Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) To ja rozumiem,że najpierw trzeba ubić Argula,aby potem aktywować DLC ''Grobowiec Argula''? I ja mam jeszcze pytanko do samego kodu. Kupiłem edycje limitowaną Darksiders II (była w tej samej cenie co edycja zwykła) I patrze na ten ''kupon'' z kodem na DLC,a tutaj jest forma XXXX-XXXX-XXXX-XXXX,a z tego co wiem na PSS można zrealizować kody,które mają tylko budowę XXXX-XXXX-XXXX (chyba wiecie o co chodzi). Edytowane 29 Sierpień 2012 przez Michalx2204 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 To ja rozumiem,że najpierw trzeba ubić Argula,aby potem aktywować DLC ''Grobowiec Argula''? I ja mam jeszcze pytanko do samego kodu. Kupiłem edycje limitowaną Darksiders II (była w tej samej cenie co edycja zwykła) I patrze na ten ''kupon'' z kodem na DLC,a tutaj jest forma XXXX-XXXX-XXXX-XXXX,a z tego co wiem na PSS można zrealizować kody,które mają tylko budowę XXXX-XXXX-XXXX (chyba wiecie o co chodzi). Nie mam pojęcia dlaczego ubiłem pana A mimo, że DLC jeszcze nie ma, może to inny grobowiec ;) Jakby nie było to część zadania Thanea. Co do kodu wpisujesz go na stronie THQ i jak wyjdzie już DLC oni Ci wyślą kod. Zresztą pod kodem masz instrukcję obsługi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Co do opętanych przedmiotów - oto screen z wersji PC ...http://img33.imagesh...01208251129.png Nie wiem jak u Was, ale ja nic u Vulgrima nie kupiłem, a taką szkatułkę z opętanym chętnie bym wziął. Nie wydałem ani jednej z tych monet przewoźnika, bo można dostać tylko niebieski lub fioletowy losowy przedmiot. W sumie znalazłem w grze 3 opętane przedmioty, a mam już 20 lvl .. za to fioletowe i niebieskie złomy na tony sprzedaję, bo nie mieszczą się w plecaku. Zakładam,że to jakiś/jakaś modyfikacja na PC,albo znowu konsolowcy za przeproszeniem są ruch*** w dup*. Poszukam jeszcze informacji o tej szkatule dziedzictwa na necie. http://www.youtube.com/watch?v=XPzzaUjbhHk 0:32 (Vulgrim nie ma opętanej skrzyni-Wersja PS3) 13:45 Wersja na PC. I wszystko jasne ;)Chodź,może istnieć też możliwość,gdy się pozbiera 10 stron umarłych Vulgrim nam odblokowuje tą skrzynie,chodź to jest mało prawdopodobne. Edytowane 29 Sierpień 2012 przez Michalx2204 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 13:45 Wersja na PC. I wszystko jasne ;) Chodź,może istnieć też możliwość,gdy się pozbiera 10 stron umarłych Vulgrim nam odblokowuje tą skrzynie,chodź to jest mało prawdopodobne. To z tego co zasłyszałem specjalna zawartość dla PC ... (albo zawartość jakiegoś DLC - na piracie 17 DLC masz w pakiecie ;p) A za strony z księgi, których jest w sumie 40 zbierasz 4 kolorowe klucze do specjalnych wrót. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 Ja mam tylko jedno pytanie. Jaki głupi by wprowadzał DLC na opętaną skrzynię u Vulgrima? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Ja mam tylko jedno pytanie. Jaki głupi by wprowadzał DLC na opętaną skrzynię u Vulgrima? Ok już wiem. "Just as Vlanoik stated, this is currently unavailable to PS3/Xbox gamers. It will become available with the Tomb of Argul DLC. If you are a PC player, then you are one of the fortunate ones that has early access to this feature." Stanowisko THQ Swoją drogą nie ma to jak reklamować cześć gry dostępną od premiery na PC, jako limitowaną edycję dla konsol ... Edytowane 29 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 Czyli rozumiem,że gdy odblokują Grobowiec Argula pojawi się również opętana skrzynka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 Czyli rozumiem,że gdy odblokują Grobowiec Argula pojawi się również opętana skrzynka? Tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 Hej ja mam jeszcze pytanie co do samego ulepszania broni. http://www.youtube.com/watch?v=fmMzZDotrk8 (0:46) w tym filmie gościu ma kosy Level 20,a przypadkiem maxymalnie nie można ulepszyć do Level 9? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Level broni i poziom ulepszenia to dwie różne rzeczy. Każda broń possessed ma jakiś level i możesz maksymalnie ulepszyć ją pięc razy. To są te czachy obok nazwy broni które widać na filmiku. Edytowane 29 Sierpień 2012 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) btw. warto oczyszczać całe pomieszczenia z beczek itp. Często za takie oczyszczenie pojawia się specjalna "duża" skrzynia z bdb lootem. Lista wszystkich znajdziek wraz z screenami ich lokacji - przydatne po przejściu gry i uzupełnianiu braków. http://www.gamesradar.com/darksiders-ii-book-dead-pages-stones-gnomes-collectibles-guide/ Edytowane 29 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 btw. warto oczyszczać całe pomieszczenia z beczek itp. Często za takie oczyszczenie pojawia się specjalna "duża" skrzynia z bdb lootem. Lista wszystkich znajdziek wraz z screenami ich lokacji - przydatne po przejściu gry i uzupełnianiu braków. http://www.gamesrada...ectibles-guide/ Akurat w moim przypadku nawet po wybiciu mobków z pomieszczeń muszę się rozejrzeć 50 razy,czy nie zostawiłem jakiejś beczki-skrzynki samej ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Gdyby ktoś nie wiedział: After you’ve finished Darksiders 2 for the first time, you’ll unlock “New Game +” mode. Be warned! When you enter “New Game +” everything resets except for your rank! That means all your hard earned collectibles are erased as well as any progress you made through other secondary missions will be gone. So you should seriously consider sticking with your original save file. Co do tygla - co 25 fal mamy "savea". czyli padłem akurat w tej po której był zapis hehe Edytowane 29 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 @pan_satyros skąd ty bierzesz te wszystkie informacje o Darksiders 2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 @pan_satyros skąd ty bierzesz te wszystkie informacje o Darksiders 2? serwisy informacyjne typu IGN, oficjalne forum THQ (wypowiedzi pracowników), poradniki o trofeach ;) Właśnie ukończyłem fabułę i 95% misji pobocznych, Apokalipsa 21 lvl, 34h. Jutro po pracy zabieram się za znajdźki i tygiel (poziom już zmieniłem na easy), ale nie na NG+ - nie mam zamiaru wszystkiego zbierać na nowo. Najgorzej będzie z tym trophy - 'osiągnij 30 lvl.' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) A ja siedzę przy misji ''Drzewo Ś.'' (myślę,że to nie spoiler) wieczorem trochę podrasuje wątek fabularny. Jedynym minusem według mnie w DS II jest powtarzalność map... ten sam schemat,lochy,lochy,lochy i polecenia typu ''pomóż-znajdź-przekręć klucz-boss''. Myślę,że w Krainie Umarłych nie będzie już tego schematu... Z mojej skromnej porady polecam Ci znaleźć jakieś stadko potworków (najlepiej potwory z takim lvlelem jaki ty masz.) i tam po prostu sobie je bić... Nie powiem,że to jest bardzo czasochłonne ale czego się nie robi dla tego dźwięku. EDIT: Ja zrobiłem też błąd przechodząc grę najpierw na średnim... mogłem już zacząć na apokalipsie i bym miał 1 przejście z głowy... Edytowane 29 Sierpień 2012 przez Michalx2204 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) A ja siedzę przy misji ''Drzewo Ś.'' (myślę,że to nie spoiler) wieczorem trochę podrasuje wątek fabularny. Jedynym minusem według mnie w DS II jest powtarzalność map... ten sam schemat,lochy,lochy,lochy i polecenia typu ''pomóż-znajdź-przekręć klucz-boss''. Myślę,że w Krainie Umarłych nie będzie już tego schematu... Tak jest +/- przez 80% gry :) Mi to odpowiada bo bardzo lubię staroszkolne action/adventure. Szkoda tylko, że po tak epickiej podróży zakończenie to zaledwie 7 min baaardzo łatwej walki ;/ Edytowane 29 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 Ty mi tu nie spoileruj,bo to będzie kolejna gra która straci dla mnie sens (Gość który powiedział zakończenie Heavy Rain w komentarzu-zaklinam go.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Ty mi tu nie spoileruj,bo to będzie kolejna gra która straci dla mnie sens (Gość który powiedział zakończenie Heavy Rain w komentarzu-zaklinam go.) Ok, przepraszam, myślałem, że to żaden spoiler ;) Fabularnie jest ok, tylko mogli to jakoś lepiej wyreżyserować. Tyle. Edytowane 29 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 Ok, przepraszam, myślałem, że to żaden spoiler ;) Fabularnie jest ok, tylko mogli to jakoś lepiej wyreżyserować. Tyle. Ogółem to każda gra ma takie zakończenie (spoiler?) więc ja Ciebie też może niepotrzebnie oskarżyłem o ''spojlerowanie''. Ja widzę też,że tylko 3 osoby na tym forum mają chyba Darksiders II (ja,pan_satyros i shemaforash). Aż taka słaba jest ta gra,że tak mało osób w nią gra? :S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 29 Sierpień 2012 Ja właśnie ukończyłem Krainę Umarłych na NG+. Na easy jest bajecznie łatwo, zero śmierci podczas walki, nawet 10h na liczniku nie mam, a robiłem subqesty i lekki backtracking po itemy. Zrobiłem possesed axe który crity wali za 10-11k, nie ma co zbierać po 2-3 takich seriach nawet z bossów :P (fajny poradnik: http://www.ps3trophies.org/forum/darksiders-ii/169030-possessed-weapon-guide.html) Zacząłem zbierać badziewia na NG+, a nie na NG, bo znalazłem taki przewodnik: http://www.videogamesblogger.com/2012/08/18/darksiders-2-collectibles-locations-guide.htm#part1 Koleś leci fabularnie zbierając przedmioty dlatego zdecydowałem się na NG+ i lecę zgodnie z filmikiem, mam 100% pewności że nic nie pominę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) @shemaforash ile masz w toporze % obrażeń z TK,i jaka szansa na TK? Bo ja mam 35% obrażeń z TK i mi crit wchodzi prawie przy każdym ataku. BTW: Bardzo polecam niszczyć te schowki na broń gdy się dostaje misje z 3 kamieniami ożywiającymi . Schowki są bodajże przy jaskini z 2 kamieniem ożywiającym . Edytowane 29 Sierpień 2012 przez Michalx2204 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elninio 3 Napisano 30 Sierpień 2012 Ja mam pograłem chwile ale tak się złożyło że czasu nie mam na granie :P, a jak gram to w SD bo mi się bardzo spodobał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 30 Sierpień 2012 (edytowane) Gra zawiesiła mi się dziś w sumie 6 razy (reset konsoli) ... a co gorsza zauważyłem, że zabicie wroga nie daje mi już doświadczenia ;/ 100% znajdziek, wszystkie zadania (prócz labiryntu), i zostanę an 22 lvl ... btw. czy po przejściu na NG+ mam od razu aktywny Tygiel z odblokowanymi falami (zgodnie z poziomem po ukończeniu gry)? ok. jak zawsze google przyszło z pomocą. gdyby ktoś obawiał się, ze złapał buga - odwiedź THQ: You stop gaining XP from enemies 3 levels lower than you are. 4 zwiechy pod rząd przy próbie odczytania "księgi Szafarza" ... to juz przesada. http://community.darksiders.com/go/thread/view/138731/29320991/PS3_Soul_Arbiters_Maze_Bug?pg=18 18 stron tematu i nadal nic z tym nie zrobili ... widać na platynę poczekam do patcha - 5 freez pod rząd. Edytowane 30 Sierpień 2012 przez pan_satyros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 30 Sierpień 2012 Na New Game maksymalny level to 22 więc do 30 dopiero na NG+. Co do księgi tu jest rozwiązanie które niektórym pomaga sam jeszcze nie testowałem: http://www.ps3trophies.org/forum/darksiders-ii/169338-arbiters-maze-mysterious-book-freeze-glitch-sollution.html Co do tygla nie wiem jeszcze nie byłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach