Skocz do zawartości
Emir

Battlefield: Bad Company 1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam od dawna czekałem na BF i nie moglem sie doczekac, po zagraniu w demo nadal czekam ale jakos moge sie doczekac cod4 rulez

widzisz ja gram w bf2 na pc od dawna, cod4 odciągnął mnie na 2 miechy i znów powróciłem do bf2 - a teraz po demku czuje, że bf2 legnie koło cod4, i też zacznie sie kurzyć - cod4 mi nie przypadł (jakoś taki klaustrofobiczny mi się wydawał - brak przestrzeni), ale to nie znaczy , że jest gorszy, po prostu nie każdego klimatycznie przyciągnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dajcie znać co lepiej kupić, Call of Duty 4 czy Bad Company

Ja w CoD4 gram od 6 miesięcy i muszę przyznać, że znudziło mnie już codzienne bieganie na tej samej mapie, z tymi samymi broniami i zdobywanie tych samych leveli. I jeszcze to nienaliczanie punktów w Multi. 2 miesiące temu sytuacja była tragiczna, dziś jest znacznie lepiej, ale jeszcze nie idealnie. W BC także bronie są znacznie bardziej realistyczne, jeśli chodzi o ich zachowanie. Jest to też jedna z pierwszych gier, w których pociski podczas strzelania z biodra lecą prosto przed siebie, a nie we wszystkie inne strony, ale nie w cel tak, jak to miało miejsce w CoD4. Ja sam wybieram właśnie grę do multi i muszę przyznać, że BC ma u mnie największe szanse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zniszczeń: wiele osób narzeka, że nie można zniszczyć 100 procent mapy. A pomyślcie, jeśli skrzynia ze złotem jest na 2 piętrze, a schody i drabiny zostaną zniszczone, to jak atakujący mają je zniszczyć? Skakać o tyczce, czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A pomyślcie, jeśli skrzynia ze złotem jest na 2 piętrze, a schody i drabiny ostaną zniszczone, to jak atakujący mają je zniszczyć? Skakać o tyczce, czy co?

Proste. Odstrzeliwujemy część podłogi vide Piąty Element albo Underworld i skrzyneczka nam spada pod sam nos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a udalo wam sie zniszczyc calkowicie budynek?? ja szczelalem to udal mi sie zniszczyc sciany i dach, lecz sciany dzialowe i schody zostaly nie ruszone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a udalo wam sie zniszczyc calkowicie budynek?? ja szczelalem to udal mi sie zniszczyc sciany i dach, lecz sciany dzialowe i schody zostaly nie ruszone

z tego co wiem nie da się. Można go zrujnować, ale zburzyć kompletnie się nie da. To dobrze, bo jakby np. skrzynie zasypały gruzy, to co wtedy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to dobrz mi sie wydawalo bo gralem tylko chwile i z rpg ciagnele w budynek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano przeszedłem demko i musze powiedziec , że bardzo fajnie czuć wojwnny "hype" mimo i ż grafika nie powala i widać jakąś taka dziwna źarnistość. Nie podobaja mi sie tez wybuchy ale i tak gra sie fenomenalnie.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dłuższym zapoznaniu się z demem mam kolejne spostrzeżenia:

+ Żarzące się dziury w ścianach po pociskach.

+ Muzykę w radiu samochodowym słychać także po wyjściu z niego.

+ Fajne odzywki dowódcy na koniec rundy (Wygraliśmy! Złoto jest teraz moje! Ekhm, to znaczy nasze...).

+ Najlepszy dym, jaki widziałem w grach. Do tego kiedy się w niego wejdzie, nie spada animacja, jak w CoD4.

- Dym może najlepszy, ale ogień wygląda sztucznie, w GTA to jest dopiero ogień!

- Matowe szkiełka w celownikach granatników przeciwpancernych. Co to ma być? Nawet w Wolfenstein Enemy Territory lepiej to wyglądało.

- Celowniki przeziernikowe są wykonane dosyć słabo, DICE nic pod tym względem nie poprawiło od czasów BF2. W tej kategorii CoD4 jest jednak bezkonkurencyjny.

- Małe obrażenia zadawane przez bronie naprawdę wkurzają - żeby zabić kogoś z MG36 trzeba wpakować w niego ponad 20 pocisków, a z Beretty, którą nosi przy sobie snajper wystarczy strzelić około 8 razy.

- Sterowanie transporterem opancerzonym jest zbyt czułe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie 2 rzeczy mnie w tej grze irytują. Pierwszą jest obrażenia zadawane przez broń (przeciwnicy są jak cyborgi, magazynek na łeb ). Drugą jest zbyt wielkie (przynajmniej według mnie) uproszczenie w stosunku do poprzedników (classic, 2,2142 itd.) rozgrywki poprzez usunięcie medów (podnoszenia) i czołgania się 0_o.

PS. od kiedy m16 wali full auto ?

PS2. przydałby się temat w dziale online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS. od kiedy m16 wali full auto ?

Od wersji M16 A4. Tu akurat wszystko się zgadza. Z kolei Betetta 92F (M9) ma 15 pocisków w magazynku, a tutaj 12. Można by przyjąć, że strzela inna amunicją, ale żadna M9 nie ma maga na 12 kul, są tylko na 11, 13 i 8.

P.S.

150 post!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od wersji M16 A4. Tu akurat wszystko się zgadza. Z kolei Betetta 92F (M9) ma 15 pocisków w magazynku, a tutaj 12. Można by przyjąć, że strzela inna amunicją, ale żadna M9 nie ma maga na 12 kul, są tylko na 11, 13 i 8.

No fakt zasugerowałem się tym, że dali tutaj wersie A4, a w grze nie jest napisane czy jest to A3 czy A4 ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem problem że bronie są za słabe / ludzie za wytrzymali... ale... Pojemność Magazynka?! To nie jest pierwszy battlefield tak jak i twórcy to nie żółtodzioby... W magazynkach mieści się tyle ile ma się mieścić!

BTW. Mam już 4 rangę i odblokowałem broń dla specjalisty Nie gram tą klasą ale w full sie może przydać

Ciekawi mnie jak będą wyglądały mapy w full. Mam nadzieje że będą minimum 2 urban (miasto).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem chwilę w demo na SP. Ale nuuuda. Jutro rano sprawdzę demo na Online ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grałem chwilę w demo na SP. Ale nuuuda. Jutro rano sprawdzę demo na Online ;]

To fakt... Single player jest denny. Dobrze wymyślony ale źle zrobiony. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im dłużej gram, tym bardziej demo mi się podoba. Aż strach pomyśleć, co się będzie działo w pełnej wersji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Im dłużej gram, tym bardziej demo mi się podoba. Aż strach pomyśleć, co się będzie działo w pełnej wersji..

Ja wręcz przeciwnie. Spędziłem przy BC ponad 12 godzin i z żalem stwierdzam, że coraz mniej mi się podoba. Wkurza mnie też to, że większość ludzi gra tylko po to, żeby fragować, mało kto przejmuje się celami gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wręcz przeciwnie. Spędziłem przy BC ponad 12 godzin i z żalem stwierdzam, że coraz mniej mi się podoba. Wkurza mnie też to, że większość ludzi gra tylko po to, żeby fragować, mało kto przejmuje się celami gry.

fakt, gra w stosunku do dwójki albo 2142 jest bardzo uproszczona. Wkurza brak teamów i commandera szczególnie, przez co wszyscy biegają sobie jak chcą. Ale nadal jest niezwykle grywalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie dwa dni spędziłem z Battlefieldem. Trzeba pochwalić bezproblemową grę z osobami z listy przyjaciół, zero lagów. Graficznie jest dobrze, tak na 7/10, zniszczenie otoczenia jest trochę przereklamowane, spodziewałem się czegoś lepszego. Fajna gierka, ale nie na tyle aby wydać ponad 200zł.

Jeżeli chodzi o online, to czekam na Resistance2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio kazdy pisze ze fajna gra, jak zejdzie do 120zl to kupie :/ Ktora gra wam do tylu zejdzie? (mowie o nowce sztuce) jesli juz to za rok? Za rok to wy pozapominacie o tych grach. Za 200 zl chetnie kupie, a wy juz nie robcie z siebie takich zebrakow. Niestety sony nas nie rozpieszcza i trzeba brac co daja, albo grac pol roku w biednego CODa (swoja droga jeszcze w to nie gralem:P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ostatnio kazdy pisze ze fajna gra, jak zejdzie do 120zl to kupie :/ Ktora gra wam do tylu zejdzie? (mowie o nowce sztuce) jesli juz to za rok? Za rok to wy pozapominacie o tych grach. Za 200 zl chetnie kupie, a wy juz nie robcie z siebie takich zebrakow. Niestety sony nas nie rozpieszcza i trzeba brac co daja, albo grac pol roku w biednego CODa (swoja droga jeszcze w to nie gralem:P)

calkowita racja, wiekszosc pisze przed premiera o zajebista gra, super extra wypas jak bedzie premiera kupie a potem jak przychodzi co do czego w temacie o danej grze nikt sie nie wypowiada :/ to po co to pisza wogole :/ ehh czasem nie rozumiem ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem single player w B:BC jest bardzo dobry, ale przonosi on dopiero radochę, kiedy gra się z ''jajem'' . Ja staram się czerpać jak najwięcej z tej gry (wszystko rozwalam ) i im dłuyżej w nią gram, tym bardziej jestem pewny kupna tej gry. Dla mnie jest wszystko to, co w FPSie najważniejsze - rozróba, dobra gra w necie, i oczywiście nigdy nie trzeba szukać wyjścia , a nawet i trochę humoru jest - ten gość w czapce rozwala mnie xD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupuje na allegro używane i jedyne co je różni od nówki to brak folii i o wiele niższa cena. Podejrzewam, że w dwa miechy po premierze, będzie można dostać BC za około 120 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi