Skocz do zawartości
Gość Dasqez

Program „ Welcome Back ”

555 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które z tytułów wybierzesz w ramach programu welcome back?

• Dead Nation
      283
    • Infamous
      324
    • Little Big Planet
      250
    • Ratchet and Clank: Quest for Booty
      76
    • Wipeout HD/Fury
      173
    • Żaden, wszystkie już miałem
      18
  2. 2. Czy jesteś zadwolony z listy udostępnionych tytułów?

• Tak
      410
    • Nie
      142
  3. 3. Czy po darmowych 30 dniach usługi PS+ zdecydujesz się na jej przedłużenie?

• Tak
      11
    • Nie
      71

Rekomendowane odpowiedzi

To co SONY zaoferowało obecnie jest IMO niewspółmierne do wartości wyrządzonych strat. Nie chodzi mi o brak możliwości grania przez neta bo to jest drobnostka. Chodzi o stracone dane osobowe i dane kart kredytowych. To nie są pierdółki, które można zamieść pod dywan i dać ludziom parę staroci by poczuli się lepiej. To tak jakby ubezpieczyć Mercedesa, stracić go w kradzieży, a w ramach rekompensaty dostać Malucha. Osobiście SONY mi nie zaimponowało i czuję się jakby firma próbowała mi wcisnąć gówno zapakowane w ładne opakowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak cie dotknelo? Straciles chocby 5 zl przez ta akcje? bo ja nawet karty nie zablokowalem, pogralem 3 tygodnie offline i co ? dostaje dwie giery.. Super, milo ze strony sony.. Jak ne pasuje to idz do microsoftu

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ważne pytanie. Chodzi mi o zmianę hasła, aby mie c dostęp do PSN. Z poziomu konsoli zrobić tego nie mogę, a do maila'a do którego te konto jest przypisane też nie mam dostępu (po prostu wygasł, czy stracił ważność). Ale przed awarią normalnie wszystko działało. I teraz czy jest jakiś sposób na zmianę hasła bez dostępu do maila, na które te konto jest założone? Nie chciałbym utracić starego konta. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To co SONY zaoferowało obecnie jest IMO niewspółmierne do wartości wyrządzonych strat. Nie chodzi mi o brak możliwości grania przez neta bo to jest drobnostka. Chodzi o stracone dane osobowe i dane kart kredytowych. To nie są pierdółki, które można zamieść pod dywan i dać ludziom parę staroci by poczuli się lepiej. To tak jakby ubezpieczyć Mercedesa, stracić go w kradzieży, a w ramach rekompensaty dostać Malucha. Osobiście SONY mi nie zaimponowało i czuję się jakby firma próbowała mi wcisnąć gówno zapakowane w ładne opakowanie.

Jakiez to wielkie straty poniosles w zwiazku z tym , ze Sony "utracilo Twoje dane osobowe" . Zginely Ci pieniadze z konta ? Byles w Burkina Faso i zablokowanie karty kosztowalo duzo pieniedzy bo musiales dzwonic do banku przez telefon satelitarny? Pewnie nawet nie placiles karta w PsStore a czujesz sie pokrzywdzony. Pozwij Sony do sadu niech wyplaca Tobie miliardowe odszkodowanie.

Jest masa nowych uzytkownikow , ktorzy beda z tych gier zadowoleni , pomimo tego ze sa to starsze tytuly . Natomiast jesli ktos jest zawiedziony to proponuje takim osobom aby w ramach protestu nie sciagali zadnej gry ani nie uzywali przez miesiac PS+ .

up@ napisz do serwisu , w ktorym zalozyles konto mailowe moze je przywroca , jesli nie to niestety nie pozostanie nic innego jak zalozyc nowe konto na PSN . Z tym , ze na nowe konto nie pobierzesz dodatkow.

Edytowane przez saintgb1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja niestety nie jestem zadowolony z tych gier... Wipeout, Ratchet & Clank - CO TO JEST !? :sick:

InFamous słabizna, Dead Nation? Nie po to kupiłem ps3 żeby grać w giereczki 2D jak za czasów gimnazjum...

Ściągnę tylko Little Big Planet żeby dziewczyna mogła w to pograć.

Mam pytanko, czy po ściągnięciu gier będę mógł je przenieść za pomocą USB na inne ps3?

Edytowane przez Makos-Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, czy po ściągnięciu gier będę mógł je przenieść za pomocą USB na inne ps3?

NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie jestem zadowolony z tych gier... Wipeout, Ratchet & Clank - CO TO JEST !? :sick:

InFamous słabizna, Dead Nation? Nie po to kupiłem ps3 żeby grać w giereczki 2D jak za czasów gimnazjum...

Nie znasz się na grach człowieku, PS3 to zapewne twoja 1 konsola... Trzeba było siedzieć na PC ;|

Sony mogło nie podawać tytułów, teraz ciężko wyczekać dla tych, którzy tych gier nie mają. xd

inFamous dla długiego singla, czy Dead Nation dla fajnego multi?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnę tylko Little Big Planet żeby dziewczyna mogła w to pograć.

Bluźnisz!!!

Dead Nation to jedna z lepszych gier ostatnich miesięcy!!!!

Nie grałeś to nie krytykuj!!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja waham się cały czas. LBP wezmę na pewno. Jako drugą gierkę wziąłbym inFamous, jednak ta gierka nie ma multi, z kolei przekonuje mnie w niej to, że można się swobodnie poruszać po mapie. Sam już nie wiem. Nie przepadam za grami, gdzie zabija się zombie, więc Dead Nation raczej odpada. Wipeout też fajna gierka, ale nie wiem, czy jest ona w moim klimacie. Hm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eleganckie gry. Wipeouta i LBP mam, planowałem zakup inFamousa i Ratcheta a tu j*b jak grom z jasnego nieba - gry będą za friko wub.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie otrzymałem e-maila na jedno z kont nie wiem dlaczego nie na wszystkie - zapewne też niektórzy go nie otrzymają dlatego cytuję

Szanowny użytkowniku PlayStation Network,

Być może wiesz, że 20 kwietnia 2011 r. działanie usługi PlayStation®Network zostało zawieszone na całym świecie w efekcie kryminalnego cyberataku na nasze serwery.

Mamy przyjemność poinformować, że rozpoczęliśmy przywracanie niektórych usług PlayStation Network. W nadchodzących dniach do działania powrócą kolejne usługi, dlatego zachęcamy do zaglądania na strony eu.playstation.com/psnlatest oraz PlayStation.Blog pod adresem blog.eu.playstation.com, gdzie pojawiają się najświeższe informacje.

Zanim ponownie zaczniesz korzystać z PlayStation Network...

Przywracając działanie PSN, wprowadziliśmy środek zabezpieczający — użytkownik musi zmienić swoje hasło PlayStation Network account (konta PlayStation Network), zanim będzie mógł ponownie zacząć korzystać z PSN.

Jeżeli masz system PlayStation®3, dokonasz tego, aktualizując oprogramowanie systemowe do wersji 3.61, a następnie logując się do PlayStation Network za pośrednictwem menu XMB™ (XrossMediaBar). Więcej informacji można znaleźć na stronie eu.playstation.com/ps3psn.

Hasło można też zmienić odwiedzając stronę store.playstation.com/login.gvm za pomocą komputera. Cała operacja nie powinna zająć więcej niż kilka minut. Jeśli potrzebujesz więcej pomocy, skorzystaj ze szczegółowego przewodnika, który znajdziesz na stronie eu.playstation.com/psppsn.

Oferujemy bezpłatne gry...

W ramach podziękowania za cierpliwość okazaną podczas przerwy w działaniu PSN uruchomimy wkrótce program Welcome Back (Witamy z powrotem) dla wszystkich użytkowników PSN. W jego ramach będzie można pobrać bezpłatne gry, a także przez miesiąc korzystać bezpłatnie z PlayStation®Plus (osoby już z niego korzystające dostaną dodatkowy miesiąc za darmo).

Gdy program Welcome Back (Witamy z powrotem) zacznie funkcjonować, na stronie eu.playstation.com/welcomeback opublikujemy pełna listę ofert dostępnych w Twoim kraju.

Jeszcze raz chcielibyśmy podziękować za cierpliwość i wsparcie okazane w czasie, gdy nasi pracownicy na całym świecie prowadzą działania nad przywróceniem usługi PSN.

Przypominamy, że najświeższe informacje można znaleźć na stronach eu.playstation.com/psnlatest, PlayStation.Blog pod adresem blog.eu.playstation.com oraz śledząc nas w serwisie Twitter pod adresem twitter.com/PlayStationEU.

Do zobaczenia online już wkrótce,

Zespół PlayStation Network

Edytowane przez stachna01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A to ciekawe...

* Użytkownicy otrzymają 30-dniowy dostęp do zawartości PS Plus zaplanowanej na maj.

Czy to znaczy, że jednak PSStore będzie jeszcze w maju? Czyli mając PS+ przez powiedzmy... pół miesiąca w czerwcu nie będę już mieć dostępu do czerwcowego PS+? :o

Edytowane przez moniek130

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może dodam od siebie parę słów. Dla tych co nie wiedza co wybrać, jako że mam inFamous i Wipeouta:

-inFamous: na początku sprawdziłem demo, było spoko, ale mnie nei zachwyciło. Potem zdobyłem pełną wersję, i się okazało, że fabuła tej gry jest naprawdę fajnie zaplanowana i ciekawie podana. Mechanika też sprawia wiele radości, rozwałka w mieście za pomocą prądu to jest to. Plus latanie, wspiananie się jak w AC nie najgorszy system walki, i duże, zróżnicowane miasto powodują że chętnie się wraca do tego tytułu. Gra jest dość długa. Graficznie daje radę, nie jest to KZ3 ale naprawdę miło się to ogląda. Szczególnie fajny efekt jest jak się stanie gdzieś wysoko i miasto majaczy pod nami.

-Wipeout: To jest ultra klasyk. Pozycja "must have" dla każdego fana arcade, z naciskiem na szybkie wyścigi. Jak ktoś lubił HiOctane na PC, to wipeout go zadowoli w 120%. Znakomita grafika fullHD, muzyka robiona przez tuzów elektroniki, fajnie zaprojektowane trasy, znakomita i prosta mechanika gry, destrukcyjne gadżety i szalona prędkość, czego chcieć więcej. Mechanika gry opiera się na zasadzie "easy to learn, hard to master" czyli łatwo opanować podstawy, ale gra na wyższych poziomach trudności (czy zaawansowana postępów) jest naprawdę bardzo trudna. Właśnie system wzrostu trudności fajnie jest rozwiązany. Im niższa liga tym wolniej, i potem prędkość wzrasta, co w najwyższych ligach powoduje że trudno jest utrzymać się w trasie i wygrać wyścig. Plus kilka trybów gry, daje radość na długie godziny. Szczególnie dla fanów futurystycznych wyścigów.

W pozostałe nie grałem, ale z tego co wiem to różnorodność LBP jest nie do pobicia, DN nic nie powiem bo nie znam, ale ściągnę ;) a Rachet i Clank to też klasyk platformówek, grałem w wersję na PSP i była to jedna z fajniejszcyh serii. Z humorem, ładna wizualnie i zróżnicowana pod względem mechaniki (motywy z Clankiem latającym jako megarobot w kosmosie itp).

PS:Robert, masz faktycznie małe pojęcie o jakości tych produktów.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą mam pytanko... Czy jakbym ściągnął LBP z niemieckiego PSS to czy język gry będzie niemiecki?:|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niemieckim PSS LBP było dostępne tylko w dwóch wersjach językowych: 1) łacińskiej, 2) chińskiej (z naciskiem na dialekt z prowincji Gansu).

Pozostaje jedynie domyślać się, że gra będzie w takiej wersji językowej, w której została udostępniona w danym kraju w PSS. Jednak to tylko domysły, a jak będzie to już czas pokaże. Uzbroj się w cierpliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może dodam od siebie parę słów. Dla tych co nie wiedza co wybrać, jako że mam inFamous i Wipeouta:

-inFamous: na początku sprawdziłem demo, było spoko, ale mnie nei zachwyciło. Potem zdobyłem pełną wersję, i się okazało, że fabuła tej gry jest naprawdę fajnie zaplanowana i ciekawie podana. Mechanika też sprawia wiele radości, rozwałka w mieście za pomocą prądu to jest to. Plus latanie, wspiananie się jak w AC nie najgorszy system walki, i duże, zróżnicowane miasto powodują że chętnie się wraca do tego tytułu. Gra jest dość długa. Graficznie daje radę, nie jest to KZ3 ale naprawdę miło się to ogląda. Szczególnie fajny efekt jest jak się stanie gdzieś wysoko i miasto majaczy pod nami.

-Wipeout: To jest ultra klasyk. Pozycja "must have" dla każdego fana arcade, z naciskiem na szybkie wyścigi. Jak ktoś lubił HiOctane na PC, to wipeout go zadowoli w 120%. Znakomita grafika fullHD, muzyka robiona przez tuzów elektroniki, fajnie zaprojektowane trasy, znakomita i prosta mechanika gry, destrukcyjne gadżety i szalona prędkość, czego chcieć więcej. Mechanika gry opiera się na zasadzie "easy to learn, hard to master" czyli łatwo opanować podstawy, ale gra na wyższych poziomach trudności (czy zaawansowana postępów) jest naprawdę bardzo trudna. Właśnie system wzrostu trudności fajnie jest rozwiązany. Im niższa liga tym wolniej, i potem prędkość wzrasta, co w najwyższych ligach powoduje że trudno jest utrzymać się w trasie i wygrać wyścig. Plus kilka trybów gry, daje radość na długie godziny. Szczególnie dla fanów futurystycznych wyścigów.

W pozostałe nie grałem, ale z tego co wiem to różnorodność LBP jest nie do pobicia, DN nic nie powiem bo nie znam, ale ściągnę ;) a Rachet i Clank to też klasyk platformówek, grałem w wersję na PSP i była to jedna z fajniejszcyh serii. Z humorem, ładna wizualnie i zróżnicowana pod względem mechaniki (motywy z Clankiem latającym jako megarobot w kosmosie itp).

PS:Robert, masz faktycznie małe pojęcie o jakości tych produktów.

Ktoś tu pamięta Hioctane w którego grałem na Pentium 100 mhz:)

Niesamowite, a myślałem, ze same dzieci tu siedzą:)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HiOctane był mega kozakiem :) o ile się nie mylę to nawet po LANie w to graliśmy...

Co do staroci, to jeszcze mogłbym porównać wipeouta do megarace, pod kątem zakręconych tras ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie odnośnie ściągania gier z PSS. Czy można to robić na raty? Tzn. dziś ściągnę 10%, jutro 20% itd., czy trzeba ciągiem mieć włączoną konsolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, mam nadzieję, że LBP i inFAMOUS będą w wersji PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakiez to wielkie straty poniosles w zwiazku z tym , ze Sony "utracilo Twoje dane osobowe" . Zginely Ci pieniadze z konta ? Byles w Burkina Faso i zablokowanie karty kosztowalo duzo pieniedzy bo musiales dzwonic do banku przez telefon satelitarny? Pewnie nawet nie placiles karta w PsStore a czujesz sie pokrzywdzony. Pozwij Sony do sadu niech wyplaca Tobie miliardowe odszkodowanie.
Nie znasz mnie więc nie gadaj w jaki sposób płaciłem w PSS, bo tylko się błaźnisz. Słyszałeś o czymś takim jak "straty moralne"? Albo lepiej - stracony czas. Czas potrzebny na zablokowanie karty i poczekanie na otrzymanie nowej, konieczność zmiany haseł, etc. Niestety nie mieszkamy w USA gdzie można by taką sprawę wygrać. SONY wymagało podania prawdziwych danych osobowych przy rejestracji - zaufano im, a oni spartolili sprawę i stracili dane. A teraz próbują jeszcze ludzi udobruchać pierdółkami sprzed dwóch/trzech lat. I to działa - bo ludzi cieszą się z tego że firma po raz kolejny ich wydymała. Jeżeli tobie podoba się dostawanie śmieci w ramach rekompensaty to twoja sprawa. Ja preferuję coś bardziej treściwego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....SONY wymagało podania prawdziwych danych osobowych przy rejestracji...

Dziwne bo ja podałem wyssane z palca. No może za wyjątkiem adresu e-mail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo ja podałem wyssane z palca. No może za wyjątkiem adresu e-mail.

No to w razie czego maja podstawy, aby zablokowac Ci konto, dodatkowo jesli ktos haknie Ci konto, to nie masz zadnych podstaw aby owo konto odzyskac poprzez infolinie SONY. Moze Ty masz to w dupie, ale niektorym zalezy na zawartosci swojego konta, oraz rzeczy tam kupionych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w razie czego maja podstawy, aby zablokowac Ci konto, dodatkowo jesli ktos haknie Ci konto, to nie masz zadnych podstaw aby owo konto odzyskac poprzez infolinie SONY. Moze Ty masz to w dupie, ale niektorym zalezy na zawartosci swojego konta, oraz rzeczy tam kupionych.

Pierwsze słyszę aby adres zamieszkania stał się powodem do zablokowania konta. Nie tylko w PSN ale i w iTunes, Google i takich tam różnych forach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.