Skocz do zawartości
KopaczK

FIFA 12

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie.gram pięknie finał o puchar świata(przegrywałem 0-2)i ok.70 minuty co???Janek Wiśniewski padł.. :) Padła moja czarnulka!nie wytrzymała napięcia finałowej potyczki:) przegrzała sie!tzw problem YLOD..Takie życie..jeszcze powrócimy!!SILNIEJSI!!heh..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.gram pięknie finał o puchar świata(przegrywałem 0-2)i ok.70 minuty co???Janek Wiśniewski padł.. :) Padła moja czarnulka!nie wytrzymała napięcia finałowej potyczki:) przegrzała sie!tzw problem YLOD..Takie życie..jeszcze powrócimy!!SILNIEJSI!!heh..

Oczywiście komentarz przeciwnika był tylko jeden, "co za *** (wstaw sobie słowo)."

Hehe. Pech to pech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie. :).wytłumacze sie jak naprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy też nie możecie się zalogować na serwery? Od rana próbuje i nic, było jakieś info czy coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Gram od jakiegoś czasu online i przyznam, że chyba się uwsteczniam, bo coraz częściej zbieram baty ;)

Ale mam z tą grą kilka problemów i mam nadzieję, że parę życzliwych osób odpowie na kilka moich pytań. (Być może były już zadane, ale trudno przejrzeć kilkaset stron)

1. Dośrodkowania ze skrzydeł

Czy na to jest jakiś patent? Wykonuje to kilkanaście razy w meczu, z bliższej i dalszej odległości, ale w 99% przypadków obrońcy wybijają piłkę główką. Moi napastnicy po prostu ustawiają się za ich plecami, jak gamonie. A jeśli już któryś cudem uderzy głową, to prosto w bramkarza. A za chwilę przeciwnik robi to samo, wrzutka z boku, 5 moich obrońców, 1 jego napastnik i bez trudu jest gol. Szlag mnie trafia.

2. Szybkość

Jak to jest, że napastnik z drużyny przeciwnej biega sobie wokół pola karnego z przyklejoną piłkę, a moi go eskortują aż do samej bramki. Jeśli nie tracę gola, to tylko dlatego, że gość spudłował (ale strzelił). Za to gdy ja jestem pod bramką przeciwnika, to w ciągu góra 2 sekund już odbierają mi piłkę. A nawet jak biegnę napastnikiem i trzymam sprint, obrońca mnie dogania jak dzidziusia i zabiera piłkę.

3. Walka o piłkę

To chyba mnie najbardziej irytuje. Jeśli jest walka o piłkę na ziemi, to w 19 przypadkach na 20 przegrywam. Wciskałem i podanie i strzał i kombinowałem z innymi guzikami i nic. Po prostu - jak jest szamotania, to wiem, że mój zawodnik zostanie odepchnięty, a przeciwnik z piłką pobiegnie dalej. Naprawdę nie wiem, czy chodzi o wciśnięcie odpowiedniej kombinacji, czy trzeba zrobić to w odpowiednim momencie.

4. Odbiór piłki.

To też jest niezłe. Gdy atakuje przeciwnik, mój obrońca trzyma się na dystans. A gdy to ja mam piłkę, przeciwnik zachowuje się tak, jakby grał starym system obrony (chociaż online chyba sie nie da) Podchodzi do mnie, brutalnie przewraca, zabiera piłkę i biegnie dalej. A sędzia nic.

Lubię w to grać, ale krew mnie zalewa przez tę bezradność. Wiem, że trening czyni mistrza, ale jak młodemu pianiście nikt nie pokaże jak trzymać ręce i przekładać palce, to się nauczy złych nawyków ;) Może ktoś udzieli mi kilku cennych porad. Będę wdzięczny za pomoc ;)

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam kogoś kto mógłby mi pomóc z trofeami z ultimate team ponieważ koniec fify12 się zbliża i wymieniam fife zanim jeszcze ma wartość jako taką . Proszę o pomoc MAREK-POLSKA1234 to mój nik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcąc zagrać meczu w UT wyskakuje : Podczas tworzenia sesji gry wystąpił błąd. Spróbuj ponownie. Sytuacja powtarza się już któryś dzień z kolei. O co chodzi?

Ktoś jest w stanie pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Gram od jakiegoś czasu online i przyznam, że chyba się uwsteczniam, bo coraz częściej zbieram baty ;)

Ale mam z tą grą kilka problemów i mam nadzieję, że parę życzliwych osób odpowie na kilka moich pytań. (Być może były już zadane, ale trudno przejrzeć kilkaset stron)

1. Dośrodkowania ze skrzydeł

Czy na to jest jakiś patent? Wykonuje to kilkanaście razy w meczu, z bliższej i dalszej odległości, ale w 99% przypadków obrońcy wybijają piłkę główką. Moi napastnicy po prostu ustawiają się za ich plecami, jak gamonie. A jeśli już któryś cudem uderzy głową, to prosto w bramkarza. A za chwilę przeciwnik robi to samo, wrzutka z boku, 5 moich obrońców, 1 jego napastnik i bez trudu jest gol. Szlag mnie trafia.

2. Szybkość

Jak to jest, że napastnik z drużyny przeciwnej biega sobie wokół pola karnego z przyklejoną piłkę, a moi go eskortują aż do samej bramki. Jeśli nie tracę gola, to tylko dlatego, że gość spudłował (ale strzelił). Za to gdy ja jestem pod bramką przeciwnika, to w ciągu góra 2 sekund już odbierają mi piłkę. A nawet jak biegnę napastnikiem i trzymam sprint, obrońca mnie dogania jak dzidziusia i zabiera piłkę.

3. Walka o piłkę

To chyba mnie najbardziej irytuje. Jeśli jest walka o piłkę na ziemi, to w 19 przypadkach na 20 przegrywam. Wciskałem i podanie i strzał i kombinowałem z innymi guzikami i nic. Po prostu - jak jest szamotania, to wiem, że mój zawodnik zostanie odepchnięty, a przeciwnik z piłką pobiegnie dalej. Naprawdę nie wiem, czy chodzi o wciśnięcie odpowiedniej kombinacji, czy trzeba zrobić to w odpowiednim momencie.

4. Odbiór piłki.

To też jest niezłe. Gdy atakuje przeciwnik, mój obrońca trzyma się na dystans. A gdy to ja mam piłkę, przeciwnik zachowuje się tak, jakby grał starym system obrony (chociaż online chyba sie nie da) Podchodzi do mnie, brutalnie przewraca, zabiera piłkę i biegnie dalej. A sędzia nic.

Lubię w to grać, ale krew mnie zalewa przez tę bezradność. Wiem, że trening czyni mistrza, ale jak młodemu pianiście nikt nie pokaże jak trzymać ręce i przekładać palce, to się nauczy złych nawyków ;) Może ktoś udzieli mi kilku cennych porad. Będę wdzięczny za pomoc ;)

P.

podobne miewam czasem problemy,zagrajmy moze razem co hehe???

napisze,ci na prv jak mnie znalesc na ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobne miewam czasem problemy,zagrajmy moze razem co hehe???

napisze,ci na prv jak mnie znalesc na ps3

Myślisz, że nasza gra da nam odpowiedz na pytanie, co robimy źle? Ale ok, jakoś się złapiemy.;)

Mam nadzieję, że ktokolwiek tutaj będzie tak życzliwy i coś poradzi. Bo jak patrzę na swoją grę, to uważam, że znane przysłowie powinno brzmieć "Trening czyni leszcza" :) Naprawdę, z każdym meczem jest coraz gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że nasza gra da nam odpowiedz na pytanie, co robimy źle? Ale ok, jakoś się złapiemy.;)

Mam nadzieję, że ktokolwiek tutaj będzie tak życzliwy i coś poradzi. Bo jak patrzę na swoją grę, to uważam, że znane przysłowie powinno brzmieć "Trening czyni leszcza" :) Naprawdę, z każdym meczem jest coraz gorzej.

Szkoda twojego czasu.Momentum cie "zje"

Poczekaj na 13....tam nauczysz sie grać podczas tych nowych treningów fify.

Już sam nie wiem czy naprawdę mi idzie tak kiepsko czy konsola (czyt. momentum) sie na mnie uwzięła.

Od ok. 10 spotkań nic mi nie wychodzi. Same remisy albo porażki. Naprawde staram sie przyjmować wszystko na klate by sie nie denerwować i nie popełniać błędów.....ale z tym sie nie wygra.

Najlepsze że przed tą czarną serią miałem sporo dobrych wyników. Czułem że kontroluje graczy. A teraz jakbym dostał nowego pada.

Dziś miałem fajny akcent. Grałem z jakimś Włochem który grał Lechem Poznań .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz że to kwestia momentum? ;) Miałem przez 3 dni czarną serię - na 30 spotkań bilans 3-8-19. Spadłem do 9 ligi. A teraz wygrałem 3 mecze z rzędu i czwarty, który mógł zaważyć o awansie skończył się.... wywaleniem mnie z serwera i oczywiście przegraną 0:3. ;)

Też miałem wcześniej dobre wyniki. I nie było takiej dysproporcji w poziomie. Strasznie mnie wkurza to, że nie mogę utrzymać piłki, bo przeciwnik się do mnie dosłownie przysysa i po chwili mój leży. A jak ja cisnę tamtego, to on sobie biega i jeśli ktoś mu nie przetnie drogi, oddaje strzał. Inną irytującą sprawą jest to, że większość moich górnych podań spada co do centymetra tam, gdzie stoi akurat rywal.

Gdybym chociaż poprawił celność tych podań i procent wygranych piłek, gdy się kotłuje między zawodnikami. Wtedy byłbym happy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz że to kwestia momentum? ;) Miałem przez 3 dni czarną serię - na 30 spotkań bilans 3-8-19. Spadłem do 9 ligi. A teraz wygrałem 3 mecze z rzędu i czwarty, który mógł zaważyć o awansie skończył się.... wywaleniem mnie z serwera i oczywiście przegraną 0:3. ;)

Też miałem wcześniej dobre wyniki. I nie było takiej dysproporcji w poziomie. Strasznie mnie wkurza to, że nie mogę utrzymać piłki, bo przeciwnik się do mnie dosłownie przysysa i po chwili mój leży. A jak ja cisnę tamtego, to on sobie biega i jeśli ktoś mu nie przetnie drogi, oddaje strzał. Inną irytującą sprawą jest to, że większość moich górnych podań spada co do centymetra tam, gdzie stoi akurat rywal.

Gdybym chociaż poprawił celność tych podań i procent wygranych piłek, gdy się kotłuje między zawodnikami. Wtedy byłbym happy ;)

W kwestii momentum to była jedynie przestroga na przyszłość ;) Wkońcu grać sie nauczysz i będziesz znał swoje umiejętności. A wtedy zauważysz gdzie popełniasz błędy a gdzie coś ingeruje w twoja grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z łaczeniem z przeciwnikiem, mianowicie gdy chce zagrać w sezonach pojedynków połączenie z przeciwnikiem graniczy z cudem. Gdy mi już znajde przeciwnika to po chwili wyskakuje komunikat że utracono połączenie z przeciwnikiem. Średnio na 20-30 prób połączy mnie z przeciwikiem ale tak się nie da grać. Wiecej szukam przeciwnika niż gram mecz. Słyszałem, że to może być coś od ustawień routera ale nie mam pojecią co może mi ktoś jakoś pomóc? Dodam, że w inne gry przez sieć gra sie normalnie bez żadnych problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii momentum to była jedynie przestroga na przyszłość ;) Wkońcu grać sie nauczysz i będziesz znał swoje umiejętności. A wtedy zauważysz gdzie popełniasz błędy a gdzie coś ingeruje w twoja grę.

Przecież jeśli człowiek popełnia błędy, a nie wie, jak je naprawić, będzie je powielał. Ktoś musi go nakierować.

Wiem, że w kwestii wrzutek na pole karne robię błędy, bo na 20 razy 19 piłkę przejmuje rywal. Z kolei wczoraj grałem z gościem, który dośrodkowywał co chwilę na pole karne i nawet jak miał jednego napastnika przy 3 moich obrońcach, to piłka leciała do niego jakby miał magnes. A ci moi stali jak pipy. :)

No nic, może w końcu ktoś tutaj mi da kilka wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem spore problemy z wrzutkami. Ale w miarę już ogarniam, Przy dośrodkowaniach mam wciśnięty przycisk odpowiedzialny za bieg R2 i jak dośrodkowuje z lewej strony to gałka w lewo, a jak z prawej to w prawo. Zawsze trzymałem gałkę w tym kierunku co chciałem dośrodkować. Teraz jest zdecydowanie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem spore problemy z wrzutkami. Ale w miarę już ogarniam, Przy dośrodkowaniach mam wciśnięty przycisk odpowiedzialny za bieg R2 i jak dośrodkowuje z lewej strony to gałka w lewo, a jak z prawej to w prawo. Zawsze trzymałem gałkę w tym kierunku co chciałem dośrodkować. Teraz jest zdecydowanie lepiej.

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem. Czyli biegnąc np dołem ekranu, wrzucasz piłkę trzymając gałkę nadal w stronę linii końcowej? Nie zmieniasz kierunku w górę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jestem przy prawej linii końcowej boiska to nie trzymam gałki w stronę pola karnego tylko autu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jestem przy prawej linii końcowej boiska to nie trzymam gałki w stronę pola karnego tylko autu.

Spróbowałem Twojej metody, ale nie widzę różnicy. Nie wiem czemu, moi napastnicy chowają się za obrońcami, a ci wszystko czyszczą. A jak już coś dojdzie, to po mojej główce piłka leci hen hen wysoko ;) Może to bardziej chodzi o wyczucie momentu podania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo - moment podania, ustawienie zawodników, gra głową - to wszystko ma znaczenie jesli chodzi o efektywność dośrodkowań :P

Edytowane przez amigo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jaki sposób oddajesz strzał? Ja trzymam R2 i w odpowiednim momencie dwa razy strzał (a jak się zapomnę to walę cały czas przycik od strzału) i analogiem przeważnie od bramki, a nie do bramki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jaki sposób oddajesz strzał? Ja trzymam R2 i w odpowiednim momencie dwa razy strzał (a jak się zapomnę to walę cały czas przycik od strzału) i analogiem przeważnie od bramki, a nie do bramki.

A kiedy jest ten "odpowiedni moment"? Bo ja mam wrażenie, że to się trochę odbywa bez mojego udziału ;) Tzn jak leci już piłka, i ten mój inteligentny napastnik chowa się za plecami obrońcy, to nie bardzo mam co zrobić. A jak wrzutka jest dobra i mam szansę oddać strzał, to najczęściej piłka leci sporo ponad poprzeczką. I tu nie wiem, czy trzeba później wciskać strzał, czy kilka razy czy raz, nie mam pojęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić, co robi podczas walki o górne i dolne piłki? Co wciska, jak wychyla analogi, itp.

Szlag mnie już trafia, gdy leci wysoka piłka, na miejscu czeka zawodnik mój i przeciwnika. Obaj skaczą i co? Mniej więcej 75% uderza głową rywal, 25% ja. Ale 9 na 10 piłek które mi się uda odbić i tak leci do innego przeciwnika. O co chodzi?

Albo walka na ziemi. Powiedzmy, że mój bramkarz odbił piłkę i wpada ona między mojego zawodnika a rywala. Przegrywam ogromną większość takich pojedynków, a w efekcie tracę gola, bo napastnik znajduje się sam na sam z bramkarzem. Co wtedy trzeba wciskać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi