zdun 1522 Napisano 16 Grudzień 2012 w ffVII nie było turowej walki tylko jak w kazdej części od 4ki (poza 10ką) ATB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 16 Grudzień 2012 w ffVII nie było turowej walki tylko jak w kazdej części od 4ki (poza 10ką) ATB... No tak tylko ja grając w XIII miałem takie wrażenie że to jest gra turowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 16 Grudzień 2012 w ffVII nie było turowej walki tylko jak w kazdej części od 4ki (poza 10ką) ATB... No przecież ATB to tylko element właśnie TUROWEJ walki która polega na tym, że raz my, raz oni ;). Mi się ATB niezbyt podoba bo decyduje za mnie kiedy przeciwnik wykorzysta swoją ture. Niby to ma większy sens, jednak ja wolę pełną kontrole tak jak w X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 16 Grudzień 2012 Ja nie mogłem grać z ATB ustawionym na Wait...to jakaś mało dynamiczna masakra wtedy jest...wolałem ustawić sobie na Active ponieważ wtedy gra nabiera dodatkowych rumieńców i nie ma tak łatwo jak z Wait... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 17 Grudzień 2012 Jeśli o walkę chodzi to mnie najlepiej odpowiadało FFX - myślenie zamiast "klepania na szybko". Sama gra bardzo dobra, ale czegoś mi tam brakowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Grudzień 2012 Jeśli chodzi o system walki to najbardziej lubię ten z FF Tactics. Masa tabelek, liczenie tur, setki możliwości ustawienia drużyny. Bardzo szkoda, że nigdy nie ukazała się godna następczyni i pewnie nie ukaże się. Podobał mi się też bardzo system z FFXII jednak, czegoś potyczkom zabrakło i przez większość czasu i tek wybierało się zwykły atak. Mimo to walki z mocniejszymi przeciwnikami dawały w kość szczególnie jeśli mieliśmy ATB na Active. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 17 Grudzień 2012 Spróbuj Xcoma - świetna strategia turowa, odblokowywanie umiejętności i przymus ustawiania drużyny, kombinowania ze składem (różne klasy żołnieży). Poza tym rozbudowa bazy, bez której daleko nie zajdziemy. Giera na długie tygodnie i duże replayabilyty. Nie jest to do końca RPG, ale na prawdę solidnie rozbudowany tytuł, który wciąga noskiem większość pseudo-RPGów na tej generacji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Grudzień 2012 Pooglądałem, poczytałem i nie wiem czemu ta gra mi umknęła. Jak skończę Kingdoms of Amalur to zaopatrzę się w X-COM. Dzięki za sugestię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 17 Grudzień 2012 Mozesz sobie dorwac z Good Old Games takie tytuly: Fallout Tactics Jagged Aliance 2 Syndicate Na PS3: Agarest Generation of War 2 i Zero (od 19.12 jest promocja na PSS) Disgaea 3 i 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 17 Grudzień 2012 Disgaea kompletnie mi nie podeszła, razem z Agagrestem to "hardkorowe japończyki" dla wielbicieli wielkich oczu i wszystkiego co japońskie. Ja wolę coś bardziej "zjadliwego" dla przeciętnego Europejczyka, ale jeśli ktoś lubi takie klimaty może śmiało atakować. PCtowe starocie to już klasyka, ale klasyce może dajmy już spokój, niech spoczywa w glorii i chwale :happy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Grudzień 2012 Na PC nie gram, bo nie lubię grac gdzie indziej niż na swojej sofie :P Co do dwóch wymienionych gier na PS3 to oba są w zbyt 'mangowym' klimacie który ciężko mi ostatnio przełknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoV 101 Napisano 26 Grudzień 2012 Jak szukasz turówki to może Valkyria Chronicles, ekipa od nowego XCOMu wzorowałą się właśnie na tej gierce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 27 Grudzień 2012 Jak szukasz turówki to może Valkyria Chronicles, ekipa od nowego XCOMu wzorowałą się właśnie na tej gierce. Ale to też "mangowy" klimat więc odpada. Poza tym shemaforash chyba już wie co to VC, bo chyba gdzieś się o tym wypowiadał, jeśli mnie pamięć nie myli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 30 Grudzień 2012 (edytowane) Ja bym polecał powrócić do starego dobrego-zajebiaszczego FRONT MISSION 3 mam go z stora i wracam co jakis czas gra wymiata nawet teraz a co do systemu walki to turowy jest najlepszy choć taki jak jest w Star ocean czy Tales of graces też jest dobry. Edytowane 30 Grudzień 2012 przez Squal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 31 Grudzień 2012 Systemu walki z VP2 to chyba już nic nie przebije. Aż odpale ps2 i popykam w Valkyrie bo nie mam siły dokończyć Sleeping Dogs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 1 Styczeń 2013 Ja dużo nie grałem w VP2 bo mi konsola akurat padła ale nie ogarniałem tego systemu za to ten z VP był super . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 1 Styczeń 2013 Resonance of Fate Ktoś grał? Wygląda na normalny jrpg... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 1 Styczeń 2013 zlym tytulem nie jest ale po czasie wdaje sie w niego monotonia... a i praktycznie brak fabuly tez potrafi wqurwic... bawilem sie lepiej z eternal sonata czy blue dragon.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Styczeń 2013 Na pierwszy rzut oka wszystko z RoF'em jest spoko...ale jest tak jak napisał zdun...po czasie ledwo się w to gra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 2 Styczeń 2013 A już miałem nadzieję na porządnego klasycznego jrpg.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Styczeń 2013 Jedyny porządny klasyczny jrpg jaki się szykuje to Ni No Kuni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 2 Styczeń 2013 kup za grosze jakiegos xkloca i lost oddysey... jest to naprawde zacna gra tego typu, a wlasciwie do czasu ni no kuni the best... niera rowniez polecam, eternal sonate i wlasnie blue dragon... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Styczeń 2013 Nie no na własnego x'a poczekam tak samo jak na ps3 poczekałem xD ( brat kupił sobie ps3 i mu sie znudziło to dał mnie i tak samo pewnie będzie z x'em jego xD ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 2 Styczeń 2013 A już miałem nadzieję na porządnego klasycznego jrpg.... Nie słuchaj ich tylko kup i zagraj bo gra jest tego warta, zwłaszcza że teraz pewnie niewiele kosztuje. System walki na początku wydaje się troche skomplikowany, rozwija skrzydła stopniowo i daje dużo miodu praktycznie przez całą gre i właściwie tylko jak się na siłę przedłuża gre żeby zrobić platyne wkrada się schematyczność i nuda. Sama eksploracja map jest nietypowa, oryginalna i wciąga jak bagno. Bierz bo warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 4 Styczeń 2013 Jakie RPG/JRPG polecacie? Myślałem tylko o Elternal Sonata - o Dragon's Dogmie też, ale nie wiem, czy mam w najbliższym miesiącu ochotę na coś "trudniejszego" z walką w czasie rzeczywistym. - fabuła - najlepiej coś turowego. Nie cierpię, gdy są dialogi i jednocześnie muszę walczyć/iść przed siebie, nie da się wtedy skupić :dry: - nic co obecnie 200 kosztuje Final Fantasy XIII mi całkowicie nie podszedł. System walki, fabuła, gdzie czułem się, że ciągle tylko gnam przed siebie, brak wczucia w bohaterów, słabo wykreowany świat - milej IV wspominam, choć nie ukończyłem . Osobiście miałem czekać na Kingdom Hearts 1.5 HD ReMix, ale się raczej nie doczekam :happy:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach