Kisiel49 10 Napisano 6 Styczeń 2012 Z ciekawości jaki to monitor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mation 38 Napisano 7 Styczeń 2012 Z ciekawości jaki to monitor? Samsung XL2370HD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 1 Napisano 7 Styczeń 2012 Gram na 23 calowym monitorze i NIE WIDZĘ ŻADNEGO LAGA. Jest tylko lekkie opóźnienie przy dźganiu nożem. Odpal teraz rozdziałkę 576p i porównaj z 720p to zobaczysz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nathrent 106 Napisano 7 Styczeń 2012 Odpal teraz rozdziałkę 576p i porównaj z 720p to zobaczysz :) skoro tego nie naprawia to lepiej chyba zyc w niewiedzy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczybruzda 130 Napisano 7 Styczeń 2012 (edytowane) Odpal teraz rozdziałkę 576p i porównaj z 720p to zobaczysz :) Chwila,ja gram (jak wyżej napisałem) na 6 letnim TV i żadnego laga nie widzę (ślepy chyba nie jestem a gram od jakiś 25 lat).Poza tym nie mam pojęcia jak w moim tv zmienić 720p na niższą?,Na fullhd (np.w GT5) mam do wyboru opcje "dokładne skanowanie" a na niższej (BF3) mam opcję" PC".I żadnych opóźnień w ruchach bądź celowaniu nie zauważyłem.Współczuję graczom,którzy mają takie cyrki u siebie. Jak bym miał takie akcje jak w/w filmiku to znając moje nerwy od razu bym poleciał do sklepu i robił awanturę,że mnie w maliny wpuścili i niech odpalą w sklepie grę i jak był u nich był też ten lag to oddawać siano i do widzenia.Pozdrawiam Edytowane 7 Styczeń 2012 przez skoczybruzda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claudio 51 Napisano 7 Styczeń 2012 Dzisiaj to jest taki lag ze grac sie nieda. Mam nadzieje ze to zrobia bo az sie odechciewa.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kabotyn 213 Napisano 7 Styczeń 2012 Masz lagi na laczach kolego?... Pomyliles chyba tematy. Promyk nadzieji zawital pod strzechy posadaczy PS3. :) Znalazlem takie cos. http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654347831007131/ PengtTrevor @zh1nt0 Who is working on the input-lag issue for PS3? Why no response on the feedback site for over 2 months? getsatisfaction.com/battlefield3/t… Daniel Matros @PengtTrevor We´re still working on it and are making good progress Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 7 Styczeń 2012 Masz lagi na laczach kolego?... Pomyliles chyba tematy. Promyk nadzieji zawital pod strzechy posadaczy PS3. :) Znalazlem takie cos. http://battlelog.bat...54347831007131/ PengtTrevor @zh1nt0 Who is working on the input-lag issue for PS3? Why no response on the feedback site for over 2 months? getsatisfaction.com/battlefield3/t… Daniel Matros @PengtTrevor We´re still working on it and are making good progress http://mp1st.com/2012/01/07/dice-is-making-good-progress-with-bf3-ps3-input-lag-and-voip-issues/ Nie chcę być misiem pesymistą, ale to tylko kolejny PR-owy zabieg DICE/EA - zmienili po prostu status "we know about the problem" na "we're working on it", czyli tak naprawdę po staremu. Ponadto, takie słowa jak "no ETA" i "will be fixed eventually" nie napawają nadzieją, bo to samo mówili m. in. o VC w BF1943, który do dziś jest nienaprawiony :/ Sam zh1nt0, czyli CM z DICE zapytany o to, czy input lag/VC będą naprawiony w najbliższym patchu w lutym odpowiedział "no timeframe given". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 1 Napisano 7 Styczeń 2012 Poza tym nie mam pojęcia jak w moim tv zmienić 720p na niższą? Nie w tv tylko w konsoli w ustawieniach wyświetlania o ile pamiętam (nie mogę obecnie sprawdzić) i dajesz wyświetlaną rozdzielczość na 576p tylko, a pozostałe odznaczasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczybruzda 130 Napisano 7 Styczeń 2012 Nie w tv tylko w konsoli w ustawieniach wyświetlania o ile pamiętam (nie mogę obecnie sprawdzić) i dajesz wyświetlaną rozdzielczość na 576p tylko, a pozostałe odznaczasz. Ok.Dzięki.Jak będę miał chwilę to posprawdzam te rozdzielczości i zobaczę o co tyle szumu z tym lagiem.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 8 Styczeń 2012 Dzisiaj sprawdziłem i rzeczywiście na rozdziałce 576 reakcja żołnierza jest dużo szybsza. Ba nawet grając tak wykręciłem dużo lepszy wynik niż dotychczas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 1 Napisano 8 Styczeń 2012 (edytowane) I to jest właśnie cały ten lag na 720p o którym mowa i walka o jego usunięcie :) Przy okazji przypominam stronę - LINK (klikamy w sign in, otwiera się okno, czekamy, okno się zamyka i w pierwszym poście klikamy "Follow") dzięki, której można dać do zrozumienia, że lag jest i może zostanie w końcu przez producenta usunięty... Edytowane 8 Styczeń 2012 przez wilk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mierniczek 130 Napisano 12 Styczeń 2012 Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mierniczek 130 Napisano 12 Styczeń 2012 Napisalem tego posta takze w watku o tym slynnym "lagu", ale jako ciekawostke i tu go umieszcze (bo nie wiem czy ktos z Was tam zaglada) Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noka 4 Napisano 12 Styczeń 2012 Siema. Od wczoraj mam dziwny problem. Pod koniec meczu gdy są zliczane punkty, itp. gdy przychodzi czas na zliczanie baretek, to niby one się zliczają, ale nie ma do nich obrazka. Druga rzecz to taka, że chyba kupiłem używanego Battlefielda 3 w RTV Euro AGD. Po 1 folia była nieoryginalna. Po 2 okładka pognieciona. I po 3 pudełko porysowane. Czy to powód żeby oddawać grę do sklepu? I czy w ogóle ją przyjmą? Też mam tek często. Jeżeli uzbierasz w rundzie kilkanaście beretek to nie podaje wszystkich, tylko zlicza ich ilość- tak myślę. Napisalem tego posta takze w watku o tym slynnym "lagu", ale jako ciekawostke i tu go umieszcze (bo nie wiem czy ktos z Was tam zaglada) Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) WitamJa gram na plażmie full hd i też nie mam laga, więc myslę, że nie związane jest to z tym że na plazmach hd ready gra odpala się w niższej rozdziałce.Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziele 6 Napisano 12 Styczeń 2012 Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) Bardzo ciekawe :) Ja juz sie przyzwyczailem i nie sprawia mi to problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OddThomasPL 61 Napisano 12 Styczeń 2012 Wczoraj dopiero zauważyłem że przy rozdzielczości 1080p gra wolniej chodzi, szybciej przy 1080i, najszybciej przy 720. najwyraźniej ps3 ma za mało ramu żeby gra chodziła płynnie na 1080p, w porównaniu do tego jak śmiga na PC. BF3 na PS3 nie chodzi nawet w 720p tylko w 704p. To,że zmieniasz opcję wyświetlania np. na full hd niczego nie zmienia ponieważ konsola ciągle pracuje tak samo jak przy 704p. Po prostu Twój telewizor skaluje obraz z 704p do 1080p powielając niektóre linie obrazu. Więc jeśli gra zwalnia to oznacza,że telewizor "poci się" przy skalowaniu z niskiej rozdzielczości na wysoką,a nie że jest za mało ramu w PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kozilla 0 Napisano 12 Styczeń 2012 Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) tez zauwazylem ze na roznych telewizorach/monitorach roznie sie gra. Np na telewizorze full HD mialem straszliwego laga, a jak podlaczylem konsole pod monitor 23' tez full HD to gralo mi sie o niebo lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Styczeń 2012 kurcze, szczerze mówiąc to nie wiem czy mam już urojenia , ale jak przeprowadziłem się z konsolą na chwilę do dzieciaka i odpaliłem na jego tv lcd ( jakiś LG 20 cali) to też mi się wydaje że jakby trochę lepiej z tym lagiem było. co prawda na większym tv całkowicie mi on nie przeszkadza ( poprostu się przyzwyczaiłem) , ale na mniejszym tv jakby było lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cubeline 187 Napisano 12 Styczeń 2012 (edytowane) BF3 na PS3 nie chodzi nawet w 720p tylko w 704p. To,że zmieniasz opcję wyświetlania np. na full hd niczego nie zmienia ponieważ konsola ciągle pracuje tak samo jak przy 704p. Po prostu Twój telewizor skaluje obraz z 704p do 1080p powielając niektóre linie obrazu. Więc jeśli gra zwalnia to oznacza,że telewizor "poci się" przy skalowaniu z niskiej rozdzielczości na wysoką,a nie że jest za mało ramu w PS3. to bardzo ciekawe co piszesz, ale ja wchodząc w ustawienia wyjścia wideo PS3 > HDMI > niestandardowe: mam do wyboru rozdzielczość 576p, 720p, 1080i, 1080p. tak jak napisałem wcześniej sprawdzałem na każdej i najpłynniej gra chodzi jak jest ustawiona na 576p, 720p. mój telewizor nie "poci się" przy innych grach jak assasin creed, gran turismo, soul calibur przy rozdzielczości ustawionej niestandardowo na 576p, 1080p, ewentualnie automatycznie. nie jestem ekspertem ale widze wyraźnie dużą różnice. Edytowane 12 Styczeń 2012 przez cubeline Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 12 Styczeń 2012 (edytowane) Napisalem tego posta takze w watku o tym slynnym "lagu", ale jako ciekawostke i tu go umieszcze (bo nie wiem czy ktos z Was tam zaglada) Wczoraj na innym forum dyskusyjnym "rozmawialismy" dlaczego jedni ludzie ktorzy graja w te gre na telewizorach HD maja tego laga, a inni pisza ze kategorycznie tego laga nie ma i nie wiedza o co chodzi. Ktos wysunal teze ze ci co nie maja tego laga graja na TV plazmach HD Ready (plazma HD ready to 1024x768, wiec gra odpala się w niższej rozdziałce i nie ma laga). Zrobilem eksperyment, ktory mnie samego zaskoczyl. Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. Myslalem ze nic to nie zmieni i ze ta cala powyzsza teza jest wyssana z palca. Jakze sie zdziwilem gdy zobaczylem ze gra odpalona w 720p nie ma laga. Do tego wreszcie mozna bylo zobaczyc piekno tej gry (na 50'' plazmie naprawde swietnie to wygladalo). Ciekawostka :) Pewnie dlatego ze plazma 1024, nie ma na wysokosc 768, gdyz jest to rozdzielczosc dla formatu 4:3. W przypadku ekranu 16:9, aby uzyskac tak rozdzielczosc pixele musialyby byc prostokatne. Wiec sadze ze w plazmach tzw hd ready, rozdzielczosc jest okolo 1024/576. Stad ten brak laga. Wynika to z prostej matematyki. 16/9 = 1024/576 To ze w sklepach jest napisane ze tv plazma hd ready ma rozdzielczosc 1024/768 wynika pewnie z totalnej niewiedzy pracownikow takich sklepow. Gdyz patrzac na taki ekran, od razu widac ze nie posiada on rodzielczosci ani 720 ani wyzszej. Sa zdecydowanie widoczne pixele. Wiec tak jak napisalem, brak laga jest spowodowany tym ze taki tv ma rozdzielczosc pionowa 576p. Od razy dodam, ze to tylko moje zdanie. Nikt nie musi sie zgadzac. Nie bede sie tez sprzeczal i dowodzil swojej racji ;) Jesli komus przyda sie to info, to na zdrowie ;) Jest to swietnie pokazane tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/Graphic_display_resolutions Edytowane 12 Styczeń 2012 przez snosch 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthur 2 Napisano 12 Styczeń 2012 ... Najpierw mialem podlaczona konsole do TV LED Full HD. Lag na tym telewizorze jest taki ze odkad pamietam gram na nim w BF3 w 526p. Po przelaczeniu konsoli na 720p - ciezko sie celuje (tym bardziej jesli wczesniej gralo sie w Call of Duty i nagle wsadzi sie plytke z tym nieszczesnym BF'em) Mialem okazje jednak podlaczyc te sama konsole do TV plazma HD Ready. ... W skrócie wyglądało to tak w moim przypadku. 32" nie odczuwałem laga 55" full hd LED - lag taki ze nie dało sie grac. Wiec przeszedłem na 576p. Potem wziałem sie za ten TV i wyłączyłem w nim wszystkie dosłownie wszystkie opcje... i laga nie odczuwam. Co innego ze gra sama w sobie strasznie zacina animacją. Przy 576p animacja trzyma klatki, przy 720p juz nie. Kto nie grał na niskiej rozdzielczosci nie wie o czym pisze. Co do Plazmy to moze na HD Ready nie ma laga. Natomiast na 50" Plasma full hd, lag jest... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vituti 0 Napisano 15 Styczeń 2012 powiem wam panowie sprawdzałem i nie ma u mnie czegos takiego telewizor led Samsung full hd moge nagrać film w clu potwierdzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddi_962 68 Napisano 15 Styczeń 2012 rozdzialka hd ready wynosi ok. 1300x700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hienas 10 Napisano 15 Styczeń 2012 u mnie wszystki jest ok nie ma opóźnienia ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach