Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

Ten utwór jest własnością Sony/Polyphony Digital i nikt nie zna tytułu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tego dzisiejszego news'a w sumie za dużo nowego się nie dowiedzieliśmy , wydaje mi się , że wszystko już było wcześniej powiedziane .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie bedzie kokpitów we wszystkich autach to zabawa na torze Top Gear nie będzie juz taka kolorowa:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za brak polskich znakow ale z PSP pisze.( jakos sie da) .

Na GTplanet jest info o mozliwosci zadawania pytan Kazowi na Twitterze. Jak na razie wielki szum w komentach nt. wnetrz . Ja mam wielka nadzieje ze to nie bedzie wygladac jak w GT na PSP , ale w sumie jak dotad nie widzialem w GT5 auta bez widoku z kokpitu.

Przepraszam za brak polskich znakow ale z PSP pisze.( jakos sie da) .

Na GTplanet jest info o mozliwosci zadawania pytan Kazowi na Twitterze. Jak na razie wielki szum w komentach nt. wnetrz . Ja mam wielka nadzieje ze to nie bedzie wygladac jak w GT na PSP , ale w sumie jak dotad nie widzialem w GT5 auta bez widoku z kokpitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w GT Psp to tragicznie wygląda , prawie wnętrza nie widać , wszystko czarne , jedna wielka plama . Natomiast z tego co pamiętam , to w Prologue'u było 1 auto na 70 , które nie miało widoku z wnętrza i był to chyba jeden z tych Nissan'ów GT-R . I przy takim stosunku i liczbie ponad 1000 aut , można by przypuszczać , że w GT5 około 14-15 aut nie będzie miało widoku ze środka czyli jest to bardzo dobry wynik . Natomiast ja kiedyś słyszałem , że będzie 830 aut ze zwykłymi zniszczeniami i zwykłym wnętrzem oraz 170 , które będą mieć super dopracowane zniszczenia i super wnętrze i do tych zniszczeń będą się zaliczać również uszkodzenia elektryki i wnętrza i będą to samochody typu Toyota Prius , w której będzie się mógł zepsuć silnik hybrydowy/elektryczny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sieci krążą dwie wersje:

1. Wszystkie auta mają wnętrza , ale Premium charakteryzują się niebywałą dokładnością w odwzorowaniu.

2. Tylko Premium mają wnętrza.

Ten twitterowy wywiad skończył się już dawno. Z tego co tam przeczytałem , to Kaz odpowiadał tak , jakby wnętrz faktycznie nie było w Standard samochodach. Ktoś właśnie zaproponował aby zrobić wnętrza a la GT PSP , co Kaz scharakteryzował jako "blackframe".

Podsumowując nie wiadomo jeszcze czego możemy się spodziewać...jeśli wnętrz nie będzie we wszystkich autach to będzie niemały fail...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[dygresja] na USA PSS jest trailer HD1080 z E3 [/dygresja]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale macie problemy ja nie moge, czysta logika sie klania - ile do tej pory bylo fotek czy gameplay'ow z GT5? Przez te cale 5 lat od groma, a na ilu z nich chociaz jedno auto nie mialo kokpitu?? No wlasnie, uwazam temat za zamkniety. KAZDE auto bedzie mialo wnetrze, a tylko 200 bedzie mialo je odwzorowane w najdrobniejszych szczegolach razem z czesciami silnika czy zawieszenia, tutaj troche znajomosc angielskiego sie klania, bo chyba tylko na tym forum ludzie za przeproszeniem sraja po gaciach, ze nie bedzie kokpitow w GT5, a na innych zagranicznych forach wszysto jest jasne jak slonce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie - http://www.gran-turismo.com/jp/news/d9358.html - nie dość, że nie ma kokpitów to szyby są mocno zaciemnione w standard carach :/. Sam pisałem z nadzieją, że wszystkie będą mieć wnętrze ale niestety....szkoda - nie jest to dla mnie gamebreaker, ale bardzo bardzo szkoda....

Edit: filmik oglądnijcie przy "standard" :/

Edytowane przez Gerath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale macie problemy ja nie moge, czysta logika sie klania - ile do tej pory bylo fotek czy gameplay'ow z GT5? Przez te cale 5 lat od groma, a na ilu z nich chociaz jedno auto nie mialo kokpitu?? No wlasnie, uwazam temat za zamkniety. KAZDE auto bedzie mialo wnetrze, a tylko 200 bedzie mialo je odwzorowane w najdrobniejszych szczegolach razem z czesciami silnika czy zawieszenia, tutaj troche znajomosc angielskiego sie klania, bo chyba tylko na tym forum ludzie za przeproszeniem sraja po gaciach, ze nie bedzie kokpitow w GT5, a na innych zagranicznych forach wszysto jest jasne jak slonce.

No nie wiem czy jasne. W wywiadzie z Kazem sypała się masa pytań odnośnie kokpitów. W dodatku każdy news mówi co innego. Oczywiście , ze chciało by się aby we wszystkich samochodach były kokpity , jednak z wielu źródeł wynika , ze jednak nie będzie takiej opcji w każdym aucie.

dema które widzieliśmy , a przynajmniej to z E3 , tam wszystkie auta były premium , dlatego nie zobaczyliśmy auta bez kokpitu. W GT5P mielismy jeden samochód bez kokpitu - Nissan GTR Concept.

======

@Gerath

Dzięki , rozwiałeś wszystkie wątpliwości... przykro trochę ;/

Jak widać , prawdziwe GT5 jeszcze nie powstało , dajmy PD jeszcze 6 lat i może połowa tych aut będzie miała wymodelowane kokpity... o ile nie dodadzą nowych...

Edytowane przez andryush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to nic nie zostało rozwiane, a ten filmik to nic nie udowadnia...

Te obecne wywiady to są tak tłumaczone, że nikt nie wie o co chodzi. Nie wiem czy w ogóle jakiś profesjonalny tłumacz się tym zajmuje, czy translator z googla po prostu.

Tam na stronie też nie jest nic napisane, że standardy nie będą miały kokpitów, zresztą nic tam nie jest sensownego napisane.

Z wywiadów na twitterze to tylko coś było o kokpitach, że niby mają być czarne w standardowych autach, tak jak na PSP było...

Ale podkreślam, że Kaz po japońsku mówi jedno, a tłumaczone jest to na 10 innych rzeczy.

Trzeba czekać na normalne wieści, w pełni przetłumaczone z wszystkimi ważnymi informacjami.

Jeśli, że tak rzeczywiście okaże to mówi się trudno, 200 fur to i tak sporo, i na pewno większość z nas wszystkich nie przejeździ.

Poza tym przecież może mówić jedno, a robić drugie, tylko po to, żeby podroczyć się z fanami, a potem sprawić im sporą niespodziankę.

Skoro 60fur w prologu udało się im jakoś zrobić w szybkim czasie, to przez te 5-6 lat jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nie zrobili reszty.

No, ale tak jak mówię, trzeba czekać na normalne, dobrze przetłumaczone wieści, a nie takie ochłapy na szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby , oby to wszystko okazało się tylko propagandą mającą na celu wywołanie jeszcze większego boom w dzień premiery gry.

Standard cars są po prostu żywcem wyrwane z GT4 i w ogóle nie pasują mi do dotychczasowego imidżu gry... no i 6 lat produkcji i tylko 200 aut wymodelowanych na miarę obecnej genracji?

Turn 10 zrobiło Forzę 3 w 2 lata , mamy tam ~400 aut z wymodelowanymi wnętrzami. Stosując taki przelicznik PD powinno mieć aktualnie 1200 kokpitów...a nie 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

As confirmed in a note on the Japanese site, the 800 “standard cars” in the game will not have interior view or high-beam headlights - tak jest na stronie GT5 - niestety.

Nowy filmik -

- urywa jaja tak czy owak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet napisu "GT4" sie nie pozbyli LOL:

22239255.jpg

Ale tak to juz bywa jak przez fanow premiera zostaje przyspieszona... Ciekawe z czego jeszcze zrezygnowali byle tylko wypuscic gre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyspieszona premiera...?

Oni tą grę 6 lat robili , za te 6 lat zrobili 200 kokpitów ,więc aby dokończyć jeszcze 800 z 1000 samochodów w grze , potrzebują jeszcze 24 lat , zakładając , ze będą pracowac w swoim dotychczasowym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru tutaj przeklinać, ale CO ONI ROBILI TYLE CZASU????????

Jakoś do Prologa dało się co jakiś czas dodawać nowe samochody z kokpitami, a teraz czytam że zrobienie jednego auta PREMIUM zajmuje im ponad rok.

W sumie dalej mam nadzieję że PD wykorzystuje to zamieszanie do zrobienia większego szumu wokół gry, na oficjalnej stronie GT5:

http://us.gran-turis...news/d5247.html

nie ma żadnej informacji o braku kokpitów.

Drzewa i publika 2D mi nie przeszkadzały, bo to pierdoły, ale to że w 80%!!!!! nie będzie tego widoku mnie lekko mówiąc denerwuje.

Gra i tak będzie świetna, ale właśnie runęło moje przekonanie o pracowitości japończyków :(

BTW. na forum GTplanet pojawiła się lista PREMIUM, nie wiem skąd gość to wziął ale daje link, bo za "kopiuj, wklej" podobno można dostać bana.

link:

http://www.gtplanet....ad.php?t=128457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nawet napisu "GT4" sie nie pozbyli LOL:
- jeżeli taki był oficjalny painting to czemu się mieli pozbywać. To samo będzie jak jakaś Forza na "X720" będzie chciała wrzucić peugeota z reklamą X360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyspieszona premiera...?

Oni tą grę 6 lat robili , za te 6 lat zrobili 200 kokpitów ,więc aby dokończyć jeszcze 800 z 1000 samochodów w grze , potrzebują jeszcze 24 lat , zakładając , ze będą pracowac w swoim dotychczasowym tempie.

Po pierwsze - to kiedy zapowiedzieli gre nie oznacza ze wtedy tez zaczeli nad nia pracowac, np. ludze blednie musla ze KZ2 byl robiony 4lata bo zapowiedzieli gre w 2005r, a tak naprawde produkcja zajela tylko 18 miesiecy. Takze ile z tych 5-6 lat jest aktualnej pracy nad gra nie wiadomo. Poza tym pracowali tez nad zniszczeniami, cyklem dnia i nocy, moze tez zmienna pogoda, zupelnie nowa fizyka, nie wspominajac o tym, ze caly engine robili od nowa. Takze jak juz sie z tym uporali (a to pewnie bylo to ostatnie 10% ktore tak dlugo sie ciagnelo) zawsze mogli potem cala ekipe skierowac do projektowania wnetrz i w kolejny rok mogli by sie wyrobic, a tak?

Ja jestem powaznie zawiedzony, 200 aut - 70 z Prologue'a = 130 nowych wozow z kokpitem... A pozostale 800 to chyba z GT PSP przeniesli bo tam dokladnie tyle jest... Dla mnie jazda bez widoku z kokpitu to jak granie w FPSa gdzie nie widac broni :(

EDIT:

Ale teraz juz wiadomo, czemu na wszystkich gameplay'ach i fotkach pokazwyali w kolko te same wozy (bo mialy kokpit).

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to znamy już 156 z 200 premium aut.

Cieniutko i nadal nie mogę uwierzyć w to co widzę i w to co czytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim wypadku trzeba po prostu przełknąć ślinę i żyć z tym co będzie.

Tak czy siak nie można narzekać. Gran Turismo dostarczy nam masy zabawy i radochy.

A to, że kokpitów brakuje przestanie nas obchodzić po kilku minutach gry.

Zresztą i tak przeważnie grało się z kamerą na zderzaku, więc tutaj pewnie też tak będzie.

Szkoda, bo kokpity bardzo fajna rzecz. Ale kto wie, może jak usłyszą jęczenie fanów to pokuszą się o jakieś aktualizację, które dodadzą "kilka" kokpitów do standardów.

GT5 będzie wspierane przez autorów bardzo długo, i nie mam tutaj na myśli debilnego rozwiązania płatnego DLC, tylko normalne patche jak do prologa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja na stronie nie moge znalezc mimo swojego kiepskiego angielskiego ze nie bedzie definitywnie wnetrz, tylko ze premium jest ultra high.. Moze deska rozdzielcza bedzie, a chodzi np o takie rzeczy jak widoki do tylu i nie bedziemy widzieli szwow na tylniej kanapie, nie chce mi sie wierzyc w to w ogole :/

poza tym na tych listach premium przy samochodach typu nascar sa wymienione wszystkie, a roznice miedzy nimi sa minimalne, wiec praktycznie bazowane na jednym modelu, co sie moze roznic ? Naklejki ? Dla zdolnego grafika zrobienie pozostalych wnetrz to pewnie niecaly dzien roboczy... bzdura, nie chce mi sie w to wierzyc, bo czekajac tyle nie spodziewalem sie 200 wnetrz w tym 30 nascar :/ co sie roznia tylko malowaniem, nonsens.... w tdu2 jakos moga zrobic 200 wnetrz na 200 aut, forza to samo a taki krol niby jak gran turismo daje tylko 200? ech...

Edytowane przez BrzozaLuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po angielsku jest napisane, ze te 200 samochodow bedzie na max odwzorowanych detalach w srodku i na zewnatrz. Pozostale samochody nie beda juz po prostu odwzorowane w takich genialnych szczegolach. Tak to przynajmniej na teraz wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie jp jest info, że standard cary nie mają wnętrz (taki dopisek z gwiazdką) - na stronie us tego info nie ma. A no i jest napisane over 200 models - ciekawe czy 201 czy np 250 :D

Edytowane przez Gerath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.