Skocz do zawartości
Gość

Ps3 A Sieć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów forumowiczki :)

zacznę od tego że od dłuższego czasu mam problemy z czatem video z innymi użytkownikami , oraz z graniem online z innymi użytkownikami np. GT5

Poinformowałem o problemach Usługodawcę łącza ( portów danych nie blokuje), nadal mi publiczny adres IP który został ustawiony na routerku dir-600 d-link. ale nadal jest problem .

błąd czat’u video to 8002B711... jak rozwiązać problem dodać jeszcze dane porty ? chociaż operator ich nie blokuje? łącze 12Mb/s na 2 Mb/s. Help me !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym podpiąć router wifi do ps3 ale nie posiadam PC, czy są jakieś routery, które można skonfigurować bez kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to roznie moze byc.

czesto na routerze jest naklejona nazwa ssid i haslo do niej. lepszym pytaniem bedzie jak skonfigurujesz router bez logowania sie do niego, aby laczyl sie z internetem (login i haslo do neta)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ps3 też jest przeglądarka, dlatego pytam bo być może, ktoś już to robił i może podać jaki router działa na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.02.2012 o 10:32, todei napisał:

Witam. Chciałbym podpiąć router wifi do ps3 ale nie posiadam PC, czy są jakieś routery, które można skonfigurować bez kompa?

A nie mógłbyś z nim podejść do jakiegoś kolegi który ma PC, podłączyć się i go skonfigurować a następnie w domu go włączyć i spróbować podłączyć PS3??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.02.2012 o 10:32, todei napisał:

Można ale tylko teoretycznie. Aby skonfigurować router trzeba wejść do przeglądarki, a żeby wejść do przeglądarki trzeba mieć net w konsoli (inaczej niż w PC) i kółko się zamyka.

Skonfigurowałem sobie router aby dodać drugie urządzenie korzystając z PS3, możne też później coś poprzestawiać np. pootwierać porty, ale samokonfiguracji nie da się chyba dokonać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.02.2012 o 06:33, DarkShadowPL napisał:

A nie mógłbyś z nim podejść do jakiegoś kolegi który ma PC, podłączyć się i go skonfigurować a następnie w domu go włączyć i spróbować podłączyć PS3??

Teoretycznie tak...ale nie jestem pewny czy później na moim necie by ten router działał...może wyniknąć jakiś problem przez zmiane ip czy jeszcze nie wiadomo co...

W dniu 28.02.2012 o 07:02, pablos_83 napisał:

Można ale tylko teoretycznie. Aby skonfigurować router trzeba wejść do przeglądarki, a żeby wejść do przeglądarki trzeba mieć net w konsoli (inaczej niż w PC) i kółko się zamyka.

Skonfigurowałem sobie router aby dodać drugie urządzenie korzystając z PS3, możne też później coś poprzestawiać np. pootwierać porty, ale samokonfiguracji nie da się chyba dokonać.

Ja teraz mam neta w ps3, tylko że po kablu...Skoro mówisz, że konfigurowałeś router przez ps3, to chyba właśnie o coś takiego mi chodzi. Jaki to router?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chcial bym poprosic o pomoc.

Mam Problem Z Ps3 Wi-Fi. Kończę Ustawienia połączenia internetowego i daje Testuj Połączenie i Pisze Uzyskaj adres IP : Niepowodzienie

Moje ustawienie połączenia to

Niestandardowe

Bez Przewodowe

Ustawianie sieci wlan. Wyszukaj

mam prawidlowe tam ssid zabezpieczenie wep i natęzenie sygnalu 100% daje dalej wpisuje klucz wep (znalazlem pod liveboxem) Posiadam internet Tp smile.gif

Ustawianie Adresu Ip automatyczne

Ustaw Nazwe hosta DHCP nie ustawiaj

Ustawianie Serwera DNS automatyczne

MTU automatyczne

Serwer proxy nie uzywaj

UPnP Wyłącz

Zapisuje ustawienia daje testuj połączenie

Pisze Test połączenia ukończony.

uzyskaj adres ip Niepowodzenie

Na dole pisze :

Nie można uzyskac połączenia z punktem dostępu.Sprawdz ustawienie bezprzewodowej sieci Lan.

Proszę o Pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie miałem nigdy podłączonej konsoli do internetu a co za tym idzie niem tez konta na psn itd nie znam się tez kompletnie na tym co i jak z podłaączaniem i w zwiazku z tym mam pytanko zobaczyłem ze w play jak i w plusie jest dostępny internet z modemem :

Huawei E5832

Z tego co przeczytałem może on posłużyć jako router a więc mógł bym kożystac z internetu zarówno z konsoli jak i ps3. Niestety nie mam możliwości podłoączenia konsoli do neta za pomoca kabla albo przez router ,,normalny'' i mam pytanie czy kotoś z was może orientuje się może czy to dobre rozwiązanie zaznaczam że prędkość jaką posiadam to 4mb/s i jest tam limit 16gb ale po 00.00 do 09.00 nic si,e nie nalicza więc jak by co grał bym sobie po sieci właśnie w tych godzinkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktoś korzysta z internetu nordisk w ps3? Zamierzam zamówić od nich internet w technologi cdma. Obecnie posiadam orange freedom pro 3gb limitu, ale po wykorzystaniu również mogę bez problemu grać online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Serdecznie Kolegów fachowców

Mam problem w pewnie juz nie raz rozwiązanym tematem , otóż chodzi o połączenie wi-fi miedzy konsola a routerem...

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać...skonfigurowałem w konsoli internet wszystkie Wep keye wpisane , niby wszystko chula ale co chwila mnie rozłącza i o graniu online nie mam co marzyć....

Czy jest jakas możliwość że ktoś pomoże mi to załatwić...Sam dużo czytałem o tym ale szczerze powiem w tym temacie jestem zielony ....

Z góry thx za jakąkolwiek pomoc i pozdro

aha dodam ze mam internet z netii 2mb z routera asmax 10004g a konsola to slim 320gb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam, również mam problem. Otóż posiadam antenę na dachu od niej leci kabel do takiej białej skrzyneczki i od tej skrzyneczki kabel do kompa. Teraz mam pytanie jak mam rozdzielić neta żebym miał go przez kabel w komputerze a przez WiFi w konsoli? Czy wystarczy zwykły router?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jest możliwość zmiany języka Playstation Store na polski w menu konsoli sekcja ustawienia konta ale po zmianie na polski nie działa multiplayer w Uncharted 3 ( w teście działania sieci brak dostępu do PSN). Po ponownej zmianie na ENG wszystko działa poprawnie. Czy ktoś może potwierdzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke z innej niekablowej beczki, gdy chce zagrac online w bf3 laczac sie z serwerem wyswietla mi sie okno ze nie moge dolaczyc bo jest wlaczony dodatek ktorego nie posiadam i zeby przejsc do ps store zeby go zakupic, gre mam nowa i key do karkand jest, pobralem, przewaznie laczy i gram ale sa takie serwy ze nie moge sie wbic, pomoze ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staraj sie laczyc z severami normal dice itp

te wszystkie ktore maja dziwne nazwy np zaczynajace sie na 'h' mnie tez nie wpuszczaja ( nie kazdy ale z reguly )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienilem router na Dlink 600 i nie moge polaczyc sie bezprzewodowo z PS3. (z telefonem tez nie). Laptop dziala OK, filtrowanie MAC wylaczone, firewall wylaczony. Nie wiem o co kaman. PS3 nie moze uzyskac adresu Ip...

Ktos wie cos na ten temat?

Edytowane przez MichuV12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie.

Posiadam internetu w plusie na kartę (korzystam z modemu 'huwei' z sieci play)

czy istnieje możliwość połączenia internetowego przez połączenie modem+konsola lub ewentułalnie laptop+modem+konsola

mam ps3 slim.

z góry dziękuję za pomoc : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam następujący problem. Router jaki posiadam to Draytek Vigor 2710n. Chcę się połączyć przez WiFi. Playstation po skonfigurowaniu łączy się z routerem, przechodzi pomyślnie test, ale podczas chęci aktualizacji wyskakuje mi błąd 80710723. O wejściu na jakąś strone internetowa poprzez ps3 także mogę zapomnieć. Ustawiłem statyczne IP, wyłączyłem firewall, włączyłem UPnP, próbowałem coś z portami jednak nie wiem czy dobrze to robiłem i nadal to samo.

Edytowane przez jaras99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 7.03.2012 o 23:35, AdWolf napisał:

Witam.Jest możliwość zmiany języka Playstation Store na polski w menu konsoli sekcja ustawienia konta ale po zmianie na polski nie działa multiplayer w Uncharted 3 ( w teście działania sieci brak dostępu do PSN). Po ponownej zmianie na ENG wszystko działa poprawnie. Czy ktoś może potwierdzić ?

Potwierdzam zmien jezyk na angielski i jest wszystko ok. borykałem sie z tym problemem od kilku dni i zmieniłem na angielki jezyk i siec działa bezproblemu pozdrawiam. Jezeli ktos ma problem z wifi oraz graniem przez siec w ostatnich dniach niech zmieni język na angielski problem znika.

Edytowane przez kowalix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem zmęczony zdenerwowany i nie mam siły na nic, postaram się to opisać dokładnie i proszę o profesjonalną odpowiedź/radę.

Zmieniłem komputer, przed jego zmianą też przy kupnie PS3 miałem z tym problem, ale jakoś sobie poradziłem, ale zapomniałem jak.. Przejdę do sedna, mam modem i chcę sobie pograć na PS3 i mam komunikat "Upłynął czas limitu połączenia z serwerem (80028E06)". DNS'y mam w porządku. Zacząłem szperać w systemie i ustawienia> ustawienia sieci uzyskaj adres IP jest git, połączenie internetowe; niepowdzenie (upłynął limit czasu połączenia..) jestem otwarty na rady w razie potrzeby informacji dodatkowych podam co trzeba, bardzo Cię proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, widać że jesteś zmęczony bo ciężko coś wywnioskować z tego chaotycznego postu.

1. Problem z netem masz w PC czy PS3??

2. Jak wygląda to połączenie Modem-PC-PS3 ???

3. Jeżeli pkt. 2 to czy połączenie jest skonfigurowane i udostępnione ??

Tutaj odpowiedni wątek do poczytania: LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli modem łączy się z PC za pomocą RJ45 (lub ma taką możliwość) oszczędź sobie stresu i zainwestuj w router.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za zainteresowanie, problem mam z internetem w PS3 Upłynął czas limitu połączenia z serwerem (80028E06)" przy logowaniu połączenie działa tak, że mam modem i z modemu kabel erthnet przestawiam wedle potrzeb raz do PC raz do PS3, na czym polega konfiguracja, dziękuje jeżeli mi napiszesz. Nie wiem co to RJ45, wcześniej nic takiego nie robiłem i działało, ale jestem otwarty na rady sugestie poradniki.

Edytowane przez burning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi