

Rekomendowane odpowiedzi

50 osób na serwie to śmiech na sali dla tego home, powinno być ze 500 tysięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się cieszył jak sprawę serverów by załatwili tak jak w Guild Warsie. Można bez problemu przeskakiwać po krajach i kontynentach ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... teraz rozumiem, myślałem, że mówiąc "pokój" masz na myśli "dom"... bo ja bym tego domem nie nazwał, jak już wiemy to będzie tylko salon, a domy mają jakieś tam WC-ty itp. no nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie zmuszacie mnie do odszukania info i napisania tego co wtedy sie dowiedzialem, a ze siedze na ps3 to troche potrwa

@UP

Masz do dyspozycji "domek letniskowy" (2 kominki 2 patra, ladny widok, "taras", itp), i znane kazdemu z filmikow pokoik z balkonem

EDIT2

Znalazlem, maximum osob w global lobby (czyli ten swiatek caly) to 64 osoby, ale na jednym serwerze moze byc nieskonczona ilosc takich lobby, i do kazdego lobby mozesz zapraszac kumpla by razem byc w tym samym "swiecie". Co do pokazywania swoich video na bravii to puscic mozesz ale nikt nie bedzie tego widzial w full screen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.. widziałem oba i jeszcze inne... tylko obawawiam się, że te większe, jak domek letniskowy mogą byc płatne.. mówili gdzieś o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem z jakiego zrodla dostaliscie informacje ze max na jednym serwerze bedzie 50 osób.

Lacze 2mbps z latwoscia utrzyma 50 osób , a SONY bedzie sie chyba starac o lepsze lacze.

Poszukaj w internecie ile osob zakupilo PS3 od premiery badz ilu uzytkownikow aktualnie uzywa PSN.

Tak jak mowil poprzednik , mozecie sie spodziewac ilosc slotow na jednym serwerze bedziecie mogli liczyc w tysiacach..

Pozatym nie musi byc tak ze na jeden kontynent przypada jeden serwer, moze byc tak ze Europa dostanie 1-20 serwerow itd..

A te 50 osobowe serwery sa jak narazie dostepne tylko dla uzytkownikow Home Beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@8ball

skad ten screen? sklepik przeciez wyglada inaczej? Wlasnie sciagnalem nowe FW, jest nowy sklepik wyglada jak na screenach danych wczensiej, nei wiem skad masz swojego o.O. Mialo chodzic szybciej, niestety dlugooo laduja sie obrazki, i buttony :/

Oj ludzie ludzie, ciezko wam cos przekazac.

Obojetnie ile serwerow bedzie, na danym serwerze beda tzw. "game lobby" (czyt. ten caly swiat home), na to lobby dostac sie moze 64 osoby max, a tych lobby jest nieskonczona ilosc, mozesz np. zaprosic kumpla na to lobby.

Moje info pochodzi z playstationhome.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest art przeslany do sony przez jakiegos uzytkownika ( czyli fake )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

tak to jest fake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wam mowie ze w czwartek wychodzi Home Beta; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz widze jakie imprezy beda organizowac forumowicze ps3site ;p heh...

a co do tych filmow na Bravi ;p no fajny bajer bylby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam filmiki na Bravi. Wyobraźcie sobie targi E3, konferencja Sony, która możemy oglądać na żywo poprzez HOME! Oczywiście w wielkim holu w gronie przyjaciół! Komentarze przez headset itp. Najlepsze jest to, ze to nie jest mój wymysł, tylko o tym mówiło Sony jakiś czas temu.

Jak dla mnie świetna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co tam filmiki na Bravi. Wyobraźcie sobie targi E3, konferencja Sony, która możemy oglądać na żywo poprzez HOME! Oczywiście w wielkim holu w gronie przyjaciół! Komentarze przez headset itp. Najlepsze jest to, ze to nie jest mój wymysł, tylko o tym mówiło Sony jakiś czas temu.

Jak dla mnie świetna sprawa.

Konferencje Sony może i tak, targi E3 zapomnij, chyba, że za ''odpowiednią'' opłata, ewentualnie tylko stoiska Japońców. Microsoft na tych targach ma więcej do powiedzenia, niż Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie zeby SONY mialo malo do powiedzenia , po takim sukcesie z PlayStation , PSOne , PSP, PS2 .. Jak narazie

to maja rynek w garsci..

PS3 juz przerasta XBOX 360 w sprzedazy..

Czas XBOXa sie skonczyl.. Wczesniej wyszlo ale szybciej wygasnie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SCEE szykuje zamknięte spotkanie dla prasy, na którym to zaprezentuje sporo nowych informacji odnośnie nadchodzących tytułów i nie tylko. Impreza odbędzie się dokładnie 6 maja w Londynie i mówi się, że ma zdradzić dokładną datę premiery Home w Europie. Możliwe, że to plotka, ale z drugiej strony Sony ma sporo nam do przekazania - szczegóły odnośnie Home i data premiery usługi, dostęp do XMB podczas gry - kiedy i w jakiej formie? Tak naprawdę żadną z tych informacji bym nie pogardził, że nie wspomnę że to już czas, żeby zacząć nakręcać graczy na tytuły, które wyjdą pod koniec roku, choćby inFamous, o którym wiemy naprawdę niewiele. Jeśli już Sony pokusiło się o organizacje takiego spotkania to mam nadzieję, że dowiemy się czegoś naprawdę interesującego.

Źródłó: polygamia

Oby to była prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na gryonline.pl pojawila sie informacja

Europa (PAL): 28 kwietnia 2008

Super ;p bedzie HOME przed poremiera GTA IV

wiec w poniedzialek bedziemy bawic sie HOME a od wtorku GTA IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie zobaczy... bo poki co nie chce mi sie wierzyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno OPEN Betamiala tak wyjść koniec kwietnia/początek maja, mogło by się zgadzać, ale ten serwis + zero info od soniacza, sprawia, że będę wyczekiwał tej daty jedynie na paczke z GTA4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby miało byc 28.04 to nie było by tak cicho Nie wiem na co będe miał się zdecydowac tego dnia w razie wyjscia HOME Bo GTA dostanę 28.04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta data była już od dłuższego czasu, więc nie ma co traktować tej daty jako wyznacznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konferencje Sony może i tak, targi E3 zapomnij, chyba, że za ''odpowiednią'' opłata, ewentualnie tylko stoiska Japońców. Microsoft na tych targach ma więcej do powiedzenia, niż Sony.

Przecież wyraźnie napisałem, że chodzi mi tylko o konferencje Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) poinformowało, że zamknięta beta PLAYSTATION®Home potrwa aż do końca tego roku. Prezes SCEI - Kazuo Hirai tak tłumaczy opóźnienie:

Rozumiemy, że prosimy obecnych i przyszłych użytkowników PS3 aby poczekali trochę dłużej, ale doszliśmy do wniosku, że potrzeba nam więcej czasu na udoskonalenie tej usługi. Naszym celem jest zapewnienie zupełnie nowych doznań. Poświęcenie większej ilości czasu na produkcję i zamknięte testy pozwoli na dostarczenie produktu najwyższej jakości

Ostatnie wydarzenia z Metal Gear Online pokazują, że pośpiech nie zawsze jest wskazany. Dodatkowo PLAYSTATION®Home zapowiada się tak ciekawie, że wszyscy już teraz stawiają jej poprzeczkę bardzo wysoko dlatego lepiej poczekać kilka miesięcy niż już teraz się rozczarować.

Źródło Imperium Gier

No to jeszcze sobie poczekamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do duszy z tym Home! Mam juz tego po dziurki w nosie :/ przeciez mogli by juz je wydac i aktualizowac co jakis czas o nowe miejsca, tereny itp, byloby ciekawiej... a nie tylko przekladanie i przekladanie :/ ehh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby dali 1/4 produktu to by nie miało sensu. M$ by się uśmiał z Sony. Fanboye by się byli dalej... takie coś nie ma sensu. Lepiej wejść raz a porządnie, a nie małymi kroczkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi