Skocz do zawartości
Żywy

Need For Speed: The Run

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.04.2012 o 20:42, tata_arek napisał:

Chcesz w NFSa grać na kierownicy?

W Shifta kiedyś u kumpla grałem więc pytam czy i w tą można ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Pytanko do platynowiczów;)

Żeby zdobyć trofeo za przejście na wymagającym mysze zacząć gre na łatwym i ostatni odcinek zmienić na wymagający czy wystarczy że wybiorę odcinek 10 i go przejdę na wymagającym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja cala gre przeszedlem chyba na srednim, pozniej ostatni wyscig ten etap juz trzeba przejsc na najtrudniejszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie opłaca się aktywować Online Pass'a ? Jak wygląda sprawa z multi ? Grałem w HP i Shifta 2, oba jakoś niezbyt mnie zachwyciły, więc myślę żeby tutaj darować sobię aktywowanie tak by potem sprzedać gierkę trochę drożej.

A co do gry, to troche się załamałem poziomem grafiki. Albo jestem jakiś ciemny, albo faktycznie HP miał lepszą grafikę.

Ogólnie jestem na 3 etapie, gram na normalu. Wrażenia dobre, jak na grę za 100 zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

korzysatjąc z google nie udało mi się znaleźć postu w którym opisałby ktoś problem z jakim ja się spotkałem przy need for speed the run na ps3 dlatego postanowiłem sam go opisać.

A mianowicie z biegiem czasu (około3 msiesiące) grając w tą grę zauważyłem że coraz częściej zaczyna przychaczać już podczas ładowania się menu głownego. Podczas samej rozgrywki przychaczanie też zaczęło się pojawiać ale żadko. Dodam tylko że na innych grach wszystko ok, więc wydaje mi się że przyczyną nie jest ani sama konsola fizycznie ani oprogramowanie (na bierząco aktualizowane). Czy ktoś z was tez zauważył u siebie takie zacięcia, których wcześniej nie było?

I kolejna rzecz - grając w multi zauważyłem że niektórzy gracze mają flagę swojego kraju jako ikonę przy nicku - jak to zrobić żebym ja tez miał flagę polski zamist ikonek profilu? Sprawdzałem w ustyawieniach, da się zmienić ikonę na inną ale nie ma wśród nich flag narodowych, dlatego zastanawia mnie jak to robią inni gracze, czy to można jakoś dokupić?

pozdraiwam

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flagi odblokowują się chyba na 8. poziomie. Mi podczas ładowania menu zawsze przycinało na ok. sekundę, podczas rozgrywki tylko raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.04.2012 o 17:36, tata_arek napisał:

Flagi odblokowują się chyba na 8. poziomie. Mi podczas ładowania menu zawsze przycinało na ok. sekundę, podczas rozgrywki tylko raz.

no to dokładnie tak mam, przy menu zawiesza się prawie za każym razem na około sekundę natomiast to, co irytujące podsczas gry on-line lub już podczas ładowania mapy to że wtedy gra zawiesza się czasami całkowicie, zwieszając nawet konsolę, także wtedy tylko reset - też tak masz?

A co do flag narodowych to mam już 29 poziom i nadal nie mogę dać flagi jako ikony profilu - ktoś wie czemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ukończyłem The Runa. Jestem w szoku, aż 2 godziny 20 minut na wysokim poziomie trudności ! Masakra.

Gra ma dużo wad, ale była ciekawa. Fajnie zróżnicowane tereny, fajne efekty no i ciekawy pomysł (szkoda, że tylko pomysł). Gra mi sie kilka razy zawiesiła w Menu. Nie wiem czym było to spowodowane, ale jest to conajmniej uciążliwe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też parę razy w menu... ale tylko wtedy jak "Ukończyłeś odcinek x" i zacinało się przy mapie San Francisso - New York.

Tak co do multi to jest multum do odblokowania, tajemnicze pojazdy (taxi, policyjne) są możliwe w multi. Do tego fajne koło nagród, wybieranie mapy.

Playlisty też są ciekawe. Ja najbardziej lubie Underground - przypomina mi się (wdł mnie) najlepszy NFS - Underground 1 i 2.

Edytowane przez kubaork

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś chce pograć online to zapraszam - RavBMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może ile trwa okres próbny online ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 20.06.2012 o 16:43, Kaisus napisał:

Wie ktoś może ile trwa okres próbny online ?

nie jestem pweien na 100% ale chyba 24 godziny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej niz 24 godziny, nie dam sobie jednak reki uciac ile dokladnie ale chyba 48 o ile nie 72, zastanawialem sie czy w ogole op wpisywac ale zbraklo mi wyzwan z przyjacielem do zrobienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to 72 godziny. Tak było bodajże w HP, a w The Run w ogóle multi nie odpalałem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.06.2012 o 06:23, Rav82 napisał:

Jeśli ktoś chce pograć online to zapraszam - RavBMW

Ja chętnie też pogram ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra... A ja spytam o wrażenia ogólne. Jak to się ogólnie ma? Zastanawiam się teraz nad kupnem, bo można dorwać za jakieś 70zł, a ja mam ochotę na jakieś wyścigi. Oglądałem gameplay i mam naprawdę przyjemne pierwsze wrażenie. Przynajmniej to wizualne. Dobrze wiem, że z nfs'a nigdy nie był genialny symulator, drift bez ręcznego etc, ale zawsze gra sprawiała mi przyjemność. Nie grałem co prawda w Shifty. Zniechęciłem się po pro street i tym beznadziejnym undercover. Dzisiaj, oglądając gameplay na yt, doszedłem do wniosku, że fabuła gry jest całkiem przyjemna, zaczynamy z porządnym samochodem... Wygląda to naprawdę fajnie :)

Co wy na to? Opłaca się? Jak w ogóle wygląda gra online?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem wiem, ale z moim internetem jest tak, że zanim ja to ściągnę, to zaczną dodawać pełną wersję do "Naj". ;/

Poza tym nie chodzi o sam fakt prowadzenia. Chodzi mi głównie o grywalność i tryb online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie grales w nfs hp, to daruj sobie the runa. Wierz mi, z obu gier mam platyne.. O wiele milej wspominam hp, z the runem online mozna bylo dostac swira, miedzy wyscigami szedlem zapalic i jeszcze mialem czas by zrobic sobie herbate.. no ale co 5 minut nie bede palic wiec po prostu olalem i dorobilem xp w single playerze.. Masakra, gra ma potencjal ale zdecydowanie niewykorzystany..

Edytowane przez BrzozaLuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt multi w Runie jest tragiczne

bugi masakryczne

bardzo często wywala z gry

lagi oczywiście też często spotykane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie ktoś tak miły i mi powie czy w grze jest trial na online, no i czy wystarcza on tak jak w HP do zrobienia czego trzeba?

Bo czytam, że online to porażka (jak w prawie każdej papce od EA) i chce się z tym uporać raz dwa i fajnie by było zaoszczędzić ten online pass do sprzedaży potem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, zacząłem sobie grać w The Run i cholernie mi się podoba ta gra. Jest naprawdę fajnie zrobiona, wyścigi w końcu mają jakiś sens.

Początkowo sceptycznie podchodziłem do tych cut-scenek z QTE, ale wypada to naprawdę dobrze. No i do tego jest jakaś fabuła, nie przeszkadza, a zawsze dodaje tego smaczku w grze.

Pamiętam jak fabuła była w Toca Race Driver, też zupełnie inaczej podchodziłem do gry i jazdy. Chciało się cały czas jeździć po prostu.

Po miernym NFS HP, The Run wypada wg mnie bardzo fajnie. Są różne trasy, wąskie, szerokie, kręte, proste, itd.

Jedynie co mnie cholernie drażni to te ładowania...no jeden wyścig ładuje się dobre 30 sekund :/

Najlepsze jest to, że jak chcemy dać Restart, to loading trwa tyle samo...głupota.

Te resety podczas wyścigu też nie lepsze. Im dalej odjedziemy od checkpointy tym dłużej trwa powrót.

Gdyby nie to to byłoby super.

Polecam tą grę, bo naprawdę warto w nią pograć :) Myślałem, że to będzie kolejne szmirowate NFS, ale naprawdę gra się przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi