Struggler 45 Napisano 21 Styczeń 2013 Fingo Wielkie dzieki.Cos jednak czuje zee u mnie bedzie problem.Mam 4*2,33Ghz,gfa 9500gt 512mb.Myslisz ze da rade? 4-5 lat temu to byl kozak sprzet ale odkad kupilem ps3 3lata temu to przestalem grac na pc;D i nic nie upgreadowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) Nie wiem. Emulatory lubia wysokie taktowanie. Jak masz dobra przewiewna obudowe z wentylatorami i dobry cooler CPU to ustaw sobie taktowanie 3GHz (jesli plyta ci na to pozwala oczywiscie). Ustaw wewnetrzna rozdzielczosc 1x native, mozesz sprobowac ustawic opcje "Przypisz watki do rdzeni", ale to chyba dziala tylko z seria i5 i i7. Jak kupowalem komputer to za sama bude i cooler zaplacilem z 400-450 zl. W pozniejszym czasie dokupilem wentylatory 120mm i kontroler obrotow, co kosztowalo kolejne 300-400zl. Nie ktorzy tyle za karte grafiki nie daja :P Ale teraz 4GHz spokojnie ustawione i komputer stabilnie 24h/dobe moze smigac z przyzwoitymi temperaturami (ale za dobre ciche 120mm trzeba bylo zaplacic swoje) Edytowane 21 Styczeń 2013 przez fingo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Styczeń 2013 Apropo starych jrpgów...będą zniżki na gry z serii FF na PSS... Final Fantasy VII (18 zł)Final Fantasy VIII (18 zł) Final Fantasy IX (18 zł) Final Fantasy (PSP) (18 zł) Final Fantasy II (PSP) (18 zł) Final Fantasy V (18 zł) Final Fantasy IV Complete Collection (PSP) (18 zł) Final Fantasy VI (18 zł) Final Fantasy Dissidia duedecim (PSP) (36 zł) Final Fantasy Dissidia duodecim prologus (PSP i PS Vita) (2 zł) Final Fantasy Dissidia (PSP i PS Vita) (29 zł) Final Fantasy Tactics: War of Lions (PSP i PS Vita) (18 zł) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 21 Styczeń 2013 Wiesz, kiedy będą te zniżki? Jakie części zakupić? Tak sobie myślałem o 8. i 9. Trochę boję się 7. Ten otwarty świat - a wiem, że na 100 się zgubię :laugh:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Styczeń 2013 Z tego co pamiętam to w tym tygodniu...chyba wtorek albo środa...ja łykam FF8 i FF9 xD akurat będę miał na PsV żeby grać w podróży :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 21 Styczeń 2013 http://www.ps3site.pl/juz-w-srode-wyprzedaz-final-fantasy-w-playstation-store/140295 Teraz nie zapomnieć tylko :miner:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) dawno kupilem wszystkie ale ceny mega spoko... pamietam jak 2 lata temu napalilem sie na psxowa ff collection i sie zaparlem i za 300 zl ff6 kupilem... Edytowane 21 Styczeń 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 21 Styczeń 2013 A ja się chyba skusze na 8, 7 i 9 niedawno odświeżałem . Choć osobiście 8 stawiam nico niżej to jednak gra bardzo dobra i za 9zł to chyba się skusze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) tez mam z 8ka problem... co sie zabieram to przy drawowaniu przysypiam i na 3cd nie mam juz sily grac... i jest to jedyny ff ktorego skonczylem jeden jedyny raz.. i to zaraz po jego premierze... Edytowane 21 Styczeń 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) No ten system wysysania czarów nie jest za ciekawy, choć sama opcja dopakowywania statsów za ich pomoca z założenia była spoko pomysłem (pamietam że wciskając r1 w odp momencie był dodatkowy dmg ) Ja tez tylko raz przeszedłem i to gdzieś 13 lat temu, chyba czas sobie przypomnieć giere bo fabularnie było dość ciekawie . Jest kilka świetnych postaci min Zell (kiedys chciałem taki tatoo hehe ) Seifer Rinoa . Badassy tez dawały rade, wedge & Bigs Edea Ultimecja . Było sporo fajnych momentów vide Pamietacie ta akcje na koniec 1 dysku ? http://www.youtube.c...ed/KOA0VXM9UDI Świetna nuta swoja drogą :) No i niezaprzeczalnym plusem jest przegenialna karcianka o wiele lepsza wg mnie niż ta z 9 . No a intro to do dzis majstersztyk nie do przebicia . http://www.youtube.c...ed/i2LCSzmjPj8 No nie no kupuję :) To jest moc. Ten nowy FF 13-3 w porównaniu do tego intra wygląda jak popierdółka dla 12 latków . dla czego dzis juz nie robia takich gier z takimi bohaterami ? Wystarczy obejrzec kilka fmv i widac że ten staroc rozmachem zjada jrpg z ps3 . Edytowane 21 Styczeń 2013 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) Też sobie podaruję, myślałem nad kupnem kilku części. Jednak za dużo gier czeka na ogranie, a część życia na FF poświeciłem i nie ma sensu do tego wracać. Nie chcę też załapać depresji patrząc na to czym ta seria się stała po tylu latach (FF XIII). Edytowane 22 Styczeń 2013 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 22 Styczeń 2013 Ja wychodzę z założenia że FFX HD mogą sobie schować...mogli by dać FFXII HD ! XD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 22 Styczeń 2013 (edytowane) Dla mnie mogliby dać sobie spokój z odgrzewaniem kotletów i wyłudzaniem kasy żerującym na sentymencie graczy, lepiej jakby zrobiliby coś nowego w starym stylu. Edytowane 22 Styczeń 2013 przez Strife Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 22 Styczeń 2013 Wolałbym coś nowego w dobrym stylu :) Najlepszy przykład to Demons/Dark Souls. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 22 Styczeń 2013 To wygląda jak przemyślana strategia SE. Robimy fajnale w nowym stylu dla każuali i nowych, świeżych graczy a stare nerdy jak wygłodnieją to się rzucą na kotlety HD które im podsuniemy. I tak wyciągniemy kase od wszystkich minimalizując koszty :sorcerer: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 22 Styczeń 2013 Tutaj niestety musze się zgodzić...żałuje tylko że SE nie dociągnęło do konca lokalizacji Type-0 i nie zagramy legalnie w ten tytuł :( Chyba jedynie teraz warto brać handhelda Nintendo i zagrywać sie w nowego Monster Huntera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 22 Styczeń 2013 Fingo Wielkie dzieki.Cos jednak czuje zee u mnie bedzie problem.Mam 4*2,33Ghz,gfa 9500gt 512mb.Myslisz ze da rade? 4-5 lat temu to byl kozak sprzet ale odkad kupilem ps3 3lata temu to przestalem grac na pc;D i nic nie upgreadowalem. Na takim procku na pewno nie pograsz w Xenoblade chyba że w 10 fps . Po pierwsze to emulator obsługuje tylko 2 rdzenie (chyba że coś się zmieniło ?) więc masz 2x 2.2 a to jest stanowczo za mało . Sam jak upgradowałem kompa to głównie pod emulatoru i wybrałem najmocniejszego 2 rdzeniowca w tamtym czasie (choc ma 4 wątki) Na I5 2x4.0 z chłodzeniem tak ogromnym że nie mieści się w obudowie i GF 4850 w miare komfortowo(20-30fps) grałem choc też zdarzały się spadki i problemy z dzwiekiem W full hd gra wygląda niesamowicie ! ostra jak brzytwa . Wg mnie nawet na natywnej nie pograsz bo to ile jest fps zalezy od proca a rozdziałke podbija karta graficzna (u mnie praktycznie nie było róznicy między nativ bez AA a 2x nativ z AA . A jeszcze lepiej po podbiciu rozdziałki na emu wygląda Dragon quest z ps2 no to to juz jest mistrzostwo . Ogólnie ja sporo grałem na emu zarówno ps2 jak i GCB/Wii Z gier które nie potrzebuja kosmicznego proca polecam Residenty na Gmc . No i oczywiście Eternal Darkness . Tales of destiny tez pieknie śmigał grafa naprawde ładna ale w pewnym momencie nie dało sie grac bo gineły textury . Ogólnie jak ktos ma kompa powyżej 3ghz to polecam pobawic sie w emu . FF 10 wygląda świetnie nawet na słabszych sprzętach 12 również dobrze smiga i jest nawet wersja PL . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 22 Styczeń 2013 Schranz już Dolphin z RE0 nie dawał rady,także spodziewałem się że gry z Wii tym bardziej.Chyba będę musiał upgreadować kompa .Z myślą o emu Wii i Ps2.Mam ps2 ale chętnie pograłbym w parę tytułów wyższej rozdziałce Co do Gacka to po niewypale z emulacją kupiłem sobie go z RE0,RE:Remak,RE2,RE3,RE4,RE:cv, i zeldą :TP i powiem Ci że muszę wyrwać Eternala (dobre ze o nim mi przypomniałeś) i MGS:TS. Tak na dobrą sprawę to muszę kupić prawie nowe bebechy do kompa;/ Procek-słaby,karta-słaba.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 22 Styczeń 2013 Ja jakoś nie mogę się przekonać do grania na kompie w gry konsolowe, zabija to całą frajdę płynącą z grania w dany tytuł, ale w sumie nie wiem czym to jest spowodowane.(może to kwestia przyzwyczajenia) Jak żona i dzieci zasną, nie ma to jak nocna sesyjka z jakimś soczystym jRPG'iem na konsoli.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 22 Styczeń 2013 ogolnie pc..... teraz wii mozna za grosze lypnac a jest to konsola z naprawde fajnym jrpgoeym dorobkiem, polecetytul od siebie- fragile dreams... magiczny tytul nastawiajacy bardzo pesymistycznie do swiata... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 22 Styczeń 2013 Zdun a co jest jeszcze dobrego na Wii, zeby kupic konsole? Nie oplaca mnie sie kupowac konsoli dla 2 tytulow... Jezeli jest wiecej dobrych tytulow, to jest to dobry pomysl. Strife zgadzam sie z Toba, nocna sesyjka kolo spiacej zony jest super :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 22 Styczeń 2013 (edytowane) fragile dreams, okami (najbardziej rozbudowana wersja), zelda twilight princess, zelda skyward sword, chocobo dungeon, xenoblade, super paper mario, dragon quest sword, taless of symphonia, opoona (skonczylem tego dziwaka tez ;p), muramasa, wszystkie je ukonczylem a i wielu rpg/jrpg jeszcze nie kupilem tu podalem te co mam...wiekszosc nadal mam na polce i generalnie dla 80% stad w/w tytulow warto miec wii.. dodaj fatal frame i gry z hydaulikami w rol glownej i sie bawisz swietnie przez okolo rok.. Edytowane 22 Styczeń 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 23 Styczeń 2013 (edytowane) Ja dodam jeszcze do Wii: Monster Hunter Tri (koniecznie bo to mega gra + swietny online), No More Heroes 1 i 2, The Last Story (jrpg od tworcy starych FF), Pandora's Tower (jrpg), One Piece Unlimited Adventure i Cruise Episode 2 (jak ktos lubi te klimaty). Nie sprawdzalem, ale wygladaja ciekawie nastepujace tytuly: Tenchu Shadow Assasin, Dragon Quest X, Tatsunoko vs Capcom, MadWorld, Diabolik (jest tez na inne platformy), Baroque (jest tez na PS2), Red Steel 1 i 2, Infinite Space PS Ja sie przymierzam do Wii U (btw jest to kompatybilne z Wii) w marcu jak wyjdzie na naszym rynku Monster Hunter 3~ Tri G HD (czy jak sie to tam bedzie nazywac). BTW rozwalila mnie reklama japonska tej gry Edytowane 23 Styczeń 2013 przez fingo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 24 Styczeń 2013 ogrywam wlasnie taka mala perelke o nazwie valkyria chronicles... ja pierdziele ale ten tytul jest zajebiscie dobry.. od czasow psxowych tacticsow typu vandal, front czy ffy nie bawilem sie z lepiej z tegomtypu tytulem... jestem zauroczony i zastanawiam sie dlaczego tak dlugo ta gra mi umykala... dla mnie mistrz poki co a moze to wina mojego wyglodnienia na ten gatunek... sega to dla mnie mainy japonskie tej generacji, swietna yakuza 3 i 4 a teraz vc (wiem tytul jest wiekowy), chociaz gra ma pare lat na karku wciaz wyglada oooooooblednie!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 24 Styczeń 2013 Valkyria jest jednym z lepszych exów na chlebak, podobnej gry ze świecą szukać.(2 na psp ma trochę zrypany klimat jak dla mnie) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach