Skocz do zawartości
Fenderek

Battlefield 3 Aiming Lag

Rekomendowane odpowiedzi

praktycznie brak zniszczalności otoczenia, żeby

A jak według ciebie ta zniszczalność powinna wyglądać? Myślisz, że konsola uciągła by niszczące się kamienice z metra, bo mi się nie wydaje. W bc2 były inne budynki na mapie, pełno małych domków. Na kaspijskiej granicy da się rozwalić wszystkie zabudowania bo są podobne do tych z bc2. Co do samolotów to proponuje pooglądać filmiki na yt jak goście latają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje. Bedziesz UBER PRO PLAYZOREM! Graj i ciesz sie gra.

właśnie to robię, a Wam moi drodzy życzę dalszego lamentowania i użalania się nad tym że jest zmyślony lag :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam, dzisiaj Pan Daniel Matros Community Manager powiedział, że wciąż pracują nad input lagiem i niestety prawdopodobnie oznacza to, że w lutym nie ujrzymy łatki, która rozwiązuje ten problem. Zainteresowanych tematem odsyłam na: http://mp1st.com/201...-patch-details/ . Pozdro

Edytowane przez Liquid_Snake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajson grales w 576p ? Jesli nie to po co piszesz w tym watku ? Myslisz ze 17 stron tu i 100 na EAUK z d. sie wzielo ?

Ludzie sobie wymyslaja ze po przejsciu na 576 lepiej sie gra szczegolnie w CQC, nie mowiac juz o porownaniu do BC2 ? Jak Ci pasuje to cacy ale po co mącisz ?

Zhinto jak zwykle w kulki sobie leci. Nie wiadomo kiedy bedzie patch i nie wiadomo czy beda potrafili to naprawic. Od 3 miesiecy pracuja nad tym ... Soon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj z nudów zapodałem BF3 w 576p zamiast 720p z nadzieją że może uświadczę osławionego laga. Mam 2-letni TV Sony Bravia 40'' LCD (ustawienie obrazu Game, cały czas mam takie). Pograłem 10 minut na Karkandzie, postrzelałem, pobiegałem, pokręciłem się w kółko, ustrzeliłem paru delikwentów. Potem wyszedłem z gry, przełączyłem spowrotem na 720p, odpaliłem znowu, znowu Karkand, ta sama klasa i co? Jajco. Różnica jest tak minimalna że prawie niezauważalna. I nawet nie wiem czy wynikała z jakiegoś laga czy po prostu z płynności gry i FPSu który jest oczywiście dużo większy w niskiej rozdziałce. Nie wiem na jakich wy to telewizorach gracie że dla was gra jest "niegrywalna", albo jak szybki mózg macie, ale nie widzę tego co wy (mowa o tych co widzą). W menu jakby minimalnie szybciej się przeskakuje, pisząc minimalnie mam na myśli ledwo zauważalnie. W grze jest niby mniej płynnie w wyższej rozdzielczości ale reakcja praktycznie taka sama. Zero wpływu na grę w każdym razie, w życiu bym nie powiedział że mam mniejsze szanse przez to. Nie upieram się że skoro ja tego nie widzę to inni tego nie mają, bo skądś się ten temat wziął i jakiś podobno na forum EA. Ale z tego co czytałem to podobno duże LCD mają ten lag najwidoczniejszy. No i? Mam duży LCD i różnicy prawie nie widać...

Może by mi ktoś komu lag przeszkadza filmik nagrał w 720 i w 576 z padem na tle ekranu i pokazał tą różnicę?

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj z nudów zapodałem BF3 w 576p zamiast 720p z nadzieją że może uświadczę osławionego laga. Mam 2-letni TV Sony Bravia 40'' LCD (ustawienie obrazu Game, cały czas mam takie). Pograłem 10 minut na Karkandzie, postrzelałem, pobiegałem, pokręciłem się w kółko, ustrzeliłem paru delikwentów. Potem wyszedłem z gry, przełączyłem spowrotem na 720p, odpaliłem znowu, znowu Karkand, ta sama klasa i co? Jajco. Różnica jest tak minimalna że prawie niezauważalna. I nawet nie wiem czy wynikała z jakiegoś laga czy po prostu z płynności gry i FPSu który jest oczywiście dużo większy w niskiej rozdziałce. Nie wiem na jakich wy to telewizorach gracie że dla was gra jest "niegrywalna", albo jak szybki mózg macie, ale nie widzę tego co wy (mowa o tych co widzą). W menu jakby minimalnie szybciej się przeskakuje, pisząc minimalnie mam na myśli ledwo zauważalnie. W grze jest niby mniej płynnie w wyższej rozdzielczości ale reakcja praktycznie taka sama. Zero wpływu na grę w każdym razie, w życiu bym nie powiedział że mam mniejsze szanse przez to. Nie upieram się że skoro ja tego nie widzę to inni tego nie mają, bo skądś się ten temat wziął i jakiś podobno na forum EA. Ale z tego co czytałem to podobno duże LCD mają ten lag najwidoczniejszy. No i? Mam duży LCD i różnicy prawie nie widać...

Może by mi ktoś komu lag przeszkadza filmik nagrał w 720 i w 576 z padem na tle ekranu i pokazał tą różnicę?

U mnie na 3 tv lcd od 24" do 32" (sharp, samsung x 2) jest dokladnie tak jak tutaj -->www.doesbf3stillhaveinputlag.com. Gralem w 576p. Probowalem sie przelamac do 720p ale po 30 minutach mam objawy choroby morskiej i nerwicy zoladka. Co do tematu "podobno na forum EA" to jest tutaj i ma okolo 950 postow. Nie wiem czy kazdy ma laga czy nie. Nie wiem dlaczego niektorym to przeszkadza a niektorym kompletnie nie. Nie wiem czy jakikolwiek wplyw na laga ma typ telewizora. Wiem ze w innych grach w ktore gram/gralem nie ma tego qrestwa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widziałem u siebie laga do momentu ponownego zagrania w bad company 2 (sprawdzałem też celowanie w bulletstorm, alien vs predator). W b3 celownik pływa, mam trudności z dokładnym przycelowaniem. Jest to bardzo denerwujące. Osoby, które grają tylko w b3 mogą tego nie widzieć i nie czuć ale proponuje przesiadkę na inną strzelankę. Różnicę czuć po pierwszym dotknięciu analoga. Gram na sony bravia 40v4000.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 3 tv lcd od 24" do 32" (sharp, samsung x 2) jest dokladnie tak jak tutaj -->www.doesbf3stillhaveinputlag.com. Gralem w 576p. Probowalem sie przelamac do 720p ale po 30 minutach mam objawy choroby morskiej i nerwicy zoladka. Co do tematu "podobno na forum EA" to jest tutaj i ma okolo 950 postow. Nie wiem czy kazdy ma laga czy nie. Nie wiem dlaczego niektorym to przeszkadza a niektorym kompletnie nie. Nie wiem czy jakikolwiek wplyw na laga ma typ telewizora. Wiem ze w innych grach w ktore gram/gralem nie ma tego qrestwa.

to tez sprawdzales w zwolnionym tempie?thumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tez sprawdzales w zwolnionym tempie?thumbsup.gif

nie nie sprawdzalem.

dla spostrzegawczych: drugi film nie jest w zwolnionym tempie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lag był, jest i prawdopodobnie będzie. Proponuję tak jak wyżej przesiadkę na innego FPS'a, różnice będzie widać gołym okiem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lag był, jest i prawdopodobnie będzie. Proponuję tak jak wyżej przesiadkę na innego FPS'a, różnice będzie widać gołym okiem.

Trudno o brak różnic skoro są to inne gry:O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualne stanowisko Dice w sprawie laga (7.02)

“Sorry but we’re still working on it. No updates from my end unfortunately.”

www.egmnow.com/articles/news/dice-comments-on-playstation-3-input-lag-more-patch-details/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajson grales w 576p ? Jesli nie to po co piszesz w tym watku ? Myslisz ze 17 stron tu i 100 na EAUK z d. sie wzielo ?

Ludzie sobie wymyslaja ze po przejsciu na 576 lepiej sie gra szczegolnie w CQC, nie mowiac juz o porownaniu do BC2 ? Jak Ci pasuje to cacy ale po co mącisz ?

Zhinto jak zwykle w kulki sobie leci. Nie wiadomo kiedy bedzie patch i nie wiadomo czy beda potrafili to naprawic. Od 3 miesiecy pracuja nad tym ... Soon.

nawet nie wiem jak się zmienia te rozdziałki, pisałem podłączyłem kabelkami odpaliłem i gram z tego co widziałem to mam 720 bo telewizor tak wskazuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet nie wiem jak się zmienia te rozdziałki, pisałem podłączyłem kabelkami odpaliłem i gram z tego co widziałem to mam 720 bo telewizor tak wskazuje

Aaaa no to widzisz. Musisz zmienić rozdzielczozść konsoli przed odpaleniem BF3. - System /display / wybrać custom nie automatyczne i odznaczyć wszystko pow. 576p. Zajmuje to 5 sekund.

Grafika jest ciut gorsza ale celuje sie o niebo lepiej celownik nie skacze po calym ekranie. Naprawde polecam sprobowac szczegolnie przy walkach na bliski dystans czuć wyraźną różnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ten filmik pokazuje laga? Tak wyglada wasze opóźnienie? Identycznie chodzi u mnie i nie mam problemów z graniem.

Ten filmik który wstawiłem ewidentnie pokazuje że nawet w ustawieniach 1080p laga praktycznie nie ma, natomiast nie wykluczone że lag u kogoś nie występuje a przyczyny jego występowanie mogą być różne (telewizor, kabel hdmi).

Co do strony

Edytowane przez cryoGen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten filmik który wstawiłem ewidentnie pokazuje że nawet w ustawieniach 1080p laga praktycznie nie ma, natomiast nie wykluczone że lag u kogoś nie występuje a przyczyny jego występowanie mogą być różne (telewizor, kabel hdmi).

Co do strony

właśnie , może to nie jest wina samej gry ??? ja testowałem ten lag ( który widzę , jest minimalny , ale już mi nie przeszkadza) na dwóch telewizorach i monitorze do pc. na 32 calowym tv sony(hdready) jest chyba najbardziej widoczny , na 19 calowym lg ( też hdready) jest minimalny - prawie nie widoczny , a na monitorze 22cale ( o jakiejś takiej dziwnej rozdziałce 1440x900 chyba) nie ma go wcale . przynajmniej tak moje oko to odbiera . wszystkie tv z konsolą podłączane byłytym samym kablem hdmi , jakiś pozłacany trochę droższy od standardowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie , może to nie jest wina samej gry ???

Czyli mamy kupić specjalnie nowe tv do bf3 ;) A tak serio, musi być coś zj....e w kodzie gry, bo inne gry chodzą normalnie. Grałem w kz2 i 3 ale w żadnej z tych gier mi to nie przeszkadzało jak bf. Wczoraj po poście cwira próbowałem grać na każdej możliwe rozdzielczości i poprostu nie moge, wogóle nie panuje nad celownikiem. Nie szło mi źle ale wszystkie kille to był przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa no to widzisz. Musisz zmienić rozdzielczozść konsoli przed odpaleniem BF3. - System /display / wybrać custom nie automatyczne i odznaczyć wszystko pow. 576p. Zajmuje to 5 sekund.

Grafika jest ciut gorsza ale celuje sie o niebo lepiej celownik nie skacze po calym ekranie. Naprawde polecam sprobowac szczegolnie przy walkach na bliski dystans czuć wyraźną różnice.

ale po co jak mi się gra wyśmienicie :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Lag w battlefieldzie jest i jest to kwestia niezaprzeczalna. Nie ma on nic wspólnego z tv i "input lagiem".

Kwestia laga dotyczy po prostu v-sync i nie występuje w niskiej rozdzielczości. Poki nie naprawią kodu nic nie da się z tym zrobić.

Osobiście gram w 720p i do laga da się naprawdę przyzwyczaić. Wolę cieszyć się ładną grafiką.

Jest to straszny bubel no ale co zrobić, po prostu jak to komuś nie pasuje proponuje przestać grać.

Myślę ze battlefield 3 będzie na "chodzie" przez najblizszy rok, w blisko 5 misiecy po premierze kopie rozchodzą się jak ciepłe bułeczki więc naprawią to paskudztwo na pewno.

Zamiast się tu telepać - trzymajmy kciuki za dice.

pozdrawiam

Edytowane przez rsnake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

a czy jest jakakolwiek roznica w lagu 720p a 1080p?? Chyba gra i tak jest w 720p right?

Edytowane przez pgkedzior
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jest jakakolwiek roznica w lagu 720p a 1080p?? Chyba gra i tak jest w 720p right?

Może byś najpierw pomyślał, zajrzał na tył opakowania gry i dopiero zadał pytanie a nie heh..... nie mam słów.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siedze w robocie i nie mam pudełka pod ręką :) a pytanie nie dotyczyło samej gry tylko aiming laga - czy jest większy czy mniejszy :) ale i tak plusik dla Ciebie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

battlefield chodzi najwyżej w 720 p, twoj tv ewentulanie może przeskalować do full hd, co do cholery nie oznacza że gra chodzi w 1080p. Więc jak ktoś piszę że odpala grę w 1080p ( i jeszcze pisze że nie ma aiming laga) to nie wiem czy warto w ogóle zdzierać nerwy.

Edytowane przez rsnake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi