Skocz do zawartości
Xiem

Diablo III

Rekomendowane odpowiedzi

LUDZIE!!!

Co wy tu wypisujecie za GŁUPOTY???

Przejście tylko pierwszego aktu to jest kilka godzin gry non stop i to bez lizania ścian. To samo 2 akt, który właśnie skończyłem, a grałem w 3 osoby od godziny 10-tej z jedną przerwą na siku i 15 minut na obiad. Gra jest masakryczna. Żadne tam uproszczenia. Ja nie mogę... Skąd się to bierze?! No tylko się człowiek zdenerwuje na koniec dnia. Ty Darayahavus to w ogóle grałeś w D2, że odradzasz ją fanom gry? Miałeś wtedy 12 lat. Z tego co piszesz wnoszę, że spodziewałeś się zupełnie innej gry, a to jest Diablo pełną gębą. Bez zbędnego pieprzenia, tylko czyta rozpierducha i mnóstwo loota. Po prostu to na co wszyscy czekali, może opócz casualowego pokolenia wychowanego na Uncharted.

Bo teraz na każdą grę trzeba narzekać... Bo niby kiedyś gry były lepsze, blablabla... Guzik prawda, gry były takie same jak teraz, z tym że dobrze je wspominacie, bo to były lata Waszej młodości a młodość to piękny okres, dla którego i stan wojenny może być przyjemny(mam nadzieję, że wiecie o czym piszę) Nie ma gry idealnej i nie będzie a czepianie się na siłę nie ma sensu, no ale przecież trzeba. Zobacz, gry które otrzymują ocenę 8, do niedawna były grami bardzo dobrymi a powoli "ósemka" zaczyna być oceną dobrą a o "siódemce" nawet nie wspomnę, bo wielu uważa że 7 to ocena na którą zasługuje najgorszy szrot.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.metacriti...e/pc/diablo-iii

ale zjechali tą gre.. żenada jak się czyta te komentarze..

Większość nie rozumie, że serwery muszą się uspokoić po nawałnicy kilku milionów graczy, a może kilkunastu? 90% recenzji to rozgoryczony płacz, że kupiłem grę i nie mogę pograć.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To jest naprawde śmieszne.. Serwery nie wyrabiają, i z tego powodu ciemna masa rzuca się do pisania negatywnych recenzji, pisze o tym jak ta gra klimat utraciła, się uwsteczniła, jaka jest do dupy, już wiedzą że d3 jest gorsze od 1 i 2... =D

"Zobacz, gry które otrzymują ocenę 8, do niedawna były grami bardzo dobrymi a powoli "ósemka" zaczyna być oceną dobrą a o "siódemce" nawet nie wspomnę, bo wielu uważa że 7 to ocena na którą zasługuje najgorszy szrot"

Skala ocen to już w ogóle jest wypaczona =)

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sam wyrabiam sobie zdanie o tej grze, bo miałem okazje "przynerdzić" dzisiaj przy niej.. A te opinie czytam bo niektóre to perełki. =)

http://polygamia.pl/Polygamia/10,95387,11725527,Krzyki_i_wyzwiska___tlum_walczy_o_Diablo_3.html

http://us.battle.net/d3/en/status

:o

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w oczekiwaniu na bebechy do pieca (w koncu 6 lat i integra na plycie to juz nawet nie smiech, a zal...) postawilem wczoraj D2. Przyznaje, ze obawialem sie 12 letniej przepasci audio-wizualnej (te max 800x600, ruch po okregu w hexagonie itp.), ale przepasc okazala sie ledwie wykrotem ;p po 30 min wciagnelo jak bagno, a U3 ktore po tak dlugim czasie zdecydowalem sie wreszcie przejsc - powedrowalo znow na "pozniej".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co ... miałem pożyczyć od kumpla D3 do obadania. Takie pytanie .... co jak ktoś chce pograć w D3 a nie ma neta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Haha, to nie pogra. Żeby odpalić singla musisz się zalogować na konto battle.net.

Sad but true.

Edytowane przez Darayavahus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za kretyni wypuszczają gre wymagającą dostępu do neta ?

Istna dyskryminacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Primo - serwery nie wyrabiają bo idioci którzy wypuszczają na rynek grę w iluśtam milionach egzemplarzy szykują serwery dla kilkuset tysięcy i kupujący maja prawo być wściekli że infrastruktura internetowa daje d...y. Tym bardziej że nawet w singlu gra wymaga logowania do battle.net

Podobno do dnia premiery sprzedalo sie okolo 3 mln. egzemplarzy.

Secundo - ocena na metalcritic? LOL, nie MEGA LOL. Dla mnie to parodia - vide ocena dla MW3 i ME3.

@Dragio

Na PCtach nie jest to żadne novum, praktyki stosuje się już od kilku lat - vide moja przygoda z kilkuletnim Dawn of War 2 i kontem orgin.

I nie chodzi tu o łączenie z netem celem pogrania w singla ale o przypisanie gry do konta celem niemożliwości jej odsprzedania. No chyba że z kontem ale to jest oczywiście nielegalne.

EDIT:

I tak na sam koniec - po co sie trzęsiecie nad jakimś blacharskim tytułem który na konsole nie wyjdzie?

Edytowane przez Mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze, że nie gram na PC. Ale sam pomysł z D3 to dla mnie jakaś tragedia. Bo nie po to ludzie wydają ciężko zarobione pieniądze, żeby nie móc pograć , bo serwery zapchane... klient płaci klient oczekuje ... to chyba powinno być tak samo z graczami prawda? No a o tym online singlu (lol ?) to już nie wspomnę. Mam tylko nadzieję, że już znalazło się kilkunastu mądrych, co spiracą tą grę i wtedy może to będzie miało jakiś sens do pogrania. (Chociaż pewnie będzie to trudne, bo z tego co się orientuję... gra doczytuje / ściąga jakiś syf podczas przechodzenia lokacji)

Od razu mi się nasuwa jakiś Guild Wars, w którym mapy się doczytywały/ściągały jak pierwszy raz wchodziliśmy na dany obszar.

Gameplayu nie oceniam ... ale cała otoczka gry skreśla ją dla mnie do kupna (jak juz do pożyczenia na jakiś czas z kontem kumpla)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już była z DRM'em afera przy wydaniu Assasina na Pieca. Ludzie tak wrzali, że Ubi się w końcu wycofało, lecz w przypadku Blizza nigdy to nie nastąpi. I mów co chcesz, kill, ale ten pomysł jest bardzo zły i nigdy się w społeczeństwie graczy nie przyjmie. Ja sobie nie wyobrażam co by było, jakby DRM zawitał na konsole.

Jeśli Blizzardowi tak bardzo się podoba Diabolo w sieci, to niech MMO z tego zrobią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie MMO z Diablo to bym rozumiał .... ale single z wymaganym dostępem do neta to krzyżyk na drogę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jesli ktos przeszedl D3 w 12 godzin to byl to bez watpienia slaby speedrun, bez eksplorowania map, sluchania dialogow oraz dziennikow, a niech mi ktos powie, czy bez robienia ww rzeczy D2 nie dalo sie ukonczyc tez w tak krotkim czasie ?

Za duzo hejtu wylewacie bezpodstawnego, tym bardziej smieszy mnie to, ze wiekszosc hejterow pewnie nie grala nawet, tylko jest pod wplywem hejtu innych ciolkow ktorzy rowniez nie grali (swoja droga podejrzewam ze ten hejt wzmocniony bierze sie z powodu trollingu blizzarda odnosnie wersji konsolowych :rofl: ). Zgodze sie odnosnie dostepu do internetu podczas grania w single, jest to chore i skrajnie popier*olone, jednak nie jest to tytul slaby lub sredni na jaki sie go opisuje. Gra latwa tez nie jest, ale dopiero od 2ego aktu, gdzie mozna zginac nieraz bezproblemowo, a to tylko poziom normal.

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długość gry, jeżeli ludzie byli w stanie pocisnąć ją w 1 dzień (a jacyś psycho Koreańczycy w w 6(!)h) to jest farsa. Szczególnie jak zobaczymy windowaną do 180 pln cenę za grę na PC! Co jest wstrętnym chwytem Bliz, na zasadzie to Diablo 3 , więc i tak kupią, możemy dowalić większe ceny. Nie popieram piracenia, ale mam nadzieje ,że ktoś ten system złamie i gra będzie masowo ściągana, bo kazać płacić ludziom grube pieniądze ,żeby potem nie byli w stanie grać to takie samo oszustwo. Trzeba pamiętać ,że Bliz-Acti to gigantyczny wydawca, który ma doświadczenie i infrastrukturę ,żeby do takich akcji nie dochodziło. Problemy się zdarzają, ale żeby standardem był error 37 a wyjątkiem normalna gra, to jest nie do wytłumaczenia i nie do zaakceptowania.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

koreańczycy pisali o 4 h, ale to koreańce, oni już pokazali w sc bw co potrafią =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie no, speed runa tez sie robilo w Demon Souls i Dark Souls (a tam nie ma poziomow trudnosci)- zreszta poziom Normal w D3 to tak naprawde Easy (uklonik w strone casuali - w koncu zrobili gre na Normalu, a nie Easy lol). Ciekawe co by koreanczycy mieli do powiedzenia, jesli chodzi o fabule D3 i poziom Inferno (bez nazbieranych gratow z Normal i Nightmare)...

Nowy Max ponoc oferuje 8h - no to fakt szalenstwo czasu.. A mam dziwne przeczucie, ze jak juz serwy multi takiego Maxa beda swiecily pustkami, to na battlenecie dalej bedzie tloczno, pomimo, ze taki Blizzard jest bee i fee :/

btw. D2 mozna bylo skonczyc w 2h, Obliviona mozna bylo skonczyc w 15 minut - tylko - po co??

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw. D2 mozna bylo skonczyc w 2h, Obliviona mozna bylo skonczyc w 15 minut - tylko - po co??

pierwszego Fallouta szło skończyć w czasie poniżej 10 minut :banana:.

Natomiast, co do Diablo, to jest to jeden z moich tegorocznych must have'ów, tylko poczekam, aż serwery zaczną przypomionać serwery do grania a nie do testowania swojej cierpliowści przy próbach logowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyfikacja - nie potrzeba już zwojów, nawet nie trzeba wracać do Caina, wystarczy się podymać przez 3 sekundy i już zidentyfikowane :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyfikacja - nie potrzeba już zwojów, nawet nie trzeba wracać do Caina, wystarczy się podymać przez 3 sekundy i już zidentyfikowane :/

Daraya, nie zwyklem do czytania takich Twoich wypowiedzi:) Nie psuj wizerunku w oczach mych:) Bo mialem Cie za najnormalniejsza osobe na tym forum:):):) <j/k>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"yebać diablo!!! Wolę demon/dark souls!"

Ot całe me hasło na tą niepotrzebną podnietę i niezdrowy hype związany z h&s ze stajni mroźnych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO, cały hate i frustracja sprowadza się do tego ,że to diablo i bliz. Gdyby to był jakiś mały wydawca i jakaś zwykła, "kolejna" gra, to byłoby nie tak źle. Lecz po nich i po tej marce należało się spodziewać o wiele, więcej, lepiej, ładniej, mroczniej, ciekawiej. Mieli na to czas i fundusze. Brak automatycznej klimatyzacji w matizie nikogo nie zasmuci, natomiast w mercedesie to skandal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem klucz od kumpla i mogę pograć w końcu w domu w wersję starter.

Nie wieżę w to na co patrzę, rozwój postaci praktycznie nie istnieje.

Czy na serio można wybrać tylko 6 umiejętności i później przypisać do nich runy?

Może coś mi umknęło, ale szukałem i nic więcej nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za duzo hejtu wylewacie bezpodstawnego, tym bardziej smieszy mnie to, ze wiekszosc hejterow pewnie nie grala nawet, tylko jest pod wplywem hejtu innych ciolkow ktorzy rowniez nie grali

True.

Jak dobrze, że nie gram na PC. Ale sam pomysł z D3 to dla mnie jakaś tragedia. Bo nie po to ludzie wydają ciężko zarobione pieniądze, żeby nie móc pograć , bo serwery zapchane...

Ja tam jakoś pierwszego dnia grałem 10 godzin, a drugiego 12 godzin bez wychodzenia z gry i miałęm tylko jednego disconecta. Porównamy to do BF czy CoDa na konsolach w dzień premiery?

Dostałem klucz od kumpla i mogę pograć w końcu w domu w wersję starter.

Nie wieżę w to na co patrzę, rozwój postaci praktycznie nie istnieje.

Czy na serio można wybrać tylko 6 umiejętności i później przypisać do nich runy?

Może coś mi umknęło, ale szukałem i nic więcej nie znalazłem.

Dużo ci umknęło. Albo może to wina dema?

Podstawowe 2 umiejętności są po 3, 4 (zależy od klasy) plus kombinacje z kilkoma runami każda gdzie runa potrafi zmienić wygląd i rodzaj czaru to daje ileś tam kombinacji. Nie chce mi się liczyć.

Umiejętności defensywne i techniki. Kolejne 7, 8, 9 - razy runy. Zależnie od postaci.

Conjuration i Mastery - kolejne kilkanaście

Skille Pasywne - 15 sztuk.

Za mało?

I nie piszcie, że nie ma drzewka. Po prostu nie ma linii narysowanych między tymi skillami. Ja pierdziele...

Druga rzecz często się pojawiająca. Nie napisali jaki skill ile zadaje dmg!!! Olaboga co za kolesie. Otóż na PC to trzeba umić grać, ok? Wejść w Opcje i poczytać skróty na klawiaturze. CTRL wyświetla wszystkie potrzebne informacje. Można je również włączyć na stałe w opcjach rozgrywki.

Dobiłem wczoraj lvl 40 i na Nightmare samemu jest bardzo ciężko. Mimo dobrego ubranka (między innymi legendarnej zbroi), gra jest trudna. W trójkę jest trochę lepiej, ale nadal przejście Championa z obstawą to jest z 5 minut ciężkiego siekania. Na każdym poziomie trudności wrogowie dostają nowe umiejętności i zachowania. Nie tylko więcej HP i DMG. A prawdziwe ekskluzywne skille dostają na Inferno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi