Skocz do zawartości
Żywy

PlayStation 4

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.06.2011 o 07:37, simin666 napisał:

Hehehe jak będzie PS4 to nie będzie już M jak miłość więc się nie martw :P

To samo mówiłem o PS2 i Modzie na Sukces...

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak PS3 zarobi na swojej sprzedaży odpowiednią sumę to na pewno nie długo zobaczymy PS4 ale myślę że obecnie będziemy musieli trochę poczekać. Dodatki typu PS Move maja podbić sprzedasz a na pewno coś jeszcze Koncern SONY coś zaprezentuję.

Możemy odkładać już powoli na PS4 bo jak koledzy to ujęli cena nie będzie mała. Ale na pewno warta. PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiać mi się chcę z tego że niektóre osoby nie chcą nowej generacji. W ciągu ostatnich 6 lat większość z was wymieniła komórki, TV i inne sprzęty. Ja osobiście wymieniłem już 2 razy komputer (nie dlatego że był słaby, ale dlatego że lubię grać na max detalach w każdą grę), komórkę, TV i mp3. Nie mogę w to uwierzyć że takie COŚ jak konsola do gier będzie na rynku przez 10 lat. Przecież to chore i głupie. Cała koncepcja konsoli upada !!!! W dawnych czasach ps i ps2 konsola była synonimem mocy !!!! Gry na konsole były lepsze graficznie a także było więcej dostępnych tytułów(exclusivów). Co mamy teraz ???? masa badziewia z cyferkami 3,2,4 już nie wspomnę o samopowtarzalnym fifa 12 ? niektóre tytuły nie mają już nawet cyferek bo było by to śmieszne. Gry konsolowe w tej chwili są graficznie 2 generacje do tyłu !!!!! Żeby to tylko grafika była problemem, ale z racji małej ilości ram gry są poprostu okrojone do kości.

przykłady:

Uncharted-wąski kotytarz

killzone 3 - co chwila loading (sprytnie ukryty w cut scenkach których z racji wczytywania nie da się przerwać !!)

gta IV - framerate, ta gra nie wie co to jest bo go tam nie ma

Ostatnia gra która sprawiła mi masę frajdy to sly collection hd. Taki sly 3 ma większe mapy niż 90% obecnych gier.

Żeby chociaż wszystkie tytuły były płynne 60 fps( co ja gadam przecież konsole to badziew one tego nie potrafią), ok 30 fps, ale 99% gier po prostu gubi framerate, tnie się i przywiesza. Niech ktoś mi powie teraz jak rynek gier ma się rozwijać jeżeli sprzęt zostaje taki sam przez 10 lat !!! Czy wy sobie zdajecie ile to jest 10 lat dla rynku elektroniki ? Już wiem, wy po prostu chcecie więcej popierdółek tanecznych, słodkich eyepetów, minisów. Niestety ja kapituluje i każdą grę multiplatformową kupuję na PC. Po prostu szkoda mojej kasy, tytuły konsolowe są 2x droższe od pecetowych( 200 zł tytuł konsolowy, 100 zł na komputer), a same gry wyglądają lepiej + darmowy, bezproblemowy multi z voce chatem i lepszym sterowaniem. W tej chwili nie ma również problemu z podłączeniem PC pod TV. Ostatni sprawa to to że np takie gry jak Battlefield 3 będą oferować po prostu więcej na komputer.

Co nasz czeka przez 3 lata ?

- xbox 360 + kinect i gry na niego

- ps 3 + move + 3d - co to oznacza ? gorsza grafa i inne rzeczy kosztem 3d tak jak to jest w killzone 3

Ja chcę ps4 :( Prosze Cię SONY :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcą bo sie obawiają że może nie być wstecznej kompatybilności.

Mają po 10 czy więcej gier i perspektywa nie odpalenia ich na nowej konsoli nie napawa ich optymizmem

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2012 będzie koniec świata... więc nie ma się co martwic wykorzystajcie dobrze PS3 do tego czasu :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Nie znasz lepszych żartów? Forumowy Karol Strasburger się znalazł...

Pady do PS4 mają mieć mikrofony w padach! Bo mi się nie chce kupić headseta, i innym też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta i jeszcze może kamerke ??

Nie dadzą ci hs bo chcą zarobić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa generacja nie będzie miała od ręki niesamowicie wyglądających gier. To tak nie działa. Zanim ND stworzyli U2:AT, PS3 zdążyła się "zestarzeć". PS2 miażdżyła grami, choć większość domowych PCtów zżerała ją na śniadanie pod względem bebechów. Co z tego? Nic. Liczą się gry.

Co więcej, odpaliwszy ME2 na maksymalnych ustawieniach (AAx16, czy ile tam można i wszystko na "ful") nie byłem w stanie dostrzec powalającej różnicy, o której pisano. Wersja PS3kowa prezentuje się niewiele słabiej. Słowem, spora przesada.

Saracen ma sporo racji w swojej wypowiedzi. Po kiego mi nowa konsola, skoro może być pozbawiona wstecznej kompatybilności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KopaczyK:

No nie do konca jest tak jak mowisz, zauwaz ze zawsze na nowych konsolach gry pierwszej generacji (tytuly startowe) wygladaly lepiej niz gry z 4-5 generacji (czyli te wyciskajace 110% mocy konsoli) na poprzednikach, i nie inaczej bedzie tym razem. A to ze na PeCetach nie ma az takiej wielkiej roznicy jak mowisz poza wyzsza rozdzialka, AA, lepszymi teksturami itp. to "wina" konsol, bo developerzy musza zmiescic sie w budzecie ~1MLN poligonow bo konsole wiecej nie uciagna, a nie beda przeciez robili oddzielnych modeli pod PC, taki np. Crysis z 2007r. wyswietla naraz ok. 3MLN poligonow, czyli jest daleko przed obecnymi konsolami. Dlatego tym bardziej przydalaby sie nowa generacja zeby nie hamowac tego calego rozwoju grafiki, fizyki itd. A co do wstecznej kompatybilnosci - a na co to komu? Jak ktos sie pozbywa starej konsoli jak tylko wychodzi nowa to jest sam sobie winien, a jak ktos ma jednoczesnie PS2 i PS3 to raczej nie placze ze PS3 nie odtwarza gier z PS2. ja nie zamierzam sie pozbywac "chlebaka" jak wyjdzie PS4, i szczerze to nawet bym wolal zeby Sony olalo sprawe wstecznej kompatybilnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Żywy ile mam sobie tych konsol postawić na półce ? Ile stolików dokupić ? i gdzie to wszystko zmieścić ? :)

Nie będę za każdym razem wyciągał innej konsoli z szafy w zależności w co chcę zagrać

Komfort grania i swoboda ma tez znaczenie

Po drugie jak ma mi paść konsola to wolę żeby jedna na nie dwie czy trzy

Po trzecie zwiększa sie ilość graczy online bo posiadacz tylko PS4 kupi także dobrą grę online na PS3 a nie tylko na aktualną generację

Ile ludzi ze względu na brak wstecznej kompatybilności nie ma okazji sprawdzić świetnego Black PS2/Xbox ?

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę współczesne gry PCtowe- np. Wiesio 2, i zadaję sobie pytanie: "To wszystko? OK, ładne, ale widzę słabe animacja twarzy, momentami pokraczne animacje, przenikanie przez ściany, itp. W którym miejscu gra pisana tylko na PC bije konkurencję z konsol?". Twórcy gier tak biadolą, ze konsole ich hamują, ale imho to bzdurna wymówka. Łatwiej jest wrzucić piękne tekstury i stworzyć pozory przepięknej grafiki, niż popracować nad tym co najważniejsze, czyli poprawioną rozgrywką, modelem kolizji, animacjami, itp. Wygląda na to, że nie potrafią tego zrobić, więc zrzucają winę na konsole i ich przestarzałą architekturę. ME2 na maksymalnych ustawieniach wygląda minimalnie lepiej na 15 calowym monitorze, od ME2 na PS3, które przeszedłem na 32 calowym LCDku. Słowem, bzdurne gadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie gadanie, zawsze kazdy bedzie inaczej patrzyl na dana sprawe, ja od dziecka gralem na pc, dopiero od 2008 roku przesiadlem sie na konsole i w zyciu nie przesiadlbym sie spowrotem z konsoli na pc. Dla mnie liczy sie przyjemnosc z gry, sterowanie padem jest super (wiem ze zaraz ktos napisze ze do pc tez mozna podlaczyc pada), a zeby pograc w najnowsze gry na full detalach, chcialbym zobaczyc np. ile osob na 100 moze sobie pozwolic na takiego pc. Ja przynajmniej nie zastanawiam sie czy gra mi bedzie chodzic czy nie, wkladam sobie plytke do konosli i moge grac, a nie jak na pc musze jeszce instalowac, wprowadzac jakies durne cdkeye, wezcie ostatniego wiedzmina, ile ludzie sie musieli nawkurzac by go uruchomic, a na konsoli nie musze sobie tym zawracac glowy ( i nie chodzi mi tu o wiedzmina bo nie ma go poki co na konsolach ale ogolnie), poza tym nie wiem moze nie jestem wymagajacy ale wystarczy zeby kazda gra wygladala tak jak chocby u2, i inne tego typu gry. Dla mnie nie musza wprowadzac nowej generacji w ciagu 2 lat, czerpie radosc i satysfakcje z obecnej generacji, na pewno nie kupilbym ps4 czy nowego iksa w dniu premiery choc moglbym. Mysle ze w ciau najbliszych 2 czy 3 lat nowe konsole sie pojawia a wtedy zobaczymy jaka bedzie roznica miedzy nowa a stara (obecna) generacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.06.2011 o 07:36, Homer S napisał:

@up

Nie znasz lepszych żartów? Forumowy Karol Strasburger się znalazł...

Pady do PS4 mają mieć mikrofony w padach! Bo mi się nie chce kupić headseta, i innym też.

taaak i będziesz grał z padem przy gębie tak??

i może jeszcze głośniki w analogach??

Edytowane przez szyma45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsza myśl która mnie męczy to taka, że ie będzie w ps4. wgl. padów. wszystko by było robione za pomocą ruchu ciała. confused.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.06.2011 o 14:11, euro napisał:

najgorsza myśl która mnie męczy to taka, że ie będzie w ps4. wgl. padów. wszystko by było robione za pomocą ruchu ciała. confused.gif

o to raczej się nie martw....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w sumie aż tak grafika bardzo nie interesuje. Szczerze powiedziawszy może być tylko nieznacznie lepsza od tego co teraz widzimy( w tym momencie grafika i tak jest prawie fotorelistyczna). Najważniejsza rzecz to odpowiednia ilość ramów tak aby developerzy mieli jakiś zapas i mogli robić ciekawe rozbudowane pod każdym względem tytuły. Procek i karta grafiki nie jest aż tak istotna jak to było kiedyś. W ps4 chciałbym również zobaczyć minimum 300 gb dysk twardy. Fajnie by było gdyby pojawiły się różne wersje nowego ps4 np z wi-fi oraz bez, jak również z różną pojemnością dysków twardych. Osobiście konsole podpinam pod kabel więc dla mnie wbudowane wi fi to zbędny bajer a co za tym idzie koszt tak jak i dla dużej część użytkowników. Czytnik kart też jest zbędny jak to było w wersji fat. W ps4 powiniena znaleźć się pełna emulacja gier z ps3. Nowy pad z ekranem też znajduję się na mojej liście życzeń. Myślę że biorąc np komputer w tej chwili za 3000 zł i upychając go w pudełko dostalibyśmy sprzęt na kolejne 6 lat za spokojnie 2500 zł(czyli cen ps3 w dniu premiery). Muszę tutaj zaznaczyć że w tej chwili komputer za 3000 zł jest naprawdę potężną maszynką. Jedno jest pewne sony jak i microsoft chcą jeszcze zarobić na maszynkach i nie interesuje ich wypuszczenie nowych. dlaczego ? a no dlatego że istnieje moda na tak zwane gry jak i usługi dla casuali którzy zadowolą się byle g..... . Sony i microsoft będą się kierować jedną zasadą : Do póki ps3 i xbox360 będą wyświetlać lepszą grafikę niż telefony komórkowe czy tablety dopóty nie zobaczymy nowej generacji konsol (na szczęście ipad-owi i smarfonom już nie dużo brakuje :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2011 o 11:47, Adler napisał:

http://gry.onet.pl/w...57,artykul.html

Oby to nie była prawda, kupiłem konsolę 3 tygodnie temu i to miała być już ostatnia zabawka :P

Ewentualnie wcisnę bratu z GT5 konsolę za pół ceny i dopłacę na PS4 ^_^ A tak serio, to mam nadzieję, że 4 wyjdzie koło 2014 ;)

A w 2014 ktoś kupi ps3 i napisze, że ma nadzieję, że ps4 wyjdzie dopiero w 2018 itd. W czym by wam przeszkadzała nowa konsola? To, że wy nie kupicie, nie oznacza, że inni nie mogą tego zrobić. Ten sam argument (bo dopiero co kupiłem ps3, więc nowa nie może wyjść przez kilka najbliższych lat) powtarza się wielokrotnie i w końcu nie wytrzymałem ;) Bez urazy. Pozdrawiam.

Edytowane przez LLoD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.06.2011 o 12:07, szyma45 napisał:

taaak i będziesz grał z padem przy gębie tak??

i może jeszcze głośniki w analogach??

Kolejny wybitny dowcip :down: zasięg, słyszałeś o czymś takim? Nie trzeba wcale trzymać mikrofony przy ustach, żeby wyłapywał słowa w dobrej jakości. W sumie jest mikrofon w kamerce, więc po co miałby być w padach, ale w sumie czemu nie. Argument o braku takiej możliwości uwarunkowanej chęcią zarobienia przez Sony upada, jeśli odkryje się, że do PS3 można podpiąć praktycznie każdy hs...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie , ze w kamerce jest mikrofon, tylko szkoda, ze takiej osoby praktycznie nie slychac :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2011 o 12:23, LLoD napisał:

A w 2014 ktoś kupi ps3 i napisze, że ma nadzieję, że ps4 wyjdzie dopiero w 2018 itd. W czym by wam przeszkadzała nowa konsola? To, że wy nie kupicie, nie oznacza, że inni nie mogą tego zrobić. Ten sam argument (bo dopiero co kupiłem ps3, więc nowa nie może wyjść przez kilka najbliższych lat) powtarza się wielokrotnie i w końcu nie wytrzymałem ;) Bez urazy. Pozdrawiam.

W czym? W tym, ze skończy się wydawanie flagowych tytułów na PS3. UNCHARTED4 i spółka dostępne będą tylko na PS4, a po dwóch trzech latach na PS5. Debilne.

Jeśli powstawałyby rewelacyjne gry, które miażdżą konkurencję pod każdym względem i nie dałoby się w nie grać na konsolach, to wypuszczenie nowej generacji byłoby nieodzowne. Takiej sytuacji nie mamy, więc nie ma co szaleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2011 o 15:19, kakaroto-songo napisał:

pewnie , ze w kamerce jest mikrofon, tylko szkoda, ze takiej osoby praktycznie nie slychac :thumbsup:

Bo generalnie mikrofon w kamerce nie ma służyć jako mikrofon do komunikacji, tylko jako dodatek do party games (np. na move). Żeby nagrać swoje imię, czy coś =P Zazwyczaj wtedy stoi się bliżej telewizora niż w czasie zwykłej gry i mikrofon bezbłędnie wyłapuje słówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2011 o 15:23, KopaczK napisał:

W czym? W tym, ze skończy się wydawanie flagowych tytułów na PS3. UNCHARTED4 i spółka dostępne będą tylko na PS4, a po dwóch trzech latach na PS5. Debilne.

Jeśli powstawałyby rewelacyjne gry, które miażdżą konkurencję pod każdym względem i nie dałoby się w nie grać na konsolach, to wypuszczenie nowej generacji byłoby nieodzowne. Takiej sytuacji nie mamy, więc nie ma co szaleć.

Problem w tym, że te gry nie mogą powstać, z tego powodu, że obecna generacja konsol by ich nie udźwignęła. A jak dobrze wiesz, gry na konsole sprzedają się zdecydowanie lepiej niż na PC i twórcom nie opłaca się robić świetnej gry jedynie na PC.

Z tym 2-3 lata to ładnie pojechałeś. Do tej pory mieliśmy 6 letni cykl wydawniczy. ps1 - 1994, ps2 - 2000, ps3- 2006. A teraz nagle ludzie zdziwieni jak się mówi, że czas najwyższy na zmianę generacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mpogą powstać również dlatego iż Uncharted 3 jeszcze nie wydali pardon.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 22.06.2011 o 09:03, euro napisał:

Nie wiem czy to dobry patent ale MOŻE trafiony chociaż nie możliwyt do zrobienia ; d

chodzi mi jakby o kina 4/5 D.

Czyli że np. jak jesteśmy w kanałach, to żeby śmierdziało itd.

Nie wiem jak to się nazywa...

whistling.gif

Bez przesady ;)

Nie zapominajmy, że technika już nie idzie w takim tempie jak kiedyś, a PS4 diametralnie nie będzie się różnić od PS3. Nie oczekujcie więc przeskoku, jaki był pomiędzy PS2 a PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.