Skocz do zawartości
Emir

God of War III

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie powiedzcie mi czy jak przejde gre na noramlu i potem zaczne na wyzszym poziomie to czy wszystkie wcześniej upgrade'owane bronie bedą na tym poziomie jak kończyłem normal i potem będę mógł je dalej upgrade'owac.? bo wymasterować każdą broń (trofeum) na maxa przy przejściu 1 raz gry może być ciężko... z góry dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i utknałem.... pomoze ktos ?

po zabicu hery, napelniam 2 kielichy woda, jak napełnic 3 ? hera lezy na przycisku - rozwiazany problem, wystarczylo obrocic schody i przestawic na sam koniec by utworzyc droge do kielicha.

Edytowane przez mess

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ufff... i pogralem troche dzis walka z

HADESEM

jest po prostu epicka, jak narazie moj ulubiony motyw z gry ;) a czy

hermes

tez was wkurzal tak jak mnie? ale jutro sie z nim rozprawie ;) nomen omen jest swietnie zagrany imho, w wersji eng. no coz ja jeste mfanem kratosa i... coz nie ma co sie rozpisywac. gra po prostu jest super. ale nie podoba mi sie wyglad zeusa na zblizeniach... hmmm wg mnie np taki lazarevicz z U2 wygladaj duzo lepiej, mimika etc. za to postac kratosa? twarz, grymasy etc. miod :)

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka z Hadesem miażdży TOTALNIE! Muzyka jest świetna.

Dziś kupiłem. Jestem zachwycony. Grafika z dema w porównaniu do pełnej jest słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez kurier pare godzin temu przywiozl gre. Tydzien temu kupilem PS3 i musze stwierdzic, ze Xbox nawet nie dorasta do piet PS3 graficznie. To co pokazal mi Uncharted 2, a teraz GoW3 to po prostu "klekajcie narody". To co sie dzieje na ekranie w tej grze to poprostu orgia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie powiedzcie mi czy jak przejde gre na noramlu i potem zaczne na wyzszym poziomie to czy wszystkie wcześniej upgrade'owane bronie bedą na tym poziomie jak kończyłem normal i potem będę mógł je dalej upgrade'owac.? bo wymasterować każdą broń (trofeum) na maxa przy przejściu 1 raz gry może być ciężko... z góry dzięki za odp

jesli jest tak jak w poprzednich grach, to na wyższych poziomach zaczynasz od zera, a na tym na którym grasz i na niższych możesz wrzucić 'new game plus' ze wszystkim co masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jestem po zakończeniu... chyba nie będę oryginalny, ale co tam... Zakończenie rewelacyjne, KAŻDA walka rewelacyjna (szczególnie z tym panem, o którym koledzy piszą wyżej), grafika cud, muzyka również (ahhh żeby tylko gdzieś dostać soundtrack)... Jako fan serii i przede wszystkim gracz polecam grę każdemu! Grzech nie zagrać, tfu nie przeżyć takiego widowiska!

a czy

hermes

tez was wkurzal tak jak mnie?

I to cholernie! Aż z bananem oglądałem jak... Ci co grali wiedzą co :)

Edytowane przez kaczorek007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, na trzeźwo ... jak dla mnie szału  nie ma, pierwsza godzina grania za sobą, grafika ok bardzo wysoki poziom, muzyka również .. animacje bohatera jak i system walki słabe, z serią nie jestem na bierząco, grałem w 1 i 2 ale mnie nie przekonały, trójka zyskuje wiele dzięki najazdom kamery jak i tym klepaniem co się pojawi, ale sam system wspinaczki na te kolosy, no ludzie litości!!! kto grał w Shadow of Collosus ten wie ze d-klasuje tego Gow3, co z tego ze są super najazdny kamery, skoro gra robi to za nas, samodzielnie!!! to nie gameplay, to filmiki robią tu robote! no mam nadzieje się rozkręci, bo jak narazie to ja w zasadzie jestem troszke rozczarowany, ... spodziewałem się niewiadomo czego, a dostałem średni gameplay ze słabymi animacjami w czasie rzeczyswistym które można wykonaywać, ... Heavenly Sword, 2 lata temu zrobił na mnie większe i lepsze wrażenie, narazie jest wtórnie i durnie, no i system walki bardzo mało wymagający. Tylko oprawa adio video, i wielkość (takie filmowe ukazanie trzymają fason) reszta mogła by być lepsza, ... 

p.s ... dlaczego nie można sterować kamerą?? przecież to już od wielu lat norma? 

aaa wicie co jak do tej pory na mnie zrobiło najlepsze wrażenie, intro :D ... w stylu ofkors 300 Millera, 

czekam na te hektolitry krwi, fatality z perspektywy ofiary i porywające dziwki ...  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyobrażam sobie, żeby w GoWie można było ruszać kamerą. Co do systemu walki to nie jest on prostacki, ale uproszczony i daje dużo frajdy. A jeśli gameplay dla Ciebie jest średni to masz albo jakieś ogromne wymagania albo poważne problemy ze sobą. Nie ma gry z której czerpałem więcej fun'u, może poza U2.

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie dac info na jakiej rodzielczosci wam gra hula i jakie macie wersje gry ?

720p domyślnie. Ustawiłem raz 1080i i było o wiele gorzej.

--------

Jeśli zaś chodzi o samą grę , to jak dla mnie , to tempo jest zbyt wysokie. Niektóre walki zostały wręcz zmarnowane. Jak na razie , najlepsze momenty w grze to...

Sekcja z Hermesem - najbardziej "naturalna" walka jaką dotąd wygrałem. bez żadnych przebieranek ;)

Walka z Kronosem - klasyczna walka , na poziomie poprzednich GoW.

Mam nadzieję , że w najblizszej przyszłości czeka mnie więcej takich porządnych pojedynków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zapraszam do wspolnej rozkminy, i przedstawienia waszych refleksji na temat elementów fabuły i zakonczenia.

No to zaczynamy:

Co do koncowki

Jak oceniacie Atene? Okazala sie szmaciskiem ktora zwyczajnie w swiecie chciala wykozystac krejtosa by posiąsc moc ukryta w puszcze pandory czy tez zwyczajnie chciala sciagnac z niego to "brzemie" jesli tak to mozna nazwac?

Idac dalej 

Potezna bron ukryta w puszcze pandory to "nadzieja" zgadza sie? Nasuwa sie pytanie czy Kratos posiadl ja juz podczas pierwszego otwarcia puchy czy tez dopiero w tzw. "mroku" do ktorego poslal nas Zeus.Atena z tego co pamietam twierdzi w koncowym filmiku, ze to ona "wsadzila" ta moc do puszki, tylko po co? Zeby w razie jej otwarcia i wydostania sie zla, bylo tez cos co moze je pokonac? I dalej, jesli Atena na koncu tak bardzo chciala odebrac kratosowi "nadzieje" to czemu nie pozostala w jej posiadaniu za zycia zanim umiescila ja w puszce? I po co w ogole jej byla potrzebna ta moc, biorac pod uwage ze byla martwa? Suma sumarum, Kratos wypiął sie na Atene i popelniajac sepuku rozdal "nadzieje" ludziom.

No i kolejne pytania 

Kratos zyje czy tez nie? Co sie stalo z Pandorą? Czy Gaja i Zeus zostali definitywnie zgladzeni? Co takiego spotkalo lub co wplynelo na Atene, ze zmienila zdanie dotyczace Bogów(konkretnie Zeusa) i chciala ich smierci? Po prostu zrozumiala ze zlo wypuszczone z puszki nimi owladnelo? I tu pytanie dlaczego Atena nie zostala "opentana" przez negatywna zawartosc puszki kiedy jeszcze zyla?

Rozpisalem sie jak cholera, ale co tam, mam nadzieje, ze wysuniecie swoje teorie w tym temacie i pomozecie mi w rozkminie niektorych aspektow fabuly. Jesli palnąłem gdzies gafe - sorry poprawcie mnie :D

Edytowane przez s0mak_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam poslka wersje z Media Markt.

Pokonalem Hadesa i jestem zachwycony ta walka ;] Jak sie aktywuje duchy Hadesa ??

W menu na start trojkat cisniesz i wybierasz jakiego chcesz potem podczas gry r2 aby dostac reszte duchow musisz dopakowac bron na maxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i utknałem.... pomoze ktos ?  

po zabicu hery, napelniam 2 kielichy woda, jak napełnic 3 ? hera lezy na przycisku - rozwiazany problem, wystarczylo obrocic schody i przestawic na sam koniec by utworzyc droge do kielicha.

Przede wszystkim zo zabierz ta biedna Here z tego przycisku :) i musisz to zrobic tak: najpierw przesun te schody nakolumnie na sam dol i ustaw tak zeby razem z otoczeniem tworzyly schody do tego trzeciego kielicha, teraz przygotuj sobie na tych schodach Here i szybko do przycisku, nastepnie spowrotem po Here, po schodach i wrzuc ja do kielicha :) jak juz to zrobisz to na spokojnie przesun schody na przycisk i gotowe :) po ograniu 2 czesci GoW ma sie wycwiczone takie kombinowanie :D

i moze mi ktos wytlumaczyc jak to dokladnie jest z tym trybem Tytan? nie korzystalem z tego w poprzednich czesciach, a teraz mam ochote na Platynke :D 

Edytowane przez thegrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się, wczoraj w końcu udało mi się pograć w GoW i muszę powiedzieć, że gra wymiata. Dobrze znam poprzednie wersje jeszcze z ps2 ale to co się dzieje w 3 to poporostu "eksplozja smaku i aromatu".

Tym co jeszcze się wahają gorąco polecam!!!

Mam do Was pytanie, czy jest możliwość wrócenia do jakiejś lokacji po przejściu gry lub w trakcie, czy trzeba od początku?

Pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wczoraj zdobyłem God of War III. Lecz to właśnie dzisiaj zacznę w to grać. Akurat specjalnie wziąłem sobie dzień wolny po premierze gry :tongue: Tak więc wszystkim którzy posiadają grę życzę miłego i przyjemnego grania :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z oficjalnej strony GOW'a można półoficjalnie ściągnąć soundtrack trylogii God of War :D :turned:

http://www.godofwar.com/ucmdev/groups/public/documents/webasset/g3_trilogy_soundtrack.zip

http://www.godofwar.com/ucmdev/groups/public/documents/webasset/g3_blood_and_metal.zip

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: na pewno to usuną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyobrażam sobie, żeby w GoWie można było ruszać kamerą. Co do systemu walki to nie jest on prostacki, ale uproszczony i daje dużo frajdy. A jeśli gameplay dla Ciebie jest średni to masz albo jakieś ogromne wymagania albo poważne problemy ze sobą. Nie ma gry z której czerpałem więcej fun'u, może poza U2.

w Metal Gear Solid 3: Snake Eater też nie dało się ruszać kamerą, w Metal Gear Solid 3: Subsistence dodano tą opcję, i gra wiele zyskała. Do systemu walki mam zastrzezenia, jest on taki sam jak w wersji z części 1 i 2, zero eweolucji, całość ratują wstawki z pojawiającymi się przyciskami, ale wtedy odpalamy tylko animacje, ... pisałem ze jestem zaledwie przy 1 szym bosie, i jakoś nie porywa mnie obszar walki, 3 m kwadratowe i jego ramiona prawie na cały zasięg, ... denerwuje mnie ze musze klepać gościa z bacika, zeby pojawił się nagle X do wciśnięcia :/ ... gra jest bardzo epicka i brutalna, ale system walki ma przestarzały z tamtej generacji, dla mnie to na minus, ... 

aaa mam pytanko, czy Kratos może walczyć jakąś inną bronią? chodzi mi o miecz, topór, czy tam jakąś maczugę? te baciki, czy rękawice z dema nie za bardzo mi podchodzą, wręcz wkurwiają mnie te młynki ... zalatuje mi fliperówami, wolał bym pociachać mieczykiem o ile takowy jest :biggrin:

no, i co jeszcze mogę powiedzieć, szkoda ze ciała nie zostają na polu walki, kolejna rzecz która mnie denerwuje to te dymki kolorowe które ulatują z wyparywujących właśnie przeciwników, ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu Twoich postów Malakay zastanawiam się po huja kupiłeś tą grę? Od dawna już było wiadomo co będzie w GoW3, było demo i masa informacji, ale Ty marudzisz i marudzisz... :ninja:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie do ludzi mieszkajacych w UK czy macie juz GoW3? bo jak wchodze na strone game to jest tam napisane ze premiera dopiero jutro. z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj "pojechałem" po Hadesie:) Świetna scena walki i motyw z wyrywaniem wędrujących kawałków mięcha :). Co do samej gry - zmieniłem zdanie i postrzegam GoW3 jako grę dobrą i chyba tak zostanie, więc nie wydałem 200zeta na marne :). Na początku mnie nudziła i tam gdzie większość graczy piszczała z zachwytu ja zwyczajnie zasypiałem. Wierzę że dalsze etapy mnie pozytywnie zaskoczą. 

Ave

Edytowane przez Adamus78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Up

Moglbys zaspojlowac bo sa ludzie ktorzy nie znaja jeszcze sposoby wykanczania wyzej wspomnianego jegomoscia xP. A co do gry to sam nie wiem ... Z jednej strony wiem czego sie spodziewac po gameplayu ale nie wiem jak z intensywnoscia xP Zobaczy sie jak to bedzie ale raczej sie nie zawiode na grze XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dostałem swoją kopie, mieszkam w Uk i jeden z użytkowników tego formu napisał mi kiedyś że bedzie jedna wersja gry na całą europę a tu lipa w UK brak polskiego języka !!! 

w sumie to jest tylko ang ,żal i tyle ,czemu nie wydają gry na całą europe we wszystkich versjach jezykowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj "pojechałem" po Hadesie:) Świetna scena walki i motyw z wyrywaniem wędrujących kawałków mięcha :). Co do samej gry - zmieniłem zdanie i postrzegam GoW3 jako grę dobrą i chyba tak zostanie, więc nie wydałem 200zeta na marne :). Na początku mnie nudziła i tam gdzie większość graczy piszczała z zachwytu ja zwyczajnie zasypiałem. Wierzę że dalsze etapy mnie pozytywnie zaskoczą. 

Ave

noo, miałem podobne odczucia jak Adamus, początek mnie troszke rozczarował, ale akcja z Hadesem jest genialna, chyba zaczynam odzyskiwać wiarę w Kratosa  :biggrin: ... no i pojawił się mieczyk, wprawdzie tylko na chwilę ale tnie wybornie! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie do ludzi mieszkajacych w UK czy macie juz GoW3? bo jak wchodze na strone game to jest tam napisane ze premiera dopiero jutro. z gory dzieki

Dopiero jutro premiera- chyba,że zamówiłeś pre-order, to może i dostałbyś dzisiaj. Ja poszedłem wczoraj żeby sprawdzić czy już mają i niestety się zawiodłem- należy czekać do piątku.

Jeżeli się nie mylę,to takie pytanie powinno być zadane w innym temacie, jak np. "Gdzie kupić,za ile?". To tak na przyszłość :)

Edytowane przez Aberguy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z oficjalnej strony GOW'a można półoficjalnie ściągnąć soundtrack trylogii God of War :D :turned:

http://www.godofwar...._soundtrack.zip

http://www.godofwar....d_and_metal.zip

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: na pewno to usuną

Dzięki za Linki :D Akurat nabyłem sobie GoW III Edycję Kolekcjonerską za 279 zł, a nie puszkę Pandory więc akurat brak Soundtracku. Ale skoro już pojawił się na Necie to ja już nie narzekam xDD Soundtrack jest doskonały *____*

Jak na razie mam za sobą 2-3 godzin grania. Biegam sobie po Hadesie i jestem pod wielkim wrażeniem. Ta gra przerosła moje oczekiwania :D

Poza tym Intro do gry jest perfekcyjne *____* No faktycznie styl Intro jak z Endingu z filmu 300 :) Bardzo mi się podoba. Pokazuję wydarzenia z poprzednich części - no oczywiście nutka w tle ;) Chłopaki z Santa Monica od razu na wstępie potrafią narobić zajebistego klimatu :D Ostatni tak genialny Opening widziałem do gry Wrath of the Lich King:

- No ale to akurat nie zdziwienie bo chłopaki z Blizzarda tworzą najwybitniejsze filmiki do gier. Zwłaszcza do Serii Warcraft III ;)

A skład Santa Monica powinien być dumny bo także stworzyli arcydzieło ^^ To właśnie dla takiej gry jak GoW III warto było kupić Konsole xDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi