Kufir 22 Napisano 16 Wrzesień 2013 Dzisiaj wpadła platyna. Nie ma co dalej robić w grze, więc leci na Allegro. Zabawa świetna, ale krótka. Czekam na 2.0 na PC. Skoro wbijasz platyne w dosłownie kilka dni po premierze Gry to znaczy że znasz ją na pamięć i przechodząc nawet nie zaglądałeś w każde miejsce tak jak robią to gracze którzy nie grali w tą grę na PC. A to właśnie dla nich jest ta gra. Dla Ciebie na pewno nie ma co robić w tej grze. W Diablo 1 czy Diablo 2 po osiągnięciu maksymalnego poziomu też nie bardzo było co robić a ludzie tacy jak ja zagrywali się w nią latami. Gra w moim odczuciu nie jest za krótka, ale przechodząc Twoim sposobem ona zawsze by była za krótka. Bo niemożliwością jest czerpania z gry przyjemności latając "aby do przodu od quast do questa". Swoja drogą gratuluje wolnego czasu .... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 16 Wrzesień 2013 Widać, że nie raczyłeś przeczytać kilku postów powyżej. Grę ukończyłem w ok. 30 godzin w 12 dni. Gdybym miał czas to zrobiłbym to w 3 dni. Mylisz się pisząc, że nie zajrzałem wszędzie. Jest to niemożliwe, bo przecież to nie sandbox. Naprawdę grałeś w D1 i D2? Coś kręcisz, bo w tamtych grach trzeba było miesiącami polować na itemki, runy, etc. Grało się dla lootu. W Diablo 3 super duper przedmiotów masz zatrzęsienie. Weźmy teraz wersję pc. Mam rozegranych 300h. Nigdy nie trafiłem na byle jakiego Skorna, Soja, czy jakakolwiek cześć setu Zunimassy. Tam loot jest ograniczony do przesady i przed patchem było niemożliwe samemu skończyć Akt II. Na konsoli dostaliśmy wersję lite. Może, aż za bardzo. Masz rację, że było mi łatwiej, bo znam bardzo dobrze grę, ale to nie zmienia faktu, że po skończeniu nic mnie w niej nie zatrzymuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 16 Wrzesień 2013 Nie wiem który jesteś rocznik ale ja czasy Diablo 1 pamiętam na moim 486 a później na Pentium 100. Pierwsze gry po Lanie gdy nie było jeszcze internetu. To były czasy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Panowie, gra ma dostarczyć rozrywki. Każdy gra po swojemu i bawi go coś innego. Nie ma sensu się kłócić. Są tacy którzy grę puszczą dalej już po przejściu na normalu, a są tacy którzy po wbiciu platyny będą siedzieć z kumplami przy piwku jeszcze długimi miesiącami bo ich to bawi i mogą farmić bez końca albo chcą wbić 100% wyzwań itp itd. Co do lootu, to chyba zgodzę się z Nesh'em, Wszystko leci ładnie, chyba aż za ładnie, ale to jest moje spaczenie z gier MMO (nie, nie grałem w Diablo 3 na PC) gdzie o wszystko trzeba się bardzo postarać. Dopiero na poziomie Piekło musiałem zacząć się skupiać na tym co robię bo w pierwszym akcie zginąłem co mi się nie zdarzyło przez cały koszmar. Jak dla mnie, żeby gra była na długie miesiące brakuje jakiegokolwiek rankingu czy regionalnego hub'a gdzie można spotkać innych graczy i porównać swoje osiągnięcia/ekwipunek itp. itd. Co tu dużo gadać? Po prostu brakuje BattleNet'u i tyle. @Kufir, Specjalnie jechałem do kumpla bo miał 2 komputery połączone kablem żeby w Diablo 1 z nim zagrać. LANem tego jeszcze nie można było nazwać, a przynajmniej nie tak jak sobie to młodzi wyobrażają ;) ehh stare dobre czasy zasypiania przy odgłosach dysku twardego i krzyków w domu, że "przez ten mój internet nie da się porozmawiać przez telefon". Wtedy grafika nie była najistotniejszym elementem gier Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez SephiroT 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 16 Wrzesień 2013 Jakie bronie macie najlepsze dla maga? Jaki dmg i statsy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 16 Wrzesień 2013 A ja wam powiem, że bardzo sie cieszę, że sprzęt leci, przynajmniej jest co zbierać. Jednym się to podoba, innym nie. Jako stary wyjadacz w MMo WOW naprawdę, żygałem już odkładaniem punktów DKP albo EPGP żeby dostać upragniony miecz czy laske, która i tak nie wypada ( plusik dla kumatych + :) ), a tutaj - ide, wypada, mam, ciesze sie, idę dalej, wypada, mam - i tak w kółko. Bardzo fajny kanapowy coop ( co dzis jest juz rzadkoscią niestety :( ) i ta kłótnia o legendarke która właśnie poleciała podkręcają emocje, a to jest to własnie na co czekam. Nie będzie co robić po 60? Poczekam na jakiś patch, dodatek, event - whatever. Niestety, rzeczywistosc jest taka, że 85 procent graczy to gracze causalowi, którzy też chcieli by pobiegać w legendarkach i zestawach Zamu coś tam, a jak widać po innych grach Blizzarda wszystko staje się na maxa uproszczone. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Bawią mnie niektóre wpisy. Ludzie jarają sie grami na 10-20h i nie narzekają na czas zabawy. Diablo 3 wymaga dla zakończenia wszystkich poziomów trudności ok. 30-45h i to tylko jedną postacią. Warto wreszcie zrozumieć, że wersja konsolowa nie jest przeznaczona do gry rankingowej, dzikiego farmienia i nurzania się w hardkorowej społeczności. To jest gra chilloutowa, tak jak Borderlands 2. Jak chcecie rywalizacji i chorej farmy to proponuję przesiadkę na PC. Tam D3 ma zupełnie inny wymiar, którego na konsoli mieć nie będzie. Nie podejmuję się wskazania, która wersja jest lepsza, bo to zależy tylko i wyłącznie od podejścia gracza. Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez Grabeq 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 16 Wrzesień 2013 Wlasnie o tym pisze :) Masz Racje Grab, dlatego rzuciłem tego WoWa, to koszmarne kosmiczne gówno, co zjada czas szybciej niż mój syn paczkę smiejżelek, po prostu miałem dość farmienia wszystkiego co do da się farmić na skalę światową. Na D3 wchodzę po 22, na godzinę, dwie - wypadają legendarki, ubieram/przekazuje koledze - kładę się spać uśmiechnięty. Chyba na tym to ma polegać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuldi82 384 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Bawią mnie niektóre wpisy. Ludzie jarają sie grami na 10-20h i nie narzekają na czas zabawy. Diablo 3 wymaga dla zakończenia wszystkich poziomów trudności ok. 30-45h i to tylko jedną postacią. Warto wreszcie zrozumieć, że wersja konsolowa nie jest przeznaczona do gry rankingowej, dzikiego farmienia i nurzania się w hardkorowej społeczności. To jest gra chilloutowa, tak jak Borderlands 2. Jak chcecie rywalizacji i chorej farmy to proponuję przesiadkę na PC. Tam D3 ma zupełnie inny wymiar, którego na konsoli mieć nie będzie. Nie podejmują się wskazania, która wersja jest lepsza, bo to zależy tylko i wyłącznie od podejścia gracza. Dokładnie, pierwsze z czym skojarzyło mi sie d3 to borderlands 2, super zabawa w obu grach i w zasadzie bardzo podobna, jest sieka i rozpierducha, są wyzwania, są rzeczy do zbierania/farmienia tylko tyle, że diablo to h'n's a borderlands 2 to fps, dla mnie platyna nie oznacza końca gry, ba nawet nie skupiam się na pucharkach i nawet nie wiem czy wbiję platynę, w bordera przegrałem mnóstwo godzin z kumplami nawet po wbiciu platyny także w diablo zapewne będzie tak samo. Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez szuldi82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klayman85 10 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Dzisiaj wpadła platyna. Nie ma co dalej robić w grze, więc leci na Allegro. Zabawa świetna, ale krótka. Czekam na 2.0 na PC. Heh, Nesh uprzedził mnie o kikanaście godzin. Gratki dla pierwszej forumowej platynki, moja zatem ma zaszczytne miano drugiej :P Jako że po młóceniu w wersję PC i zrobieniu platyny na PS3 mam już "trochę" D3 dosyć, to od siebie powiem tak: Jeśli ktoś nie grał na PC, a lubi tego typu gierki to niech bierze w ciemno. To bezapelacyjnie najlepsza gra z tego gatunku, jaka wyszła na konsole. Samo poznawanie mechaniki i stylu gry różnymi postaciami (nie mówiąc o farmieniu) może dać frajdę na spokojnie 100-200 godzin. Z drugiej strony, jeśli ktoś już na powaznie ograł diabełka na kompie, to jeśli nie ma zamiaru wbicia platyny, to może sobie spokojnie wersję konsolową darować. Zgadzam się z Neshem, że po wbiciu platyny osoba która zna grę od podszewki na dobrą sprawę nie ma co w niej robić. Zupełnie inna sprawa jest w przypadku osób, które pierwszy raz zetknęły się z D3 :) Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez klayman85 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 16 Wrzesień 2013 Graulacje. Wbijam platyny tylko w grach, które są tego warte. Diablo 3 jest bezapelacyjnie świetną grą, według mnie 10 /10. Jak ktoś nie grał to śmiało kupować, tym bardziej, że gra jest bardzo tania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 17 Wrzesień 2013 Hej, Mam pytanie Jak wygląda zapotrzebowanie na statystyke + magic find na ps3? Kolega, wyjadacz na Pc twierdzi ze to się wogole nie przydaje, żebym sie tym nie interesował. Przydało by się zbierać powoli jakeś przedmioty BISowe, jestem w 1 akcie na inferno. Warto rozwijać ta statystykę? Na dokładne dodam, że biegam z mieczem Żółciowij - tyle, że wypadł mi on z Diablo na Piekle i ma dmg do 1411 ( sprawdzając u kolegi z ciekawosci ceny takiego przedmiotu na AH okazało się, że mam jakąś wersje tego itemu chyba tylko na PS3, bo ma bardzo mocne statystyki , a Dmg na Pc tego itemu nie wychyla sie ponad 85.. ), chciałbym zapytać, jak wygląda Drop przedmiotów na ps3 a Pc, chodzi mi dokładnie o jakość. Bardzo to mocne wszystko, o dziwo prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spajrek 36 Napisano 17 Wrzesień 2013 Nigdy z Diablo nie miałem styczności, aż do wczoraj gdy odpaliłem demo. Nie wiedziałem czego mam się spodziewać. Spędziłem przed ekranem około trzech godzin, bo tyle ono trwało i jestem pozytywnie zaskoczony. Podejrzewam, że gdybym miał w posiadaniu pełną grę to posiedziałbym jeszcze dłużej. Gra naprawdę wciąga, a pisze to można powiedzieć niedzielny gracz. Jak tylko będzie okazja to Diablo u mnie zagości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaf 9 Napisano 17 Wrzesień 2013 Hej, Mam pytanie Jak wygląda zapotrzebowanie na statystyke + magic find na ps3? Kolega, wyjadacz na Pc twierdzi ze to się wogole nie przydaje, żebym sie tym nie interesował. Przydało by się zbierać powoli jakeś przedmioty BISowe, jestem w 1 akcie na inferno. Warto rozwijać ta statystykę? Nie zaszkodzi mieć trochę więcej magic find, ostatnio jak grałem z kolegą który miał więcej tego to legendy leciały mu dość często choć nie powinieneś się na tym skupiać tylko traktować to jako bonus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radzio19871 0 Napisano 17 Wrzesień 2013 To graj w trybie Hardcore gdzie jak zginiesz to koniec. A gdzie jest ten tryb? Bo ja widzę poziomy Normal, koszmarny, piekielny i Inferno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 17 Wrzesień 2013 A gdzie jest ten tryb? Bo ja widzę poziomy Normal, koszmarny, piekielny i Inferno.Podczas tworzenia postaci wybieeasz hardkor. Bodajze trojkat jest odpowiedzialny za zmiane na ten tryb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radzio19871 0 Napisano 17 Wrzesień 2013 Podczas tworzenia postaci wybieeasz hardkor. Bodajze trojkat jest odpowiedzialny za zmiane na ten tryb :) Czyli na koszmarnym piekielnym i inferno mozna ginąć ile wlezie bez kosekwencji utraty postaci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 17 Wrzesień 2013 Czyli na koszmarnym piekielnym i inferno mozna ginąć ile wlezie bez kosekwencji utraty postaci?Jezeli nie jest to tryb hardkor to jedyna konsekwencja smierci jest utrata 10% wytrzymalosci itemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 17 Wrzesień 2013 Wybaczcie ale mam dosyć noobowski problem a mianowicie chodzi mi o grę przez sieć. Grać z innymi można tylko poprzez opcję "Zaproś znajomych" czy można jakoś podłączyć się do kogoś np. w tym samym akcie coś ala serwer? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camus231989 6 Napisano 17 Wrzesień 2013 Hmmm... Coz. Wybierasz szybka gra i tam masz roane opcje np. Ten sam akt, ten sam quest. Potem lecisz i masz wybor tagu czyli ubijanie potworow czy moze pvp. Czasem moze byc tak ze nikt nie gra online na twoim poziomie, poziomie trudnosci, twoim quescie . dlatego zawsze wybieram dowolny quest z tego samego aktu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 17 Wrzesień 2013 (edytowane) Panowie pytanka - gram juz na piekle prawie koncze 2 akt mam tylko 25% na wypadanie magicznych przedmiotow (na koszmarze mialem 34% ) i zdobylem legendarny kapelusz tylko jedna sztuka a zalatwilem mase bestii i tu kwestia czy jak zrobie set pod % wypadania magicznych przedmiotow wejde na koszmar lub normal i zaczne kosic beda mi wypadac szybko legendary pod moj 55lv ? 2.Moj mag ma 55lv 13k obrazen , 4000 pancerza 30k zycia i 2600 obrazen od mocy jestem gotowy na Inferno ? to sie jeszcze zmieni tak tylko pytam czy dalbym rade juz teraz na piekle ide jak burza bossy to pikus czasem jak zapomne wlaczyc diamentowa skora zdaza sie ze elita mnie zabije ale to tylko 4 razy zginalem jak do teraz. 3.Chodzi mi tu glownie o sety np.szpik Zunimassy , nieustanny poscig tal rashy itp. czy te sety beda wypadac czy trzeba je wykuc u kowala , jesli u kowala moze mi ktos napisac gdzie znajde plany tych setow dla kowala ? Ps.Te sety co p[isalem wyzej nie sa to te po 50tys co sprzedaje ta dziewczynka w drugim akcie ? i gdzie poziom kowala jest potrzebny 10lv ? A i jeszcze jedno czego mi potrzeba do tego ukrytego poziomu z misiami mam juz grzyb i dzwonek wirta-writa. Edytowane 17 Wrzesień 2013 przez Squal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 18 Wrzesień 2013 (edytowane) Trochę nie w temacie ale kontynuując ostatniego offtopa jakiego sam prowadził Kill chciałbym tylko napisać czy widzieli komunikat blizzarda? http://eu.battle.net/d3/pl/blog/10974978/przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-domu-aukcyjnego-w-diablo-iii-17-09-2013 W marcu 2014 zostanie usunięty z gry AH. Edytowane 18 Wrzesień 2013 przez stey 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 18 Wrzesień 2013 Panowie pytanka - gram juz na piekle prawie koncze 2 akt mam tylko 25% na wypadanie magicznych przedmiotow (na koszmarze mialem 34% ) i zdobylem legendarny kapelusz tylko jedna sztuka a zalatwilem mase bestii i tu kwestia czy jak zrobie set pod % wypadania magicznych przedmiotow wejde na koszmar lub normal i zaczne kosic beda mi wypadac szybko legendary pod moj 55lv ? 2.Moj mag ma 55lv 13k obrazen , 4000 pancerza 30k zycia i 2600 obrazen od mocy jestem gotowy na Inferno ? to sie jeszcze zmieni tak tylko pytam czy dalbym rade juz teraz na piekle ide jak burza bossy to pikus czasem jak zapomne wlaczyc diamentowa skora zdaza sie ze elita mnie zabije ale to tylko 4 razy zginalem jak do teraz. 3.Chodzi mi tu glownie o sety np.szpik Zunimassy , nieustanny poscig tal rashy itp. czy te sety beda wypadac czy trzeba je wykuc u kowala , jesli u kowala moze mi ktos napisac gdzie znajde plany tych setow dla kowala ? Ps.Te sety co p[isalem wyzej nie sa to te po 50tys co sprzedaje ta dziewczynka w drugim akcie ? i gdzie poziom kowala jest potrzebny 10lv ? A i jeszcze jedno czego mi potrzeba do tego ukrytego poziomu z misiami mam juz grzyb i dzwonek wirta-writa. http://eu.battle.net/d3/pl/forum/ opis postaci,bulidów,setów,lvl i wszystko co potrzeba,miłej lektury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 18 Wrzesień 2013 Do triufalnych wyzwań mamy dostęp dopiero na poziomie inferno ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietia79 15 Napisano 18 Wrzesień 2013 Nigdy z Diablo nie miałem styczności, aż do wczoraj gdy odpaliłem demo. Nie wiedziałem czego mam się spodziewać. Spędziłem przed ekranem około trzech godzin, bo tyle ono trwało i jestem pozytywnie zaskoczony. Podejrzewam, że gdybym miał w posiadaniu pełną grę to posiedziałbym jeszcze dłużej. Gra naprawdę wciąga, a pisze to można powiedzieć niedzielny gracz. Jak tylko będzie okazja to Diablo u mnie zagości. kurcze, a ja odwrotnie. Kupiłem na PC, przeszedłem, zajefajne, zresztą jestem zagorzałym fanem jeszcze od dwójki, w którą pogrywałem z dziewczyną z liceum jeszcze :) Ale demo na PS3 mnie rozczarowało. Widok na obszar gdzie gram jest ZA BLISKO! nie widac za wiele. Graficznie nie oczekiwałem cudów, ale jest chyba sporo gorzej niż na moim laptopie. Sterowanie jest za to fajniejsze. Ale generalnie nie kupie chyba trójki na pleja, pobawie się więcej na laptopie. Chyba że zejdzie szybko do 99 zł, to pewnie kupie, z sentymentu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach