Skocz do zawartości
unknown3d

The Last Of Us

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie każdy podziela taki hyper entuzjazm widząc lekko zmodyfikowany Uncharted i skryptowany gameplay?

Albo po prostu ktoś w ogóle nie chce oglądać żadnych materiałów, grafik, aby sobie zabawy nie popsuć? ;) Możliwości jest multum.

ONE cwany, walnie jakiś link z PS3site albo jakieś zdjęcie, ale nie komentuje :P

Edytowane przez Snafu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to działa. mimo że seria AC nie jest jakąś rewolucją, i każda część jest podobna do siebie, to na każdą czekam i lecę w dniu premiery kupować. nie spodziewam się super grafiki ani nic, po prostu dobra gra będzie, ale mimo to wydaje te 200 zł na każdą część.

ale np. na takie TLoU w ogóle nie czekam, nie jarają mnie te filmiki, oraz spływa po mnie ta gra chociaż będzie napewno hitem, ale kupie ją dopiero jak stanieje do około 100 zł..

Tak samo było z uncharted.. żadnej części nie kupiłem w dniu premiery, nie jarałem się grafiką w tej grze w ogóle, a w pewnym momencie w u2 gra mnie znudziła..

Czemu tak jest ? =)

(lekki spam)

Co do TLoU, tak jak niektórzy piszą, obawiam się że to będzie " lekko zmodyfikowany Uncharted i skryptowany gameplay".. Mam nadzieje że będzie inaczej..

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie każdy podziela taki hyper entuzjazm widząc lekko zmodyfikowany Uncharted i skryptowany gameplay?

Ten gameplay nie jest kompletnie oskryptowany....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój entuzjazm opadł gdy zobaczyłem że w tym roku nie będzie premiery. Ten sam przypadek co nowa Lara Croft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nie - i tak wychodzi dość fajnych tytułów, żeby było w co grać...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hę? Gdzie Ty widzisz ten skryptowany gameplay? I chyba w życiu nie odpaliłeś Uncharted, między tą serią a TLoS widać spore różnice...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten gameplay nie jest kompletnie oskryptowany....

Czyli wydaje Ci się że ta akcja jak dziewczynka rzuca się na ostatniego zbira to nie skrypt? To co pokazali to pójście po sznureczku - widać nawet że np. do budynku można dostać się tylko oknem, i potem na terenie tych kilku pokojów następuje walka, czyli dokładnie jak w Uncharted. Na mnie zrobi to wrażenie wtedy kiedy do tego budynku będę mógł wejść przez piwnicę, albo używając wytrycha lub razem z drzwiami i framugą albo np. zbijając szybę i w ten sposób zawiadamiając wrogów o swojej obecności. Nie domagam się struktury sandboxowej, ale chciałbym czegoś więcej niż prowadzenia po sznurku od areny do areny na której powalczę z kilkoma wrogami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tylko ja tu widzę uncharted 18+ ?? powoli przestaje się jarać, po co nowa marka jak chcą zrobić znów to samo tyle że z nowymi bohaterami i w wersji brutality on...

Na bank będzie killerem i ogólnie pałę urwie ale innowacyjności i pomysłowości od ND w tym zero...

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba za wcześnie na werdykt - przynajmniej wg mnie, bo widać np. że jest inventory i łączenie przedmiotów, więc czemu nie miałoby być takich rozwiązań więcej. No ale tak jak pisałem: jedno inventory wiosny nie czyni i pachnie mi to takim właśnie Uncharted na "poważnie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z powiedzeniem "jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil" wychodza gry z kolejnymi numerami zle bo to "odgrzewane kotlety" wychodzi nowa marka tez zle bo to "uncharted polany innym sosem"

TLoU zapowaida sie na calkiem niezla gre z przyzwoita grafika zaimplementowano laczenie przedmiotow , ograniczono ilosc nabojow pewnie czeka nas jeszcze kilka niespodzianek .

Jak widac niektorzy sa takimi fachowcami od gier , ze potrafia ocenic je i zaszufladkowac po kilkuminutowym gameplayu nie majac do czynienia z finalnym produktem lub chocby z wersja demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że gra bedzie przypominała Uncharted, w końcu robi ją to samo studio. Myślę natomiast, że takiemu Tomb Raiderowi (oczywiście temu nowemu) DUŻO bliżej do miana kopii Uncharted. Gra od skryptów wolna nie będzie na pewno, ale przecież dobry skrypt nie jest zły. Poza tym na Boga - Uncharted to bądź co bądź - strzelanina, TLoU zdecydowanie na taką nie wygląda, no i należałoby poczekać na więcej materiałów z gry, zanim okrzyknie się ją czwartą częścią Uncharted z podstarzałym Drake'iem

Edytowane przez alfik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wydaje Ci się że ta akcja jak dziewczynka rzuca się na ostatniego zbira to nie skrypt? To co pokazali to pójście po sznureczku - widać nawet że np. do budynku można dostać się tylko oknem, i potem na terenie tych kilku pokojów następuje walka, czyli dokładnie jak w Uncharted. Na mnie zrobi to wrażenie wtedy kiedy do tego budynku będę mógł wejść przez piwnicę, albo używając wytrycha lub razem z drzwiami i framugą albo np. zbijając szybę i w ten sposób zawiadamiając wrogów o swojej obecności. Nie domagam się struktury sandboxowej, ale chciałbym czegoś więcej niż prowadzenia po sznurku od areny do areny na której powalczę z kilkoma wrogami.

Pokazano raptem kilka minut gry, która i tak nie jest w pełni skończona... Zapewne będzie można się dostać do pomieszczenia nawet helikopterem. ND raczej sobie zdaje sprawę z tego, że zrobienie kolejnego oskryptowanego shootera będzie strzałem w stopę, bo graczom się ta koncepcja znudzi i najzwyczajniej w świecie oleją ten tytuł.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zrozumcie mnie źle bardzo lubię nowe marki jeżeli są w jakikolwiek sposób innowacyjne a tu "póki co" tego nie widać. Jak pisałem wcześniej nie szufladkuje, nie oceniam ;) fachowcem się nie uważam tym bardziej chociaż może troszkę się poznałem na branży przez te + - 23 lata jak gram ale nie o tym..

zapewne jak pisałem wcześniej tytuł ten totalnie urwie przy samym pindlu ale też nie o tym...

Odnośnie innowacyjności i nowych marek podam przykład

borderlands - fpso/h&s/rpg

dead space - grawitacje/"stasis"/horror w jednym. itp

bioshock (przygoda fps z wypasionym singlem)...

Można wejść na rynek z czymś totalnie nowym i innowacyjnym co sprawia że szczena opada w mniejszym lub większym stopniu - można...

Co do tego tytułu pokładam w nim prawie takie nadzieje jak choćby w last guardian czyli wielkie ;) , po prostu nie chciałbym się zawieść swoim wygórowanym oczekiwaniom kupując tytuł za 200 zł w dzień premiery....

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem będzie dużo bardziej rozbudowana niż na filmikach, z resztą jeszcze kupa czasu przed nimi.

Ale już widzę, że tytuł obowiązkowy... : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odnośnie innowacyjności i nowych marek podam przykład

borderlands - fpso/h&s/rpg

dead space - grawitacje/"stasis"/horror w jednym. itp

bioshock (przygoda fps z wypasionym singlem)...

Można wejść na rynek z czymś totalnie nowym i innowacyjnym co sprawia że szczena opada w mniejszym lub większym stopniu - można...

Przy żadnej z tych gier nie odpadła mi szczena, ba nawet żadnej nie ukończyłem bo znudziły mnie mniej więcej w połowie.

TLoU na razie zapowiada się na takie "lepsze" Uncharted. Szkoda że premiera dopiero w 2013.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mogę powiedzieć...jaram się jak czarownica na stosie...zapowiada się coś fajne ale musimy zadać sobie pytanie...czy ten filmik z E3 to był w pełni oskryptowany czy tylko twórcy pokazali jedną z możliwości jakie będzie można zobaczyć w grze...bo jeżeli tak to szykuje się coś bardzo a to bardzo ciekawego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno to jedna z mozliwosci przejścia ale świat pewnie nie będzie otwarty bo jak widzieliśmy, postać podążała trasą wyznaczoną przez twórców więc pewnie zmienia się tylko metoda wykonywania zaplanowanych wcześniej "zadań" a cel pozostaje niezmieniony (np. nie ma możliwości obejścia tamtego miejsca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. relacji z zamknietego pokazu dla reporterow etap pokazany na E3 mozna przejsc na kilka sposobow, w tym cakowicie po "cichaczu". Ale fakt, nie da sie ukryc ze gra z grubsza przypomina Uncharted z mniejsza dawka strzelaniny, za to z dodanym inventory, czyli troche malo zeby zrobic jakiekolwiek wrazenie.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapedy pedofilskie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie nie podoba to, ze glosu 14-letnie bohaterce bedzie uzyczac bedzie babka w wieku prawie 30 lat. Obawiam sie, ze bedzie to po prostu dziwnie brzmialo zeby 14-latka miala taki dorosly glos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapedy pedofilskie? :biggrin:

yyy nie :D

to tylko taka przenośnia :happy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra mnie oczarowała (choć to tylko zapowiedzi), wszystko wskazuje na to, że The Last of Us będzie mocnym tytułem od Naughty Dog. Fani Post - apokaliptycznego świata z elementami akcji będą mieli swoje święto (ja kocham te klimaty). Jednak na ten dzień będzie trzeba poczekać, poza tym wszystkie przecieki, trailery, nowinki, zwiastuny etc. utwierdziły mnie w przekonaniu, że tą grę zagram choćby nie wiem co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widac ze gra juz jest na ukonczeniu tak mi sie wydaje ze jeszcze z pol roku i gotowe pozniej akcja promocyjna drogie pol roku i testy czyli gra bedzie w marcu.Co do samej gry mam nadzieje ze bedzie dobra i nie bedzie sie opierala na wylacznie zabijaniu zombie i innych wynalazkow dla mnie to nd zrobilo drake 20 lat pozniej heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi