Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

"GTPlanet made a mistake. NO WHERE DOES IT SAY THAT GT5′S STANDARD CARS WILL HAVE NO INTERIORS. EVERY CAR IN GT5 ,STANDARD AND PREMUIM, WILL HAVE INTERIORS. That means all of the 1000+ cars in Gran Turismo 5 will have interiors. The only difference between STANDARD cars and PREMIUM cars in GT5 is that the PREMUIM CARS WILL BE MORE DETAILS, DETAILED ON THE UNDERSIDE OF THE PREMIUM CARS, WILL BE ABLE TO HAVE REGULAR HEADLIGHTS AND HIGH BEAM HEADLIGHTS, AND THE DAMAGE WILL BE MORE DETIALED AND PANELS WILL FALL OFF THE CARS. STANDARD CARS WILL NOT BE AS DETAILED AS PREMUIM CARS (BUT WILL STILL LOOK BETTER THAN ANY GAME ON THE CURRENT MARKET,) ONLY HAVE STANDARD HEADLIGHTS, AND THE DETIAL IN THE DAMAGE ON STANDARD CARS ARE MERELY SCRATCHES AND INDENTS.

Two of my team members played the E3 demo and were able to talk to some of the PD employees that made the game. My members got to drive both some premium and standard cars. They ALL HAVE INTERIORS.

@GTPlanet, please do more research before you throw something like this out. This sturd up alot of confusion this week. PLEASE INFORM THAT THIS ARTICLE WAS INCORRECT AND TELL THEM THE SPECIFIC FEATURES GT5 WILL DEFINENTLY HAVE. I’m not offending anyone. Im just saying that this could mislead ALOT of people."

Ludzie jak sobie wyobrażaliście że przez te lata robienia GT5, 800 aut nie bedzie miało widoku z wewnątrz?

Edytowane przez DizzY-WolF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DizzY-WolF, to jest po prostu komentarz kogoś na GTPlanet...

Jak ktoś napisze, że będziemy mogli strzelać z uzi podczas jazdy to też będzie prawda?

Ja wiem, że wszyscy spanikowani, trzeba ponarzekać, itd. ale nie można wierzyć w byle co tylko napiszą...

W takich sprawach trzeba zdać się tylko i wyłącznie na PD i co najwyżej Kaza, ale tylko z translator-san'em ( XD ), ewentualnie jeszcze GTPlanet.

Wszystkie inne źródła piszą sobie to co sobie ubzdurają, nie mówiąc już o tych ludziach co zostawiają komenty...

Edytowane przez Patricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu nie bedzie siania niepotrzebnego zamętu :P PD na bank by takiego blędu nie popelniło.... tak więc czekamy do listopada ;)

PZDR siroccoxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DizzY-WolF, to jest po prostu komentarz kogoś na GTPlanet...

Jak ktoś napisze, że będziemy mogli strzelać z uzi podczas jazdy to też będzie prawda?

Ja wiem, że wszyscy spanikowani, trzeba ponarzekać, itd. ale nie można wierzyć w byle co tylko napiszą...

W takich sprawach trzeba zdać się tylko i wyłącznie na PD i co najwyżej Kaza, ale tylko z translator-san'em ( XD ), ewentualnie jeszcze GTPlanet.

Wszystkie inne źródła piszą sobie to co sobie ubzdurają, nie mówiąc już o tych ludziach co zostawiają komenty...

No wiem, ale na zdrowy rozsądek myślisz że przez te kilka lat robienia gry, 80% aut nie miało by wyglądu z wewntąrz?

Przestancie już panikować gra napewno będzie bardzo dobra i nie będzie mnie to obchodziło czy drzewa będa w 2D czy Ferrari Enzo rozwali się na kawałki czy nie. Ja przy grze będe napewno się dobrze bawił przez kilka lat.

Edytowane przez DizzY-WolF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten cytat nic nie mówi. Podaje błędne info nawet. Na E3 demo GT5 nie zawierało samochodów Standard.

Zobacz sobie filmik z tymi samochodami na oficjalnej stronie Gran Turismo a będziesz wiedziec o czym mowa i czy te auta mają kokpity czy nie...

@Caligator

No nie mów , ze po 2 kółkach tylko :o ))) jak tak , to gratuluje umiejętności ;)

Ja dzisiaj trochę pojeździłem i najpierw byłem o jedno miejsce niżej niż ty , później zająłem 79 pozycję :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten cytat nic nie mówi. Podaje błędne info nawet. Na E3 demo GT5 nie zawierało samochodów Standard.

Zobacz sobie filmik z tymi samochodami na oficjalnej stronie Gran Turismo a będziesz wiedziec o czym mowa i czy te auta mają kokpity czy nie...

@Caligator

No nie mów , ze po 2 kółkach tylko :o ))) jak tak , to gratuluje umiejętności ;)

Ja dzisiaj trochę pojeździłem i najpierw byłem o jedno miejsce niżej niż ty , później zająłem 79 pozycję :P

ja mam taki problem że szybko osiągam dość dobry czas ale później trudno mi go dalej urwać bo zawsze coś popieprzena okrążęniu:)

P.S. trzeba sie kiedyś pościgać razem:P

Edytowane przez caligator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie... czasami męczę czas kilkadziesiąt okrążeń. Zrobię przerwę , zasiądę do gry ponownie i za pierwszym albo drugim kółkiem mam nowy rekord :D

A pościągać się to obowiązkowo , jak już dadzą jakiś porządny online do gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to nawet naswietlenie tych standard cars wyglada zle, bardzo zle ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegoś tutaj nie rozumiem, 200 aut ''High Quality'' a 800 aut ''Low Quality'' - Tak to sobie można tłumaczyć? I to ma być pełna wersja gry? Kompletnie mi się coś takiego nie trzyma kupy :wacko: Czyli tylko 200 aut jest prawdziwie next genowych a reszta to tylko podciągnięte modele z PS2? Może lepiej było by nazwać tą grę Gran Turismo 4.5? To co przez te parę lat ekipa Polyphony Digital zwyczajnie się opierdzielało... :confused: Mam nadzieję, że aż tak wielkich różnic nie będzie bo jeżeli się okażę, że te samochody Premium i Standard to dwa różne światy to ja osobiście dziękuje za taki cyrk!. Mimo wszystko jak by nie było Gran Turismo to Gran Turismo, wiele osób w tym ja darzy duża sympatią tą serie i na pewną piątką nie pogardzi :)

Edytowane przez EvilGucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dokładnie tak jak piszesz ;)

To powinien być kolejny Prologue , a nie full wersja GT5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frans, nie uraź się, ale to właśnie tacy jak ty sieją niepotrzebny zamęt...

Powiedz mi gdzie ty tam widzisz informacje odnośnie tego, że standardy nie będą miały odwzorowanych wnętrz?

To, że nie ma takowej informacji nie znaczy, że tego nie będzie...

Jest tylko info przy Premium, że będą odwzorowane w każdym detalu, a jedyne porównanie Premium/Standard odnosi się tam do świateł długich i krótkich.

Przestańmy drążyć ten temat. Dopóki na gtplanet nie pojawi się informacja odnośnie wnętrz to nie ma co dyskutować bo tak można do usranej śmierci gadać i gadać i jeden będzie mądrzejszy od drugiego...

Dopóki nic nie będzie wiadomo w tym temacie na 100% to już nie wypowiadam się na temat wnętrz. Będą to ekstra, nie - mówi się trudno. Grę tak czy siak kupuję.

nie urażam się, ale kwestia jest tego typu ,że na wszystkich forach , psu, PD itp ludzie są troszke zdruzgotani brakiem jasnej informacji na ten temat.

zauważ , że NIKT z PD nie zaprzeczył temu co między wierszami zostało wyczytane przez fanów. A jak myślisz dlaczego temu nie zaprzeczają ? Otóż dlatego iż jest to prawda. Pozatym na stronie PD w artykule zapowiedziowym piszą o : "

From the Exterior Down to the Last Button on the Centre Console, the Level of Recreation in a Premium Car will raise the bar in Video Games. The allure of a Premium Car is in its faithful reproduction. Not only the exterior, but the high precision in the recreation of the interior, is something you will only see in Gran Turismo 5."

no toż to śmierdzi na odległość.

Czegoś tutaj nie rozumiem, 200 aut ''High Quality'' a 800 aut ''Low Quality'' - Tak to sobie można tłumaczyć? I to ma być pełna wersja gry? Kompletnie mi się coś takiego nie trzyma kupy :wacko: Czyli tylko 200 aut jest prawdziwie next genowych a reszta to tylko podciągnięte modele z PS2? Może lepiej było by nazwać tą grę Gran Turismo 4.5? To co przez te parę lat ekipa Polyphony Digital zwyczajnie się opierdzielało... :confused: Mam nadzieję, że aż tak wielkich różnic nie będzie bo jeżeli się okażę, że te samochody Premium i Standard to dwa różne światy to ja osobiście dziękuje za taki cyrk!. Mimo wszystko jak by nie było Gran Turismo to Gran Turismo, wiele osób w tym ja darzy duża sympatią tą serie i na pewną piątką nie pogardzi :)

Nie obraź się ale nie masz pojęcia ile zajmuje wymodelowanie jednego auta Premium, taka ilość detali która została tam zaimplementowana jest nie do ogarnięcia. To jest wypowiedz mojego kolegi WeasteDevila, który na rzeczy się trochę zna, bo robi w branży:

"200+ is the number given for premium cars. GTHD has a GT4 engine and 5 or 6 upgraded GT4 cars, it takes 1 person 6 months to completely model the car inside and out to the quality of the premium cars. Prologue shipped with what, 40 or so in December 2007? So, in 2 and a half years they have added 160+, many were in the works probably because it had around 80 by May 2008. So, it's 120 cars added in two years, at 6 months a pop, They must have 30 people modelling premium cars alone as 3D meshes."

Czyli reasumując dla tych co sobie nie radzą z angielskim: jedna osoba modeluje wnętrze i karoserie auta Premium przez 6mcy, biorąc pod uwagę że część aut wzieli z GTp i je tylko ulepszyli to znaczy że w ciagu 2ch i pół roku dodali 160 aut, zakładając że częśc już była w produkcji wczesniej daje to powiedzmy 120 aut typu premium w 2 lata.

Mam nadzieję, że to troche naświetliło kwestię czasu potrzebnego do wymodelowania jednego !sic! auta premium .

PD po prostu źle oszacowało czas potrzebny na skończenie całego procesu, inna sprawa że mogą mieć zbyt mały team.

Edytowane przez Frans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra koniec płaczu i tak kupimy, więc skupcie się na polowaniu na europejski pre-order kolekcjonerskiej wersji...

pozdrawiam fanów serii..

Edytowane przez keil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://eu.gran-turis...s/d13413p1.html

Zobacz jak wyglądają samochody Premium to zrozumiesz o co chodzi (1 strona).

Nie rozumiem, bo tam głównie na tej pierwszej stronie są same modele samochodów z NASCAR.

Cały czas stawiam na to że te 70 aut które było w GT5:P będą w finalnym produkcie jako auta typu PREMIUM. A to że aktualne modele mają więcej detali jest rzeczą normalną, w końcu GT5:P wyszło 2 lata temu i w tym czasie jeszcze bardziej podciągnęli wnętrza.

Ale spoko, poczekajmy do premiery i wtedy zobaczymy kto ma rację, na pewno po premierze się przypomnę :)

Po za tym tam niżej widać że w klasie premium są auta typu Audi R8 4.2, Nissan GT-R i mamy fotkę wnętrza nissana 370z. A jak wiadomo te auta były dostępne w GT5:P / GT: Academy także nie wiem o co Ci chodzi... :|

Edytowane przez rydz87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie dostaniemy przynajmniej szczątkowej listy samochodów z klasy Standard to będzie gdybanie, ewentualnie ktoś z PD raczy wyjaśnić sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zmienie troszke temat i powiem, że jestem nie tyle ciekaw jak grafa czy zniszczenia będą w tej grze zrobione a tym jak będzie się prowadzić WRC na lużnych nawierzchniach mam nadzieje że zmienią model jazdy w porównaniu z tym co było w GT4, bo tam to tragedia była heheh najlepiej by było jak by był podobny model jazdy do tego z Richard Burns Rally :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecier

Ahh to by było cudowne by w GT 5 model jazdy samochodów klasy WRC był jak w cudownym Richard Burns Rally :)

Ps. Cicho licze na nową gre WRC która za pare miesięcy wyjdzie, oby tam był super model jazdy. Sorki że troszke o innej grze wspomniałem bo to temat tylko o GT5 :) pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co z fizyką standard samochodów , skoro nie mieli czasu na nie , to i fizyka pewnie stoi pod znakiem zapytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delete please :D

Edytowane przez Gerath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu zachowuje się tak, jakby ilość samochodów w grze była wyznacznikiem jakości. Poza tym to wszystko i tak gdybanie, a niektórzy mają pełne gacie ze strachu... nie rozumiem tych emocji, urodziliście się wczoraj czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 lat pracy i tylko 200 aut current gen'owej jakości? Stanowczo za mało.

PD zostawiło sobie szeroką bramę do wprowadzenia na rynek GT6 , które obowiązkowo odniesie sukces. Tą bramą są 800 niewymodelowanych do końca samochodów , teraz dają tylko 200 tych pełnoprawnych aut , GT6 odniesie pewny sukces , bo najprawdopodobniej wszystkie auta powinny być w niej wymodelowane.

Po co robić coś doskonałego , skoro można robić produkt stopniowo ulepszany i za każde ulepszenie brać nową kasę? Dzisiaj wydadzą GT z 200 samochodami , jutro samochodów będzie 600 , po jutrze 800 , a jeszcze później 1200 tongue.gif

A wracając do kokpitów w SDT , to mogli by zrobić kilka wzorów kokpitów dla każdej klasy auta , czyli np 5 dla hatchback'ów , 5 dla sedanów , 5 dla kombi , 5 dla sportowych , 5 dla limuzyn , 5 dla classic'ów itp , dodatkowo w kilku wersjach kolorystycznych , losowo powrzucać je do autek i było by o wiele lepiej niż jazda z czarnymi szybami. Ale chyba zbyt wiele żądam , skoro nie mieli czasu nawet na poprawienie brył autek z GT4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.