Skocz do zawartości
Emir

Grand Theft Auto IV

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że to nie jest wóz wzorowany na Gallardo tylko Zonda.

Wystarczy zobaczyć na tył i charakterystyczne rury wydechowe.

Ten sam stoi w kontenerze na tym screenie:

http://media.gtanet.com/images/4185-gtaiv-...-screenshot.jpg

Wlasnie tez sie zastanawialem czy tak do konca to jest Gallardo. Tyl jest ewidentnie Zonda, a przod to takie naciagane Gallardo (lampy za krotkie), taka mieszanka obu. Z boku wyglada jak Gallardo nawet.

Uwielbiam rozkminianie w nowych GTA jaka fura jest odwzorowaniem jakiej fury w rzeczywistosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie chce mi sie cytowac co drugiego zdania i ripostowac, bo to juz bylo, wiec napisze jedna wspolna odpowiedz na wszystko: BREDZISZ...

[...] się popisałeś elokwencją i inteligencją. Jeśli nie posiadasz konkretnych argumentów to oszczędzaj klawisze, bo literki się wycierają. A może problemy z logicznym czytaniem? Napisałem wyraźnie, gra przynosi co serię coś nowego, ale nie rewolucyjnego! Co miałem na myśli? Już Ci tłumaczę... chodziło mi o to, że gra ma na tyle długą historię, że najwyższy czas wprowadzić coś, zrobić coś czego nikt jeszcze nie zrobił. Nowa ścieżja muzyczna, bohater, misje, bardziej rozbudowane miasto i lepsza grafika to typowe dla masy kontynuacji gier. Mam swoje lata, gram już prawie 20 i znudziło mi się granie w powielane i odświeżane pomysły. Oczekuję czegoś nowego przez duże N!

Co do fanomentu sprzedaży, to jak najbardziej prawda. Świetny tytuł + komercja. Ta gra się sprzeda zawsze, bez względu na to, co będzie sobą reprezentowała. Po prostu głownymi odbiorcami (głównymi, bo Polska to margines) są małolaty (USA i UK) dla których gangsterka jest życiem w rzerzywistości na ulicy i przed telewizorem. Gra nie zachwyca niczym specjalnym, przemoc i brutalność, czyli to co jest w dzisiejszym świecie na topie. Żyjecie w Polsce i gra przedstawiana jest w gazetach i na bilbordach. Ja mieszkam w UK i tutaj mówi się o grze w inny sposób. W sumie się nie dziwię, bo małolatów biegających z giwerą mam pod oknem... Zresztą masz neta to poczytaj z perspektyw ogólnej, na czym polega fenomen tej serii i dlaczego ludzie ją kupują. Temat wałkowany od 2 części przez wielu [...]

Ale wracając do tematu, 29 kwietnia będę pierwszy pod sklepem i lepiej żebym dostał pudełko, bo sprzedawcę pozamiatam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nam darutek wyjasnisz co ty bys chcial wprowadzic nowego przez duze N w GTA bo ja tego nie rozumiem, ma byc jak z pro street ze seria zmienila tok rozumowania i teraz sa legalne wyscigi to w GTA czemu by nie byc policjantem, he? Nie wiem co ta twoja innowacja miala by wprowadzac, jedynie w IV nie bedzie juz auto namierzania (czyt. konsole) tylko ma byc system strzelania z za ramienia cos w stylu kane & lynch. Naprawde nie moge wyobrazic sobie tej nowosci w GTA, bo tu zawsze chodzilo rozboj na ulicach i wszystko co zle w tej grze jest zawarte wiec mozesz nam objasnic o co ci tak naprawde chodzi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy trailer pokazuje już znacznie więcej niż poprzednie

I na dodatek potwierdza tylko, że szykuje się świetna gra. Ja mam już część pieniędzy uzbieraną, teraz wypada tylko czekać do premiery. Oby multiplayer był dobrze zaprojektowany i sprawiał dużą frajdę z gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nie wiem czemu ale mi sie zdaje ze w gta 4 to tak jak w gta 3 bedzie troche ograniczone, w nowym conctencie bedzie tak jak z vice city czyli troszku pododajemy zrobimy letni klimat a pozniej bedzie jak z san andreas , Zasypia nas innowacjami tysiacami pierdółek do zrobienia i tak w kółko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze zabawa w GTA mnie nudziła. Nie mogłem wkręcić się w klimat (może dlatego, że nie przepadam za "gangsta dresami/kibolami/i-Bog-wie-czym-jeszcze"). Tytuł kompletnie mi obojętny. W przeciwieństwie do Mafii 2 GTA4 nie zainstaluje nawet dema. Jedyna znośna część to było GTA2 na PSone... wytrzymałem dłużej niż 2h!

BTW mam nadzieje, że przy starciu Mafia2 vs GTA4 wygra pierwsza pozycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer to to nie jest. To komercyjny filmik zrobiony dla Gamestop.com (sklep online z grami). Ale świetny jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom duzo humoru R* daje jak zwykle koncowka rox z tym samolotem xDDDDDDDDD bardzo prosilbym o to w HD ;]

EDIT:

Komentarz z YT:

"Godzine temu ten film widzialo 20 tysiecy ludzi, teraz jest juz prawie 90 tysiecy"

Czy ktos nadal chce marudzic na GTA? Sukces tej gry jest tak pewny jak to ze znow GTA wygra nagrode w czyms i bedzie jedna albo jedyna z najlepiej sprzedajacych sie gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy będą nawiązania do poprzednich części, tak jak to było np. w San Andreas ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe czy będą nawiązania do poprzednich części, tak jak to było np. w San Andreas ??

Hmm.. zależy o jakich nawiązaniach mowa jeżeli chodzi o np. wyjazd do SA lub VC tak jak robil to cj w SA (misja w bistro z gta3) to R* zapowiadalo ze nie bedzie czegos takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm.. zależy o jakich nawiązaniach mowa jeżeli chodzi o np. wyjazd do SA lub VC tak jak robil to cj w SA (misja w bistro z gta3) to R* zapowiadalo ze nie bedzie czegos takiego...

Chodzi mi o nawiązania fabularne Np. że pojawi się CJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiazan nie ma, pamietacie filmik przedstawiajacy prace w policji? Na poczatku policjant przedstawia sie jako Brian O'Toole w LCS byl alfons o tym imieniu ale to raczej zbieg okoliczosci i to zadna rodzina nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem na gtasite, ze lacznie w IV ma byc 8 godzin cutscenek. I zeby obejrzec wszystkie trzeba bedzie przechodzic misje po kilka razy bo w roznych okolicznosciach filmiki sa troche inne dla mnie bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mnie najbardziej ciekawi ten Rockestar Social Club i te eventy co tam beda. Niecały miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=271725

czyżby pierwsza recenzja gta4 ? porównanie obu wersji: na ps3 zapis gry na dysku trwa około 10 min na x360 jest to opcjonalne , sa lepsze kolory , wersja na nasza konsole nie ma spadków framrate'u , różnica w wielkości zagęszczenia na ulicach np na ps3 jest więcej ludzi , aut splitscreen dostępny tylko na ps3 ciekawe czy to nie fake..

edit/

recenzja preview buildów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne screeny juz sie nie moge doczekac 29 kwietna mam nadzieje ze ni wykupia ludzie wszyskich sztuk ;] bede brac w empiku (galaxy) mieszkam na zawadzkiego wiec kawalek mam ale co mi tam dla tej gry warto, potem po powrocie odrazu odpalam ps3 i siedze do pozna ;] na zajutrz ide do szkoly a potem 6 dni wolnego mam od 1 maja do 6 ;] i od rancia do wieczorcia granie :>

@Do kogos tam z poprzedniej strony (bez urazy) x360 jak juz to wygra z dodatkami ale nie wiadomo jak beda one wygladac, bo jak kilka nowych misji to m tam dynda ale watpie aby za 50 milionow ni zrobili jakiejs nowej mapki dodatkowej, a co do instalacji to jeszcze R* nic nie powiedzialo czy na ps3 bedziemy cos instalowac ;]

A i bardzo chcialbym aby spadochrony w grze byly a o tym ani slowa ni bylo ;/ nie wyobrazam sobie wcisniecia trojka w powietrzu bedac w heli... ani nie wyobrazam sobie braku mozliwosci skokow z empire estate building i innych wysokich budynkow ;] nawet kiedys w jakims topicu o GTA byl temat "wymyslamy misje" to mialem juz nawet pomysl na wykorzystanie spadochronu. Wchodzimy do biura jedziemy na 69 pietro (chumor R* ;] ) zabijamy kogos (Jacka thompsona?) po czym wpada policja i oddzialy swat a my biegniemy w strone okna po czym swist kul przelatujacych nad naszm uchem rozbija okna no i skaczemy ze spadochronem ladujac na jakims budynku na ktorym np. czeka na nas heli podstawione. Pamietam zabawna sytuacje o polaku ktory na motorze uciekajac przed policja wyskoczyl z wysokiego budynku na mnijszy swoim motorem po czym uciekl spadochronem na dol ;] scenka niczym z GTA heh. Tak wiec z ta gra jes duuuzo zabawy mam nadzieje ze przed kupnem IV uda mi sie jeszcze Go!Cam nabyc aby krecic filmiki i robic zdjecia ;]

Przepraszam ze gubie literki ale mam klawe bezprzewodowa a odbiornik stoi troche wyzej bo klawe mam na tym wysuwanym w biurku co jest wlasnie na klawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna fantazja jeszcze edytor misji i zrobisz gta V a mi chodziło z tą wojną że zobacz nietylko o gta 4 chodzi ty może tylko w to bd grać ale zobacz ile jest jeszcze tytułów a ja mam zamiar mieć ich większość więc wiesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi