InF'ernaL 61 Napisano 1 Maj 2011 (edytowane) Assassin's Creed: Revelations-LISTOPAD 2011 - PS3, PC, XBOX360-finalna część trylogii Ezio-akcja będzie rozgrywać się w Konstantynopolu-multiplayer zostanie wzbogacony o nowości tzn. mapy, postacie itd.-nowy tryb umożliwiający "graczom manipulowanie strukturą wspomnień Desmonda oraz użyciem Animusa w celu odkrycia tajemnic jego przeszłości i spojrzenia w przyszłość".AKTUALIZACJA 8.05.11r. !-W nowej odsłonie gry Ezio będzie poszukiwał pieczęci, dzięki którym pozna wspomnienia swojego wielkiego przodka, Altaira,-Po odnalezieniu jednej z pieczęci, na krótki czas wcielimy się właśnie w Altaira,-Zdecydowana większość gry będzie miała miejsce w Konstantynopolu, który będzie podzielony na cztery dzielnice. Odwiedzimy także Kapadocję,-Ezio ma już 50 lat (!)-Ezio będzie posiadał specjalny hak z przyciągającą go liną (gadżet podobny do tego, który posiada Batman). Ubisoft mówi, że przyspieszy to przemieszczanie się po mieście o 30%, ha może być też wykorzystywany w walce,-Ezio będzie mógł tworzyć własne bomby na podstawie zebranych składników,-Czekają nas drobne zmiany w sterowaniu postacią,-Orli wzrok asasyna będzie teraz zwany orlim zmysłem. Pozwoli Ezio nie tylko odnaleźć swój cel, ale także wydedukować, dokąd zmierza,-Zamiast charakterystycznych wieży Borgiów z AC: Brotherhood, w grze pojawią się kryjówki bractwa asasynów, które z czasem po zdobyciu trzeba będzie także obronić przed okazjonalnymi atakami,-Naturalnie nie zabraknie możliwości szkolenia nowych rekrutów bractwa. System ten ma być jeszcze bardziej rozbudowany,-Nie zabraknie także współczesnych sekwencji z Desmondem Milesem,-Podobnie jak w Red Dead Redemption w świecie gry będą miały miejsce losowo generowane zdarzenia kosztem mniejszej liczy misji pobocznych,-Powróci tryb multiplayer, w bardziej rozbudowanej formie. Otrzymamy możliwość stworzenia względnie unikalnego Asasyna. Wspomina się także o możliwości kustomizacji broni oraz zakładania własnych gildii,-Ubisoft ma do dyspozycji technologię Mocam, która ma zagwarantować efekty podobne do tych z L.A. Noire.AKTUALIZACJA 10.05.11r. !-Miasto, czyli Konstantynopol znajdują się w stanie konfliktu pomiędzy Templariuszami a Turkami-Masjaf czyli potężny artefakt który Ezio chce zdobyć jest aktualnie w rękach Templariuszy co oznacza że samo zadanie będzie o wiele trudniejsze-Nasz Ezio zdobył kilka nowych znajomości i tak będziemy współpracować z Suleimanem, mistrzem Yusufem Azimem oraz niejaką Sofią Sorto.-Niektóre ulepszenia z singleplayer zostaną przeniesione do multi, np. swego rodzaju paralotnia, która pojawi się także w singleplayer.-Desmond zapadał w śpiączke odcinając się od świata zewnętrznego. By uwolnić się z pułpaki własnych wspomnień będzie musiał odnaleźć tajemniczy "węzeł", który wyjaśni co łączy go z Altairem i Ezio, a być może także innymi jego przodkami.AKTUALIZACJA 11.05.11r. !-Niestety ale post ma ograniczenia i max obrazki/załączniki mogą mieć 100 KB dlatego Was odsyłam do TEGO linka gdzie możecie ujrzeć skany na którzych zobaczycie nowych znajomych Ezio czy też nową broń Naszego "Assassino".AKTUALIZACJA 13.05.11r. !Choć piątek trzynastego dziś to nie jest to pechowy dzień dla fanów serii gdyż kolejne informacje obiegły świat.-Jeśli myślałeś że Rzym to duże miasto, to zdziwisz się co dopiero Revelations pokaże -W momencie, w którym trafimy do Konstantynopola, miasto będzie znajdować się w strefie wpływów Imperium Osmańskiego. Wnioskować można z tego że będzie coś na miare Wież Borgia i kolejnych terenów do opanowania.-Przedmioty jakie znajdziemy w porozrzucanych po całej aglomeracji skrzyniach przestaną być bezużyteczne. Posłużą bowiem do konstrukcji bomb.-Licznych zmian doczekał się system walki. Poszczególne rodzaje broni (w tym bomby) będą przypisane do konkretnego przycisku, co pozwoli na tworzenie efektownych "combosów".-Ezio będzie mógł przyciągać do siebie przeciwników przy pomocy haka z linką tego samego który posłuży Nam również do choćby wspinaczki.AKTUALIZACJA 18.05.11r. !Już jakiś czas temu wspominałem o osobach jakie napotkamy ale dziś mamy dokładne ich opisy. Także miłej lektury -Manuel Paleologos czyli jedna z wielu postaci historycznych, jakie przyjdzie nam spotkać w Assassin’s Creed Revelations. Miał on szansę stać się Cesarzem Bizancjum, jednak ze względu na rosnącą w siłę pozycję Imperium Osmańskiego, nie zdołał otrzymać tej funkcji. W rezultacie skończył jako zamożny człowiek, pozbawiony jakichkolwiek wpływów politycznych. W uniwersum Assassin’s Creed przyjdzie nam rozwikłać zagadkę jego tajemniczych związków z Templariuszami, by dowiedzieć się, czy naprawdę interesuje go los Cesarstwa, czy dba jedynie o interesy własne i zakonu.-Sofia Sorto jest w stu procentach bohaterką fikcyjną, a jej wygląd inspirowany jest jednym z obrazów Durera zatytułowanym „Portret Młodej kobiety z Wenecji”. Ezio zainteresuje się nią, bowiem podobnie jak on, przybyła do Konstantynopola z Włoch. Wyjechała z Wenecji, by pomóc w rozwoju cywilizacyjnym i kulturowym tutejszych mieszkańców. Otworzyła bibliotekę, do której w końcu zawitał również Auditore. W taki oto sposób, rozpoczęła się ich piękna znajomość... Niemniej, Ezio nie może ryzykować, toteż nie zdradził jej o swojej przynależności do bractwa Asasynów.-Książę Suleiman. W Revelations poznajemy go, gdy ma on na karku zaledwie 17 lat, jakieś 9 wiosen przed jego wdrapaniem się na tron cesarstwa. W momencie, w którym rozpoczyna się gra, Suleiman znajduje się w skomplikowanej sytuacji, w której rozwiązaniu pomoże mu Ezio. Bohater imponuje młodemu księciu umiejętnościami przywódczymi i intrygującą filozofią przez siebie „wyznawaną”, toteż ten postanawia się od niego uczyć.-Yusuf Tazim jest to tutejszy mistrz Asasynów, z którym Ezio bardzo się zaprzyjaźni. To właśnie od Yusufa Ezio otrzyma linkę z hakiem, nieodzowną w momencie, w którym przyjdzie mu uciekać przed większymi grupami strażników, z którymi nie miałby szans w bezpośrednim starciu.-„Awangardowy” to Kozak z Odessy, który wstąpił do armii w celu powstrzymania Imperium Osmańskiego przed najechaniem jego ojczyzny. Templariusze przekupili go obietnicami bogactwa i władzy, toteż szybko stał się jednym z ich najlepszych szpiegów.-„Opiekun” w 1505 został oddzielony od rodziny i przewieziony do Aleksandrii, gdzie zgłębiał tajniki filozofii Templariuszy. Od tamtej pory zaczął mówić o sobie „Strażnik Prawdy”, bez przerwy głosząc tezy o konieczności zaprowadzenia na świecie pokoju i stabilności.-Bombardier to członek oddziału artyleryjskiego Imperium Osmańskiego, jednak jego serce należy do organizacji Quizilbash, rebeliantom przeciwnym tureckiej władzy.-Wartownik, kiedyś należał do organizacji Asasynów, do których dołączył jako nastolatek. Po jakimś czasie zdradził jednak swoich przyjaciół, dołączając do Templariuszy. Dzięki wiedzy zdobytej w Bractwie, może on prowadzić wojnę na dwa fronty – zarówno z Imperium Osmańskim, jak i z zabójcami.AKTUALIZACJA 24.05.11r. !Już we wcześniejszych newsach mieliśmy pogląd na temat miejsc jakie odwiedzimy ale skoro napłyneły kolejny informacje to czemu by nie umieścic ich -Masyaf "Ezio chce znaleźć bibliotekę, dzięki której dowie się więcej na temat Zakonu. Będzie podążał śladami Altaira do Masyafu."-Konstantynopol "Konstantynopol jest olbrzymim miastem, leżącym na dwóch kontynentach - Azji i Europie. Jest centrum znanego ludziom świata."-Kapadocja "Jego część znajduje się na powierzchni, jednak prawdziwy sekret kryją podziemia. To pierwszy raz, kiedy stworzyliśmy coś takiego na potrzeby tejże marki. To prawdziwe, podziemne miasto."-Rodos tego miejsca nie przyjdzie Nam zwiedzać w singlu ale za to będzie to jedna z wielu map w trybie multiplayer.AKTUALIZACJA 26.05.11r. !Pojawił się pierwszy oficjalny teaser promujący Assassin's Creed Revelations. Na końcu jak możemy zobaczyć w pełni, już wtedy trailer zobaczymy 6 Czerwca. Link: http://youtu.be/ClloTWxH7LgAKTUALIZACJA 7.06.11r. !Kolejny trailer o wiele dłuższy już do obejrzenia ! http://youtu.be/m_Gavrb3UCUPojawił się również WYCZEKIWANY GAMEPLAY ! http://youtu.be/uyx2etNF1Xk Edytowane 8 Kwiecień 2015 przez Slizer 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 2 Maj 2011 (edytowane) Tylko czekać na E3. Edytowane 29 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidekFCB 38 Napisano 3 Maj 2011 Nie chcę mi się pisać, więc wyduszę z siebie jedno zdanie - dawać mi to już! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KupSePS3 1 Napisano 5 Maj 2011 Gra będzie wydana na 3 platformy a szkoda :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 5 Maj 2011 (edytowane) Szkoda ze robia z tego tasiemca, ale i tak sie ciesze ze znow z Eziem sie posmiga :D I pewnie ofkz spotkamy nieraz tam Leonarda ;) Edytowane 5 Maj 2011 przez BoryZPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 5 Maj 2011 A teraz tak pomijając informację. Szczerze mówiąc, liczyłem że Ubisoft już zostawił w spokoju Ezio. Po tym jak dali Brotherhood'a gdyż chcieli utrzymać koncepcje wydawania szybko gry, zrozumiałem fakt że nie mogą wydać po roku kontynuacji z nowym drugim głównym bohaterem, nowymi miejscami jaki i możliwościami Naszego asasyna. Teraz już chyba mam odpowiedź, AC:Brotherood to nie był żadne 2,5 jak to 3/4 se ubzdurało. To była pełnoprawna 3, z ogromnym Rzymem i częściowo nowym zagraniem, tzn. multiplayer. Ezio masz już naprawdę sporo na karku i znając życie zobaczymy pewnie jeszcze parę osób z Rzymu a oczekiwałem kompletnie samych nowości(fabuła, przebieg wydarzeń w przeszłości) plus stare sprawdzone umiejętności. Wielkim pocieszeniem dla mnie jest na pewno tej manipulacji animusem i przeszłością, przyszłością Desmonda. Cieszę się że Nasz główny (ten) bohater będzie jeszcze bardziej przedstawiany, pokazywany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 5 Maj 2011 Brotherhood jako SP był wporządku choć trochę za krótki (jak większość gier). Niech poprawią tryb multi bo dla mnie był nie do grania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 6 Maj 2011 (edytowane) Konstantynopol? Co jak co ale Turcja nie jest chyba za atrakcyjnym miejscem na takie wydarzenia. Na tej grafice w pierwszym poście Ezio trochę się postarzał. Czyżbyśmy sterowali dziadem coś ala zabieg z MGS4? Ja jednak liczyłem na rewolucję francuską - Paryż i Marsylia to by było coś. Oby tylko tego nie spaprali.:verymad: Edytowane 6 Maj 2011 przez Przemek_07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 6 Maj 2011 kurde uwielbiam AC, ale przygod Ezio mam juz chyba dosyc :/ ja wiem, ze Ubi udalo sie trafic w bohatera, ktorego wszyscy polubili, ale 2 rozbudowane gry na jego temat to juz wystarczajaco.... niech wydadza ta czesc i zabiora sie na powaznie za AC3.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 6 Maj 2011 Szczerze trochę się zawiodłem. Myślałem, że będzie nowy bohater, nowa sceneria. Trochę przesadzają z Ezio. Dwie gry już wystarczą. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 6 Maj 2011 Na temat tego jaki numer powinien nosic AC:B mam odmienne zdnanie niz InF'ernaL dlatego , ze w w czesci pierwszej i drugiej bylo po kilka lokacji do zwiedzenia natomiast w Brotherhood byl tylko Rzym prawda , ze jest to ogromna lokacja ale jest tlko ta jedna . Dla mnie czesc druga zostala podzielona na dwa rozdzialy i moim zdaniem tak powinnismy to interpretowac AC II to rozdzial pierwszy a AC:B rozdzial drugi . W Konstantynopolu na przelomie XV i XVI wieku sporo sie dzialo a jesli dodamy do tego fakt , ze w 1204 roku miasto zdobyte zostalo przez krzyzowcow to nasuwa sie mysl ze Altair takze mogl byc w Konstantynopolu wszak pierwsza czesc przygod toczy sie w roku 1191. W czerwcu targi E3 otrzymamy wtedy zapewne sporo informacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 6 Maj 2011 (edytowane) InF'ernal czemu edytowałeś swój pierwszy post, ja byłem założycielem tego tematu co się stało? Edytowane 29 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 8 Maj 2011 Multum informacji! http://www.ps3site.pl/wysyp-informacji-o-ac-revelations/71142/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 8 Maj 2011 InF'ernal czemu edytowałeś swój pierwszy post, ja byłem założycielem tego tematu co się stało? InF'ernal podjął się inicjatywy redagowania tematu dot. Revelations i dostarczania w pierwszym poście wszelkich nowinek z nim związanych, stąd jego post wylądował na początku tematu ... :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 8 Maj 2011 ehhh. I znowu wszyscy bedą gadać, 'bee znowu Ezio, ja chce czegoś nowego'. Ja sie ciesze, ze bedzie to Ezio, bo jego historia do końca nie była skończona, a chce poznać końcową historie bohatera, bo poto grałem w 2'sze częsci zeby teraz przy 3 skończyć tą historie. Szczególnie ze postać Ezio jest dla mnie lepsza pod wieloma względami od Altaira. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 8 Maj 2011 Szkoda ze takich rzeczy nie daja do kolekcjonerek, bylby jakis sensowny powod wreszcie aby je kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert163 78 Napisano 8 Maj 2011 niezła zabaweczka szkoda że u nas nie można takich nabyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 8 Maj 2011 Przepraszam raz jeszcze za tak późny update ale niestety...żenią się ludzie ^^ Szkoda że tak mało zdradzono na temat tego używania animusa pod względem Desmonda i jego przeszłości jak i przyszłości. Na pewno cieszy fakt że wcielimy się w Altaira na krótki czas, zawsze jakieś urozmaicenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 8 Maj 2011 Szkoda ze takich rzeczy nie daja do kolekcjonerek, bylby jakis sensowny powod wreszcie aby je kupic. Może to i lepiej? Zaraz jakiś idiota przerobiłby to na jakąś prawdziwą broń i na kimś wypróbował... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 10 Maj 2011 Nowe informacje zostały zawarte w pierwszym poście. Swoją drogą, wnioskuję że w tej części chyba jednak mniej poruszamy się w czasach aktualnych, teraźniejszych skoro Nasz Desmond zapadł w śpiączkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 10 Maj 2011 @InF'ernaL Już któryś raz przecieram oczy ze zdumienia, jakaś inicjatywa na forum, ostatnio niespotykane zjawisko ;) Zachęcam do plusowania pierwszego postu, przynajmniej zobrazuje nam ilu mamy tu czytelników :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoplita 15 Napisano 10 Maj 2011 (edytowane) Czekam na tego AC niecierpliwie. Cieszę się, że jakoś częściowo wracamy do pierwszego AC (swoją droga wczoraj kolejny raz go skończyłem) i roboty Altaira, cieszy też, że znów akcja dziać się będzie na Bliskim Wschodzie (czy może bardziej w bliskowschodnim klimacie). Edytowane 10 Maj 2011 przez Hoplita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 11 Maj 2011 Od 7 czerwca targi E3 zapewne otrzymamy sporo informacji na temat nowej odslony Zaciekawilo mnie stwierdzenie , ze kazdy w trybie on-line bedzie mogl stworzyc "unikalnego" assassyna , moze wyeliminuja w znacznym stopniu zwolennikow glosnego zabijania a beda wspomagac takich spokojnych zabojcow jak ja . Swoja droga mogliby wprowadzic np straznikow , ktorzy reagowaliby na wszelkiego rodzaja "ganiajacych z nozem w reku" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 11 Maj 2011 @InF'ernaL Już któryś raz przecieram oczy ze zdumienia, jakaś inicjatywa na forum, ostatnio niespotykane zjawisko ;) Zachęcam do plusowania pierwszego postu, przynajmniej zobrazuje nam ilu mamy tu czytelników :thumbsup: Nie no, ja tam nic niesamowitego nie widzę ;) Zobowiązałem się prowadzić ten wątek i staram się to wypełnić. Kolejny edit poszedł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koolka 5 Napisano 12 Maj 2011 (edytowane) mocno liczyłem jednak na pełnoprawną "trójkę" ale z dotychczasowych informacji wynika, że raczej nie ma co narzekać na kolejnego Ezio, zastanawia mnie na jakiej zasadzie Altair zostanie wprowadzony tym razem do fabuły - dobre by były misje retrospekcje (coś jak misje Cristiny z AC:B) w trakcie, których można by zobaczyć te same lokacje po których będziemy biegać Eziem tylko że ponad 400 lat wcześniej, z czasów Altaira. Edytowane 12 Maj 2011 przez Koolka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach